Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (11)
Raspunsuri - Pagina 9
Eryka spune:
`neatza fetelor,
Mey hai sa ma laud cu puisorul meuAseara mi-a adormit singura singurica.Am pus-o in patut la ea sa vaicarit putin ,sa mai uitat si in jurul ei apoi si-a cautat o pozitie buna de somnic si gata a adormit.Mai incercasem si cu o seara inainte dar ptr. ca mi sa rupt inima sa o vad asa singurica in patut m-am razgandit si am luat-o la pirptul meu.Ma certat putin Nally pupa mama de fata si m-a facut sa fiu mai tare de mine.Asa ca aseara iar am incercat tentativa de a o adormii singurica.Insa iara mi sa trezit de 2 ori ,ei nu-i bai ,atata timp cat dupa ce papa lapticul imi adoarme imediat repede fara a fii nevoita sa stau cu ea in brate .Nally multam ca mai facut sa fiu mai tare de mine i sa nu ma mai uit atata in ochisorii ei de vrabiutza,ei bine am facut cum mia-i zis ,am plecat din camera si ma mai intorceam sa-i mai vb cate putin si sa vad ce mai face si uite bucurie Sa stii ca nu esti rea deloc ,cred ca ai facut foarte bine cum ai procedat cu pizza si cu iaurtul.Madutza zici ca ai pus muraturi?Ce misto ,tare as vrea si eu dar....aici mai greu ,nici macar nu gasesc un borcam mareee ptr asa ceva.Sa le mancati sanatosi si cu pofta.Oanna lasa mei nu te mai necajii ,bine ca v-ati simtit si voi bine la plimbarica,soacra ce era sa zica si ea?Fetelor Ayu azi dimineatza a facut diaree uf ,cred ca din cauza ca i-am dat supa de legume mai multa ,ai vostrii au facut pana acum? Cum a-ti rezolvat problema?
Va las ca sunt cam in pana de inspiratie acum ,si cam somnoroasa ,cred ca e vreamea asta ploioasa de vina ,ma duc sa mai stau cu tatii si poate trag un pui de somn.
Pupici la toti bebelushii si La Multi Ani tuturor.
Poze - si - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31632" target="_blank"> Povestea nasterii
Eryka & bb Ayumi (03.iunie.2004)
madutza spune:
Neatza fetili,
Nally, lasa mey ca nu-i bai cu pizza. Cand o sa vin io la tine sa vezi ce buna o sa-ti iasa, asa sunt unii oameni carcotasi si mereu nemultumiti.
Erika, felicitari pt. cumintica de Ayu. A plans may, sau a adormit asa singurica, in tacere? Eu mai nou nu o mai legan pe picioare, o legan cu patutzul si adoarme destul de repede. Ii cant in tot acest timp si adoarme uitandu-se la mine si mor cand vad cum i se inchid ochisorii incet, incet....
Paloma, o sa votam, cum sa ne, numai sa ne spui si noua. Si eu mai vreau sa particip la concursuri, dar am atatea poze ca nu stiu care e mai frumoasa. Poate ma ajutati voi sa imi spuneti.
Vanessa, multam pt. raspunsul cu speriatul, ca m-ai mai linistit. Deci trece, nu? Mariuca se sperie tare de o vecina, care o iubeste saraca mult, dar cum o ia in brate incepe sa planga, altfel rade cu ea... Tare ciudati mai sunt copii astai...
Fetelor, sunt disperata!!!! Nu stiu ce sa ma mai fac cu Uca. Se trezeste din 2 in 2 ore toata noaptea sa pape. Oare de ce? Si uite asa ma trezesc dimineatza cu tzitzili fleasca, ce sa mai aibe de mancat copilul? Ieri nu mi-a mancat nici supica...si am luat robot de bucatarie, i-o facusem pasta. Cand era cu bucatzele o manca mai bine, dar mi-e frica sa nu se innece. Ajutati-ma cu un sfat va rog!Faza e ca este adormita, papa 5-10min si o pun la loc si doarme in continuare. Probabil ca de foame se trezeste, nu?
