"Pamintul Sfint"...si bune si rele (2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Lilach, probabil e vorba de un mesaj din partea lui Bebi, pe care l-a transmis Dalia.
Daca m-am inselat, scuze! :)
O zi buna va doresc!

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

Buna ziua si bine v-am gasit!

Am sa incep prin a va spune ca mi-a placut enorm in Israel. Am simtit fiecare clipa cu intensitate. Oamenii au fost calzi si primitori, nu am simtit deloc ca nu apartin locului.

Impresia mea a fost ca Israel este un stat tanar, care inca isi mai cauta linia, unde mai sunt multe de construit, desi resurse financiare sunt. Cred ca lipseste initiativa, dorinta de a face mai mult decat simpla copiere a sistemului american. Cred cu tarie ca pentru mine, personal, sunt posibilitati mai mari decat in Romania. Inca mai cred ca daca te dovedesti a fi muncitor, serios si vezi mai mult decat ziua de maine, poti reusi oriunde. Din pacate, in tara mea, sistemul de relatii primeaza si se amplifica pe zi ce trece. Desigur ca si in Israel functioneaza acelasi sistem, dar diferenta este ca o data intrat intr-un loc de munca esti apreciat. In Romania nu este asa, diferentele sunt mari intre nivelul de apreciere a unui pilos si a unuia intrat pe fortze proprii, cu experienta si util. Sunt lucruri, stari, fapte care devin jenante si deranjante, iar eu am incetat sa mai sper ca intr-o zi si la noi, in Romania, vei fi apreciat ca om si individ, fara sa-ti fie judecat mediul din care provii, situatia familiala sau cunostintele, relatiile....

Desigur ca in Israel toti cunoscutii au incercat sa-mi spuna ca n-o sa gasesc de lucru ...poate intr-un azil sa am grija de batrini sau sa fac menaj. E vesnica lor problema : nu pot accepta ca altii as reuseasca in tara lor, mai ales romanii. Plus ca nu pot accepta faptul ca poti invata limba lor.

Revenind in tzara, am discutat cu clientii nostrii israelieni. Dupa cum stiti, Leumi Bank a cumparat o banca din Romania si as putea obtine o recomandare de la ei . Mi-am cumparat CD si intentionez sa ma apuc intensiv de invatat limba. Am constatat ca in cele 11 zile in Israel am invatat muuulte cuvinte, iar uitandu-ma la TV la filme americane titrate in ebraica, am invatat litere. Am inteles ca diplomele din US sau Europa sunt apreciate in Israel si mi-as putea echivala studiile pe baza unui examen. Aici nu am obtinut mai multe detalii, daca m-ati putea ajuta cu orice informatie, v-as multumi.

Viata de zi cu zi in Israel este infinit mai usoara decat in Romania: la nivelul salariului mediu in Israel de 800-900$, preturile la bunurile de consum sunt cu 30-40% mai mici decat in Romania, iar calitatea produselor este cu muuuuult peste ceea ce gasesti la noi.

IN ciuda situatiei piolitice, israelienii sunt relaxati. Viata de zi cu zi nu este atat de incordata dupa cum se vede din exterior. A fost pigua in Netanya, intamplator ar fi tb sa fim acolo in ziua atentatului. Am vazut chiar la TV inregistrarea cu criminalul si cum au intervenit fortele de politie sa-l anihileze. Nu-mi explicam de ce nu l-au impuscat inainte sa detoneze bomba.
Am atatea sa va spun, dar cred ca nu resusesc sa devin coerenta acum. Va mai scriu cat mai curand.

Astept reactiile voastre la ceea ce am scris. Accept puncte de vedere diferite si sunt decshisa oricarui dialog.

V-am pupat!

Mergi la inceput

M-as bucura ca pentru tine sa fie totul asa cum ai scris aici. Dar as dori sa vorbim peste 2-3 ani despre ceea ce ai scris azi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalia946 spune:

Draga Bebi
Am citit tot ce ai scris. Cu unele sint de acord cu altele nu. Nu vreau sa te sperii, insa abia de aum incep greutatile. Trebuie sa fii inarmata cu multa rabdare., intelegere si mai ales multa dragoste si incredere. Pina la urma totul se va rezolva si vei fi cu persoana iubita si in locul pe care il dorest. Dar asa cum a spus Porumbita, mai vorbim peste citiva ani. Stii ce ne spunea cinevain Beer-Sheva pe vremea cind nu stiam limba si abia bijbiiam citeva cuvinte in ivrit?Sintefi fericitai acuma ca nu intelegeti prea multe, dar o sa vina un timp cind veti intelege ce se vorbeste in jurul vostru si nu veti mai fi asa de fericiti. Si intr-un fel a avut dreptate. Feriirea nu e deplina. E umbrita de situatia de nesiguranta care domneste peste tot.
Asa ca inarmeazate cu tot ce-ti trebuie si iti dorim din tot sufletul sa-ti implinesti dorinta.
C u multa dragoste
Pupici la toate fetele

dalia946

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Lilach, multa sanatate mamicii tale!
Noi ne pregatim de Hanuca, copiii au invatat multe cantece, in 28 dec. vor avea spectacol! Avem emotii:) Acum asa s-a nimerit aici in Oradea, s-au strans mai multi copii cu varsta intre 3-10 ani, invata dansuri, cantece, se mai si joaca, e un dezastru sa lucrezi cu ei sunt draguti, dar taaare galagiosi
Pupici tuturor!

