Copilasi de iunie-iulie 2003 (29)
Raspunsuri - Pagina 9
alexandrueduard spune:
Cred ca si Bibi vine, doar ca nu s-a trecut pe lista.
Alex e tot racit, ii curge nasul siroaie, tuseste, doar ca nu mai are febra. Azi noapte a tusit asa de des..... Mi-era o mila de el!
Magda si bb Alex puisor
elena_ltd spune:
Dana, asa-i, ar trebui administrat si calciul in perioada asta, dar eu o sa apelez la homeopat si in sensul asta, asa cum ii dau fierul homeopat, am sa cer sfatul si in privinta calciului. In rest, oriunde m-am informat, cura de calciu de 10 zile pe luna e valabila. Totusi, mie nu mi-e foarte clar de unde stim daca e nevoie in lipsa unor analize de sange? Din cate stiu, calciul se depune, si in cazul copiiilor (in crestere), cantitatile peste nevoi se depun si uneori stagneaza cresterea. Hmmmm. Hai sa ramana de discutat si sa ne informam mai multe.
Dana, ca si tine, ne-am gandit ca in cazul Oanei e varsta teribila. Dar, ca sa respect adevarul istoric, de cand o stiu in viata extrauterina, Oana a fost genul "zuza", adicatelea "fac ce vreau si ce imi place pentru ca pot". Multumesc pentru interes si pentru parere.
Speram totusi ca in ultima clipa sa reveniti asupra plecarii voastre si sa va vedem la intalnire.
Cornelia, bravo, bravo, streseaza medicul cat e nevoie ca deja nu mai conteaza nimic altceva cu adevarat decat piticul din burtica. Sanatate multa si ma bucur de vestile bune. A, si inca ceva. Inscrie, domne, copilul si burtica in catastifele medicale ca el exista! Nu sta tu cu indoieli si nici nu le accepta pe ale altora (ma rog, atat cat se poate in limita bunului simt, ca am vazut ca esti extrem de empatica si sensibila), baga o cura de optimism si siguranta pe destinul vostru. Va doresc numai bine!
Bibi, multumesc pentru interes si pentru solutie. Daca prietena ta e specializata pe psihologia copilului, sunt interesata sa o intalnesc. Vorbim duminica mai mult sau pe PM. Multumesc.
Mihaela, poti sa ne spui in linii mari cam ce tratament are Flaviu? Orientativ, e vorba de ceaiuri, de pilule naturiste, zi-ne cat de cat ca uite asa mai invatam si noi, te rog, mai ales ca tratamentul naturist e de dorit. Si ce imunostimulator? Cred ca nu numai pe mine m-ar interesa. Daca ai timp, scrie cateva vorbe despre asta, te rog.
Romana, esti o dulceata. Adica, la cat timp liber ai tu si la cate griji si responsabilitati, eu sa-ti expun problema cu Oana si tu sa te documentezi. Fara cuvinte. Am incercat multe metode cu Oana, bineinteles ca nu am sa ocup spatiul topicului pe acest subiect, as fi zis ca nici n-a fost o idee inspirata initial din cauza ca nu am dat si nici nu era locul sa dau toate detaliile. Dar, voi mi-ati dat cateva idei excelente. Am citit si eu cartea, ca multe altele in domeniu, dar nu o am in casa. O s-o cumpar, mercic.
Andra, si eu stiu de cerealele cu grau acelasi lucru, ca mananca din calciu.
Ioana Sora, ma bucur ca ai revenit si ai depasit momentul divortului. Asteptam sa ne spui mai multe despre fetita ta si eventual sa pui si poze.
Adinag, mama, ce dreptate ai cu intalnirile cu prietenii in conditiile in care tu ai copii. Cred ca multe dintre noi resimt o frustrare legata de aspectul asta. Dar Andra de exemplu mi se pare printre cazurile fericite din ce povesteste.
Mi-a placut la nebunie faza cu biletelul.
Amik, si Mihai are faze cu bazaiala si ma exaspereaza, de cele mai multe ori vrea sa stea la mine in brate. Solutia cred ca e consecventa din patea noastra, dar usor de zis, greu de facut.
Crisa, va felicit pentru suzy! Bravo voua!