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
iuliana c spune:
Neata fetele
Maria pt poze!Trimite-l pe Alex pana la Rares al meu sa ii explice cam cum sta treaba cu dormitul noaptea
Eryka cum se mai simte Ayumi?
Madutza muraturi zici
Nally poze !Ce faci dormi?Ce iti fac musafirii?Hai la taclale!
Paloma mi-ar place sa ne mai vedem si sa vorbim.Felicitari pt Cristina!Spune repede unde sa votam pt
Maria,Paloma de ce jucarie vorbiti?Aceia ca un covorasi pe care sta pe spate si care are o arcada de care sunt agatate jucari?
Fetelor,eu am crezut ca a fost o intamplare sa planga Raresel la o persoana straina,dar citind ce ati mai scris,se pare ca se cam sperie de necunoscuti...dar ce copii precoce avem !
Anacami,da baietelul din carutul sport este al prietenei mele Ioana.El este mai maricel are in jur de 7 luni.
Este cam uratel afara sta sa ploua,voi ce faceti mai iesiti cu puii la plimbare?
Iuliana & Rares (12iunie)
Nally spune:
Buna feteleee!
Multam ca sunteti de partea mea!!! da' sa stiti ca mie imi ies mancarurile fff bune da' nu stiu ce s-a intamplat aseara!!!
Eryka bravooo!!! Asa meyyy! lui Ayu cea cuminte! Nu cred ca trebuie sa-ti faci inca griji mey cu kki! Nu ii mai da supica si vezi daca si maine e tot asa! Iar daca continua fa-i un ceai de menta! Tine-ne la curent!
Mada o fi intr-o faza de crestere si tre sa vb cu mami sa mareasca productia! Nu o obliga sa pape daca nu vrea! Poate ca inca nu e pregatita sa intre pe diversificare! Uite eu i-am facut luiSebi ieri o piersica la storcator si a papat-o de zici ca era cine stie ce! am citit ca piersica, caisa si nectarinele inmoaie kki! Poate cine stie ... 'om intra si noi in normal!
Mai fetele eu i-am luat niste scutece noi lui Sebi, de la targ, si vreu sa va zic ca sunt tare multumita de ele! Nu il strang deloc... si tin si foarte bine pisu in ele! Am facut proba aseara! L-am lasat toata noaptea pana la 10 dim cumai cu un scutec... sa vad cum e... vreau sa zic ca e super!!! Nici macar nu ii era rece la " prunisoare " Le avea si el relaxate! Stiti voi ce vreau sa zic! Pe cand la Pampers il si strangeau si ii era si rece acolo! Ca il schimbam mai mult sa nu-i fie rece decat ca era plin scutecul!
Astea noi se numesc Happy! Si sunt chiar happy ca le-am gasit! M-am uitat si in Cora si le-am vazut un pic mai scumpe decat la targ dar in orice caz mai convenabile decat Pampers! Acum nu stiu cum se comporta la kki! Ca noi nu facem asa mult sa dam pe afara! Ci doar patam scutecul! Asta am vrut sa va zic despre descoperirea mea!
Cam liniste azi pe aici! Se vede ca sunt sotiorii pe acasa si va petreceti timpul in 3 sau 4 acolo unde e cazul! O duminica placuta dragelor!
Nally si Sebastian (14.04.2004)
Poze...Poze...Poze
www.desprecopii.com/albumphoto/folderview.asp?bid=9&folder=Alina%20Nitu" target="_blank">Poze mireasa
Irinusha spune:
Buna fetelor!!!
Mai ce va mai conversati ... de abia apuca omu' sa mai citeasca ceva ... si eu care vroiam sa citesc si "capitolul" trecut ... pot sa-mi iau gandul cred ...
