"Pamintul Sfint"...si bune si rele (2)
Raspunsuri - Pagina 8
lilach spune:
quote:
Originally posted by bebi
Buna ziua, doamnele! Stiu ca sunteti in sarbatoare de Sukot, dar chiar nu mai vreti sa scrieti nik:(
Ne-am hotarat sa merg in Israel pentru o saptamana intre 03 noiembrie si 14 noiembrie (date aproximative). El trebuie sa-mi faca invitatie intrucat mama nu a primit actele finale de la Minister de Interne si inca nu are dreptul sa invite familia. Intrucat pana duminica este sarbatoare si cam peste tot este inchis as vrea sa va intreb daca aveti cunostinta cum se procedeaza in cazul in care un cetatean israelian vrea sa invite pe cinecva care nu e membru al familiei lui? Si ce acte imi trebuie sa-i trimit ...asta ca sa pregatesc din timp actele care imi trebuie mie. Orice informatie imi este de ajutor. Va multumesc inca o data.V-am pupat si poate ne vedem acolo, daca am norok
Nu stiu exact ce anume cer aici dar stiu ca e foarte complicat ...mai ales pentru cei care vin cu pasapoarte romanesti...le e frica ca vin si ramin aici.
Stiu ca multi care doresc sa vina aici vin in felul urmator...isi cumpara un bilet la o agentie bilet care include tot...avion, hotel, mancare, excursii organizate...si cind ajung aici nu merg la hotel ci acolo unde doresc. Cu atit mai mult cu cit timpul e foarte scurt. Acum fiind hag aici toate birourile se vor deschide doar la sfirsitul lunii adica pe 30.10.
Unde locuieste prietenul tau? Din ce familie este? Parintii lui sint romani? Daca da, de unde si de cind sint veniti aici?
Acum despre casatorii mixte...foarte, foarte multe rezista...dar in primul rind trebuie sa fie hilonim(adica nereligiosi). Eu personal cunosc foarte multe cupluri care sint impreuna de 30-40 de ani. Poate sa devina un pic problematic cind femeia nu este evreica si au copii impreuna deci automat copiii sint "goim" dar extraordinar de multi sint asa si nu isi fac probleme pentru ca atunci cind ajung la armata pot sa faca "ghiur" fara prea mari probleme...defapt e cel mai recomandabil, in timpul armatei.
Cunosc si cazuri de mame care au facut ghiur cind copiii era de 9-10 ani si cei de la rabanut i-au spus ca ea a trecut examenul dar ca sa fie trecut si copilul trebuie sa-l inscrie pentru cel putin un an pe copil la scoala religioasa...si ea nu a vrut sa-i faca asta copilului.
Cu alte cuvinte e foarte complicat insa daca e dragoste poti trece peste toate greutatile.
Iti urez succes si daca apari pe aici da-ne de veste.
"hag sameah"
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
bebi spune:
Liliach, te asteptam. El e din Ierusalim dintr-o familie de evrei din Iran. Ce stii despre evreii din Iran?
lilach spune:
Bebi,
trimite-mi pm. ..da-mi amanunte...virsta lui, cu ce se ocupa s.a.m.d.
Oricum nu e de mirare ca familia nu te vrea...ei deobicei nu se casatoresc cu romani, rusi, ...europeni. Sint casatorii grele dupa parerea mea...diferenta de cultura....dar stii cum e, poate poate...
ella&com.
lilach spune:
Bebi,
ai ceva noutati? Nu mi-ai scris nimic pe pm. Sper ca totul e ok.
Fetelor, ce spuneti de frigul care a dat peste noi asa de sfirsit de octombrie? Cam nasol daca incepe iarna asa de repede.
Dalia, Tamar, bun venit pe forum si la acest subiect. Va astept si la alte subiecte si daca cumva intirzii cu raspunsuri ...numai din cauza ca sint foarte ocupata .
ella&com.
gabibarta spune:
Lilach, cat de frig e la voi?
La noi azi dimineata au inghetat geamurile de la masina, brrrr.....
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta
lilach spune:
quote:
Originally posted by gabibarta
Lilach, cat de frig e la voi?
La noi azi dimineata au inghetat geamurile de la masina, brrrr.....
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta
Ei...nu chiar ca si la voi dar pentru noi deja cind sint 18-20 de grade deja spunem ca e frig. Noi altfel simtim temperatura...ne-am obisnuit cu clima de aici. Ce e nasol ca ploua si umiditatea iti intra in oase...dar asa cum spuneam vara...traiasca mazganul...racoare in casa...asa si iarna ...traiasca mazganul...caldura in casa.
Sper sa fie insa doar o avertizare de iarna si sa revina caldura.
ella&com.
dalia946 spune:
Lilach
Toda raba de urare. Bine ca v-am gasit. Din intimplare, adevarat, dar mi-a facut mare placere. Azi, am avut liber de la nepoate si am iesit impreuna cu sotul mau in Haifa, la Grand Canion. M-am gindit la tine. Da intr-adevar a venit frigul........ pentru noi. Eu cel putin, iarna sint moarta. Abia astept vara sa=mi incalzesc oscioarele. Sint nebuna dupa caldura de 40 de grade.Dar gindiindu-ma logic, avem mare nevoie de apa. Trebuie sa se umple Kineretul.
Pupici la toate fetele de pe forum
dalia946
lilach spune:
Dalia,
eu lucrez la hamasbir letzarhan in hadar. Acum avem destul de multi clienti tinind cont ca e Ramadan. Cred ca la voi e si mai pregnant.
ella&com.
dalia946 spune:
si sa stii ca nu odata am fost pe acolo.
la ce mahakla?poate saptamina viitoare mai facem o eskapada. cine stie?
pupici
dalia946
dalia946 spune:
mai, mai,mai
De cind am intrat ultima data pe forum, n-a mai intrat nimeni?
N-au fetele timp, dar eu sint pensionare........... si de, am avut vacanta de la nepoate 2 zile si m-am destrabalat. Am fost la Ahula si la Aco.
Am facut niste poze splendide, dar cum sint un piculet fraiera, nu stiu sa le pun intr-un loc pe internet sa le vada toata lumea. Va rog ajutati-ma ca e pacat de dumnezeu sa nu se vada asemenea frumuseti. Spuneti-mi ce sa fac. In speranta ca cineva se va milostivi de mine, multumesc si astept AJUTORUL!
dalia946