Ce carti cititi?
Raspunsuri - Pagina 2
ralucami spune:
La un moment dat imi spune cineva ca citeste " Gai-Jin" a lui Clavell si ca e destul de ciudat cum descrie Japonia. De curiozitate in urmatoarea zi ma duc la librarie si cer si eu cartea, dar vad la nota introductiva ca : "este ultima din trilogia scrisa de Clavell" si au precedat-o " Shogun" si " Tai-Pan". Shogun citisem, asa ca am cautat cu disperare Tai-Pan -carte pe care o citesc in momentul de fata.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
iren spune:
quote:
Initial creeata de Sibylle
Am tot cautat subiectul cu cartile, dar nu l-am gasit. In momentul de fata citesc LOLITA, de Vladimir Nabokov, o carte destul de socanta. De ce? E o poveste prezentata prin prisma unui pedofil si uneori mi se pare chiar incomoda. Dar e foarte interesanta si astept sa ajung la final. A mai citit-o cineva?
Sibylle
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/album?.dir=/dce8
Mi s-a parut interesanta privita prin prisma literara, nu prin prisma unei mame de fata ce ma aflu
Iren dubla mamica , Bogdanelu nazdravanu si Julia rechinutza
sheherezada spune:
Acum:Jurnalul unui cobai de Miron Radu Paraschivescu.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
Lauraa spune:
In mom. de fata am un ghinion fantastic la carti. Cand am fost in Ro, am aterizat intr-o librarie si am greblat rapid vreo 10 carti ca ne grabeam sa plecam spre Germ. Le-am okit repede,fara timp,cum fac de obicei.AM luat mai multe de Grisham si inca 4-5 titluri care au parut interesante. Vin acasa si ma pauc de prima : Graham Greene, "La drum cu matusa-mea" . Am citit-o pana la capat dar a fost intr-adevar proasta. Am tot asteptat sa se intample ceva notabil dar iok. Am luat cartea doi, J.Grisham, "Campionul din Arkansas" . Am terminat-o si pe aia si tot asa ,pana la sfarsit am asteptat sa se intample ceva. E cu totul altceva fata de ce cititsem eu de Grisham.E o tampenie. Mi-a pierit tot cheful sa citesc ceva. Am zis ca iau din astea usurele ca numai timp de filosofie n-am ( Thomas Mann, "Muntele vrajit" m-a pierdut pe la jumate) si uite ce patesc.
Mama de www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Lauraa" target="_blank">Lara, 10 Mai 2004
boo lina spune:
Eu n-am citit Lolita dar am vazut filmul - socant, interesant, controversat. 11 minute de Coelho ati citit? Mi-a placut tare mult, ca de altfel cam tot ce scrie el.
ocebine spune:
Eu am fost absorbita de citeva luni de seria Aubrey-Maturin de Patrick O'Brian. A scris 20 de carti (in serie) in care protagonistii sint Capitanul Jack Aubrey si Doctorul Stephan Maturin. Sint carti scride mai de moda veche despre lupi de mare, batalii navale, etc.
Una dintre carti a fost ecranizata (de fapt 2 carti combinate #1 si #10) in filmul Master & Commander:The Far Side of the World.
Pur si simplu am indragit personajele si imi va pare rau cint termin toata seria (sint la #19)
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg
Andrada spune:
Eu taman am terminat "A walk in the woods" de Bill Bryson despre Appalachieni-un sir de munti pe coasta de est a Americii, traseul are vreo 2000 de mile. Fermecatoare!!!
As vrea sa citesc acum "non-fiction", tip jurnal, calatorii, realitate. Aveti vreo recomandare?
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele
Andrada spune:
Anamaria wow!! Eu nu prea rezist la romane fluviu, Harry Potter e singurul...
Lila, am citit ceva evrei dar numa proza umoristica (is cei mai buni , parol). Ultimul a fost David Sedaris. Dar m-ar tenta si tipul tau. Cum scrie?
A
Irimell spune:
Andrada, mie mi-a placut "Jurnalul de calatorie al unui filozof" de Hermann Keyserling (sint doua volume si se gasesc si in romana)...
...si ma mai gindesc...
Numai bine,
Irimell
Andrada spune:
Merci Irimell
Nu l-am gasit nici la Amazon nici pe B&N (librarie tare in US).
Mai incerc,
A