Ai mare dreptate in privinta receptarii nevoilor copilului care sunt exprimate adesea in forme "antisociale". Urmarim aspectul asta destul de vigilenti, poate asta a fost si una din cauzele pentru care noi am fost mai putin autoritari cu Oana. Tocmai ca ea sa nu resimta negativ aparitia lui Mihai, Oana a avut parte de o atentie usor supralicitata. In fine, multe de zis, dar m-am hotarat pentru consiliere. Va tin la curent in linii mari ca sa nu dezvolt prea mult tema aici.
Magda, imi pare rau pentru Alex, sper sa-si revina. Ii doresc multa sanatate! In conditiile astea va mai vedem maine?
Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici
amik spune:
1. Magda si Alex (0723.724.833 si 0788.624.833.)
2. Crisa, Tudor si Bodo (0722.656.416)
3. Elena, Mihai, Oana si Alex (asta e consortul) (0741.063.972)
4. Carmenutza, Razvan si Maya
5. Andra si Luca, eventual si Dan (0722386317)
6. Bychi, Tiberiu si Liviu (0722.533.445)
7. Madishor, Matei, Ana, (si cel mai probabil) Andrei
8. Madi si Mariuca (posibil si Dan) (0722-461.029)
9. Amik, Alexandra (posibil si Razvan)(0722.510.847)
10. Gio, Taisia
11.Bibi si David
sa speram ca va fi vremea frumoasa,am si eu o pb!
da,usor de zis cu consecventa.este exact ceea ce nu ma caracterizeaza!
noi plecam acum la baby expo...sunt foarte curioasa...revin diseara!
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)
http://community.webshots.com/user/alexandracojocaru
amik spune:
am fost la expozitie.trecand de faptul ca ne-am enervat pana sa ajungem acolo pentru ca era o aglomeratie groaznica pe urcusul spre polivalenta,nici acolo nu am fost impresionati in mod deosebit de nimic.
hainutele...slabut!
la carucioare si patuturi m-am uitat eu innebunita-asta dupa ce,chiar inainte de a pleca de acasa, am avut o dicutie cu soacra mea despre inca un bebe facut cat mai curand-si ai de unde alege,frate!
am primit pliant de la gradinita Arc-en-Ciel,care accepta copilasi incepand cu varsta de 2 ani,ceea ce este minunat!si daca cititi tot ce invata copiii in ziua de azi la GRADINITA,va cruciti!eu nu am avut atatea activitati in toti cei 22 ani!
multe burtici-ce drag imi e de ele!!!!multi bebelusi...
ceea ce mi-a placut a fost o chiuveta de plastic pentru copiii care se monteaza pe marginea cazii.350k,dar la noi nu cred ca se potriveste.mai testam.
in fine,dragut.dar mai ales pentru parintii care asteapta bebelusi si care au ocazia sa vada multe chestii la un loc si sa isi dea seama astfel de ce au nevoie!
alexandra s-a innoit astazi cu muuulte lucrusoare cumparate de bunici.cele mai multe sunt marisoare,dar sunt si super misto...mai ales un costum de blugi care imi place de mor.ea...sta la proba ca o mica cucoana,se invarte,se mandreste...e scumpica foc.
beeeei,de-abia astept sa vina maine...
zicea razvan ca stie unde e IOR,dar de statuie nu stie,insa vom da tur parcului pana o gasim.
mai vorbim...
elena_ltd spune:
Amik, arunca un ochi si la forumul "gradinite, scoli, bone". De cele mai multe ori, activitatile trecute in pliantele promotionale nici nu au cand sa fie facute, multe sunt bagate din burta, educatia de baza e minunata dar lipseste cu desavarsire, parintii sunt mai mult decat dezamagiti, se revolta si nu de putine ori, culmea, apeleaza la gradinitele de stat. Nu ca ar fi cu mult mai bune, dar poate ai norocul de educatori mai pregatiti.
Nu ma dau rotunda si experta, mai ales ca nici nu sunt, am prospectat si eu piata gradinitelor acum un an, n-am nimic cu gradinita Arc en Ciel, discutia e pur teoretica, dar te-am vazut foarte entuziasmata de pliatul promotional al gradinitei. repet, discutia e generala, nu ma refer strict la gradinita cu pricina, ce vreau sa spun este ca inainte de a da credibilitate gradinitelor de genul asta, fa sapaturi la greu, asta in cazul in care intentionezi sa apelezi la ele.