Erikutzo, ce intelegi tu prin diaree, e cumva mai moale? Ca poate difera cacuta, depinde de ce mananca copilul. Daca nu face f. des, apos si cu dureri, eu zic sa nu-ti faci griji. Si Cris face ba mai tare, ba ca inainte (doar cu laptic), ba mai moale ... ca leac nu stiu ce sa-ti zic, poate putina menta in ceai, dar sa nu se constipe ... asa ca mai bine las-o asa.
Maria, mai da ce baiat cuminte ai ... sa-ti traiasca!!!
Alina, eu ti-am mai spus o data, dar ti-o repet: Dragos al tau zici ca-i Cris al meu ... exact asa-i si fi-miu ... mereu trebuie sa te ti de el, mereu trebe sa fie in mijlocul atentiei si niciodata nu sta locului ... Poate-i bine asa, cu ei nu o sa ne ingrasam niciodata :)
Eu credeam ca doar baietii sunt asa "vioi", dar vad ca si Ingrid al Pietricicai e tot asa ... ei, asta e, lasa sa fie ei sanatosi ca ne descurcam noi ...
Madutzo, eu nu prea cred ca-i e foame ... poate viseaza urat, poate o doare putin burtica si de aceea se trezeste ... mai ales ca zici ca suge doar 5-10 min. (ce ar putea sa papa in asa scurt timp? ... eu nu prea ma pricep al tzitzi). Eu cred mai degraba ca sugand, se linistete - doar suptul in general linisteste copiii, vezi sensul suzetei. Nu mai stiu, accepta acum Uca suzeta?, ca ai putea incerca asa ... Eu de aceea il iau pe Cris cu noi in pat, ca exact asa face si el ... se foieste, incepe sa se bazaie dormind, daca ii dau suzeta (lapte nu-mi accepta decat cand ii e foame) sau putin ceai, se linistete si doarme in continuare ... mai functioneaza si daca il legan putin (doarme cu capul pe mana mea sau a lui tati ... ce smecher) ... daca l-as lasa in patul lui - si ce mi-ar place, ca eu dorm mereu intr-o rana, sa pic din pat si mai multe nu ... - ar trebui sa ma scol la el din juma-juma de ora. Sper sa le treaca faza ... la noi dureaza de cam mult timp si e tare nasol.
Cand citesc ca va dorm puiutii bine ma minunez ca de nu stiu ce ...
Eu nu prea am apucat sa ma uit la pozele voastre, sper sa recupar ... dar va pup puiutii dulce de tot.
Mai, cred ca m-am exprimat gresit - ce mirare!!! ;)- cu pampers-ii astia. Pana la ora 12 schimb o groaza de scuteze (nu stiu cate) ca pana atunci face fi-miu de cateva ori caca si nu-i place sa stea asa ... plus ca nu l-as lasa eu si ca "puteee, putee rau" :)
Nally, nu te enerva mai de asa oameni ... daca nu-i place sa pape la el acasa! Ai gasit iaurd probiotic (adica cu culturi in el ?... in lapte erau culturi bifidus) ... nu stiu daca exista si ptr. copii ... eu ma mir oricum ca la voi sunt iaurduri speciale ptr. copii, aici eu nu am vazut asa ceva, sau poate nu m-am uitat bine.
Felicitari Cristinei ptr. premiu ... sa ne spui unde trebuie sa click-anim sa castige fata!!!
Saru'mana ptr. raspunsuri referitor la ceai si imbracat ...
Mi-a spus mama ca i-a luat lucrusoare noi, sunt curioase cum sunt ... sper ca nu mi l-a infofolit zilele astea ... dar s-a facut si frig la noi, trebe sa dau drumul la calorifer in casa, ca nu mai tine figura ... ce nasol, a venit toamna, in curand o sa ninga ... ce nu-mi place!
