Bebelusi de iulie-august 2004 (4)
Raspunsuri - Pagina 13
cristalina spune:
Mani, eu nu am infasat-o niciodata, dar pot spune ca am o prietena care a infasat-o pe fetita noaptea pana avea parca 8 luni, daca nu mai mult, asa ca infasa-l linistita ca nu pateste copilul nimic...:))
Noi cand am facut botezul am vorbit cu preotul cu 2 saptamani inainte. A dat nasul un milion si preotul i-a zis omului meu sa mai dea si el ceva ca sa aiba buburuza noroc..hehehe...Asa ca am mai dat si noi 500 de mii.
O sa-i spuna preotul ce trebuie sa cumpere pentru preot (sapun, prosop, fasa, vin, ulei) si sa nu uite de lumanarea de botez.
Cam asta ar fi..:)
Gata, ma duc la culcush. Noapte buna!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica
irrinuca spune:
Cristalina: Iti vine sa crezi ca aici in brosuri temperatura ideala ptr camera lui bebe este 18 grade si nu trebuie sa depaseasca 23.
Bunny bine ai revenit, te dadusem pierduta.
Si eu sunt nebuna cu cartile, eu am cumparat un raft intreg de carti ptr copii (arfa de carti) de pe vremea cand eram gravida si veneau unii la serviciu The Book People, lasau cartile peste saptamana, te indragosteai de ele si apoi veneau sa ia comanda.
Am si o carte de carpa, cu numai 8 pagini ft colorate, ca sa poata fi si vazute si mancate/balite de pitic. Se uita la ea cateodata, dar rade invariabil cand ajunge la pagina cu trenuletzul.
In schimb i-am luat casetofon din ala colorat care merge cu baterii si am casete cu cantecele si rime (englezesti), povesti, etc. Daca ii pun caseta si il las pe changing mat cu putza goala, sta acolo si 1 ora singur, nu zice nici car nici miau, ba mai incuviintzeaza din cand in cand ce zic aia pe caseta.
De dormit: doarme de la 8-9-10 sera apana la 6am cand cere un biberon, dupa care mai doarme pana la pranz sau chiar dupa. Si eu cu el, bineinteles. Suntem 2 puturosi. Apoi ne jucam un pic pana la vreo 2, dupa care mergem in oras pana la 5.30 cand iese taty de la servicu sa ne duca acasa cu masina ca suntem obositzi de atata plimbat.
De manacat: noaptea din cand in cand de la tzitzi, cu care doarme nas in nas. Fara ea nici nu vrea sa atzipeasca. In timpul zilei nu mai mananca asa regulat, ba 125 ml ba 200ml fara suflare.
Ah, am uitat:
LA MULTI ANI!!!
Am implinit azi 2 luni! Cu ocazia asta am mers la control si am 6,150kg si 61 cm. LA GP eram cam un fel de Ulise intre bebeii de 14 saptamani, iar eu aveam doar 9. Material romanesc, ce sa-i faci. (Din fericire nu arata inca gras, ca altfel trebuie sa ne punem pe dieta).
Fetelor, eu nu-l mai pot tine in bratze prea mult, ca ma rupe! Daca seamana cu taksu mare asha, pai la el in bratze sa stea!
Irinuca si bebe Andreas nascut pe 30/07/04
http://community.webshots.com/user/irrinuca
irrinuca spune:
Mamicilor dragi, cu ocazia faptului ca a racit, i-am luat lui Andreas pijama cu gluga, putin mai grosutza decat cele obisnuite de bumbac. Din intamplare, singura mai ieftinutza era una cu coarne de renishor. Nu am rezistat si i-am facut poze & le-am pus in album. Este absolut haios. Ne-am distat toata seara cand l-am vazut cu mutrisoara lui nevinovata imbracat in costumasul asta.
Botez: ce bine ca l-am facut in Anglia, este mult mai simplificata formula. Asa cum am mai spus parca, preotul nu cere nimik, dar daca vrei poti pune bani in cutia bisericii. In Romania se cam cere de la obraz.
nu ne-a trebuit decat lumanare si un prosop alb pe care l-au adus nashii.
Irinuca si bebe Andreas nascut pe 30/07/04
http://community.webshots.com/user/irrinuca
bunny spune:
Nicole mama nu stiu ce au copii astia ....tot vreau sa cred ca nu s-au smecherit asa tare. Al meu a descoprit cum sa-si dea suzeta jos si sa -si bage degetul...dar pina sa-l bage in gurita nimereste blegu ochiul sau nasu'.Si ma gindeam sa nu-l mai infas....no way. Mai bine suzi decit degetul !
Moni multumesc mult ptr sfaturi...sa vedem ca ne-am hotarit sa venim pe 29Oct cu avionul - chiar daca o sa ne coste mai mult decit am zbura de aici la NYC -plus bagaje , dar cu masina e drum lung si nu stiu cum se va comporta , chiar daca ne orim peste noapte pe undeva.El si la 2h face scandal...mr Scandal!!
