Viata in Germania (13)
Raspunsuri - Pagina 4
Irinusha spune:
Saru'mana fetelor de raspunsuri si sfaturi ...
Aveti dreptate, o sa-l mai deranjez o data pe popa si poate chiar reusesc sa-l conving sa-l scufunde pe flacau ... Botezul e in Ingolstadt, la o biserica imprumutata ... cei din München - nu mai stiu cine intreba - nu au vrut sa treaca peste cel de aici (probabil le era lene sa mai faca ceva ;)), asa ca ramanem in oraselul nostru ... la tara la noi :))
Cu Krippe-le am rezolvat cat de cat ... pe 4 octombrie merg la inscrieri (Lavinia, e la 13.30 ... si ptr. ca-i pe langa mine pe aici vin sa va iau ... suntem doar cu Autositz-ul si incapem toti 4 ... dar mai vorbim noi live :)) si cica te poti inscrie la toate Krippe-le lor (presupun ca si la gradinita) ... in caz ca spun deja ca-i greu ma interesez si ptr. cele organizate de biserici si trebuie sa reusim. Insa eu stiam ca daca e chestie de invatat limba germana, ai prioritate inaintea unui copil neamt (unde se vorbeste in casa germana) ... o sa ma interesez.
Va pupic si wünsche euch ein schönes Wochenende!! :)
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
Alina spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
Alina..ce.i cu testul asta???e ala pe care trebuie sa-l dai cand ceri cetatenia?
stiam ca e ceva cu politica,geografie,istorie...e acelasi drac?
sau,ma rog...pentru ce e?
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
Da,Ancuta,e cel pt cetatenia germana.Nu trebuie geografie,istorie ci doar politica,o carticica cu "Grundgesetz für die Bundesrepubllik Deutschalnd"despre drepturile si indatoririle cetatenilor germani dar e destul ca e neasteptat de dificil .Si depinzi de functionara de la ghiseu,daca e zeloasa si stie si ea ce scrie prin carte cred ca te intreaba mult .
Alina
mamica dulce spune:
nemtoaicelor..cum e vremea la voi?La mine ..parca.i iarna..de vreo saptamana sunt cam 10 grade ziua!!!..hai la pranz sa fie 14 dar nu mereu.
De vreo saptamana dau caldura la maxim.Ploua marunt,mocaneste,e cerul negru o atmosfera umeda,bacoviana,cu un vant de.ti ingheata sufletul.
vreau sa vina varaaaaa!!!!
abia pot scoate copilul din casa printre ploi si prin balti(bucuria lui)
sper sa se faca iar frumos afara...macar sa nu mai ploua ca o iau razna!!!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
aschiutza spune:
Prima iarna pe care am petrecut-o in Germania numai asa o vreme a fost. O singura zi a nins, 2 cm... Eram total in depresie. Deocamdata merge, ca-s primele zile, dar dupa o luna sa vezi ce inspiratii bacoviene voi avea . Care sunteti in nord, de impartiti ca mine vremea asta vintoasa? Ce dor mi se face uneori de gerul de acasa, ala uscat , cind miroase aerul a zapada .
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
cristina30 spune:
quote:
Originally posted by tinatache
Rugaminte: aveti cumva cunostinta de vreun site in care, pe langa indicatiile de cum tb sa arate Bewerbungsmappe (pt cine e interesat am gasit o explicatie f buna pe www.jobware.de) sa dea si exemple, sau expresii folosite in adresare, in corespondenta in lb germana... ceva de genul asta? Sau o carte buna, probata, poate, de voi? Multumesc!
Cristina
Hallo,
eu m-am ocupat anul trecut foarte intensiv de bewerbung pentru ca mi-am cautat un nou servici si cele mai bune exemple le gasesti in cartile de Hesse/Schraeder, se gasesc in toate librariile mari si sunt foarte interesante.. avantajul e ca te poti uita inainte in
ele si-ti poti face o parere despre ceea ce vrei sa-ti cumperi.
cristina
sigrid26 spune:
Si la noi e vremea super ploioasa, frig ,,,brrr...si copilul mai trebui si el plimbat.Asteptam sa se faca decembrie sa mearga si buburuza noastra la gradinita, se vede ca se plictiseste acasa, din pacate numai de la 3 ani s a putut.Eu am inceput ceva cursuri de germana, la incepatori, din pacate doar de doua ori pe saptamana. Cam astea sunt noutatile la noi .
Va pup
peca spune:
fetelor...nu dati cu rosii....
s-a mai discutat si rediscutat.....dar nu ma gasesc....stiu ca, Consulatul de la München si-a schimbat in 1.03.04 adresa dar cumva si nr. de telefon? ca tot sun si ori suna ocupat ori suna dar nu raspunde nimeni
stiti cumva ce acte sunt necesare pt. prelugirea valabilitatii pasaportului si ce pasi vin facuti?
mersi mult voua!
tinatache spune:
30, multumesc! am mai auzit de astia si dupa ce vine mama sa pot sta si eu linistita, chiar am sa merg la o librarie. Daca imi fac abonament la biblioteca poate o iau de acolo :)
peca, nu pot sa te ajut prea mult, decat sa-ti spun ca nr de tel. e acelasi. Deci ... mai incearca:(
sigrid, se pare ca avem aceleasi probleme cu copiii, nenorocita asta de vreme ne tine ore in sir, zile chiar, in casa, si se plictisesc saracii... Si au multa energie, si alearga de colo colo... of,of... O duc acuma 2 zile pe sapt. la Spielgruppe, numai cate 3 ore dar tot am ne-am mai salvat un pic, dar cand sta toata ziua acasa e jale. Si cu lovitura asta in frunte acuma mi-e si frica sa ma mai duc sa ma plimb in mall, scaparea noastra de vreme rea. of, stiti cumva cand trec ploile?? la primavara... poate???
Cristina
Alina spune:
quote:
Originally posted by peca
fetelor...nu dati cu rosii....
s-a mai discutat si rediscutat.....dar nu ma gasesc....stiu ca, Consulatul de la München si-a schimbat in 1.03.04 adresa dar cumva si nr. de telefon? ca tot sun si ori suna ocupat ori suna dar nu raspunde nimeni
stiti cumva ce acte sunt necesare pt. prelugirea valabilitatii pasaportului si ce pasi vin facuti?
mersi mult voua!
Peca,
Iti trebuie rabdare maxima cu astia de la consulatul romanesc.Si eu timp de vreo luna am patit asa:ori nu raspundea nimeni,ori ocupat si m-am deplasat pina acolo.Mai bine redactezi o scrisoare in care intrebi ce acte ai nevoie pt pasaport,adaugi si un plic timbrat(consulatul nu are bani )si primesti raspuns in vreo sapt-doua.Eu le scrisesem si mail dar cica ei nu au timp de mailuri si telefoane ....
Alina
peca spune:
quote:
Peca,
Iti trebuie rabdare maxima cu astia de la consulatul romanesc.Si eu timp de vreo luna am patit asa:ori nu raspundea nimeni,ori ocupat si m-am deplasat pina acolo.Mai bine redactezi o scrisoare in care intrebi ce acte ai nevoie pt pasaport,adaugi si un plic timbrat(consulatul nu are bani )si primesti raspuns in vreo sapt-doua.Eu le scrisesem si mail dar cica ei nu au timp de mailuri si telefoane ....
Alina
vai...nu ma baga in boala....stiam eu sa sunt cum sunt..dar
cum suntem prinsi pana peste cap cu casa am cam uitat de vize si pasapoarte....si cum sora mea are nunta pe 16.Okt....m-a uit intr-o zi in pass sa vad pana cand am viza....surpriza: 13.Okt
ma duc la landratsamt sa imi prelungeasca viza....dar alte probleme: sotului ii expira in 13 Okt pass-ul...deci eu nu primesc viza pana el nu isi prelungeste pass-ul....dar fiindca el a depus in 1 Sept.2003 dosarul de renuntare la cet. romana...cica astia romanii nu ar mai vrea sa ii faca pass nou nici sa il prelungeasca ca cica el platind banii a cam renuntat la drepturi....ceea ce eu nu inteleg cum mama d**** vine asta, ca inca nu a primit nici un raspuns acasa cu care sa poata sa isi ridice cea germana.....si colac peste pupaza nemtii...ei mi-au spsus ca nu o sa ii mai faca consulatul pass dar nici ei nu pot sa ii dea cet. germana daca nu au ce anula adica un pass valabil...si uite asa nu invartim in cec si sun in toate partile si nimeni nu stie nimic....si la consulat nu dau de nimeni.
si imi vine sa iar pe cei de la consulat sa ii
si apoi zau ca nu imi vine sa ma duc 300de km pana acolo sa imi spuna ceea ce putea f. frumos sa o faca la telefon