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili

Mergi la inceput

Hei! Pe unde mai sunteti? Sunteti prinse toate cu pregatirile pt. Hanuca? Nu mai dati nici un semn de viata?
Bebi,ce mai e cu tine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia grosman spune:

Mai fetelor da ce active sinteti......Ela te-am sunat intr-o zi dar n-ai raspuns...se vede ca esti tare ocupata.Ce mai e pe la Haifa?Pe la Hadera vremea e.....brrrr......si a si plouat destul de tare.Eu nu prea dau drumul la mazgan ci merge radiatorul zi si noapte.

Mergi la inceput

La noi e vremea super! E rece dar e soare, nu prea ploua! Acum de exemplu, am geamurile deschise! Ne-am imbracat mai gros dar respir aer proaspat! Eu as prefera sa ninga decat sa ploua! Am avut zapada in urma cu 4 sau 5 ani.Sper sa avem si iarna asta...:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalia946 spune:

Bunaaaaaaaaaaaaaa,
Da sintem ocupate, ca doar vin sarbatorile. Si pina la vacanta mai aven si lectii de facut.M-a apucat vrednicia, si am spalat perdele, barbatul meu a spalat geamurile, ca doar se anunta ploaie, si cum lui nu-i plac trisurile trese de nici un fel, sa ploua macar pe geamurile curate. Zapada, nici nu-mi mai amintesc decind n-am vazut, sau mai bine zis n-am simtit. Am prins zapada prin 91 cind am venit in Nazareth Illit. Eram proaspeti atunci si ce ne-am mai bucurat. Mai ninge pe Hermon si simtim si noi mirosul de zapada.Daca vrem, ne putem urca in masina si repejor la zapada. Dar pe mine numai legata ma duce, ca nu-mi place frigul. Anul acesta nu prea am dat drumul la mazgan ca a fost cald. Numai de vre-o 2- 3 ori. In rest,cu toate ca nu-mi place frigul , ast5eptam ploile, sa mai creasca nitel nivelul kineretului. Porumbito, daca mai ninge pe la voi, pune si tu o poza cu zapada proaspata ca a noastra s-a invechit.
Lilach, ce mai e cu mama ta?
Bebi, de ce nu mai apari pe forum? Ai treaba, te pregatesti de hanuka, sal primesti pe Yaniv cum se cuvine?
Pupici la toate fetele. si
HAG HANUKA SAMEIAH!

dalia946

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

Buna ziua, tuturor!

Ma pregatesc de Craciun, Catalina a facut bradul si era tare incantata ca si-a pus decoratii de craciun pe perdeaua din camera ei. A nins in Bucuresti si e atat de frumos cum nici nu va imaginati. Azi dimineata a fost impreuna cu doamna la biserica si s-a impartasit,doamna mi-a zis ca s-a rugat si pt mami.

Yaniv nu vine de Craciun si nici de Anul Nou asa cum mi-a promis. Imi facusem atatea planuri, iar el le-a ruinat pe toate. Nici nu stiu care-i adevaratul motiv pentru care nu vine, gaseste numai scuze puerile (dupa parerea mea). Ma simt tare descurajata, mi se pare ac eu fac prea multe si cer prea multe pentru relatia asta. Am obosit deja, poate anul viitor ma voi intoarce cu forte proaspete si increzatoare.

In alte ordine de idei, el a sunat la Min de Interne sa se intereseze de formalitatile de casatorie, rezidenta, drepturile Catalinei.In acelasi timp, vrea sa se intereseze la un avocat specializat in legatura cu contractul prenuptialMie asta imi da cam mult de gandit sau poate e o formalitate in Israel. Poate ca nu ma vrea intr-adevar si totul a fost proiectia imaginatiei mele. Sau poate n-are incredere in mine si pt asta nu-l judeca in nici un fel. Plus ca mama mea i-a facut legatura cu un avocat si n-a vrut sa se duca la intalnire cu el pt ca i se pare ca 400 Nis e prea mult pt o consultatie si cum e zgarcit.... Ma intreb cateodata daca intr-adevar o sa ma ajute sa ma acomodez acolo pana o sa am serviciu, daca n-o sa ma puna sa fac liste cu justificari pt fiecare lucru de care am nevoie. Aici n-am nevoie de nici un ajutor ca am o situatie buna, imi pot permite sa-mi cumpar ce-mi doresc fara sa justific nimanui. Poate exagerez din cauza faptului ca sunt suparata acum. Nu stiu ce va fi anul urmator. Dar nu voi renunta sa ma stabilesc acolo, imi voi continua lectiile de ebraica si pt ca mama isi ia rezidenta in curand ma voi putea stabili acolo oricum ar fi. Asa ca tot ne vedem in Ierusalim la anul.

Hag Hanuka Sameah!

Mergi la inceput