Salata fructe de mare ?
Vin si eu cu o intrebare pentru gospodinele mai experimentate ca mine (adica toate :)) : martea viitoare aniversam 2 ani de la casatorie si ne-am planificat o cina romantica la lumina luminarilor. Meniul cuprinde salata de fructe de mare ca aperitiv, motiv pt care ne-am cumparat din supermarket 300g creveti decorticati congelati, 250g midii curatate si 250g inele calamar.
Dupa care ... mi-am dat seama ca nu prea stiu sa fac salata, dupa ce le fierb pe toate putin in apa cu mirodenii ... in afara de maioneza nu stiu cu ce sa le mai amestec...
Poate cineva sa-mi dea niste sugestii ? Am cautat prin toate revistele mele de retete si n-am gasit nimic cu toate felurile de fructe de mare ...
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
Raspunsuri
schuster laura spune:
Hallo Boghi.
Eu gatesc destul de des asa ceva pt. ca ne place si sint . sanatoase.
De ex. Fructele de mare l-e descongelez cu un prospp de bucatarie l-e zvint bine si intr-o tigaie incing bine putin ulei de masline si prajesc aceste FRUCTE DE MARE.(nu mult prajite deoarece isi pierd din cant. se apa si devin tari,atunci cind crevetui s-au inrosit putin, totul este gata)
Dupa aceea pun usturoi presat si patrunjel verde.
Sare si piper sa pui numai cind totul este gata.
Noi servim linga paste fainoase in prealabil fierte cu un cub Maggi,scurse bine si in tigaie mai incing putin ulei de masline -1ls.-si incing Pastele fainoase bine ci patrunjel taiat marunt.
Eu mai fac si putina salata verde linga.
Cind totul a ajuns pe farfurii pun si 1/4 lamiie la fiecare farfurie.
Noi servim cu placere vin rosu dar in acest caz merge f. bine o sticla de S$EKT sau SAMPANIE.
Sper sa te poata indruma sfaturile mele.
Daca ai intrebari te rog nu ezita.
EU ITI UREZ O SEARA PLACUTA SI UN VIITOR PLIN DE SATISFACTII SI BUCURI LINGA BARBATUL IUBIT.
Laura si Fam.
schuster laura
Burtocika spune:
Multumesc, Laura, de sugestii. Eu as vrea sa le fac salata ... deci merg bine cu patrunjel si cu salata verde ? Poate fac o salata cu maioneza, usturoi, patrunjel ...
Sunt deschisa oricaror propuneri !
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
Caroline spune:
Trage o privire pe aici:
http://www.culinar.ro/retete-culinare,Mincaruri,Mincaruri--cu--fructe--de--mare,,5,Mincaruri,357,Mincaruri--cu--fructe--de--mare,,.htm
Burtocika spune:
Merci, m-am uitat si m-am inspirat. Dupa ce fac salata, va povestesc ce mi-a iesit !
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
Lorelai spune:
eu am o reteta testata. iese super. iat-o:
Ingrediente:
- cam 1 kg de fructe de mare amestecate (shrimp, calamari, scoici, caracatita etc)
- sare, piper
- 2-3 catei de usturoi (presati sau tocati marunt)
- 1 cana de telina tocata marunt (sau rasa)
- 1 cana de morcovi tocati marunt (sau rasi)
- 1/2 cana masline verzi sau negre taiate rondele
- 1+1/2 linguri capere
- chilli pepers uscate
- 1/2 cana de zeama de lamiie
- 1/2 cana de ulei de masline
- 1/4 cana de patrunjel tocat marunt.
Se oparesc fructele de mare in apa cu sare, se lasa la racit. Se ameteca toate ingredientele si se baga la frigider pt 1-2 ore. Se serveste rece.
Lorelai
liris spune:
mai bine ai incerca sa faci una din ideile fetelor pina la aniversare (si eu tot cu paste fac fructele) sa nu beti vinul pe stomacul gol
Burtocika spune:
Lorelei - Este exact ce cautam, asta o sa fac !!! Doar ca o sa pun maioneza, ca eu nu prea ma impac cu uleiul, si fara chilli peppers, ca nici cu aia nu ma impac !
De-abia astept
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
aura 1974 spune:
SALATA FRUCTE DE MARE( SALPICON DE MARISCO)
rosii taiate cubulete ardei rosii ardei verde ceapa usturoi patrunjelmidii stridii calamari sepie creveti tun in ulei(conserva) Rosiile, ardeii, ceapa ,usturoiul se taie toate in cubulete.Patrunjelul se taie marunt iar fructele de mare se fierb putin 2-3 minute(doar sepia se fierbe mai mult pentru ca e mai tare). Intr-un recipient se pun toate cele de mai sus , se adauga sarea dupa gust, uleiul de masline si lamiie sau otet. NImic mai simplu si mai bun.cuerpo sano , mente sana
nic23 spune:
Creveti prajiti in ulei cu usturoi sunt "mortali"( pentru o alta ocazie).
Din cate stiam eu sepia se fierbe f. putin pentru ca cu cat o fierbi mai mult, cu atat devine mai tare( ca de cauciuc).
Succes la salata si o seara superba!
Si poate ne spui si noua dupa aceea daca este adevarat ce se spune despre fructele de mare.( glumesc)
Kehleyr spune:
La mine in familie se face numai din creveti decorticati astfel:
- se fierb crevetii, dar nu mult, ca se sfarama repede
- se mai adauga: ananas din compot, mere si castravecior murat - toate taiate cubulete mici
- un pic de maioneza (dar nu neaparat)
- sos cocktail -- asta e denumirea lui comerciala, noi luam de la Heinz, e portocaliu/corai cu gust dulceag
Salata iese dulce datorita sosului si ananasului, este foarte buna.