"Pamintul Sfint"...si bune si rele (2)
Raspunsuri - Pagina 3
Ioana75 spune:
Ieri am revazut toate pozele din Israel .. adica peste o mie de bucati. Asa frumoase sint cele din desert, si de la Marea Moarta ... Pacat ca n-am scanner sa le pun pe net.
Mi-am amintit ce frumos a fost cind am vizitat Ierusalimul, cu mormintul lui Isus si Via Dolorosa. Am pus si eu palma pe locul unde se zice ca si Isus s-a sprijinit.
Foarte interesanta a fost si o noapte de Pesach (in 2002), cind un coleg ne-a invitat la bunicii lui, si am participat cu toata familia la sarbatoare. Au facut o masa cu toate traditiile, s-a cintat si s-a recitat, ne-au dat si noua o carte cu "scenariul" in engleza, sa putem urmari si intelege ce fac ei. A fost fain ca am descoperit si pe cineva care stia romaneste. Din 10 oameni luati la intimplare din Israel, sigur se gaseste cineva care stie romaneste, si ma refer mai mult de "Ce faci? Bine-bine" si "mamaliga" (astea fac parte din vocabularul de baza al tuturor taximetristilor).
Va pup, pace si sanatate,
Ioana
Delia21 spune:
Addicted,am auzit zvonuri de acest gen cum ca pe 11 sept 2001 nici un evreu nu se afla acolo desi afacerile de acolo erau ale lor.Ce faci in Iraq,esti in armata?Poate parea putin ce fac eu,dar sper intr-o lume mai buna,e bine sa ne rugam celui de sus,si sa-i invatam pe ceilalti sa nu urasca,nimic bun nu se naste din ura.Poate sunt cam idealista,dar e alegerea mea.Mersi de situri.
AC spune:
Topicul a fost moderat si de aceea mesajele absolut deplasate ale lui Addicted au disparut... ti-am raspuns frumos la intrebarile tale Delia21 si pe PM. Un mesaj in care te rugam sa-ti stergi mesajele si sa le pui in alt topic..unul gen 9/11 si Tara Sfanta. Nu vrei...e libertatea ta...totusi te rog acum sa postezi in alta parte si sa lasi topicul cu poze fara certuri colaterale asa cum ii sta bine. Poti deschide un topic separat de cearta direct la ZZ daca vrei. Nu se numeste cenzura, se numeste respect fata de lipsa de dorintza a altora de a se certa pe un topic neutru pe temele dorite de tine si ex-Ninja, actual Addicted ..persoana binecunoscuta pe acest forum.
Avand in vedere tonului raspunsului tau... nu te astepta la continuarea discutiilor pe PM sau aiurea.
Legat de intrebarea ta..: au murit si cetateni israelieni si americani de credintza israelita.
Ai aici site-ul oficial cu mortii pe tzari de nationalitate.
http://www.september11victims.com/september11victims/COUNTRY_CITIZENSHIP.htm
: un cetatean israelian, doi cu cetatenie dubla
Cea ce ai auzit probabil prin mail este ceea ce se numeste un Internet hoax : http://slate.msn.com/?id=116813 devenit zvon care evident s-a raspandit si a infierbantat minti.
Dintre cetatenii americani nimeni nu a facut statistici oficiale de genul cati afro-americani, cati de catolici, baptisti, evrei, crestini ortodocsi... pentru ca draga mea Delia traitoare in America... nu conteaza. Nu a murit acolo nimeni pentru o religie... ci pentru ca erau americani.
Parca...as we are praying here hand-in-hand, there’s one thing to be said, “UNITED WE STAND!”
Totusi... despre unii dintre cei care-si practicau religia.. Jewish Week.com si Gary Rosenblatt (09/05/2002) face in "The
Mitzvah To Remember" un mic memorial http://www.thejewishweek.com/bottom/specialcontent.php3?artid=365
Daca nu cauti practicanti religiosi ci doar prenume evreiesti corespunzand probabil sau unor evrei sau sotii de evrei, veti gasi multe vreo patru sute de morti si tot ceva sute de supravietuitori.
Citeste
http://edition.cnn.com/SPECIALS/2001/trade.center/victims.section.html
Cel putin..la http://www.september11victims.com/september11victims/
un request cu Cantor Fitzgerald iti va umple ecranul de nume evreiesti cat se poate de traditionale.
Andreea
Delia21 spune:
Andreea ,care este problema ta?Vrei neaparat sa te certi ?Poti sa o faci,dar nu cu mine,scumpa,eu una sunt cu picioarele pe pamant si nu caut precum altii probleme acolo unde nu sunt.Eu nu am nimic cu nimeni ,ce e asa de greu de inteles?Ce anume ti se pare tie personal asa de deranjant in afirmatiile mele?Da exemple clare si nu ma mai invarti in juru cozii cu "certuri colaterale"!Fereste-ne doamne de cei cu ochelari de cal si cu mintea ingusta!
lilach spune:
Astazi incepe "Hanuca" sarbatoarea luminarilor,sarbatoarea copiilor si a minunilor.
