"Pamintul Sfint"...si bune si rele (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Buna
Citesc cu maxim interes ceea ce scrieti.
Imi place ca Lilach tine viu acest topic.
va cer prea mult sa povestiti pe forum si nu in privat?
Vreau sa vizitez Tara Sfanta si ceea ce scrieti voi ma fascineaza.
Sanatate

Canada, here I come!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns benphina spune:

As dori si eu mai multe informatii despre orasul Beer-Sheeva-sper ca
am scris bine...informatii cu privire la chirie,preturi,care este cea mai sigura parte a orasului,eventual poze daca aveti.
Multumesc anticipat pt orice raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalia946 spune:

Buna fetelor
Eu stiu cite ceva de Beer -Sheva. Acolo am inceput drumul meu in Tara Sfinta. Acolo am locuit o perioada de 6 luni, cind am venit in tara ca repatriata-ca sa zic asa-si ce pot spune este, ca orasul este splendid. Oras mare, oras universitar, frumos croit, cu multa verdeata- dealtfel ca in toate orasele din tara-. Orasul este asejat in sudul tarii in gura desertului Neghev. Aproape de Eilat si Marea Moarta. Are o clima foarte calda si uscata. Diferentele de temperatura dintre zi si noapte sint deosebit de substantiale.Un oras modern, cu multi tineri. aAre Universitate. spital mare- Soroka- kenioane mari care cuprind o gama mare de magazine, unde poti gasi tot ce-ti trebuie. In urma cu 15 ani. casele erau ieftine si chiar si chiriile . ACuma nu mai stiu cum este, insa banuiesc , ca din cauza situatiei, casele au ramas la un pret scazut, ca de altfel in multe orase. Si cind zic -din cauza situatiei- ma refer la faptul ca nu mai sint asa de multi noi veniti si cererea de locuinte este foarte mica. Referitir la securitatea locurilor, parerea mea este ca nicaieri sub soare nu exista un loc sigur.Ca peste tot in tara , este relativ liniste si speram ca in urma politicii duse de Saron, sa fie si mai liniste. Ce pot spune eu despre pretul caselor, si banuiesc ca este mai mult sau mai putin adevarat pentru orasele in dezvoltare,preturile oscileaza in functie de locul unde este amplasata locuinta, de vecini, de marimea ei, si poate incepe de la un pret de 50-60.000 $ o locuinta modesta de 3 camere la bloc -cam 75 m.p. -simpoate ajunje la preturi enorme daca este o vila cu toate accesoriile, amplasata intr-un cartier nou , departe de lumea dezlantuita.Asa ca.......... venind, vazind si facind. In ceeace priveste locurile de munca, depinde si aici de multe.Pregatirea, limba,o vorba buna pusa la cine trebuie,si nu in ultimul timp rabdarea cu care trebuie sa se inarmeze cineva care vrea sa inceapa o viata noua. Nicaieri nu merg ciinii cu covrigi in coada si banii cad din pom ca perele.Sa nu-mi luati in nume de rau remarca, insa sint foarte multi care cred ca stabilindu-se intr-o tara capitalista, totul vine pe tava.- fara sa jignesc pe nimeni-
In ceeace priveste turismul
Sint foarte multe locuti fruoase de vazut. Noi sintem in tara de 16 ani si putem spune ca am vazut foarte multe locuri frumoase, insa de cite ori iesim, privim peisajele sau locurile ca si cind le-am fi vazut prima oara.
Ce este de vazut?
Numai citeva enumerari fara a intra in detalii
1-in primul rind locutile sfinte
a- nazareth o localitate plina de istorie
b- caana
c muntele tabor
d si toate locurile sfinte de prin imprejurimi.
2- Ierusalaim
a- biserica romaneasca
b mormintul sfint
c betlehem- daca sint ex, organizate-
3 Tveria
a iardenit- locul unde se fac botezurile
4 Acco
5 Haifa
6 ros ha nicra un loc splendid
si fara sa mai numar
spre centru
meghido. unde sint niste descoperiri arheologice de o importanta deosebita
A jungem la Tel-Aviv unde se poate plimba in voie in suk ha karmel care are o frumusete deosebita si imprejur se poate intra in Iafo unde te poti plimba in voie pe faleza , face plaja si minca la restaurentele de pe faleza. In Iafo sint iar o serie de locuri foarte frumoase de vizitat. Mergem spre sud. Ne oprim la Ber-Sheva -capitala neghevului. Un otras splendid. Aici te poti plimba de nebun in centrul orasului si chiar pe strazi mai laturlnice, minunindu-te de frumusetea orasului. Tot aici, nu mai stiu in care zi este suk ha beduin care este ceva seosebit. Merita de vazut. Mergem mai spre sud. Marea moarta, iar ceva foarte deosebit. Poti face o baie in apa sarata fara sa faci nici un efort. Ooaze de verdeata in mijlocul desertului. Si mai departe in drum spre Eilat, poti face un popas la Ein-Ghev. O rezervaie naturala de o frumusete fara seaman. Pina la eilat nu poti inchide ochii, pentru ca oricit de obosit ai fi , nu vrei sa pierzi frumusetile desertului. Odata ajuns la eilat, este orasul si statiunea. Ambele frumoase si atrafgatoare. Sper ca nu v-am plictisit prea mult si va doresc acomodare usoara si implinirea viselor si o vizita placuta pe Pamintul Sfint.
Pupici la toate si numai bine

dalia946

Mergi la inceput

Sa imi fie rusine. Am uitat ce este mai important si cine vine in israel, fara sa se tina cont de religie, merge sa se roage. Este ZIDUL SFINT se la Ierusalaim

dalia946

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns benphina spune:

