"Pamintul Sfint"...si bune si rele (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Ioana si celelalte fete care au fost pe aceste meleaguri...sint foarte curioasa ce impresie va facut aici totul.Nu de alta dar cred ca noi nu ne dam seama ce impact pot avea oamenii.

Cunosc crestini care au fost tare dezolati de aceste locuri...

Asa ca va invit la povesti.

Si pentru cele care inca nu au fost pe aici as fi curioasa sa stiu cum credeti voi ca se prezinta aceasta tara.
Nu vreau sa vorbim de politica...o exclud.

"Un sfirsit e un inceput..."

ella&com.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Phiii nici nu stiu cu ce sa incep, atit de multe lucruri extraordinare am de povestit despre Israel. Am vizitat tot, cu exceptia teritoriilor bineinteles.

Dar n-o sa incep cu descrierea locurilor unice in lume, cum ar fi Marea Moarta, Ierusalimul, pesterile de la Rosh Hanikra, inceputul marelui rift african ...

O sa incep cu discotecile din Tel Aviv . Desigur, multa lume va zice ca e sinucidere curata sa mergi la club in IL. Dar dupa ce vezi ca sint 3 rinduri de controale, iti dai seama ca e foarte putin probabil sa scape ceva. O muzica, o atmosfera ... eu care am batut multe cluburi cind am fost mai tinara, va garantez ca merita toti banii o discoteca in TLV. Un lucru e sigur: lumea acolo se distreaza foaaaarte bine. Am incercat sa raspundem la intrebarea: de ce sint (sau par) mai relaxati tinerii din IL decit cei din RO? Poate ca tocmai datorita stress-ului politic, poate din cauza ca o duc financiar mai bine ... eu zic ca din cauza educatiei. Mi s-a parut ca exista un fel de "cult" al relaxarii, al distractiei, al "after work hours". Nu zic, si in RO mai iesim dupa o zi de munca, dar nu e la fel ca o seara pe plaja din TLV. Da, cred ca si marea are rolul ei ... si canapelele foarte confortabile de pe plaja, si narghileaua de linga masa ...

Un exemplu va mai dau despre cum se distreaza oamenii din Israel: exista un loc pe plaja din TLV unde, in fiecare simbata de la ora 11 pina la 14, se aduna oameni si danseaza ... in formatie sau in perechi, toti la fel ... e incredibil! Si oricine se poate alatura. Sint oameni cu virste intre 14 si 70 de ani. Eu am incercat de citeva ori, dar pasii nu sint chiar asa de usori cum pot parea la prima vedere. E uimitor cum toti oamenii stiu pasi diferiti pentru zeci, poate sute de melodii. Si danseaza acolo, fie soare fie vint, numai cind incepe ploaia se opresc si se ascund pe la terase.

Cred ca se simte din "glasul" meu cit de dor mi-e de IL, n-am mai fost de 1 an si 2 luni. Pleaca insa al meu simbata asta la Haifa pentru 2 saptamini si il pun sa-mi aduca un borcan cu aer de Israel .

Va pup, cu drag,

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaDia spune:

Sunt fericita ca am gasit subiectul acesta.
De fapt, cu ceva vreme in urma am intrebat fetele din Israel daca nu mai este pe undeva acest subiect, in care, cei care nu locuiesc acolo, dar care au vizitat aceste locuri sa-si poata impartasii impresiile de calatorie.
Am fost in Israel deja de 2 ori anul acesta. Prima data a fost in luna mai. A fost dragoste la prima vedere. Prietenul meu, care cu mai mult timp in urma lucrase timp de un an si ceva in tot Israelul, a fost cel care mi-a insuflat dorinta de a vizita aceste meleaguri. Si nu a gresit presupunand ca voi fii coplesita de ceea ce vad acolo. Am plecat din IL cu dorinta sincera de a ma intoarce cat mai curand. Asta s-s intamplat in luna Septembrie cand insa am fost in Tel Aviv doar pentru o zi datorita serviciului. A fost scurt dar macar am putut sa ma respir acel aer. Cum spunea cineva un pic mai devreme mi-as fi dorit sa pot aduce cu mine un borcan cu aer de Israel.
La prima noastra vizita am vazut mare parte din aceasta tara fantastica. Am vizitat Tel Avivul, Ierusalimul(in amanuntime caci acolo am locuit), Nazarethul, Bethleemul si o multime de alte orase si asezari ce au avut un rol in istoria crestinismului.Am mers in pelerinaje pe urmele lui Cristos. Am vizitat vechea Cetate din Ierusalim, Turnul lui David. Cand timpul ne-a permis am facut si plaja: la Marea Moarta.
Pentru ca nu mai pot sa scriu acum, am sa revin cu povestiri si date precise despre pelerinajele si vizitele mele in Israel.

Cu drag,
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Al meu tocmai ce a plecat ieri spre Israel ... fara mineee. Nu-i nimic, eu scriu despre IL si-mi mai trece dorul.

Azi va povestesc despre Marea Moarta. Nu se zice degeaba ca e un loc UNIC in lume, e adevarat ... Fara nici o exagerare, poti sta pe spate si: citezti ziarul, tragi un pui de smn, stai la o shueta cu prietenii .... Am fost de mai multe ori acolo, mai ales ca drumul din TLV e foarte interesant. Multe serpentine prin desert.

Foarte interesant mi s-a parut si desertul, eu nu mai vazusem pina atunci asa intinderi mari de pamint, numai pietre, in culori foarte interesante: ba roshcate, ba galbui, ba maronii ... Am poze facute o gramada cu desertul, sint o ne-bu-ni-e.

Ce e iarasi fain in IL: cum e organizat turismul. In orce punct de interes cultural/natural/etc. gasesti harti cu toate locurile turistice din tara, cu poze si descrieri, cu toate facilitatile de care dispun. Nu ca la noi in RO, avem niste peisaje absolut de vis, dar nu stim sa le facem reclama calumea; de exemplu eu vara asta am descoperit cetatea Calnic de linga Sebes-Alba: e superba, foarte bine pastrata, cu muzeu mic inauntru, clopotnita si chiar 3 camere de dormit amenajate inauntru pentru fanatici.

Pentru indragostitii de Israel, o
Ioana

Mergi la inceput

Am pus citeva imagini cu Haifa, vazuta din salon si din dormitorul apartamentului.
Le puteti vedea in albumul meu la "Pamintul sfint".
Vor veni si altele....in curind.

ella&com.

Mergi la inceput

http://doors.stanford.edu/~sr/israel-2004/

Aici puteti sa vedeti si alte imagini din Israel.
Ser sa va placa.

ella&com.

Mergi la inceput

http://www.israelimages.com/

ella&com.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Foarte frumoase poze lilach!Este frumos Israelul,eu aveam in minte o imagine semidesertica cu tufisuri,asa din cand in cand.Da vad ca m-am inselat!Mi-ar placea sa vad live,da mai am de asteptat

Valentina
Never say never!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Dragele mele, am auzit intr-un context expresia "Jerusalem Home of Prayer for All Nation" (sper ca am scris-o corect). Imi puteti spune ce inseamna? Nu traducerea in limba romana, as dori sa stiu ce reprezinta: o biserica, o adunare...

Multumesc mult de tot

Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Addicted,da-ne cateva exemple,eu sunt mai ignoranta si nu stiu,bine,stiu ca in Israel se macelaresc acolo palestinieni si evrei,dar nu poti spune ca ar fi mai buni unii decat altii,dar devolta subiectu si zi mai multe daca stii

Mergi la inceput