Bebelusi de Oct-Nov-Dec 2003 (36)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

Noi dam din una in alta,ieri cind a facut Julia kk am vazut ca are viermisori(oxiuri),am sunat-o pe dc si mi-a zis ca astia se fac de la maini murdare,nu prea stiu eu cum a facut ca eu nu o tin nici intr-un bol de sticla dar in privinta igienei am mare grija cu ea,acum nu trebuie sa mai caut motivele ci sa vad ce o sa ne dea dc ca mi-a zis ca este prea mica pt tratament,azi luam si rezultatul la coprocultura si sper sa nu mai aiba si altceva.Instinctul imi spunea ca ceva nu e in regula pt ca nu mai manca ca inainte si nu mai lua in greutate.

Vikinga bine ai revenit!Imi pare rau ca nu ne-am vazut,eu nu am stat decit 2 zile in Gl,am vb cu Vilma atunci si nu avea nr tau de tel,oricum a batut vintul rau si nici cu ea nu am mai apucat sa ma intilnesc.

Ciuf ce mamica harnica esti,si eu am pus cite ceva dar zacusca nu fac,imi place mult sa o maninc dar e prea multa munca la preparat.

Adriana si bb Julia(06.11.2003)
http://community.webshots.com/user/julia062003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaR spune:

Liliana, wow, esti moderatoare ! Felicitari Asta inseamna ca esti mai toata ziulica cu nasul in calculator. Nu ca nu ti-ar place , ca si eu as sta toata ziua calare pe DC, dar pe mine ma bombane sotzul...
Si mie mi-a zis dr. ca la 40% din copii apare suflul sistolic, datorita cresterii disproportionate a camerelor inimii, dar asta nu inseamna ca toti sint bolnavi de inima, ci doar vreo 7-8%.

Vikinga, sa dea Dumnezeu sa fie cum zici tu si sa treaca suflul. Prima oara s-a auzit discret la 6 luni. La controlul de 9 luni dr. de familie l-a auzit mai tare si ne-a trimis la cardiolog. Cardiologul a zis ca se bucura ca se aude mai tare , asta e semn ca se inchide orificiul, fiindca cu cit e gaurica mai mica, cu atit presiunea singelui e mai mare prin ea si de aia se aude mai tare. Logic, nu ? Si la un furtun daca vrei sa ai presiune la apa, stringi de capatul lui ca sa micsorezi gaura prin care iasa apa.
In legatura cu obiceiurile catolice, sa stii ca si mie multe mi se par mai bune decit la ortodocsi. Si la botezuri (cum ai povestit tu, ca parintii sint in centrul atentiei) si la inmormintari (nu pomeni, nu spectacol cu priveghi si bocituri si alte chestii de ochii lumii). Sper ca n-am suparat pe nimeni, e doar parerea mea.

Ciuf, si noi speram sa treaca suflul odata cu inaintarea in virsta. In nici un caz nu se dau medicamente doar pentru suflu, fiindca nu orice suflu sistolic inseamna automat si boala de inima. Atita vreme cit inima functioneaza in parametri normali, nu se face nimic. Si eu am avut suflu sistolic, chiar pina la 18 ani, si nu m-a durut nimic, n-am avut nimic nasol. Odata cu cresterea inimioarei, gaurica se poate inchide. Sper ca si la Luca al tau sa i se rezolve problema odata cu cresterea. Copiii au putere mare de refacere, ei sint pe panta ascendenta a vietii, organismul lor e in dezvoltare si sansele de vindecare sint mult mai mari decit la adulti, unde organismul incepe sa imbatrineasca , nu sa se dezvolte.