Dalia,multumesc f mult pt raspuns.Eu sunt deja stabilita in strainatate,dar am o nostalgie cu Israelul si-n special cu acest oras.
O sa vedem ce si cum...inca o data multumesc f mult pt raspuns.
O zi buna la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

Buna seara, doamnele. Maine aflu daca primesc invitatia si urmeaza sa ploec in Israel pt 10 zile. E si ziua de nastere a lui si nu stiu ce cadou sa-i cumpar de ziua lui:( poate imi dati voi vreo idee. Se face ceva special de ziua de nastere la evrei?

El o sa vina aici de Craciun. Am inteles ca Hannuka pica anul asta de Craciun. Ca sa-l fac sa simta un pic ca acasa, as vrea sa stiu ce se mananca, care-s obiceiurile de Hannuka si, in special, reteta de gogoshi :). Mi-a spus el cam ce inseamna, dar poate ma ajutati si voi. Va pup!

Mergi la inceput

Draga Benphina, Ai locuit cumva in Beer-Sheeva?
Daca da, s stii ca nu mai seamana deloc cu ce stii tu. S-au construit multe.
Bebiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Mazal tov. Te asteptam sa vii. Bun venit pe Pamintul sfint si ptrecere frumoasa. Pina marti e anuntata vreme frumoasa , mai frumoasa ca de obicei in aceasta perioada a anului, cu temperaturi in crestere. Azi s-au anuntat in nord 24 de grade. Cam racoare, nu?
pupici la toate fetele.
Iar am uitat ceva. cine vine in Israel. poate vizita la Ierusalaim, ISRAEL IN MINIATURA. E ceva foarte frumos si daca vizitati, sa mergeti in asa fel incit sa prindeti si seara
Inca odata pupici la fete

dalia946

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Bebi, ce se aude cu venirea ta aici?
Daca faci Hanuka in Romania iti trebuie o hanukia, luminari , sufganiot (gogosi) poti sa faci si levivot.

Dalia, astazi mi-am luat o zi de hofes...nici nu stiu cind am fost ultima data acasa doua zile ratzuf. Noi deobicei lucram si vinerea...adica de duminica pina vineri, inclusiv. E foarte obositor. Nu prea apuc sa fac nimic prin casa si...si cu trei copii, poti sa-ti dai seama ce e la mine.

"Un sfirsit e un inceput..."

ella&com.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Bebi, unde esti?
Era vorba ca daca ajungi pe meleagurile astea bem o cafea impreuna!
Si o sa ai ocazia sa gusti si sufganiot (gogosi)! Hanuka incepe pe 26 decembrie. Pt. mai multe amanunte legate de ce se face cu ocazia acestei sarbatori poti lua legatura cu cei de la Templul Coral si poti merge la serbarea pe care o organizeaza anual cu aceasta ocazie. Ar fi o surpriza f. placuta pt. prietenul tau! Daca vrei amanunte, iti stau la dispozitie! Oricum, asteptam un semn de viata de la tine!

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Buna dimineata
Si ce-ai facut in hofes, Lilach? Ca cu o familie asa numeroasa mi-e greu sa cred ca te-ai rasfatat. Noi avem hofes, sisi - shabat.Asa ca sintem ca doi porumbei si facem numai nazdravanii. Citeodata mai avem hofes si iom slisi, dar ultima data, sotul mei i-a spus Silvanei, ca daca ne da liber sa ne dea si bani de cheltuiala, ca asa se cuvine! Stam...........
Porumbito!
Unde locuiesti in israel. eu locuiesc, dupa cum se vede . in Nazareth Ilit.Aici am ajuns din Beer -Sheva. dupa ce am facut ulpanul , la merkaz klita, apoi am facut o escala in Petach-Tikva, unde am constatat ca ne era greu sa ne descurcam.Si la final ne-am stabilit aici, din mai multe considerente. Aici a fost aproape de facultate, pe vremea cind Silvana mergea la facultate, apoi clima. e splendida, si la sfirsit, mai aveam pe cineva din familie. Ca pina la urma , pe parcurs, au mai venit din Romania si s-au stabilit tot aici, asta e cu totul altceva. Noi sintem aici cu totii, batrinii cu copii lor, mai mult sau mai putin. Unii din ei au mai ramas in Romania , altii au coborit spre Canada. Fiecare cum a crezut ca e mai bine.
Cam asta e.
Ce-i mai important e ca avem musafiri. Bebi vine miercuri seara. Am vorbit cu ea si am invitat-o la noi impreuna cu Yaniv. Bineinteles daca si el e de acord. Sint foarte multe locuri de vizitat. Ne-ar face placere, mai ales ca ei sint tare draguti amindoi.
pupici si mai vorbim

dalia946

Mergi la inceput