Viata in Germania (13)
Raspunsuri - Pagina 7
osolita spune:
Roxana, eu presupun ca poti sa stai in afara Germaniei cat timp vrei tu, nu cred ca-ti contorizeaza cineva cat timp ai stat aici si cat in alta parte, asa ca nu prea ai cum sa-ti pierzi viza de insotitor. Iar daca spui ca vei veni des sa-ti vizitezi sotul, chiar nu vad sa fie vreo problema.
Camelia spune:
Roxana, eu stiu ca perioada maxima pe care o poti petrece in afara Germaniei fara a pierde permisul de sedere este de 3 luni.Insa nu mai stiu daca se calculeaza pe semestru sau pe an.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
vikinga spune:
Roxana incearca si catalogul APART poate gasesti ceva sa-ti placa. Eu am cumparat cite ceva din catalog si chiar acum vreo luna am gasit pe ebay produse apart la preturi foarte mici. Am reusit sa cumpar o rochie care in apart era cu vreo 180€, cu 70€, frumoasa lunga de seara. Apoi am cumparat tot pe ebay tot la apart(produse noi bineinteles) costume chiar frumoase cam cu 20€ costumul(sacou+panatalon), pretul in apart fiind de peste 60€-70€. Riscul e ca daca le iei dupa ebay nu poti sa le trimiti inapoi, doar daca sunt defecte. Dar eu imi stiam sigur marimea din alea comandate in catalog si n-a fost nici o problema. Defecte nu au avut. Cum zici tu ca e o seara speciala, poate e mai bine sa mergi prin magazine, dar e adevarat gasesti cam scumpe.Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109
aschiutza spune:
Roxana, cind mi-am luat eu viza statea ceva scris ca daca sunt plecata mai mult de nu stiu cite luni din Germania, pierd viza. Cel mai bine suna la tine la Einwohnermeldeamt si intreaba acolo, ca sa fii sigura. Nu de altceva, dar e posibil ca de la land la land sa fie alte reguli.
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
osolita spune:
Fetelor, nu spun ca nu aveti dreptate cand spuneti ca exista o perioada maxima in care ai voie sa stai in afara Germaniei dar eu sunt convinsa ca in momentul in care te duci la Ausländeramt sa-ti schimbe/modifice/prelungeasca viza nu sta nici un functionar sa se uite pe toate paginile pasaportului si sa puna cap la cap perioadele in care ai fost in afara Germaniei. Nu stiu cum e la voi in pasaport dar la mine sunt stampile puse peste alte stampile, altele aproape indescifrabile, etc.
Si personal cunosc mai multe cazuri de sotii de greencardisti care au locuit mai mult de 3 luni in afara Germaniei si nu stiu sa fi avut vreodata probleme.
roxanak spune:
Multumesc mult pentru sugestii. Am gasit mai multe rochii de seara de la Apart prin cataloage, dar nu ma pot pronunta pana nu vad una in realitate. Din pacate la Ebay nu prea am curaj sa cumpar. Sunt cam sceptica. Sambata voi merge in mai multe magazine sa-mi fac o imagine despre calitate-pret.
In alta ordine de idei, stie cineva ce inseamna "Zertifikatseminar". Am primit de la firma oferta sa fac o specializare la camera de comert, care se cheama Zertifikatseminar (Qualitätsmanager). Ce ma intereseaza pe mine, erste daca la stfel de semianrii (cursuri) se da examen la sfarsit. Mie mi se pare normal sa dau un examen, dar sincera sa fiu nu mai am chef de asa ceva. Stiu ca e bine pentru mine sa fac acest curs, am si acceptat, dar nu am chef deloc sa invat, mai ales ca am vazut programa si e groaznic de multa materie.
Va rog frumos motivati-ma un pic. Acum sunt intr-o perioada crunta. Am atatea pe cap, profesional si acasa, ma mai paste si o raceala si colac peste pupaza am mai pierdut si bani (din prostia mea) de-mi vine sa ma bat singura in oglinda.
Pupici
tinatache spune:
roxana, oricat de greu va fi cursul, tot o sa fie o 'rupere' de la ritmul zilnic. te cred ca e greu, uite ca abia am inceput scoala si deja ma intreb ce mi-o fi trebuit. Dar ma si bucur ca mai ies in lume. Bine, tu mergi oricum la servici, insa un pic de "stiinta" nu strica. eu zic sa mergi. te pup si bafta!
Cristina
roxanak spune:
Multumesc mult de incurajari Cristina. eu am acceptat sa merg la "scoala" si chiar voi merge, dar cand ma gandesc cum o sa fie mi se face rau. Servici, copil, scoala-seara, mancare curatenie intre timp, sa nu mai vorbim de invatat (va trebui sa si invat un pic pe langa cursuri) - toate astea imi fac impresia ca nu o sa le pot face fata. Sa nu mai vorbim ca anul viitor am doua nunti (la una sunt nasa), intalnirea de zece ani de la terminarea liceului, toate in Romania. Problema e ca daca nu se potrivesc terminele cu vacanta mea de la cursuri (respectiv vacantele scolare) dau peste cap toate planurile si ce ma supara e ca am promis ca voi fi prezenta la toate. Hai sa spun ca la o nunta nu e obligatoriu sa ma duc, dar ce ma fac cu cea la care am promis ca voi fi nasa??? - sa le incurc treburile parca nu-mi palce. Am incercat sa vorbesc cu viitoarea mireasa, si pe ocolite am incercat sa-i explic ca nu stiu cum o sa fie cu vacantele la care ea mi-a raspuns ca nu va fi nici o problema daca lipsesc un pci de la cursuri, ca doar nu-i asa de grav. Ei bine mie mi se pare grav sa lipsesc de la scoala, mai ales ca totul e platit de firma la care lucrez. Parca vad ca voi fi nevoita sa-i spun direct ca nu-mi pot tine promisiunea facuta mai demult si atunci o sa am rpobleme de constiinta (daca am promis ceva inseamna ca si vreau sa o fac). Na, ca v-am facut capul calendar, dar macar m-am descarcat un pic.
Va pup pe toate
P.S. In toate planurile mele, l-am uitat pe sotiorul meu, saracul, va trebui sa se obisnuiasca cu nevasta in stil SpeadyGonzales.
papadie spune:
Fetitze am si eu o intrebare intrebatuare la voi:-)
Preotul nostru are o copila de 14 ani care vrea internet. Parintele nu se pricepe delok asa ca ne intrebara pe noi daca exista softuri care blocheaza "paginile cu prostii" si cat costa :-) Aveti vreo idee?
Pupe***
"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
narcisa spune:
Päpä, eu nu ma pricep, da sotul, cu siguranta, iti dau un raspuns cind vinde, mai pe seara dupa 18, dar poate te lumineaza si altii pina atunci cu un raspuns.
toate cele bune
narcisa x Patrick 29.06.2002 Vivien 27.01.2004