Ieri i-am luat lui Cris jucarii noi - sa nu se plictiseasca saracutul de cele vechi ;) - printre care si o "chitara", la care daca apesi pe butoane canta (pe asta a vrut-o ta-su) ... si am vazut ce-i luam si de craciun (era de al 6 luni in sus): o toba cu melodii. Ca tot e incantat cand ii da ta-su o cutie si poate sa bata in ea ... tobosar il fac :)
Chestia cu "plansul la straini" e asa cum a spus Maria (parca) ... asa mi-a explicat pediatru (a plans Cris la el) ... si sunt tare precoce copiii astia, ca cica normal realizeaza cine-i strain si cine nu la 6 luni. Eu procedez ca Maria asa ... si sper sa-l invat bine, ca nu mi-ar place sa fie un speriat si rusinat!
Noi nu mai mergem al gimnastica. Dupa parerea "tantei cu pricina" - ca nu stiu cum ii spune pe romaneste - nu mai e nevoie, copilul e normal, face chiar chestii inainte de vreme ... ah, ce bine, ca deja ma plictisisem!
GAta, trec la treaba. Mai trebuie sa fac mancarica si sa-mi schimb toalele de vara cu cele de iarna ... la primavara, cand ii fac camera lui Cris, imi iau un sifonier mare, ca tare nasol e sa fac chestia asta. VA pupic dulce!!!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
Nally spune:
Meyy, Iuliana draga, tocmai tie am uitat sa-ti urez plimbarica placuta cu Rares, meyyy!!!
Poze...Poze...Poze
www.desprecopii.com/albumphoto/folderview.asp?bid=9&folder=Alina%20Nitu" target="_blank">Poze mireasa
Nally spune:
Fetele, uitati ce scrie in una din brosurile de la targ :
Alimentatia sugarului de 5-6 luni
Atunci cand copilasul este alimentat natural, laptele de mamaii asigura o hran completa pana in luna a sasea, neavand nevoie de alt aliment, nici macar apa.
Daca micutul dvs. are varsta de 5-6 luni, cantareste mai mult de 5 kg, isi sustine bune capul si a inceput sa nu se mai sature doar cu lapte, este necesar sa incepti diversificarea alimentatiei cu acordul medicului pediatru sau de familie!
Reguli de baza in diversificare:
- Copilul trebuie sa fie sanatos
- Alimentul ales se introduce in cantitati mici crescute progresiv, pana la completa inlocuire a unei mese de lapte in decurs de 3-4 zile
- sucul de fructe nu inlocuieste o masa de lapte
- Alimentul nou va fi administrat cu lingurita
- Nu se introduc simultan 2 alimente noi
- Cand copilul refuza limentul nou, se renunta temporar la administrarea lui
- Daca apar semne de intoleranta la alimentul nou(diaree, Varsaturi), acel aliment va fi suprimat si veiconsulta medicul pediatru. (valabil Eryka)
Poze...Poze...Poze
gabitza_ro spune:
Anacami, Dennis face de mult figura cu plansul, a facut-o mai ales la botez de imi venea sa ...
Paloma sa iti traiasca si tie printesuca .Mai ce de mici staruri avem.E bine ca flacaii nostri au de unde alege.
Oana, exact asta are si piticul meu, e rosu pe obraji si sub gatutz dar acolo e si de la gushitza...i-am tot dat cu un unguent special, sa vedem de o trece.Si referitor la soacra, stiu cum e, si la mine punctul unu pe lista e ca Dennis e prea subtire imbracat, asha ca stai calma toate traiam aceeasi poveste
Madutza, multam de komplemang! Si ce vrednicutza, auzi muraturi, ai timp si de asha ceva.Cand eram in ro puneam si eu, acum m-am puturoshit le cumpar de-a gata.
Asha e Maria ai dreptate ca copii simt starile noastre si le iau drept exemplu. Spre exemplu, mai nou a inceput sa urle cand il ia ''socrela'' in brate..u va zic ce show-uri am avut.....cu socrela..
