Viata in Germania (13)
Raspunsuri - Pagina 5
peca spune:
pt. fetele care apartin de consulatul münchen si nunumai
sa va povestesc:
tocmai am sunat la Ministerul Justitiei sa vad in ce stadiul sunt cu dosarul sotului....am dat de o doamna f. draguta la telefon...care la urma m-a intrebat de ce consulat apartinem...si cand a auzit münchen...mi-a spus ca nu sunt singura nemultumita...ca primesc sute de plangeri...doar ca ei personal nu pot face nimic...atat timp cat plagerile ajung la ei si nu la "Protectia Cetateanului/Consumatorului la Ministerul de Externe";
am mai vrut sa o intreb "daca ministerul JUSTITIE nu poate face nimic....si cate din sutele de plageri le-au raportat si fie telefonic la Externe..."....dar am spus ca o las balta....a fost prea draguta sa ii stric ziua asa de dimineata facandu-i nervi.
asa ca fetelor....cred ca mai avem de tras multe...atat timp cat depindem de consulat...se stie ca merge prost dar nu se face nimic...
ma gandeam ca poate am putea trimite noi o scrisoare electronica semnata....dar oare ar avea rost? dar pe de alta parte daca fiecare nu face nimic intrebandu-se "oare are rost!".....de ce mai asteptam o schimbare in bine!?....astea sunt acum dialoguri interioare
o zi buna voua!
PS: s-a schimbat numarul de telfon la consulat sau nu, ca eu tot nu m-am lamurit?
Irinusha spune:
Ptr. fetele cu testul de Einbürgerung ... parca s-a vorbit de curand despre asta ... sau m-a lasat de tot memoria?! Oricum, ieri mi-am luat programul de la VHS (Volkshochschule) de la mine de la tara ;) (Ingolstadt) si am vazut ca exista si un curs "Deutsch für die Einbürgerung", iar inscrierile sunt acum ... acu' nu stiu daca este regula ptr. fiecare oras (la inscrieri si ca ar exista cursul acesta), dar ma gandeam ca poate va intereseaza ... iar VHS eu o gasesc destul de buna.
Toate cele bune!!!
PS: Peca, numarul e tot acelas (nu-l stiu pe de rost), doar adresa e alta!
Daca faceti vreo scrisorica semnez si eu ... cand i-am facut certificatul de nastere lui fi-miu si-au batut pur si simplu joc ... plus ca ne-a scris numele gresit - consulul, ca doar el munceste acolo ... - (daca ar fi fost un nume strain mai ziceam ... ) ... Deci o fac cu cea mai mare placere, poate-poate se schimba ceva ...
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
aschiutza spune:
Peca , incearca la consulatul de la Bonn, spre exemplu ( o prietena de a mea a reusit sa scoata de acolo un act, pe care cei de la Berlin mi-l refuzasera). Apoi la Berlin am scris email si mi-au raspuns, cam in 2 saptamini, dar au raspuns ;). Te sfatuiesc sa incerci sa suni peste tot ca sa rezolvi problema (numai la Hamburg cred ca nu merita, cica ar fi mai mult cu cultura acolo ;) ).
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Camelia spune:
Peca, la consulatul münchenez m-am lovit si eu de aceeasi lipsa de amabilitate.In schimb, m-au surprins placut cei de la Ambasada Romaniei la Berlin.Mi-au raspuns la mail si mi-au povestiti la telefon tot ce am vrut sa stiu.Dar nu m-au putut ajuta decat cu informatii.Competenta pt rezolvarea problemelor mele era a celor de la Consulatul din München.Pt informatii, eu te sfatuiesc sa incerci la Berlin.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
peca spune:
mai o sa sun maine si la ambasada din berlin, dar mi ca sa nu imi dea cine stie ce lista cu acte necesare....care ...cum e obiceiul pe la noi....sa nu fie aceiasi cu cea de la münchen si sa ma tot plimb de la posta la posta si drumuri si bani inutile/inutili facute/aruncati.
dar oricum o sa incerc maine....ma apuc acum sa caut pe net...o adresa si nr. telefon va multam' mult de pontul cu inf. obtinute de la ambasada din berlin.
o saptamana placuta voua chiar daca vremea e cum e.
gianna_r spune:
quote:
Originally posted by Camelia
Peca, la consulatul münchenez m-am lovit si eu de aceeasi lipsa de amabilitate.In schimb, m-au surprins placut cei de la Ambasada Romaniei la Berlin.Mi-au raspuns la mail si mi-au povestiti la telefon tot ce am vrut sa stiu.Dar nu m-au putut ajuta decat cu informatii.Competenta pt rezolvarea problemelor mele era a celor de la Consulatul din München.Pt informatii, eu te sfatuiesc sa incerci la Berlin.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Asa mi s-a întâmplat si mie: la München NIMIC (raspundea robotul- cica erau prea ocupati ei, iar la Berlin mi-ai raspuns imediat la e-mail si mi-au oferit toate informatiile pe care vroiam sa le aflu- întrebasem în mail-ul trimis de mine!