Irinuca....mama si pe mine ma omoara astia cu temp . lor din casa in UK...bine ca nu trebuie sa merg la soacra-mea!!! sI CU BOTEZUL SI NOI A FI PUTUT SA-L FACEM AICI, DE DAT BANI TOT TREBUIE SA DEM - CA DE SUNTEM PREA APROAPE DE CASA SI , dar prea ne-am maritat/ 'bless-uit' prin tari straine ...sa mai fac ceva si pe acasa, ca le-am ramas datoare alor mei. Ei chiar m-au sfatuit sa-l fac aici , dar mi-e si dor de casa !! Asa ca profit si Jr a tot calatorit cind am fost gravida - de cel putin 6 ori
oooppppsss fug ca -sa trezitt inamicu'
Mani
si smecherul Alex - 4JULY 2004
roxanaz spune:
buna dimineatza!
noi am fost chiar cuminti ieri, cu exceptia unei stari subfebrile (maxim 37.2) si nistre chiraieli de oboseala seara...a adormit la 10.30 si s-a mai trezit la 5. si azi iesim in sfirsit la plimbare, e tare frumos afara, soare...gata!
hehehehe Irina nu mai ai nevoie de reni la sania mosului....e beton!!!!
dragi gagici, vaccinul antigripal se face in timpul alaptarii fara nici o problema, informati medicul, dar chiar este recomandat.
gata, fugim la plimbarici, vorbim later!
mihaella spune:
Salut,
Mani, si eu o infas pe piticanie noaptea dar numai in paturica si fara fasa.Mai mult de forma asa...Drept ptr. care doarme de la 22.30 pana la 6 dimineatza.
Papa, exact ca tine gandesc si eu...da' am zis ca's cu capu'!!!!Si mie mi-e teama ca mananca cam putin de cand cu dormitul asta toata noaptea.Bine c-ai zis tu prima, ca mie mi-era naspa
Kity, eu i-am facut piticei gauri cu pistolul si n-a zis nici "crau".Am folosit cerceii medicinali cam 4 zile, timp in care am dat-o cu Canamicina si cu spirt, dupa care i-am pus cerceii normali fara nici o problema.
Sambata ne-am crestinat si a fost cumintica rau de tot.Dupa care, descreierata de ma-sa si soacra-sa (Alina) s-au suit pe mese la restaurant si au cantat la Karaoke cat le-au tinut plamanii....
Pupici
Miha
cristalina spune:
Buna dimineata!
Irinuca, 18 grade?! Aia's dusi!
Pai io la 23 de grade dardai neica!...P'onoarea mea! Am pus kilele astea dageaba pa mine ca io tot mor de frig!
Ce mi-a placut asta vara!!!
Noi ne invelim cu patura ca daca pe asta mica o invelim cu paturica vreau sa simtz cand se face cald sau frig...
Si cu tot caloriferul bagat in priza mie imi e frig...sunt defecta dom'le!!
Azi bagam centrala ca nu mai tine (de parca pana acum am stat sa dardaim!...hahaha). Sa vezi distractie la iarna!
Oricum buburuza mea e la fel de friguroasa.
Azi suntem cam chiauni, ca ne-a dat domnisoara Botosel desteptarea la ora 7 in chiote de fericire! Imi venea sa plang de somn si sa rad de ea cat e de haioasa cum radea cu gura shtirba pana la urechi!
Facuram poze aseara la baita. Ma duc sa pun cateva pe site.
O zi exceptionala sa avem!
cristalina spune:
Ma lasai dusa de val si scrisei si comentarii la poze!
Asa, ca tot am timp acum sa va povestesc ce am cetit io (asta imediat dupa ce nascui, dar nu avusei timp sa va spun si voo!)
In cartea minunata "Ingrijirea sugarului si copilului mic"...din 1966 toamna, zice asa:
"mama e de preferabil sa doarma intr-o camera cat mai departata de cea a copilului, ca sa nu-l auda cand plange.."
Daca stiam ne faceam casa d'aia stil vagon! Sa nu auz neica nimic cand dorm!...hahaha
Si acum sa va zic cum devine cu programul copilului la 2 luni...luati aminte!
Incepe apoteotic:
"Ora 5.30-schimbarea copilului si pregatirea pentru masa...
...
ora 6.30-9.45-culcati copilul care va dormi linistit
ora 9.45-10-pregatirile pentru a doua masa
ora 10.00-10.15-a doua masa!
....
ora 14.15-17.30-masa de pranz a mamei urmata de odihna ei binemeritata. Copilul doarme linistit!
...
ora 22.00-22.30 a cincea masa. Dupa aceea, sugarul doarme linistit!
Mama aranjeaza lucrurile folosite. Urmeaza odihna, o lectura placuta etc."
Va recomand cartea cu placere!...hehehe
rain spune:
veniram si noi de la plimbare !!!
si am doua nelamuriri:
1. ce le faceti mey la cupii de dorm toata noaptea, ii hipnotizati cumva ???? ca noi noaptea trecuta ne-am trezit din 2 in 2 ore
2. tare faza cu lectura si odihna placuta!
in 1966 cred ca era vorba de niste papusi la care clar puteai sa le faci programul ala, ca la smecherii de azi ....sa fie ei sanatosi!
Miha, toata stima pentru urcatul pe masa, si eu am un chef de petrecere ...astept botezul sa-mi fac si eu de cap !
pupici
Nicole & Andreea Alexandra (fomista)
http://community.webshots.com/user/niar1
mihaella spune:
Asta's io si cupilu' meu, Cristalule!Ca mama mai "nesimtitoare" ca mine nu exista.Traiasca bunicii!!!!!!!