"Pamintul Sfint"...si bune si rele (2)
Raspunsuri - Pagina 11
bebi spune:
Sunt in Israel, sunt asa de emotionata si ma simt atat de minunat!
Vremea e calda si sunt tare fericita. Am sa ntru sa va mai scriu. As vrea ca zilele astea sa nu treaca asa de repede. Imi place muuult aici, cred ca ne vom stabili aici cat de curand. Mai intru sa va scriu. Va pup si va iubesc mult!
dalia946 spune:
Buna fetele,
Acuma am intrat pe forumsi am vazut ca Bebgi a si intrat si si-a facut simtita prezenta. Foarte bine. Porumbita, zicea de o intilnire, dar unde?Ca sintem imprastiate pe tot cuprinsul tarii.Poate cind se duc la Eilat sa se vada cu porumbita. Noi i-am invitat pe la noi cu scopul se a face o mica excursie la locurile sfinte din nord. Daca vin, poate ne putem vedea cu tine Lilach, poate-mi dai nickul tau de pe Yahoo. Al meu e dalia946 iar adresa de email este dalia946@yahoo.com .
Asa ca, daca ai vre-un gind, Lilach, intra pe yahoo si da-mi de stire.
Noi azi am fost liberi, adica fara nepoate, ca de fiecare ion sisi, si am iesit la cumparaturi.Si apropo's de ofticat, sa stii Lilach ca si eu ma oftic, ca mi-am cumparat niste ginsi raiati si inca n-i pot imbraca ca e prea cald afara. Dar sufera baba la frumusete. Asa ca o inteleg perfect pe fica ta, mai ales ca ea , la virsta ei este si mai dornica sa se faleasca cu ceva nou.
In rest, bine si frumos, asteptam vesti de la Bebi.
Pupici la toate fetele si
Shabat shalom
dalia946
dalia946 spune:
Bebi
Sa va fie de bine. Sa va simtiti bine si sa dea dumnezeu sa va impliniti dorintele. Poate daca mai intri sctie si ce-ai vizitat. Daca ai fost cu Yaniv la Israel haktana, si cum ti-a placut pina acuma.Tu de unde intri ? Ah ce fraera sint. De pe laptopul lui Yaniv.Asteptam vesti de la voi . Pupici si petrecere frumoasa in continuare.
dalia946
sase spune:
buna seara !!
am citit cu atentie toate cele 7 pagini....
poate treceam la alt subiect sau la alt forum, dar ceva m-a oprit si am mai zabovit putin....
m-a impresionat mult bucuria sincera si curata a celor ce ne-au vizitat sau sant in vizita,mi-a placut mult descrierea locurilor,obiectiva si realista,fara infatuari,comparatii cu Elvetia sau cu America.
Caci e bine de stiut, statul modern are numai 57 de ani....o singura generatie...pe un loc arid,cu o clima grea,un sol sarac, vecini..... mai bine lipsa....!!
de aceea ma bucura cand oamenii se apropie cu intelegere si dispusi sa vada tabloul in intregul lui
Petrecere frumoasa si sedere placuta oaspetilor ,liniste si pace localnicilor !!
sase
bebi spune:
Buna seara, tuturor!
Azi am fost la Tel Aviv, a fost o vreme super, am facut baie si plaja in decembrie. Maine mergem la Marea Moarta, iar seara am facut rezervare la muzeul si tunelurile de la Zidul Plangerii. In w/e asta am fost in vizite la parintii lui, familie mare si galagioasa. Mama lui a fost nesperat de dragutza si dornica sa ma invete ebraica. A gatit ceva si-mi tot explica pe limba ei fiecare ingredient ce inseamna. Nepotii lui s-au indragostit de mine si mi-au declarat ca ma iubesc cand am plecat. Apoi am fost in vizita la mama si la sotul ei. Fata sotului ei (sora mea vitrega) foarte dragutza si am promis ca tinem legatura. Toata lumea imi spune sa stau aici, sa nu ma mai intorc in Romania, dar eu sunt puztin confuza. Nu stiu daca pot trai aici, asta am sa hotarasc mai tarziu. Mi-am regasit multi prieteni aici, iar oamenii sunt asa de primitori si calzi.
Am constat ca ebraica e mult mai usor de invatat daca o auzi zilnic. Am invatat mai multe cuvinte aici decat cate am invatat acasa.
Mi-e tare dor de Catalina, de abia astept s-o vad. Poate de asta sunt asa de trista..
O sa va spun cand plecam la Haifa, Netanya si Nazareth. Poate la intoarcere mergem si in Arad. Va mai scriu. V-am pupat!
bebi spune:
quote:
Originally posted by sase
buna seara !!
am citit cu atentie toate cele 7 pagini....
poate treceam la alt subiect sau la alt forum, dar ceva m-a oprit si am mai zabovit putin....
m-a impresionat mult bucuria sincera si curata a celor ce ne-au vizitat sau sant in vizita,mi-a placut mult descrierea locurilor,obiectiva si realista,fara infatuari,comparatii cu Elvetia sau cu America.