Gabitza si baietzelul Dennis, data nashterii 9 iunie 2004
http://community.webshots.com/user/gabitza_ro
Nally spune:
Irinusha ce bine ca mai dai si pe la noi!!! la crisuletul plimbaretul!!! Mey sunt si la noi dar pentru adulti, iaurt cu culturi de bifidus! Mey da ce harnicuta esti! spor la treaba!
Gabitza si nu ne zici si noua mecuiul de ?
Poze...Poze...Poze
Lauraa spune:
Hieläu!
Nally, total de acord cu ce scrie acolo!
Asa facem si noi si pana acum,Slava DOmnului e totul ok, kk vine zilnic desi acum de la morcovi e mai tare,nu se mai umple pana la umeri. Dar face in 2 pana la 4 reprize de kk pe zi. Eu in afara de san ii dau numai morcov, la amiaza. Azi a mancat 40 g . Ii dau din borcanel,cum am mai scris.
Madutza, si Lara se trezeste mai des noaptea si dimineata sunt cu tzitzele in pana, ma speriasem acum cateva zile, crezusem ca gata, l-am pierdut. Dar a reventi productia in forta.
Eryka, Lara a facut mereu kk moale de la lapticul meu (dar cica e normal) de aceea nu stiu ce sa spun. Daca totusi a aratat (mirosit) neobisnuit, a acru, a stricat, a bolnav, scoate din alimentatie ce i-ai dat in ziua precedenta si vezi cum se comporta- Eryka, eu am vrut sa iti scriu mai demult, zeama aia de morcovi (legume) pe care i-o dai tu,amestecata cu lapte, nu este diversificare. Nu stiu daca in Jp asa se procedeaza dar eu asa ceva nu am mai auzit in viata mea. Diversificarea inseamna introducerea alimentelor solide cu lingurita, inlocuind treptat unele (nu pe toate) mesele de lapte. Acum ce sa zic, nu te supara pe mine, desi am zis ca nu ma mai bag ca nu-s eu mai invatata, totusi zeama aia cu care prepari tu laptele nu-i aduce mai nimic in plus fetei ,in afara ca-i modifica gustul laptelui.Poate acum nu -i mai dai asa dar stiam ca asa incepusei.
Irinusha, ai inceput cu inotul ?
Eu as vrea sa merg cu Lara la niste cursuri, mai merge o fata de l acursul de refacere, dar parca imi e cam tarsala, o sa fie frig in noiembrie,ies cu ea de la baie,in masina e frig, brrr. Bine, stiu ca nu ies imediat, pot sa o usuc ,sa o imbrac, pipapo, dar...parca mi-e asa.... Tu ce crezi? Apropo, nu ti-am povestit cum am facut pasaportul Larei. Ne-am dus la Passamt cu o punga plina cu poze de-ale ei si Pass-urile noastre (Thomas cu Ausweiss) . Tantzi aia s-a uitat la poze pana a gasit una in care i se vedea fata bine de tot, adecupat-o si a lipit-o pe un "Kinderausweiss" . Asta e valabil un an,dar tre sa mai schimbam pozele cu timpul. A costat 6 € si a fost eliberat pe loc.
Brrr, e o vreme afara sa nu scoti nici pisica....
Ah, bine ca mi-am amintit, pe afara la iarna o sa o imbrac cu un "ursulet" din ala de fâsh matlasat,cu gluga,manusi,etc iar in carucior o sa punem o blanita de miel. Numai nasul o sa i se vada :))))))
Irinel ..... ce buna esti tu... te admir, pe cuvant, eu sunt asa o razvratita,imi pun pe toata lumea in cap, nu pot sa fiu si eu mai calma, ma cert cu toti daca nu-mi convine ceva..
Ma duc sa pun de-amiaza
Mama de Lara, 10 Mai 2004