Julia, imi pare rau ca printesa are viermisori, dar daca nu-i da tratament cum scapati de ei ? Poate cu regim sau cu ceva alimente speciale ? Sa ne tii la curent cu ce a zis dr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

fetelor, va anunt in mod oficial ca am pierdut batalia cu pitica in patutul ei....adica doarme cu noi in pat...adica ea si tac'su dorm (latiti amandoi pe tot patul...ca deh, cu cin'sa semene maimuta...) si eu ma chinui sa dorm pe un coltisor de pat...., ca are maimuta un senzor la curisor de patut...poate sa fie adormita lemn ca daca o pui in patut simte imediat si incepe sa urle...
prostiute facem in alta camera...ca deh...ca as muta-o pe ea in alta camera, da' e prea mica sa stea in pat mare...asa ca ne-om mai chinui asa pana mai creste...
In rest e f.bine, creste si se face din zi in zi mai smechera...a inceput sa inteleaga cand vb.cu ea (sau poate mi se pare mie...), papa bine si in general divers (doar piureul de legume poa' sa fie de orice ca daca nu are rosii cubulete in el nu il papam...), i-am introdus si iaurt cu banana.
La 10,5 luni avea 9 Kg. (adica super bine...ca eu sunt stresata de obezitatea la bebei...deh mama nebuna si cam grasa...)
Merge pe langa mobile bine si a inceput sa se tina bine singura in picioare...gaseste toate scamele sau bucatelele de hartie din casa (mai ceva ca un aspirator), ii plac cateii si pisicile si porumbeii si toate animalele pe care le-a vazut (a dus-o taica-miu la tara) si striga la ele...adica sa vina la ea sa se joace cu ele (a prins la soacra-mea o matza blanda si smechera...si a tras-o de urechi si de coada...da'matzei ii placea ca torcea...)
Cam atat despre noi...mai sciem noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Ati reusit sa umpleti 2 pagini de cand nu am mai intrat . Si vad ca sunt si multe noutati, si de bine, si de rau ...

Deci, felicitari Liliana, pentru noul "statut" de pe DC, si chiar, cum te descurci cu 2 copii si meserie asa solicitanta? Si eu in Romania am fost jurist, dar pana s-a nascut Matei, de fapt dupa aceea am plecat, dar chiar nu imi inchipui cum as mai fi facut fata daca nu gaseam pe cineva sa stea cu el.

Julia,
sanatate lui Julia mica ... nu e asa grava treaba cu oxiurii, si intereseaza-te ca exista tratamente naturiste pentru asta si nu cred ca nu se pot da la copii de aproape 1 an. Parca am citit la parintii intreaba, parintii raspund de tratament naturist pentru oxiuri, posteaza acolo, sigur iti raspunde cineva, sau da search ...

Simona, sanatate lui Codrin, cu toate ca si eu cred ca nu are nimic ... si o sa ii treaca pe masura ce creste. De abia astept sa iesim la un suc .. poate vara viitoare.

Ven, felicitari pentru intoarcerea la munca ... te cred ca e o mare schimbare in bine, si eu incerc sa merg la un curs aici si spre marea mea dezamagire se pare ca nu gasesc gradinita pentru Matei, aici au liste de asteptare de cate 400 de copii sau pana in 2006 pentru gradinite , parintii isi inscriu copiii pe listele de asteptare inca de cand sunt mamele ... si nici soacra nu imi poate veni pana in decembrie, iar cursul incepe in octombrie .... asa ca ... ... asta e ... poate la anul.
Am mai pus si noi niste poze noi in albumul de 11 luni, ca de acum mergem incet si sigur spre un anisor .

http://community.webshots.com/user/carmen77102
http://community.webshots.com/user/carmen77104

Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003

Mergi la inceput

Julia, uite aici niste linkuri utile:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=238

