Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (41)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

a adormit in vreo 10 min. dar m-am dus la el ca incepuse "sa puna suflet"

ma duc si eu de-acu

Anca si Matei (1 ianuarie 2004)

http://community.webshots.com/user/ancutza124

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana77 spune:

Neata.

Am avut o noapte LINISTITA! Deci a functionat! Arturicii s-au intors la bunul obicei de a dormi toata noaptea. S-au culcat la 21 (eu am fost la cumparaturi si am lasat instructiuni sa nu ii culce mai devreme de 20). Si dim s-au trezit la 7 si au stat cuminti pana la 8 cand am reusit sa ma ridic din pat.

Aseara am fost in Bucur. Le-am luat Arturicilor salopete si geci de iarna f faine, cu 500,000 setul. De la piciul le luasem ghete imblanite. Sunt tare ok pt ca sunt ridicate mult pe picior si sunt cu fermoar pe lateral, deci nu vor putea sa le scoata din picior.

Philip are de 2 zile dintele nr 5 si dl Dinte nr 6 f aproape de iesit. Yann saliveaza f mult si roade cu putere orice asa ca il asteapta si pe el Dl Dinte 5.

Stiti cumva vreun tamplar bun?

O zi faina tuturor !!!

Ioana,
mama Arturicilor YANN & PHILIP
28.01.2004_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabordea spune:

Buna dimineata!
La multi ani sarbatoritilor!
Eu am avut o noapte linistita: a dormit Diana pina la 7 dimineata. Cind m-am trezit am realizat ca ea nu s-a trezit la 4,30 ca de obicei.. Apropos de culcat, eu pe Diana o culc la tzitzi, asa adoarme ea, nu stiu ce am sa fac cind se intarca, dar pe moment e bine asa. Dar mai are perioade cind nu vrea sa adoarma, se joaca si ajunge pe la 11, 12, 1 noaptea si ea nu serveste nani. Dar atunci aplic urmatorul procedeu: o cert un pic, o iau si o exilez in patut, unde se joaca putin, dar realizeaza ca e singura si incepe sa miriie. Atunci o mai cert un pic si ii zic sa faca nani, si incet incet incepe sa miorlaie si apoi sa plinga, cind se ingroasa gluma, o iau linga mine si ii dau tzitzi si in 10 minute adoarme, de frica sa nu o mai pun la loc. Sotul meu imi zice ca sunt cam terorista, dar isi da seama ca deja ne vinde si ne cumpara cum vrea ea... Mai ales pe el, care e in stare sa o lase sa doarma pe umarul lui si 2 ore, chiar daca amorteste...

Ana si Diana Alexia(28.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Buna dimineata !!!

diana76 multumim de urari . Multi pupicei Mariei .

Ioana ma bucur ca Arturicii si-au revenit !!! si sa poarte sanatosi hainutele !!!! Din pacate nu stiu nici un tamplar !!!

Anca cum a fost azi noapte? Pupici lui Matei !!!!

Ane eu i-am dat lui Matei supa cu galusti si i-a placut !!! Bine ca mi-ai spus ca sa ii mai fac si eu .

Adriana
spor la invatat si ne vedem sambata da?

Diana felicitari mergaretului .

Noi suntem bine doar cu maraiala de rigoare . Cred ca pana la urma ii vor da si lui dintii ca prea se agita asa ca noi ii asteptam. Aseara am iesit afara, ca numai afara este cuminte si mai uita de durere , iar mai pe seara am papat peste cu iaurt (i-a placut), baita si laptic si gata...nani.

Andrei este si el bine, aseara l-a cam durut burtica, i-am dat putin NUROFEN si s-a simtit mai bine.

Roxi iti este mai bine astazi?

Va pup pe toate si sa aveti o zi super

Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)

NIHIL SINE DEO !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavv spune:

Azi Alexutzul meu a implinit 9 luni!!!!! Cum zicea cineva : cate in burtica atatea si prin viatza!!
La multi ani , scumpul mamei!!

Aseara i-am facut poze - pe care le punem azi si pe site si diseara ii face mami un tortuletz inimioara, o sa ne destrabalam si o sa ne si filmam :-)

Lavv si Alex (7 ian. 2004)
http://community.webshots.com/user/lpaun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Alexandru, sa cresti mare si sa fii sanatos!

Andra, ma simt mult mai bine. Cu atat mai mult cu cat am decavat bujetu fameliei pe niste raiati si o bluza de la Marks&Spencer. Dar eu zic ca merita si mai ales, merit eu!

