Ce carti cititi?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

andrada, uite cite ceva despre el, poate te ajuta in cautari...

http://www.schoolofwisdom.com/count.html

In romana a fost editata de Institutul European Iasi in 1997 si se numea: 'Jurnalul de călătorie al unui filosof'...am cautat-o si eu pe Amazon si am gasit doar volumul2 pe uk...

Sorry!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Cea in romaneste, nu o sa o mai gasesc decit la anticariate probabil. Incerc si asa.
Am gasit-o si la mine la americani la mina a doua. Volumul 2 e dublu decit primul!
Hai sa vedem ce inseamna carte in conditie "good" la ei,
A

PS daca nu stiai deja, cartile si orice publicatie trimisa din Romania au regim special de taxare la posta (trebuie insa declarate ca atare), un bratz de carti vine o nimica toata

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviujuristul spune:

"I se spunea Temerarul" de William Stevenson ,editura politica,Bucuresti,1983.

" Cand istoria celui de-al doilea razboi mondial va fi revazuta in lumina razboiului secret,elementul cel mai frapant il va constitui urmatorul lucru:nu marile masinarii de distrugere au daterminat modul cum s-a sfarsit conflagratia,ci invincibilitatea oamenilor liberi si ingeniozitatea mintilor libere.Cred in aceasta,asa cum cred astazi ca spiritul de impotrivire a omului refuza sa se lase strivit de tehnologie."

"...ele cuprind cateva cuvinte dintr-un cantec al miscarii de rezistenta franceze:
Prietene, atunci cand vei cadea,
Un alt prieten se va ivi
Din umbra,
Pentru a-ti lua locul.
...Il ascultam pe acest brav barbat si ma gandeam, o data mai mult,cat de inspirat fusese Churchill atunci cand ii alesese numele de cod : Temerarul ".

Daca va mai aduceti aminte a rulat la tv prin 1988 serialul de televiziune " Temerarul ".
Superb serial,superba carte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Dar Harry Potter cine a citit?
Eu nici filmele nu le-am vazut :((((((((

Merita sa ma apuc de carti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by Andrada
Lila, am citit ceva evrei dar numa proza umoristica (is cei mai buni , parol). Ultimul a fost David Sedaris. Dar m-ar tenta si tipul tau. Cum scrie?
A

E foarte vivace, caustic, cu un umor dulce-amarui si extrem de romantic. Capodopera lui cica ar fi "Ghimpl- netotul" (ata fiind prima carte tradusa de Bellow) care l-a si consacrat si care este aparuta si in romaneste (eu nu am citit-o!!).
Robul este o poveste de iubire intre un evreu ajuns rob la un polonez si fata stapinului sau!!! Remarcabila este naturaletea cu care incadreaza povestea asta de iubire dincolo de orice religie si credinta, foarte simplu evocata, intr-o atmosfera istorica teribila. Actiunea se petrece in Polonia sec al XVII-lea cind a avut loc, aflu si eu acum, un masacru teribil al evreilor!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misty spune:

Ultima citita: Llosa, Paradisul de dupa colt
Curenta: Marquez, A trai pentru a-ti povesti viata

Fiindca subiectul s-a deschis cu Nabokov, a aparut Ada sau Ardoarea: o cronica de familie. A citit cineva, se apropie macar de Lolita, care mi-a placut mult? Vorbeste, memorie mi s-a parut ok (imi plac jurnalele, autobiografiile), dar m-am dezamagit tare cu Masa si Invitatie la esafod.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

A citit cineva Baudolino de Umberto Eco??
m-am tinut mult sa o cumpar,acum o am de cateva zile,in engleza,dar n-am avut timp sa o deschid nici la prima pagina,din motive de copil mic ce se trezeste devreme si se culca tarziu.
si acum e doua noaptea

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anneliese spune:

quote:
Originally posted by libelula

Dar Harry Potter cine a citit?
Eu nici filmele nu le-am vazut :((((((((

Merita sa ma apuc de carti?

Mai bine ca nu ai vazut filmele asa poti avea propria ta imagine despre personaje. Eu cred ca merita sa le citesti chiar si numai pentru a-ti da seama care este motivul succesului lor (dincolo de campania de marketing). Sotul meu si cu mine le-am citit cu placere, mai ales primele trei volume. Sunt bine scrise si o lectura usoara. Sper sa-ti placa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by ocebine

Eu am fost absorbita de citeva luni de seria Aubrey-Maturin de Patrick O'Brian.

daca mai vrei ceva de gen, incearca The Nautical Chart de Arturo Perez-Reverte, autorul fiind comparat cu O'Brian la valoarea scriiturii. poate iti e cunoscut numele din The Flanders Panel si The Seville Communion. mi-au placut teribil.

p.s. Melville si Conrad mai au povesti ale marii superbe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Andrada
As vrea sa citesc acum "non-fiction", tip jurnal, calatorii, realitate. Aveti vreo recomandare?

prima care imi vine in minte e si printre ultimele citite :)
asta daca te tenteaza si biografiile: Power, Privilege and The Post de Carol Felsenthal despre istoria vietii private si publice a proprietarilor publicatiei The Washington Post. este extrem de bogata in detalii, multe absolut noi pentru mine, cel putin, legate de scandalul Watergate si de modul in care a ajuns Thomas Mann in US, de exemplu. e mai mult decat o simpla istorie despre cum a ajuns Kay Graham (maritata cu celebrul Phil Graham) la carma The Post, mie mi s-au parut de o mie de ori mai interesante pasajele in care apar parintii ei, Eugene si Agnes Meyer. Agnes, cel putin, e descrisa neo-realist aproape, brrr :)

--------------
been there, seen that, so what?

Mergi la inceput