FIV 18
Raspunsuri - Pagina 12
flavia ramona spune:
mersi teodoran ca mi-ai raspuns si mie.
acum sa-ti spun ce ne-a spus noua doctorul.
ne-a spus ca are 2mil/ml spermatozoizi, din care doar 30% mobili, dar nici macar astia nu sunt rasariti ci sunt ffff lenesi. ne-a dat tratament naturist cu branca ursului, zinc, etc. (am citit si pe forum de asa ceva) timp de 72 de zile. apoi repetam spermograma si in functie de rezultat facem FIV la Timisoara sau ICSI la Szeged.
cel putin asa ne-a spus el, ca poate sansele FIV nu sunt tocmai mari si atunci sa trecem direct la ICSI.
inca nu m-am lamurit complet despre diferenta dintre cele doua.
asa ca nu stiu in ce masura are rost sa facem FIV aici sau mai bine sa mergem direct la Szeged ca acolo oricum sunt altele conditiile.
cam asta e pana acum...
tu ce zici de astea?
flavia
MURA spune:
Lanchion, programarile la Ancar se fac de acum pentru peste 3 saptamani.
Ai putea sa iti faci luni dimineata o programare la el (la ora 7 dimineata) si daca te duci la dr. Dracea si esti multumita anulezi programarea, daca nu ... o parere in plus nu strica niciodata ca dovada ca eu pana saptamana asta eram perfecta d.p.d.v. al trompelor iar acum...... nu sunt bune deloc.
Oricum cand ajungi intr-o situatie ca aceasta este bine sa afli 2 pareri pentru ca nu este vorba despre o banalitate pe care o poate trata oricine. Este vorba despre viitorul tau si mai ales despre nervii tai. Nu este usor sa treci prin asa ceva, este un stres enorm.
Eu m-am chinuit 5 ani sa am un bb si am ajuns acum cu nervii la pamant, in fiecare luna cu termometrul, teste de ovulatie, de sarcina, esecuri mereu.... e greu.
Noroc cu fetele de pe forum care chiar daca au trecut prin experiente grele si prin multe nereusite sunt totusi optimiste si se ajuta intre ele.
Cand crezi ca ai ajuns la capatul puterilor si ca vrei sa capitulezi nu se poate sa nu te incurajeze cineva
Va pup pe toate
MadalinaM spune:
Multa sansa fetelor care acum fac FIV. Eu am un nod in git si imi vine sa pling numai cind am citit etapele pe care le parcurgeti.
Cu toate astea mi-am luat inima in dinti si am sunat la 314.99.42, celalat cabinet al doctoritei Protopopescu. Zi libera abia pe 26 octombrie!!! asa ca nici aici nu se ajunge prea usor:-((.
Cu dr. Moisa la Giulesti a facut cineva FIV? stiu ca IAS-uri da, si au si reusit, dar FIV? Stie cineva care e echipa cu care lucreaza? Apoi, dr. Moisa a nascut? are cineva informatii?
monbb1 spune:
Flavia: stiu cat e de complicat totul la inceput si o sa incerc sa-ti explic cat pot de bine. Daca nu e clar, nu te jena si mai intreaba.
Deci FIV e procedura in sine care cuprinde:
- stimularea (injectii: depinde de doctor ce recomanda: Menongon, Gonal F , Pergonal..),
- ecografii pentru a urmarii stimularea (nr. de ovule pe care le produc ovarele tale ca urmare a stimularii),
- punctia (extragerea ovulelor maturate din ovarele tale)
- transferul (introducerea embrionilor in uter- se discuta inainte cati iti transfera).
Transferul se face la cateva zile de la punctie, timp in care se produce fecundarea. Embrionul este deci format prin fecundarea unui ovul de-al tau cu un spermatoziod de-al partenerului.
Fiecare clinica are un pret pentru FIV (procedura de mai sus) la care se poate adauga sau nu pretul la ICSI
Deci dupa punctie poate interveni ICSI (daca este necesar- in general doctorii decid daca e necesar ICSI sau nu). Uneori sperma donata contine spermatozoizi care nu au destula mobilitate pentru a fecunda ovulul singuri. In acest caz, folosesc procedura ICSI pentru a introduce un spermatozoid intr-un ovul prin injectare. Odata impreuna , se asteapta dezvoltarea embrionului nou format (divizarea in celule) si daca e considerat suficient de bun, este transferat inapoi la tine.
Daca in urma tratamentului se obtin suficienti embrioni , iti transfera o parte si restul ii congeleaza.
Sper sa te fii ajutat.
Bafta tuturor fetelor, multa incredere si rezultate bune.
Denisa: pe cand ne dai o veste buna? Nu-ti fa griji cu cat de cuminte ai fost. Incearca sa te relaxezi caci mare lucru nu poti ajuta la etapa asta.
gabid spune:
Bunadimineata!
Asa vreau sa va vad!Optimiste!Nu trebuie sa renuntati niciodata la ideea de a avea un bb al vostru chiar daca trebuie sa incercati de 2-3 ori!Avioz celor care dupa prima incercare vor sa renunte!Si eu am vrut sa renunt dupa primul FIV nereusit si am facut ET (cu embrioni cong) a doua oara la insistentele sotului pt ca eu numai vroiam sa aud de FIV si a iesit o mandrete de fata desteapta si frumoasa!
Gabi si Moni(aproape 3 ani).
MADYN spune:
MadalinaM, din pacate dr.Moisa a pierdut BB !
Nu stiu amanunte, decit ca avea peste 6 luni.
Monica-Elena spune:
Teodoran mi de scuze vad acuma in contract ca scrie ca modalitate de plata:"Medsana nu va accepta alta modalitate de plata decat direct de catre ambii pacienti sau oricare dintre ei, in numerar sau prin transfer bancar..." desi de la adm mi s-a spus ca doar cash.
Pe 7 oct dupa eco si rezultatul de luni de la dozare se pare ca se incepe stimularea.
Monica
Kariris spune:
Buna Fetelor!
Sa aveti o zi frumoasa si un sfarsit de saptamana superb!
Gabid, m-ai innebunit cat esti de matinala! Multumesc pentru incurajare,... am inteles aluzia...
Pupici tie si fetitei tale. Si eu vreau tot fetita. Am mai avut una la varsta de 20 de ani, dar cand sarcina avea 5 luni s-a hotarat ca nu mai vrea sa vina pe lumea asta si a trebuit sa o scot printr- mica cezariana. Asta-i viata!
teodoran spune:
da, asa mi-au spus si mie ca incep pe 7 oct stimularea, si i nperioada 22-25 oct. fac puncti....am interbta ca sa stiu cand imi iau concediu. Monica, tu ai semnat contractul?