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

buna ziua

chiar ca e buna.
Matei s-a trezit asta noapte la 1, la 1.30 s-a culcat la loc si a dormit pina la 7.30.
deci, vorba Ioanei, functioneaza.
noi trebuie sa muncim un pic mai mult pentru ca problema e mai veche, dar o scoatem la capat.

cum zicea bunicul meu "coborim militaria din pod"
asta e. daca altfel nu se poate ...

in alta ordine de idei, Matei s-a ridicat azi in picioare dintr-o miscare sprijinindu-se de mina mea. apoi a facut citiva pasi tinut de minute - cam 2-3 m - mergea spre fotoliul cu jucarii, asa ca avea viteza

am fost vreo 4 ore afara si ne-am plimbat cu Erica. sint foarte buni prieteni Matei si Erica. vorbesc unul cu celalat, intind miinile unul la altul, rid ... sint nostimi rau

gata, mergem la masa

o zi frumoasa

Anca si Matei (1 ianuarie 2004)

http://community.webshots.com/user/ancutza124

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Alexandru ! Sa cresti mare, sanatos si cuminte!

Da, fetelor aveti mare dreptate si imi dau seama ca asa este, cum la fel de bine imi dau seama ca trebuie sa imi revin ca asa nu fac nimic. Ieri si azi sunt mai bine cu moralul si sper sa nu ma mai gandesc la lucrurile neplacute, mai ales ca ma gandesc degeaba. Eu mereu am fost destul de tare ca fire si mi se pare totusi ciudat ca am cam clacat. Au fost si sunt si alte motive pe langa copil si probabil de aceea si starea asta a mea. Cel mai mult m-a afectat faptul ca nu-l simteam pe sotul meu aproape... In fine, am discutat despre asta si cu el si sa seperam ca nu ne mai suparam pe motive care pana la urma nu isi au rostul; in plus, unele aspecte din viata noastra care stim ca oricum nu se pot schimba trebuie sa le acceptam asa cum sunt...

Iar al doilea fapt care m-a blocat a fost ca de la un copil super cuminte cum a fost Cosmin pana pe la 6-7 luni (mai putin cu mancatul) a ajuns exact invers... insa oricum, Cosmin este un copil tare simpatic, dulce, sociabil (isi lauda cioara puiul), chair daca este f neastamparat, nu vrea sa stea deloc singur si nu prea vrea sa pape tot...cred ca aproape fiecare copil are si o parte mai putin placuta...

A cazut de cateva ori si ieri in incercarile de a se prinde de orice si a se ridica in picioare si odata in timp ce merge de-a busilea, si-a prins si el o manuta sub el si a cazut in nas... Desi tot langa el stau este imposibil totusi sa fiu suta la suta cu ochii pe el... Mai fac si eu cate ceva seara dupa ce vine sotul de la serviciu dar si el e obosit iar Cosmin abia astepta sa se catare pe el daca stau in pat sau oricum sa nu il lase nici o secunda sa stea linistit, dar pe de alta parte e asa de dragut si de simpatic de il mananci! Eu atat il mai ciupilesc si il paup...! Cel mai mult ii place afara cu caruciorul iar cand mergem in super-market il las la intrare in magazin (inauntru ) desi as putea sa-l iau cu mine dar ii place sa stea acolo si sa se uite la oameni... atat ca uneori nu-mi prea place mie ca unii mai pun mana pe el... insa el e super incantat ca vede multi oameni, le zambeste, le gangureste, chiuie... toti excalma ,, ce copil cuminte si frumos!'' dar numai eu stiu ce cuminte e...! Daca il las singur in fatza blocului pana duc plasele in apartament, si chiar daca nu este nimeni in zona este f cuminte, se uita la pomi... acolo nu are nici o treba ca este singur...in casa e problema! Bineinteles nu sta nici in carucior cuminte la nesfarsit, daca stam mai mult pe loc incepe sa se foiasca si pana la urma se ridica in picioare desi este legat in ham... dar nu are cum sa cada, sper cel putin!

Noi avem cam uramtorul program:

- ora 8 - papam 200 ml lapte cu cereale Hero ( astea ii plac cel mai mult)
- ora 10-11:30 somnic
- ora 12 - papam ciorbita de pui sau vita cu putina painica sau supa cu galuste, facuta piure mai gros si acrita cu lamie ~ 170-220g si apoi 50-100 g iaurt natural (in functie de cat piure a mancat)
- ora 14:30-15:30 somnic
- ora 16 - papam felul II, adica mancarica de cartofi sau pilaf cu carnita pui/vita/ou/ficatel sau mamaliguta cu baraza de vaci - max 100g si apoi 100-170 g iaurt natural ( in functie de cata mancarica a mancat); uneori nu vrem deloc mancarica si papam numai iaurt
- urmeaza plimbarica afara
-ora 18 - piure de fructe simplu - 100-150 g sau 1 Danonino (daca a papt bine la masa de la ora 16 nu mai luam masa asta)
-ora 19-20 - somnic
-ora 21 - 200 ml lapte cu cereale
-ora 22-22:30 somnic pana la ora 7 dimineata cu 1-4 intreperi de cateva min in cursul noptii cand bea un pic de ceai si ii dau suzeta si se culaca la loc. Daca se trezeste de-a binelea adica se ridica in patut si nu adorme imediat singuira solutie eficienta si rapida este nani cu noi in pat ca altfel urletele devin sfasaietoare si nu se opresc nici dupa 30 min ca am incercat, nu merge nici leganat, decat sa stea el langa mami sau tati si se culca singur imediat. Nu se intampla in fiecare nopte dars e intampla tot mai des. Azi noapte s-a trezit o data la ora 2 dar imediat a readormit dupa ce i-am dat suzeta, dar la la 4:40 era de-a busilea in ptut si plagea cu lacrimi de crocodil ca l-am last un pic sa vad daca se potoleste singur, asa ca l-am luat cu noi in pat si probabil a adormit imediat ca la ora 7 cad s-a tezit tati ne-am trezit si noi, adica si eu si el)