http://reclamailegalala alt site = avertizare/site1/sanatate/html/oxiureoza.html

http://www.naturaplant.ro/prezentareprodus.php?codprodus=1100

Un medicament ....dar nu homeopat este Zentel, am inteles ca e cel mai eficient si sigur la copilasi.
Un medicament naturist este Helmiflores, si este foarte eficient, din ce zic alti parinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Salutare, dragele
Bey nu mai pot. O iau pe pereti cu al meu copil. Se tine dupa mine precum un catel, mai vine si alalalt, si anume Cezar si mai misca-te daca mai poti.
Ce l-a apucat asa mamoseala pe Luca nu pot sa pricep. Cum il pun jos incepe sa zbiere. Si iar si-a amintit ca stie sa tipe. Si vai de urechile si nervii mei.
Credeti-ma ca cateodata ma uit la ceas sa vad cum trec minutele ca doar-doar vine timpul de culcare. Saptamana asta a fost un calvar pentru mine. Aseara l-am lasat o jumatate de ora in cada, singurel, eu eram pe langa el, normal, supravegheat si a fost super incantat. S-a obosit mult. Apoi m-am uitat la un film pana la 1 si dim. la 7 Luca nu mai putea de energie, iar eu de somn.N-a mers sa-l fac sa mai doarma un pic si drept urmare scularica.
Acum l-am inchis la el in camera ca am ajuns la concluzia ca fiind singurel si fara sa ma vada pe mine se joaca cuminte. Altel, sta numai in picioarele mele.
Liliana, in primul rand felicitari pentru "avansare". Multumesc mult pentru cele doua linkuri, numai unul a mers si s-a vazut asa si asa. Dar, acolo cere maiestrie mai sa pictezi o asa camera. Pai eu de mica am fost antitalent la desen. Pupici.
Julia, sanatate puiutei. La copiii astia niciodata nu se termina problemele. Apar altele si uite asa esti intr-o tensiune permanenta.
Simona, pai daca si tu ai avut suflu si ai scapat de el, atunci sa speram ca Codrin se face bine, mai ales daca doctorul a zis ca orificiul e mai mic. Semn de inchidere.
Ven, ma bucur ca te-ai simtit bine la serviciu. E mare lucru sa stii ca mai poti face ceva in afara de cresterea copilului. De multe ori simt ca creierul nu ma mai ajuta deloc. Cere exercitiu.
Incerc sa citesc o carte si parca nu raman cu nimic din ea, ca tot timpul citesc cand apuc cateva minutele. Doamne, cat timp liber aveam inainte de a se naste Luca. Si uite asa, trece timpul. Acu nu ai bani sa faci ceva, dar ai timp, apoi ai bani si nu mai ai timp.
Carmen, si aici e cam la fel cu listele de asteptare pentru gradinite, nu chiar asa de mult se asteapta. Partea nasoala e ca daca vrei sa-ti iei copilul in vacanta pentru 2 sapt. tu platesti in continuare ca ei sa-ti tina locul ocupat. Niste prieteni de=-ai mei platesc 800 pe luna. Mie, cel putin, mi se pare foarte mult acum, la veniturile noastre, adica la unul.
Tu de ce curs vrei sa te apuci?
Cum reusiti sa-l prindeti pe Matei asa frumos? Are niste poze super. Bune de pus in rama. Luca nu prea sta sa-i facem poze, si aparatul asta digital ma enerveaza la culme ca are o mica intarziere, nu e la fel ca cel cu film.
Azi, poate ne scrie si Elena.
V-am lasat.
Pupicei,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Ciuf, capul sus, si Matei a avut asa o perioada acum vreo luna .. si acu si-a revenit la normal. Adica exact ca si tine, nu puteam sa fac nimic, numai in picioarele mele era, si culmea ca nici noaptea nu vroia sa stea singur, cum ma simtea ca ies de la el din camera, era jaale mare, de am ajuns si l-am culcat cu noi in pat 2 nopti, impotriva tuturor principiilor mele ... dar nu am mai putut. Si acuma si-a revenit, se joaca frumos cuminte si doarme noaptea ... deci cred ca e doar o faza.
Despre poze, noi avem un aparat digital mai scumpicel, adica Nikon D70, plus o gramada de obiective scumpe, asta e pasiunea lui Florin ... sotul, si eu profit de pe urma ei .. adica el le cumpara si eu le folosesc ... ca el e la servici pana dupa amiaza si eu fac poze copilului . Stiu cum e cu alte aparate digitale, despre intarzierea de care vorbesti, am avut un aparat mai ieftin cand am ajuns in Canada si nu l-am mai suportat si l-am trimis inapoi si l-am luat pe asta. Asa ies bine pozele lui Matei .
Despre curs, ceea ce vreau eu sa fac este un internship la niste firme de avocatura, ca eu am terminat Dreptul in Romania, si aici vreau sa intru pentru moment intr-un cabinet de avocati ca legal assistant, asta pentru o perioada, pana ma lamuresc eu ce vreau sa fac aici, adica daca ma mai apuc inca o data de facultate ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

Multumim pt incurajari!
Carmen multumesc mult pt linkuri,am citit si eu ieri la unul din subiecte dar o sa vb luni cu dc sa vedem ce zice si ea.Usturoi stiu sigur ca nu are voie si nici eu ca alaptez.

