Ce carti cititi?

Ce carti cititi? | Autor: Chuny

Link direct la acest mesaj

Am tot cautat subiectul cu cartile, dar nu l-am gasit. In momentul de fata citesc LOLITA, de Vladimir Nabokov, o carte destul de socanta. De ce? E o poveste prezentata prin prisma unui pedofil si uneori mi se pare chiar incomoda. Dar e foarte interesanta si astept sa ajung la final. A mai citit-o cineva?

Sibylle
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/album?.dir=/dce8

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Ultima carte pe care am citit-o eu e Jurnal intim al lui Marin Preda.Am descoperit un altfel de Preda decit cunosteam eu.E o carte faina ce merita citita.

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citesc biografia lui T.E. Lawrence, renumit ca Lawrence al Arabiei. E un personaj fascinant! (iar realitatea e totusi alta decit in celebrul film ). Eu am ajuns sa ma interesez de el pt ca am citi o mare parte din cartea lui "Cei sapte stilpi ai intelepciunii", care pt cineva interesat de istorie e o carte de capatii, desi greoaie.

"Binecuvintat sa fie deci/ ca traiesc si ca ma duc spre moarte" Esenin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Am citit in original Lolita de Nabocov. Am citit dupa ce am vazut filmul. In film imi era mila de Humbert, dar dupa ce am citit cartea.... n-am avut pic de compasiune pentru el. Oricum cartea mi-a placut mult de tot. Eu mai incercasem si inainte sa citesc ceva de Nabocov. Incepusem cu "Invitatie la executie" daca am tradus bine ( Pe vremea aia "Lolita" se gasea mai greu) dar m-am lasat pe la jumatatea cartii...citeam si parea a fi un vis delirant, ma deprima. Dar asta a fost acum vre-o 8-10 ani...

Cristina & Sandica
floricica cu pozici si pozici pe desprecopii.com La marewww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=la mare&mid=3494&c br / id=10216" target="_blank"> si My bestwww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Sandica%2C poze no br / i&mid=3494&cid=10207" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Lolita este mai mult decit o simpla poveste de amor intre un barbat in virsta si un copil.Eu am savurat acest roman ca pe o mare creatie literara,nu ca pe o poveste ieftina de revista de scandal.

Elena si pisicutza Amelie
poze Amelie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Eu tocmai mi-am cumparat Al cincilea as de Rodica Ojog Brasoveanu, care m-a lasat un pic in suspans la sfarsit si Bridget Jones la limita ratiunii, ca mi-a placut mult de tot prima parte si eram innebunita sa o citesc si pe a doua. Am vrut sa imi mai iau si Cuvant catre crocodili de Pablo Antunes (parca, nu mai retin exact), dar era prea scumpa si in ciuda a ceea ce am auzit despre ea, nu m-am putut convinge sa dau 300 000 lei pe ea.

Lectura placuta la toate!

"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

Carl Sagan : " Creierul lui Broca".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Dr Spock - Ingrijirea sugarului si a copilului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by Leah

Eu tocmai mi-am cumparat Al cincilea as de Rodica Ojog Brasoveanu, care m-a lasat un pic in suspans la sfarsit

De ce Leah??
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Eu tocmai am terminat Jurnalul lui Mihail Sebastian.Am aflat o multime de lucruri cutremuratoare despre societatea romaneasca din anii '30-'40 si despre multi intelectuali ai vremii.Acum vreau sa recitesc Memoriile lui Eliade cu referire la aceeasi perioada si sa fac niste comparatii.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Ohhh..... eu l-am descoperit acum pe Isaac Bashevis-Singer, un scriitor de limba idis, premiat cu Nobel, asta gratie traducerilor lui Saul Bellow...citesc asa, pe nerasuflate "Robul", o carte excelenta despre iubirea pura si devotament!!!

pozulici

Mergi la inceput