Si pentru ca tocmai vorbisem cu Bibi despre gradinite, va zic tuturor sa aruncati cate un ochi pe la forumul de gradinite, inclusiv prin arhiva. Eu am ramas interzisa la multe subiecte de-acolo si e bine sa le cititi.
ne vedeti aici
waspy spune:
Buna la toata lumea!A trecut o perioada de cind nu am mai intrat.Oricum am citit articolele si fetita mea e tare energica si tot timpul sint dupa ea.Desi are doar 1 an si doua luni e foarte incapatinata si vrea sa faca numai ce vrea ea.Cred ca fiecare copil are sarmul lui si cu asta te cuceresc.Va pup
Dana si Maryam
alexandrueduard spune:
Salut fetelor! Nu am ajuns la baby expo pt ca Alex e inca fornait si tuseste....... mititelul! Sper sa-l pot aduce la intalnire. E mai iritabil din cauza nasucului si mai martzait. Ma bucur ca mananca bine. Perioada in care raceala era transmisibila a trecut, insa nu as vrea ca vreun copilas sa ia maine guturail asta pacatos, asa ca daca vom veni vom sta mai departe putin de adunarea juniorilor.
Sper sa fie vreme frumoasa si putin mai calda ca astazi pt ca vad ca s-a strans o gramada de lume pentru intalnire.
Magda si bb Alex puisor
gio spune:
Buna mamici,
Revenim si noi...
Buna mamici,
Revenim si noi...
Multa sanatate la copilasii bolnaviori si sa va tina cat mai putin!
Elena, Imunogrip este tinctura de echinacceea si ii dau pt cresterea imunitatii. Noua ne-a recomandat dr. E cu alcool si cica se da de la 2 ani, dar noi luam 0.5 ml (adica jumatate de doza).La targ e super aglomerat si mie mi s-a parut naspa...aceleasi lucruri ca in oras, cam la aceleasi preturi+ o mare inghesuiala...nu merita bataia de cap...
Dana, mesi ca ti-ai amintit de noi. Noi luam Calciu sept-aprilie 10ml/15 zile/luna. Apropo de asta, voi ce Ca dati? Ca noi am luat Ca gluconic dar are un gust..ma gandeam la Ca Pharco, stiti ceva de el?
Ioana, bine ai revenit, si imi pare tare rau pt ce vi s-a intamplat (respectiv divort)...
Cornelia, ma bucur tare mult ca este bine sarcina..cat despre mancare, programul vostru de masa este identic cu al nostru (aproape) si nu mi se pare prea mult. Plus ca Taisia mananca mai multe fainoase si nu are decat 9,5 kg.Eu cred ca greutatea difera de la un copil la altul..si ce n-as avrea eu sa aiba fi-mea 12 kg!
Despre muscat si batai, ca tot vad ca se discuta, avem si noi ceva de spus: treceti-ne pe lista!!Ca si fi-mea isi baga coltii si ne cara la palme...si cred ca e vina lui taica-miu, pe care l-am surprins o data primind palme de la iubita nepotica si razand in hohote. No comment!
Despre gradinite, Elena, am aceiasi parere, plus ca eram la Baby Expo cu o prietena si cand a vazut desenele afisate pe acolo ca fiind facute la gradinita respectiva s-a oripilat, si a zis ca nici macar grupa mica nu face asa ceva (poate primesc copii si de la 1 an ca semanau cu ale Taisiei).Ar fi multe de discutat pe tema asta, dar ma limitez la atat, ideea e ca prefer clar gradinitele de stat.
Am si eu o problema: e posibil ca un copil sa aiba prea multe jucarii la dispozitie? Nu dati cu pietre in mine, dar chiar ma gandesc ca pe undeva am exagerat cu jucarelele (si cu hainutele, dar asta e partea a doua, cumpararea hainutelor e pt mami, terapie, of course). Si nu prea am timp sa ma joc cu ea, iar Taisia le insira prin toata casa.Am si acum o imagine in cap, cu podeaua plina de jucarii si fi-mea calcand pe varfuri printre ele. Si mai am in cap cuvintele Ginei Palicari: "sa o inveti sa indrageasca cate o jucarieo data, pentru ca asa cum isi schimba jucariile acum, asa isi va schimba si barbatii". Din punctul asta cred ca am "imbulinat-o".Daca fac din fi-mea te miri ce spargatoare de inimi???..Serios vorbind, voi le dati cate o jucarie o data, va jucati cu ei la o chestie, ca eu oricat incerc sa fac asa, nu prea reusesc...???Imi e mult mai usor (si nu e bine) sa o las pe ea sa le caute si sa le insire prin toata casa...