Azi a fost sotul meu si a luat rezultatul la coprocultura care a iesit negativ dar luni mai avem de luat alt rezultat ca am dus de 3 ori kk,ultimul l-am dus azi,cel in care am pus eu si citeva specimene de viermisori.Sa vedem cum iese luni,daca zice ca e tot negativ o string de gat pe dc de acolo.Oricum bine ca nu a iesit giardia sau altceva,astia sunt mai usor de tratat ca restul.Stiu ca acum trebuie sa facem si noi tratament.

Simona, daca ti-a zis dc ca acum este mai mic orificiul poate pina la urmatorul control se inchide de tot.Sanatate multa lui Codrin!

Ciuf, acum cresc si au nevoie de mai multa iubire si alint,nu ca nu ar fi super alintati,asa face si Julia toata ziua e dupa mine sau in brate la mine,mor de spate si mijloc dar asta e,daca o las in patut sg plinge putin dupa care isi ia jucariile si se joaca cumintica.Cred ca fac asa si din cauza ca noi stam toata ziua cu ei,maimutica pe taty nu prea il baga in seama,de multe ori il bate sau trage de par.
Pupici!

Adriana si bb Julia(06.11.2003)
http://community.webshots.com/user/julia062003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

Buna fetelor,

multa sanatate la copilasi! si felicitari la mamicile brave!

noi suntem bine si am mai pus si noi niste poze daca vreti sa ne vedeti. AM complectat albumele de 7, 8, 9, 10 si 11 luni....

va pupacim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Multumesc mult fetelor, sunteti tare dulci. Ven, daca citeste Vilma, ai pus-o, iti face urechile luuungi, pai ea ce e? Simona, sunt doar noaptea ca ziua n-am timp, voi nu vedeti la ce ore postez eu?
Cum ma descurc? Nu e simplu dar Laura merge dimineata la gradi, eu raman acasa pana vine femeia care sta cu David, la pranz o ia pe Laura de la bus, o culca si dupa masa ies cu totii in parc. Eu nu fac tribunal decat ff rar asa ca-mi permit sa-mi mai aranjez programul si oricum mi-am mai redus activitatea de cand cu ei. Tati, care e tot avocat munceste enorm(azi a venit pe la 1,30 acasa) si am hotarat ca unul dintre noi trebuie sa le fie alaturi mai mult timp, altfel intr-o zi vor intreba cine sunt dl. si d-na care au intrat in casa. Ei, nu chiar asa, dar cred ca ei au nevoie in primul rand sa le fim aproape sufleteste. Si-asa Laura si-l doreste pe tati mai mult cu ea, ar fi culmea sa nu ma vada nici pe mine prea mult. Eu cred ca in viata nu le poti avea intotdeauna pe toate si atunci cand alegi sa ai copii trebuie sa sacrifici din alta parte. Daca pt. mine asta inseamna sa sacrific ceva din posibila cariera, o fac din toata inima, copiii mei sunt mai importanti. Si-apoi cresc repede si vor avea din ce in ce mai putina nevoie de noi.
Am zis ca va spun de turta Laurei. Au venit nasii acasa, au facut la o cofetarie un colac din aluat de cozonac. Pe o tava se pun mai multe obiecte si copilul alege. Laura a ales prima data 100 Usd desi erau si lei acolo, cheile de la masina si un pix. Daca-ar fi sa ma iau dupa ce se spune as zice ca s-a orientat. Dupa ce-a ales i-a rupt colacul ala deasupra capului si a impartit din el tuturor care erau de fata(cica trebuie mancat tot). I-au adus hainute noi si jucarii. Dupa toata povestea asta noi am mancat si-am baut si-n final fiecare la casa lui. Cred ca asta-i un obicei care n-are de-a face cu biserica, noi suntem din Banat si-acolo n-am auzit de turta si mot, ori am uitat deja?
va pup,

Pozele noastre

Mergi la inceput