Astazi s-a aprins prima luminare in "hanuchia".
Sarbatoarea tine 7 zile si in fiecare seara se va aprinde o luminare.
In aceasta perioada se maninca gogosi si placintele de cartofi, copiii se joaca cu titirez.
Copiii primesc multe cadouri si au si vacanta de iarna. Sint ani in care coincide aceasta sarbatoare cu Craciunul,din pacate nu in acest an.
De ce se numeste sarbatoarea minunilor...se spune ca uleiul pe care l-au folosit ca sa arda o candela ar fi trebuit sa ajunga doar pentru o singura zi...insa minunea s-a intimplat si a ajuns 7 zile.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
Iael1 spune:
Am locuit si noi (eu si familia ) in Israel , din 1989 pana in vara anului 1994. Apoi am hotarat sa ne intoarcem in tara .
Daca nu ar fi acea stare de stres legata de atentate ,Israel-ul e o tara frumoasa , primitoare si calda .Mie imi place foarte mult clima de acolo, fiind aproape tot timpul insorit te simti mai destins si parca anul are mai multe luni ( adica am simtit ca timpul se scurgea mai greu ).
Aici in Romania apx 9 luni pe an e vreme urata si stai in casa , asteptand cele 3 luni cu soare sa te poti plimba putin !
Cei 10 ani de cand sunt aici parca au zburat , nu stiu cand au trecut.
Sunt bucuroasa sa aflu vesti despre voi cei din Israel .
Eu am fost in vara anului 1996 ultima data in vizita la parinti.
rovki spune:
Fetelor,eu sint noua aici,azi am vazut prima data forumul asta.Imi place.Am citit tot felul pe el.Si eu sint din Israel,stau aici de 20 de ani.Sinteti niste dragute toate care scrieti aici,scrieti foarte frumos.Lumea nu stie prea multe despre Israel si asa au sansa sa auda lucruri de la oameni si despre oameni.Continuati tot asa
Va pup pe toate si sa auzim numai de bine.
Alice
ALICE
Ioana75 spune:
rovki, bine ai venit pe ! Exista si un forum cu toate fetele din Israel, unde stau de vorba despre orice, pe "Prieteni dintotdeauna".
Ioana
lilach spune:
Au trecut si sarbatorile...crestinesti, evreiesti.
Orasul in care locuim, Haifa a fost timp de o luna orasul "du kium" adica, orasul in care traiesc in pace si prietenie arabi cu evrei. Decembrie fiind luna sarbatorilor, toti locuitorii Haifei sarbatoresc, indiferent de religie.
E foarte frumos sa vezi strazile cartierului arab "vadi" impodobit ca si in Europa, brazi impodobiti...toata lumea in alerta sa cumpere cadouri de Christmas si de Hanuka.
Vorbind de oras, dupa parerea mea este cel mai frumos oras care poate sa existe...oras oriental si in acelasi timp occidental,toate se imbina frumos, multa, multa verdeata, mare, munte, paduri, rasarit si apus de soare superb, in departare se vede muntele Hermon inzapezit.
De doua luni am inceput sa lucrez in domeniul comertului si zilnic am clienti arabi crestinisi musulmani, nu stiu cum se face dar intotdeauna am o "limba" comuna cu ei, sint foarte politicosi si plini de bun simt.
Am descoperit ca sint foarte multe romance casatorite cu crestini care au invatat in Romania, medicina sau stomatologie.
Nu inteleg de ce nu scriu si alte fete de aici...
Poate totusi vor scrie si alte fete despre alte orase.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
Ainef spune:
Buna fetelor,
am si eu o problema pe care vreau sa o discut cu voi!
Acum 1 an jum, mi-am depus actele pentru a emigra in Israel impreuna cu familia. Eu am 3 pitici (un baiat si 2 fete: 7 ani, 5 ani si 2 ani). Probabil ca in acest an actele noastre vor fi gata si as vrea sa va intreb ce puteti sa-mi spuneti despre Israel, bune si rele, ce ar trebui sa stiu, ce ar trebui sa fac ca totul sa mearga bine.
Cum e viata in Israel, dincolo de problema atentatelor care ma ingrozeste...dar spunea una dintre voi la un moment dat ca daca Dumnezeu vrea sa te ia, te ia de oriunde, nu neaparat printr-un atentat...asa este dar cred ca nu e usor sa stai permanent cu teama ca ai plecat si nu sti daca te mai intorci.
Deci? Ce puteti sa-mi spuneti? E cineva plecat din Romania printre voi? Cum te descurci in Israel cu 3 copii? Te poti descurca daca lucreaza unul singur? (in cazul meu sotul?) Ce sanse sunt de angajare pentru un programator care nu stie limba?
gata, cred ca v-am ametit. Va pup si vorbim!