Mult succes!
vikinga spune:
Buna fetelor!Duminica m-am intors din vacanta din Romania, am avut asa o vreme frumoasa si mult soare si cald, numai bine sa-mi incarc bateriile sa fac fata la vremea asta rece si ploioasa. Aschiutza unde stai tu, poate suntem vecine pe aici prin Nord la ploaie multa si vint putenic:) Am vazut ca ai zis ceva de consulatul din Hamburg, cum e pina la urma, se ocupa si de pasapoarte ca eu inca nu am aflat. Am scris un email acum 2 luni dar n-am primit nici un raspuns, dar as insista ca imi vine tare greu sa merg dupa insula taman din capul Germaniei pina in Berlin. Mai bine stau pina imi expira pasaportul cu numele vechi ca si-asa vad ca la granita nu m-a intrebat nimeni ca de ce am un nume in pass si alt nume pe cartea de rezidenta. Peca mult succes cu actele, sa de Dumnezeu sa le faci repede si sa nu ai parte de prea mult stres!Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109
aschiutza spune:
Vikinga eu stau in Braunschweig, pe linga Hannover. Pe ce insula stai tu? Daca ai drum inspre orasul meu, esti invitata pe la mine oricind!!!
La Hamburg am sunat de disperare pe vremuri, dar tot la Berlin m-au trimis. Eu tot asa trebuia sa-mi schimb pasaportul pe numele nou de casatorie, dar la mine era musai, ca cei din Braunschweig nu vroiau sa-mi puna viza de sedere pe pasaport si fara aia nu pupam permis de lucru. Acu aia de la Berlin nu au vrut sa auda ca poate tata sa-mi faca transcrierea casatoriei, asa ca a trebuit musai in tara unde am stat o luna juma sa alerg dupa toate. Ba chiar am zis mersi ca am reusit asa de repede, ca de obicei numai transcrierea poate dura 3 luni (daca asa vor muschii lor). Sotul meu nu a fost de loc incintat de idee, dar asta e cu birocratia universala .
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
peca spune:
neata fetelor....na ca revin de dimineata
asa cum m-ati sfatuit am sunat la ambasada din berlin.....si a sunat si raspuns din prima...draguta doamna...dar .....normal ce va asteptati sa fie "povestea" fara dar,, nu ma poate ajuta ca cica actele sunt de la consulat la consulat altele....
oricum m-a intrebat curioasa de ce ma adresez lor si nu consulatului din münchen....si i-am spus eu ce am avut de spus, si a fost de acord cu mine....asa nu se mai poate....mi-a spus sa fac ce vreau .... ea ii poate "povesti" asta consulului/ambasadorului....dar ar avea o credibilitate mai mare daca as trimite un fax sa il puna pe masa si sa il citeasca singur...a incercat sa dea de dansul sa mi-l dea la telefon dar era plecat ( era inca 9.30, ma intreb daca ajunsese)
oriucm am primit un alt nr. de telefon de la münchen...care nu apare pe paginile inf......si o sa scriu azi o scrisoare si o sa astept sa imi trimita prin posta raspunsul cu ce acte am nevoie.
deci...2 zile si 2 sfaturi de a face contestatie scrisa, ma mai gandesc,
va doresc o zi super buna!
Alina spune:
quote:
Originally posted by Irinusha
Ptr. fetele cu testul de Einbürgerung ... parca s-a vorbit de curand despre asta ... sau m-a lasat de tot memoria?! Oricum, ieri mi-am luat programul de la VHS (Volkshochschule) de la mine de la tara ;) (Ingolstadt) si am vazut ca exista si un curs "Deutsch für die Einbürgerung", iar inscrierile sunt acum ... acu' nu stiu daca este regula ptr. fiecare oras (la inscrieri si ca ar exista cursul acesta), dar ma gandeam ca poate va intereseaza ... iar VHS eu o gasesc destul de buna.
Toate cele bune!!!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
Irinusha,
Danke.Eu eram cu testul.Trebuia sa merg azi si am aminat inca 2 saptamini,am terminat de cetit si rascetit Grundgesetz-ul dar inca nu poci sa povestesc liber in limbajul juridic d-acolo asa ca mai studiez un pic.
Tanti functionar mi-a zis ca daca nu ma descurc,atunci tre'sa mai fac un curs din asta dar eu sper sa nu.Oricum,nu-s sigura 100%ca functionara stie cartea aia asa ca e f posibil sa nu ma intrebe nimic sau sa ma puna sa citesc ziarul,dupa cum chiar ea mi-a spus dar...asa-s eu ,mi-e jena sa ma duc acolo fara sa stiu bine chestiile alea.
Alina