Caci e bine de stiut, statul modern are numai 57 de ani....o singura generatie...pe un loc arid,cu o clima grea,un sol sarac, vecini..... mai bine lipsa....!!
de aceea ma bucura cand oamenii se apropie cu intelegere si dispusi sa vada tabloul in intregul lui
Petrecere frumoasa si sedere placuta oaspetilor ,liniste si pace localnicilor !!
sase
Bine ai venit pe forumul DC. Te asteptam aici. Speram sa stai cat mai mult cu noi pentru ca eu te citesc intotdeauna cu placere.
Apropos, cum ne-ai decsoperit?
Semneaza: Raluka de pe www.romania-israel.com
dalia946 spune:
Buna dimineata si o saptamina buna tuturor
Iar sint pe forum la ore mici,azi insa fara motive.
Sase, bine ai venit printre noi. Si eu sint relativ noua aici si deja ma simt printre prieteni. Unde locuiesti ?Poate sintem aproape una de alta si nu stim.
BEBI te asteptam cu vesti. Azi ai fost pe yahoo , te-am apelat de mai multe ori si n-ai raspuns. Se vede ca erai ocupata sa scrii pe forum.
Ne bucuram pentru tine, ca ti-e bine aici. E normal sa-ti fie dor de Catalina. Eu cred ca si ei ii este dor de tine. Ne pare bine si ca te distrezi. Acuma am discutat cu Mani, si spunea ca poate veniti la noi de vineri ca sa avem timp sa vizitam totul si poate aranjam o intilnire si cu Lilach. Daca nu poti sa vorbesti altfel. la pelefon. mai intra pe forum si scrie ce hotarasti.
Pupici la fetele
dalia946
Porumbel30 spune:
Draga Bebi,
Daca nu m-ai sunat pana acum inseamna ca mergeti de la Ierusalim la Marea Moarta pe drumul cel scurt si nu treceti pe langa Arad.
Distractie placuta si ramane de vazut cand mai ajungeti in zona asta. Daca vin miercuri la Ierusalim te anunt!
Sper sa ai un pic de timp liber sa putem bea o cafea impreuna!(macar atat!).Yaniv sta acasa tot timpul?Sau ai si perioade "solo" in timpul zilei?
Asteptam vesti de la tine, impresii si sper ca ai facut si ceva poze!
Si mai deschide mobilul ala din cand in cand! :)
Sase, ma bucur ca ai venit printre noi!
In legatura cu intalnirea, astept idei, propuneri pt. o zi convenabila tuturor!Ce ati zice ca fiecare sa propuna o zi si un interval de timp in acea zi in care ar putea fi libera pt."evenimentul anului:intalnirea forumistelor din Israel"?
Astept...
"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."
bebi spune:
Buna seara, doamnele!
Azi am fost la Marea Moarta. Am plecat tarziu de acasa ( in jur de ora 11.00) si ne-am intors pe la 16.00. A fost tare frumos, eu m=-am bronzat, am facut baie in mare si am stat mai mult decat trebuia in bazinul cu apa sulfuroasa:). Mi-am cumparat creme de la Ahava, foarte bune intr-adevar.Am facut poze multe dar sunt prea obosita ssa le descarc acum. O sa fac un album si o sa vi le arat pe toate:)
Ioana, am lasat mobilul acasasi s-a inchis:(. N-a fost intentionat.... si n-am mai trecut prin ArAD ca era foarte tarziu. Yaniv si-a luat concediu si sta acasa cu mine. Dar, daca treci pe aici, il las in casa si tot ma intalnesc cu tine:)nu se supara pe mine.
Azi am si gatit cate ceva, iar am incurcat vasele de carne cu cele de lapte... am innebunit masina de spalat ca n-am stiut s-o programez. Nici acasa nu stiu s-o fac[:D
Yaniv sta in partea de nord a Ierusalimului, in cartierul Pisga'at Zeev. E ciudat cum partea araba este despartita de cea israeliana printr-o prapastie ca un hau...nu stiu cum sa explic. De aici se pot vedea casele arabilor si chiar aud in fiecare zi strigarea la rugaciune.
Traficul e aici o provocare, se conduce intr-un stil unic, credeam ca in Bucuresti e teribil. Arabii, in special, conduc ca nebunii.Voi stiti de ce taxele la importurile de masini sunt asa de mari? Imi spunea Yaniv ca pretul unei masini aici e cam dublu fata de Romania. Aproape incredibil de scumpe. Si nu-mi explic de ce, poate stiti voi. In rest, preturile mi se par muuuult mai mici decat in Romania, mai ales la mancare.
Va mai scriu, ma duc sa ma odihnesc ca maine iar ma asteapta o zi de calatorit cu picioarele
Layla tov! Litraot bekarov!