Intre timp mai bea in total ~300 ml ceai de menta amesteacta cu chimen.. palnte uscate, nu pliculet, indulcit cu zahar. Am descoperit ca asta ii place... i-am mai facut cand era mmic si avea colici si cine stie, i-o fi ramas gustul ala intiparit in minte si ved ca e singurul ceai care ii place; deci mai nou nu mai bem apa!

Asta ar fi programul normal dar are el grija sa il strice: ori dormind doar reprize scurte de numai 30 min si apoi intr-o ora, doua e deja obosit si marait, ori daca vomita sau nu vrea sa manance... Cert este ca daca nu dorme nu mananca masa urmatoare sau adorme intimpul mesei dupa ce a luat cateva lingurite... Oricum chiar daca il decaleaza, somnul tot si-l face... adica adorme in scaun, in carucior sau pe jos sau in brate numai la el in patut nu ... Asta nu ar fi o problema, problema e ca trebuie sa doarma in asa fel incat sa fie fresh la ora mesei... Deaceea mai nou ziua nu mai pierd si o ora stand langa el la patut si el nimic asa ca il pun la noi in pa,t stau cu el 5-10 min in care se foieste in toate partile, se pune in cap, etc si adoarme; daca pastram linistea si avem noroc doarme cam o ora si e bine. Si seara la fel, tot la noi in pat adorme si apoi il mult la el... nu cred ca e bine ptr. ca in timp va vrea tot mai mult cu noi in pat dar altfel nu adorme nici el si nici noi! Si cand ma gandesc ca pana acum o luna abia astepta sa-l imbrac dupa baita seara si sa il pun in patut, sa se intoarca cu spatele la noi si sa faca nani... dar s-a dus si fericirea asta!

Cam asta e la noi... iar am scris km intregi...

Helen siDan Cosmin (21 Ianuarie 2004)
Albumul nostru
Albumul comun cu bb-ii de ian-febr 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

LA MULTI ANI, ALEXANDRU!!!!

Cat de mult va plimbati...cand va aud cate 3-4 ore...noi nu ne plimbam asa mult, eu una ma plictisesc, nu rezist sa stau atatea ore doar sa imping la carucior, ma rog, sa mai stau de vorba...Noi o ora -2 si gata, venim in casa si facem nani de pranz apoi dupa amiaza iar 2 ore. Dar nu iesim mereu si dimineata si seara, mai facem si treaba.
Azi s-a trezit la 8,30 si la 12 a adormit singur in patut (ceeace nu a mai facut de mult)si doarme si acum. Eu il astept sa se trezeasca sa iesim si noi putin la soare pe ziua de azi, mai ales ca eu vreau sa cumpar cate ceva. Diseara am in program si niste eclere, ca tare bune au fost.
Noaptea inca se trezeste, dar eu nu l-am lasat sa vad daca adoarme singur sau nu, aici eu sunt de vina, dar inca nu m-am horatat sa-l las odata sa vedem in cat timp adoarme, daca adoarme.
Anca nu i-ai mai dat sa suga in timpul asta, de la 1-1,30?? Adica nu a mai supt deloc toata noaptea? Ca Albert asta cere cand se trezeste , cere sa suga un pic si adoarme imediat la loc.
Roxana, sa porti sanatoasa hainele!!! Ma bucur ca te simti mai bine.
la toate mamicile!!

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Alexandru

Helen, dar Cosmin maninca nu gluma.
Gaza mea maninca poate jumatate din ce spui tu si la fel si cu somnul.E adevarat ca uneori mai sta linistita ori pe jos pe paturica si se joaca cu ceva, ori in activity, ori in leagan sau in scaunul de masa.Cind le-am epuizat pe toate mergem in patut sau la plimbare cu carutul iar cind e tati acasa cu marsupiu.In concluzie la noi acasa e o adevarata gradinita cu jucarele peste tot.Mai rau e cind se plictiseste de toate...

Apropo de eclere, cum reusiti sa le taieti imediat pe lungime, nu va frigeti la miini??In rest mi-au iesit bune doar ca nu le-am putut taia iar crema nu prea mi-a iesit, mai studiem problema.Multumesc Adriana pentru reteta!

Emilly si Ilinca

Mergi la inceput