Sper ca maine nu o sa ploua...
Mai scriem,
Gio si Taisia
amik spune:
referitor la gradinita...hehehe!mai avem mult de testat/aflat etc...
la jucarii,gio,nu m-am gandit,ca ar fi prea multe...desi observ cum se plictiseste repede de fiecare jucarie noua...iar daca ii dau una pe care o are de mult timp dar nu a mai vazut-o ceva vreme...e foarte incantata!evident,pt o perioada foarte scurta.
cred ca ii cumparam jucarii si tot soiul de animale de plus si condusi de latura noastra copilaroasa-care la mine cel puitn,predomina!plus ca...in momentul cand alexandra place ceva,ia in brate si strange asa,cu foc si drag,respectivul lucru,de-ai zice ca nu-i mai da drumul in veci.asa a facut acum cu catelul acela mare din poze.acum zace saracutul intr-un colt...
daca si voi aveti pb asta cu mucatul/batutul...m-am mai linistit.eu am urme pe picioare si pe umeri de la dintisorii ei.m-a muscat vineri de un tendon(sau ce-o fi ala)la gat de am crezut ca fac pe mine de durere...stie ca nu e bine,stie ca ma doare,cred.dupa aceea ma pupa,fara sa ii spuna nimeni.
ce noroc de vreme naspa avem!mai veniti?
elena_ltd spune:
Gio, desi probabil mai inainte o sa vorbim la intalnire si abia apoi o sa citesti tu mesajul, iti multumesc pentru info si bine ca mi-am adus aminte de echinaceea ca vroiam mai demult sa va scriu ce gasisem intr-o revista.
Apropos de sistemul imunitar:
- Echinaceea, tinctura, cum zice Gio, sau extract, e buna pt prevenirea si tratarea guturaiului, faringitei, laringitei, traheitei, amigdalitei, bronsitei, gripei si hepatitei virale ca adjuvant la tratamentul medicamentos. Are actiune antibacteriana, antivirala, depurativa si usor analgezica si creste rezistenta la boli.
- Siropul din muguri de brad (nu stiu daca se gaseste in farmacii, mie mi l-a preparat soacra-mea) combinat cu tinctura de propolis este expectorant si bun dezinfectant al cailor respiratorii. E si supliment nutritiv.
- Suplimente nutritive ce contin extracte de salcie, catina si propolis indicate in imunizare, stimuleaza pofta de mancare si sunt indicate in stari subfebrile si de gripa.
- Minimartienii cu echinaceea sau ursuletii (tot aia), dar cred ca trebuie sa stie copilul sa-i manance.
Mai am scrise pe undeva si altele, dar tre sa caut.
Gio, faza cu jucariile prea multe am retinut-o si eu de la Capraru, pe vremea Oanei inca lucra si mergeam la consult. Recomanda maxim 2 jucarii la indemana, apoi schimbate. Faza aiurea este ca nu mai retin exact motivul, pare-mi-se era legat de imaginatie si rasfat.
Evident ca si la noi stau imprastiate cu mult mai multe, mai ales ca sunt si ale Oanei, dar eu am incercat sa le grupez pe tipuri de activitati. De exemplu, cateva zile las toate jocurile lego si cateva masinute, apoi schimb cu setul de bucatarie al Oanei si trusa medicala etc. Jucariile preferate gen Superman sau ratusca lui Mihai stau aproape permanent.
Legat de asta, e musai sa ne jucam macar putin cu ei din multe, multe motive, dar sigur tu le stii.
Stie cineva cum o sa fie vremea dupa-amiaza??? Daca nu ploua, nu ninge, nu bate crivatul si nu da inghetul, noi venim toti 4.
Pupici
ne vedeti aici