Viata in Germania (13)
Raspunsuri - Pagina 8
narcisa spune:
Päpädie, hai ca l-am intrebat pe sotul meu prin email. Uite si raspunsul:
Ja, gibt es extra für Kinder. Ist sogar kostenlos.
Um deren Bereich einzuschränken. Man kann sogar die Zeit der Nutzung festlegen. Geh auf unten stehenden Link und dort kann man direkt herunterladen. Ist kostenlos.
http://www.chip.de/downloads/c_downloads_getfile_8941612.html?t=1097152325&v=3600&s=5e3f0b3cae2a1cca53536228cc36b067
Scuze pt. copiere, dar plinge Vivien si nu mai pot sta.
toate cele bune
narcisa x Patrick 29.06.2002 Vivien 27.01.2004
tinatache spune:
roxana, daca intr-adevar se va nimeri prost eu zic sa iei frumos avionul, pleci vineri si te intorci luni si gata treaba. Nu te impacienta, rezolva problemele pe masura ce apar, cine stie... poate intre timp se rezolva de la sine, sau se intampla o minune si pica solutia din cer. O sa fie bine, ai sa vezi
Cristina
tinatache spune:
hm... ciudate, ce sa zic. La inceput am fost f dezamagita, suntem 4 studenti mari si lati pt ca decizia cu taxa de studii a surprins pe majoritatea care au amanat anul sa faca rost de bani intre timp. Apoi toti au inceput cursurile zicand ca ei s-au preg. pt 20-25 studenti si ca tb sa regandeasca putin structura cursului. Dar cica sa ne bucuram, totusi, pt ca e ca la meditatii. Adevarul e ca nu poti nici sa clipesti fara sa te vada profu', stai teapan in banca ta.
Pe de alta parte imi dau seama ca facultatea mea din faimoasa Romanie unde se invata pe rupte, e apa de ploaie. Am uitat toata teoria ca doar am invatat pt ex. tone de pagini, iar practica=zero. Acum am inceput f interesant, deja avem de invatat o gramada, la toate materiile se fac studii de caz cat de des posibil, macar 1 pe ora. Avem cursuri si in engleza si in germana, ce e comic e ca din 3 care vb engleza, unul e cu accent american, unu' englez si unu' care nu prea stie bine:))
Deci, in mare, e bine, o sa ne toace marunt dar macar invat ceva.
Chiar voiam sa intreb studentii/tele de pe aici: cum decurg in general examenele? desi cred ca variaza de la unul la altul... o sa intreb si la scoala.
cam asta-i, mersi de intrebare:)
Cristina
Lauraa spune:
Fetele, ne-am hotarat spontan sa merghem maine la München sa inregistram fata ca si cetatean roman. Suntem ca din pom, mainel la 7-8 plecam. Ce ne trebuie? Am inteles ca e acolo un formular de completat. SI in rest? ce sa ducem (la acte ma refer ca n-am de gand sa ma duc cu sacosa ) ? Si cam in ce consta toata treaba. Lasam acetele si venim mai tarziu? Sau´primim certificatulpe loc? Bitte bitte, hilfe ca n-am chef sa merem degeaba si sa-mi impuie barbatu-miu capul cu romanii mei . Ca el e umblat pe-acolo de i-au sarit capacele (cu alte probleme) Chiar ieri a sunat acolo si CULMEA i s-a raspuns. Dama aia a virbit cu el ca si cu ultimul gropar, s-a-nervat de numa
Hilfeee°!
Mama de www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Lauraa" target="_blank">Lara, 10 Mai 2004
Camelia spune:
Laura, din cate imi amintesc eu, am avut nevoie de pasapoarte, certificatele noastre de nastere si casatorie si Geburtsuhrkunde.In mod normal, se elibereaza pe loc.Bafta si rabdare, va doresc! Rabdare pt ca s-ar putea sa va tina cu orele pe-acolo!
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
vikinga spune:
Laura eu stiam ca declararea nasterii unui copil de cetatenie romana in vederea obtinerii certificatului romanesc de la Consulat trebuie facuta in maxim 2 sapt de la eveniment. Daca se depaseste termenul tu de fapt mergi sa ii faci pasaportul romanesc. Iar pentru asta are nevoie pe linga formularele alea, o declaratie a parintilor in limba romana(care se poate face si acolo dar costa vreo 40€), certificatul de nastere si passul german dar si certificatul de nastere romanesc(mai excat transcrierea certificatului de nastere german in Romania)si mai degraba ia toate actele dupa tine sa fii mai sigura. Si obtinerea pasaportului/cetatean roman cu dom in strainatate urmeaza aceleasi proceduri ca si petru un adult. Adica poti sa te astepti sa dureze 3 luni. Dar ma rog, eu nu am inteles ce vrei tu de fapt. Cum adica "declararea ca cetatean roman"?Intra daca mai ai timp pe pagina consulatului si vezi ce mai scrie. Eu am salvat ceva de la consulatul din Bonn, am sa-ti trimit pe PM sa-ti poti arunca o ultima privire.Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109
vikinga spune:
A bun inseamna ca nu am inteles eu bine sorry Laura si multa bafta sa scapati cit mai repede de acolo!Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109
Alina spune:
quote:
Originally posted by Lauraa
Fetele, ne-am hotarat spontan sa merghem maine la München sa inregistram fata ca si cetatean roman. Suntem ca din pom, mainel la 7-8 plecam. Ce ne trebuie? Am inteles ca e acolo un formular de completat. SI in rest? ce sa ducem (la acte ma refer ca n-am de gand sa ma duc cu sacosa ) ? Si cam in ce consta toata treaba. Lasam acetele si venim mai tarziu? Sau´primim certificatulpe loc? Bitte bitte, hilfe ca n-am chef sa merem degeaba si sa-mi impuie barbatu-miu capul cu romanii mei . Ca el e umblat pe-acolo de i-au sarit capacele (cu alte probleme) Chiar ieri a sunat acolo si CULMEA i s-a raspuns. Dama aia a virbit cu el ca si cu ultimul gropar, s-a-nervat de numa
Hilfeee°!
Mama de www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Lauraa" target="_blank">Lara, 10 Mai 2004
Lauraa,
Eu zic sa iei toata sacosa de acte ca acolo nu se stie niciodata.Eu m-am lamurit cum e cu facutul documentelor romanesti!Si multa rabdare,se cam sta cu orele,dragutii nostri conationali nu te lasa in fata nici macar cu un bebelus in carucior.
Alina
Camelia spune:
Intervalul in care reprezentantele diplomatice au dreptul sa elibereze certificate de nastere pt copiii nascuti in strainatate este de 1 an de la nasterea copilului.Nu e obligatoriu sa-i faci copilului si pasaport.Oricum, daca doresti sa-i faci si pasaport, intai trebuie facut certificatul de nastere.In lipsa certificatului de nastere nu se poate elibera pasaportul.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor