Copilasi de iunie-iulie 2003 (29)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

hai sa mai prestez si eu ceva ca tot am un pic de timp liber.

calciu- eu ii dau acum lui david calciu gluconic- 10 fiole/luna. atata si nimic mai mult.

alimentatie- Cornelia si eu sunt de parere ca exagerezi cu mancarea. Nu tine copilul flamand. da-i cat ii trebuie mai ales ca regimul ei e echilibrat si variat. atata vreme cat ai eliminat pastele, fainoasele si dulciurile zau ca nu trebuie sa-ti faci griji. m-am uitat cu atentie la Mariuca in pozele cu Tudor. Draguta, lasa kilogramele, desi 12 nu mi se pare mult ci foarte bine. Ia in calcul materialul genetic! daca tu ai fi o migniona si sotul tau un tar de barbat de 1,60 inaltime si cam 60 kg. ti-as intelege ingrijorarea, dar asa...

Elena, eu te inteleg cand spui ca vrei sa consulti un psiholog. Si daca esti cu adevarat hotarata sa consulti unul, am o prietena care are un cabinet si se ocupa de asa ceva. Nu stiu ce tarife are si nici cam cate sedinte ti-ar fi necesare pana te lamuresti ce si cum ai de facut. Pe mine de cate ori ma depaseste David dau o fuga pana la ea si ma mai lamuresc. Chiar we trecut am avut o discutie destul de interesanta relativ la inlocuirea NU-ului cu anticiparea dorintelor copiilor si discutarea lor. Zau ca mi-a placut! Ador persoanele care-mi deschid ochii catre o alta dimensiune a lucrurilor.
Zi ceva si-ti aranjez o intalnire. Cabinetul stiu ca-l are pe Ana Ipatescu, deci pi sentru

Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Din ciclul" CEA MAI FRUMOASA E DE LA NOI DIN GASCA" AMIK tine coperta, bre, la albumul gravidutzelor.
Madam AMIK, acu` zau ca trebe sa vi frumusel la intalnire si sa dai si tu la fete un mic ci o bere!
Hai, sa ne traiesti

Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

Buna ziua… “somnoroase pasarele”…
Multumesc din suflet pentru toata atentia care mi-ati acordat-o si pentru urarile facute. Mi-a placut si m-am simtit aproape de voi.Am petrecut o semi-zi daca putem spune tare frumoasa… si fara bebe. Am fost la film “Terminalul” si apoi la un restaurant dupa care prea ghiftuiti ne-am plimbat prin parc. Si am ajuns acasa si ne-am bucurat de un dormitor in comun…deoarece bebe era la mama.
Da au trecut 9 ani de casanicie si cum zicea Bichy, plus alti 5 de cand ne cunoastem, Doamne sunt 14 ani…parca o vesnicie.
Am fost cu Flaviu la o dr care e medic de fam. Dar care vede aura. O cunosteam ca am mai fost la ea de mai multe ori si intotdeuna tot ce mi-a spus a fost corect. Ei, acum am aflat ca Flaviu are parazitoza intestinala, ea a zis ca ar fi lambria… (de aici si nemancatul si apetenta pt dulce) si mi-a dat un tratament naturist cam pt toate problemele lui. Mi-a spus ca problema lui va fi permanent o sesibilitatea a mucoaselor si a gatului, deci mi-a dat si un imunostimulator.
Apoi ieri mama a discutat cu o alta pediatra si i-a dar acelasi sfat , adica ar avea lambria. Na acum la analize nu a iesit nimic, dar am inceput tratamentul naturist caci oricum asta nu-I strica in comparatie cu cele clasice.
Astept sa-I revina pofta de mancare caci plang de cate ori fac ceva de papa si nu mananca. Daca ati sti ca azi a mancat doar 2 lingurite de mar ras cu branza….si e ora 14 si el altceva nu vrea. Nu doresc nimanui sa-I faca copilul asa!
Bine inteles ca azi dimineata am fost si la pediatra lui care mi-a zis linistita…: “are un gat tare rosu, dar nu-I dam antibiotic ca asa e el, iar pt lambria nu va faceti probleme ca eu zic ca nu are… E vioi, e bine copilul. Si ce daca nu mananca de atatea saptamani, el e bine si cred ca e de la dinti ”…Bun, de la dinti de la dinti, dar chiar sa refuze total mancarea?! Imi venea s-o omor nu alta.
Acum l-am lasat cu mama prin curte sa adune nuci. Le pune in caldarusa si apoi le rastoarna intr-un vas. Daca ati stii cat e de dragalas cand e preocupat de ceva?!
Am sa-I fac ceva poze.
Va sarut si va doresc o intalnire tare tare frunoasa. Raman cu speranta ca poate ne vom revedea la urmatoarea intalnire.
PS. Elena multumesc din suflet pentru invitatie de a sta la parinti… A fdost o surpriza placuta pt noi. Multumim.

Fratilor am puso cu somul de pranz... de cand trebuie sa doarma in casa... aproape ca el nu mai exista!

Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

MIHAELA: Am scris gresit denumirea siropului cu vitamine. E VI-SOL. Si e dulce poate ca-i place si lui Flaviu. Ii doresc sanatate si sa devina mincacios.

CORNELIA: Doamne ce bucurie sa ceara de mincare singur copilul. Daca ai ce sa-i dai sa manince da-i ca cine stie cit mai dureaza faza asta si intra la regim ca doar se face domnisoara.
In ce saptamina esti cu sarcina?
Incearca sa gindesti pozitiv in legatura cu bebe din burtica. Nu-ti face probleme inainte ca ele sa apara, adica nu te mai gindi la ce e rau.

MADIC: Asa deci … si Amria musca. Eu nu stiu ce sa-i mai fac lui Cristi sa nu ma muste. Ma enerveaza ingrozitor cind ma musca. I-am explicat in toate felurile dar el ride si o ia de la capat. In plus trebuie sa am grija sa nu-l muste si pe Alin.
In legatura cu mincatul. Daca zici ca in parc cere si ea cind vede pe cineva mincind ai incercat sa te pui tu sau sotul sa mincati si apoi sa inceapa si ea sa saliveze si sa ceara de la voi mincare? Poate asa va mionca mai bine si acasa. Oricum eu cred ca e buna idea sa mincam in acelasi timp cu copilul ca sa se obisnuiasca a manince in grup.

KEHLEYR: Eu ar trebui sa-i dau Ca lui Cristi dar inca nu i-am dat deoarece sintem la administrarea siropului cu vitamine. In schimb i-am dat lui Alin.

ELENA_LTD: In legatura cu “rebeliunea” Oanei. Ai incercat sa o iei pe ocolite? Adica daca vrei sa faca ceva ce stii ca va refuza sa o pui mai intii sa faca ceva ce-i place?
Oricum ideea cu anticiparea e foarte buna. Asta daca reusesti sa fi pe faza, ca astia micii te iau mereu prin surprindere.
Eventual spune-i si tu cind vrei sa faca cutare lucru ca si Filipoi cel frumusel face lucrul respective si il face perfect. Incearca sa o prostesti cumva ca poate nu verifica ea toate cele.
Daca poti cauta in librarii cartea “ Cum sa devenim parinti mai buni” de Stanley Shapiro, Karen Skinulis ( editura Humanitas). In ea sint abordate 50 dintre cele mai frecvente probleme ale parintilor si se dau sfaturi concise , practice, clare.
Eu am cumparat cartea cind eram gravida cu Alin dar n-am apucat sa citesc prea mult din ea. Poate gasesti acolo raspunsurile de care ai nevoi sau macar iti vin alte idei.
Eventual da-mi o problema concreta cu care te confrunti sa vad daca e tratata in carte.

BYCHI: Si noi am trecut prin faza cu buricul dar nu ne-a tinut mult.

BIBI: Ce daca nu prea vorbesc copii nostri. Principalul e ca se fac intelesi sau ca evolueaza intr-un fel sau altul.
Nici Cristi nu zice prea multe cuvinte iar pe unele le zice folosind aceeasi silaba. Pentru el “ba’ inseamna si baie si bani, depinde de intonatie.
Dar ma umple de bucurie cind vad ca-si tine singur sticla de lapte iar dupa ce termina de baut coboara din pat ( ca o bea in patul nostru, sprijinit de perne in locul unde dorm eu) si o pune pe masa.
De asemenea a invata ca inainte de a minca trebuie sa se spele pe miini si chiar se duce el inainte la baie sau la bucatarie si-mi arata chiuveta.

Cu Alin sint la faza de a-l reinvata sa stea in brate cind bea laptele deoarece ma dor picioarele sa tot stau linga masa de infasat si sa-l indemn sa manince. M-am hotarit sa-l las sa cera el de mincare cind ii e foame si sa nu-i mai dau cind se trezeste. La capitolul supt lapte Cristi era diferit. Cum se trezea isi sugea lapticul si toata lumea era fericita. Cu Alin nu merge. El si cind e flamind trebuie sa aba chef sa suga ori trebuie sa fiu foarte atenta cum ii dai sa suga deoarece are niste toane si urla corespunzator cind nu-i convine ceva. Dar m-am obisnuit cu tipetele lui (nu stiu daca si vecinii ).

http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003

si mail pentru poze bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

nici eu n-am internet peste w-e asa ca va scriu acum ce si cum.
1. Miine ma duc la Baby Expo, pe la 10:00, daca mai vine careva ne vedem acolo sau dati-mi un bip ca am cent si pot suna pe Connex. Si daca e cineva din zona Dristor-Rm. Sarat-Titan care vrea sa mearga si n-are cum, suna-ti ca pot sa mai incartiruiesc un cuplu cu noi!

2. Duminica ramine la ora 17:00 in IOR, la Statuia lui Cuza de la intersectia str. Cimpia libertatii cu str. Baba Novac.

3. Ieri a fost Luca l-a pediatra, i-a facut D2 injectabil ca noi avem in continuare probleme cu rahitismul. Am citit un subiect cum ca cerealele cu griu creeaza probleme in acest sens, si eu ii dau dimineata, acum ma gindesc daca sa le scot sau nu...

in rest, vorbim,

pup u,
Andra

http://www.geocities.com/luca_obejdeanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Sora spune:

Buna, mamici. A trecut un an de cand n-am mai scris. Eram si eu la mamici de iulie, cu bebita Maria Catalina. Intre timp, multe s-au intamplat - un divort urat - si n-am mai intrat pe forum. N-am avut chef de nimic, dar, cum timpul le rezolva pe toate, mi-a mai revenit cheful de viata. Catalina e un inger... Am trimis si eu pozele la desprecopii si sper s-o puteti vedea si pe frumoasa mea.
Va salut pe toate si am vazut ca va intalniti... Eu nu cred ca am cum sa vin, dar sper sa aveti vreme buna.

Ioana & Maria Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Salutari mamici si tatic,
n-am prea avut timp sa intru, dar am reusit acum sa citesc aproape tot. Cornelia, felicitari! Iti tin pumnii, v-a merge totul bine, vei vedea! Mie nu mi se pare ca mananca atat de mult Mariuca, Jasmina mananca cam tot asa si nu are asa multe kg (are ca. 10,5-11kg). Insa pana nu demult nu i-am dat absolut nimic dulce, de putin timp ii dau din cand in cand un iaurt cu fructe. Important e ce mananci, si n cat. Dar vad ca voi aveti un meniu foarte variat! Deci nu-ti fa griji.
La copilaii bolnaviori le urez multa sanatate.
Va invidiez in ce priveste intalnirea, si va doresc sa fie tare frumos! Mi-as dori si eu mai mult contact cu alte mamici, dar din cercul meu de prieteni si cunoscuti suntem singurii cu copil. Deci s-a racit relatia si cu ei, ca e cam greu sa colinzi barurile cand ai un copilas acasa...
I timpul lecturii mesajelor voastre aveam o multime de raspunsuri in cap, nescriind imediat, am cam uitat!
Am vazut pozele de la Antalya, se frumos a fost! Si Carmenutza, ai o fetita foarte dulce!
Am mai vazut si pozele Alexandrei - ce scumpica!!!
Alte poze inca nu am reusit sa vad, dar in curand sigur reusesc!
In rest, ce sa spun! Am plecat pentru prima data de aasa peste noapte, sotul meu a culcat-o pentru prima data pe Jasmina. Am avut asa emotii!!! Insa a functionat foarte bine. A cam plans la culcat, dar asta e! Candva trebuia facuta si asta! Am dormit la prieteni si mi-am cam facut de cap! Am iesit la niste baruri pana la 5 dimineata!
Jasmina mananca bine, ma imita din ce in ce mai mult, aduc si ea aproape tot ce-i cer (pe romaneste si in germana), am facut chiar o faza de m-am prapadit de ras. Eram la soacra-mea si erau mai multi invitati. Ei si sotul erau in sufragerie si vorbeau etc. Eu ii faceam ceva la pc. Jasmina a venit sa ne viziteze si am constatat ca a facut kk. I-am scris un bile cu continutul: "Miros urat! Te rog sa ma ajuti!" si i-am zis sa duca biletul lui taica-sau. Ceea ce a facut. El nu a stiut ce sa fie asta si a citit cu glas tare in fata invitatilor! Care au inceput sa rada... Si Jasmina cu ei...

Inchei acuma si ca doresc numai de bine!

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Am fost la dr. Totul este f. bine. Am vazut si eu foarte bine cum ii batea inimioara bobitei de fasole si am si auzit-o! Bb mic are 1 cm si ecograful spune ca are 7 sapt si 2 zile.

Ioana, chiar ieri ma uitam prin dosarelul Mariei si am gasit o listuta de mamici care nu au mai scris de mult. Imi pare rau ca nu ti-a fost prea bine perioada asta, dar capul sus! Important e ca ai ingerasul langa tine.

Va mai scriu luni.

Va pupam!
Cornelia si Mariuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

bibi,merci frumos pt mesaj!iaca m-am si emotionat!
multumesc,fetelor,pentru ca mi-ati admirat copilasul!

cornelia,sa va traiasca bobita de 7 saptamani!

ioana sora,bine ai revenit printre noi.m-a indispus ce ai zis despre un divort,etc...dar ne bucuram sa fii iar aici!

maine mergem si noi,eu cu razvan,la baby expo.de-abia asteptam.razvan chiar refua din start orice alta activitate pt ca "nu mergem la polivalenta?"

alexandra e la ai mei.aziam fost cu ea si cu mama la salonul unde m-am "abonat" de curand si e foarte incantata,ca la ea acasa...
am fost dimineata si in mega image la tineretului cu ea si...ce sa va zic?ma face de ras cu mieunatul ei rasfatat!indinde mana spre orice obiect,adica o tine din bazaiala in bazaiala.ce sa ii fac???cum sa o educ?

sper sa nu fie urat duminica!

pupici,

Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)

http://community.webshots.com/user/alexandracojocaru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

A DOUA NOAPTE FARA SUZY (HE, HE)

Dragele mele,

Ieri, dupa atata mers prin oras eram rupata de parca in "ultimile sase luni" am stat toata ziua cu fundul in pat. Am ajuns la baby Expo (care nu stiu de ce am avut impresia ca s-a mutat la Sala Palatului si am ajuns si pe acolo) abia pe la 17:00. Asa ca Andra nu te-am mai sunat. Nu am mai avut rabdare sa ma uit la ce mai era interesant pentru copii nostri, am luat doar un cadou de botez si am plecat.

Ioana Sora, ma bucur tare ca ai revenit printre noi si imi pare tare rau de ce ti s-a intamplat. Viata e tare grea de multe ori insa mai usor sau mai greu trecem peste toate. Si eu am trecut peste un divort in 1999 si stiu cum e. Nu-ti fie jena sa vorbesti cu noi despre asta si sa stii ca "suportam orice". Viata nu e nicioadata roz de la tinerete la batranete. E viata! Te asteptam cu drag sa mai intri!!!

Elena, normal sa iti faci ganduri pentru comportamentul Oanei. Poate apelezi la prietena lui Bibi, poate mai gasesti ceva solutii. Iti dorim multa bafta. Sa vezi ce patesc ieri: il spalam pe Bodo pe labute, in cada, cu tudor alaturi si suna cineva la usa. Bodo sare imediat, cu clabucul pe labute si eu tip la el asa de tare ca a inceput Tudor sa planga. Ma gandeam atunci cata rabdare trebuie sa ai cu doi copii, sa intelegi si sa poti sa raspunzi la nevoile diferite ale acestora. Grea slujba, cum se zice!!! Poate Oana vrea mai multa atentie din partea vostra, acumca e si Micaita (zic si io).

Dana, la sala ma duc ca sa imi fac si eu o mare placere si bineinteles sa slabesc (insa fara regim e cam greu si mie mi-e cam foame, drept sa spun). Ce bine mi-ar pare sa ii dai de cap cauzei din care nu ma mananca Flaviu. Parerea mea e ca nu mananca si de la rosu in gat. Tudor nu se atingea de mancare in perioada aia. oricum tratamentul pentru lambria nu strica, mai ales daca e naturist.

Cornelia, mie mi se pare ca e bine ca iti faci ceva probleme pentru cat mananca Mariuca. Faptul ca unii din copii nostri nu mananca nu e o alinare prea mare pentru tine. Poate daca ti-ai pune mintea cu ea ar fi fost prea grasuta. Eu am vazut-o cum ar manca. E prapad. Intr-adevar arata bine insa datorita faptului ca ai avut grija ce ii dai sa manance. Am vazut copil foarte gras cu parinti slabuti, deci se poate.

Bibi, zi-ne si noua un pic mai pe larg chestia cu NU-ul si anticiparea.

Bychi, Tudor e foarte fericit sa arate buricul meu si problema e ca o data cu el se vede si o minunatie de burta...

Adina, ce bine ca te-ai mai distrat si tu. Parca altfel e viata dupa, nu? si de altfel ii prinde bine si sotului sa mai stea numai cu copilul. Si sotul meu face uneori niste faze cand vreau eu sa-l fac sa se prinda in public ca sa nu zica ceva, de ti-e mai mare dragul. Ma intreaba pe sleau, ca de ce ii fac semn!!! Abia cum, dupa atata amar de vreme, sa zic ca se mai prinde....

Amik, nu-i mai face Alexandrei tot ce vrea. Incepe cu chestiile din casa. Sa vezi ca in cateva zile se da pe brazda. Tudor, obisnuit ca mergeam cu el de manuta peste tot, vine si acum si ma ia de mana sa se duca nu stiu unde. Initial nu intelegea ca nu vreau sa ma mai duc cu el insa acum pricepe si se conformeaza.

Abia astept sa ne vedem maine!!!

1. Magda si Alex (0723.724.833 si 0788.624.833.)
2. Crisa, Tudor si Bodo (0722.656.416)
3. Elena, Mihai, Oana si Alex (asta e consortul) (0741.063.972)
4. Carmenutza, Razvan si Maya
5. Andra si Luca, eventual si Dan (0722386317)
6. Bychi, Tiberiu si Liviu (0722.533.445)
7. Madishor, Matei, Ana, (si cel mai probabil) Andrei
8. Madi si Mariuca (posibil si Dan) (0722-461.029)
9. Amik, Alexandra
10. Gio, Taisia

Pupa Crisa

Mai era cineva?

Mergi la inceput