Copilasi de iunie-iulie 2003 (29)
Raspunsuri - Pagina 3
Cornelia spune:
Buna dimineata!
Bibi, e o depresie din aia serioasa? Nu se poate, asta e domeniul meu! Te asteptam in forta!
Dana, am vrut sa-ti raspund de ieri, dar nu stiu cum am uitat. Stai linistita cu hepatita C. Este exact cum stii si tu, nu se poate lua oricum. A, si concediu nu mi-am luat, dar incerc sa stau cat mai cuminte. De cuminte ce sunt, sunt asa de in urma cu treburile ca am inceput sa atrag atentia asupra mea. Dar o scot eu cumva la capat.
Elena, cred ca o sa-i dau sa citeasca si sotului meu mesajul tau, ca el e ingrijorat ca iau prea multe medicamente si poate fi afectat copilul .
Crisa, nu am vrut sa te sperii, ma gandisem eu ca inca nu citisei mesajul meu in care eram daramata, dar nu prea am fost in stare sa fiu coerenta.
Carmenutza, am admirat si eu poponetul Mayei. Imi spulbera tot rationamentul meu referitor la faptul ca Maria nu e asa de sprintena ca e mai dolofana. Maya e super! nu pot sa cred ca a iesit din piscina.
Alinuta, Alexandra - isteata este frumoasa foc, o dulce! Si o spun eu, mamica de fetita.
La noi suzeta este o problema, pt. ca a inceput sa devina din ce in ce mai "atasata" de ea. O sa ii fie f. greu sa renunte la ea. Deocamdata nu am insistat, pt. ca nu adoarme fara ea, dar ma gandesc ca dupa ce se mai linistesc lucrurile sa incepem operatiunea adormitul fara suzeta.
Elena, pt. un pupacios mic.
maria nu face mari progrese cu vorbitul. Am tot asteptat sa treaca de 1 si 2 luni, pt. ca toata lumea mi-a zis ca dupa varsta asta isi da drumul...si tot astept. Vocabularul ei e alcatuit din: mama, tata, caca, gata, go (gol). Stie cum fac diverse animale si cel mai bine "vorbeste" cu cateii. Stie s alatre sa maraie, sa se spele, sa sforaie, sa se alinte, asa ca e adevarat ca fata mea a invatat intai sa latre. A spus si cuvinte mai complcate: cercei (ceicei), dinti (ditzi), baie, banana (nanana), ghete (ete), sosete (aete), sanatate (tatate), dar toate au tinut maxim 3 zile, dupa care parca a uitat. Cateodata mi se pare ca vrea sa spuna ceva, dar ii e frica si se rusineaza.
In rest, face o groaza d eboacane. Activitatea ei preferata este sa dea mancare si apa catelului si pisoiului, asa ca animalele noastre sunt foarte fericite ca au in permanenta castroanele pline. E foarte harnicuta si de cateva ori pe zi isi scoate castronelele si le insira in toata casa, dupa care le aduna. Si mai nou aduna toate gunoiasele si le arunc ala gunoi.
De trei nopti plange noaptea. Cred ca are cosmaruri. O mangai si se linisteste, dar imi este asa de mila de ea, pentru ca se vede ca se sperie foarte tare.
Azi a plecat tati pentru cateva zile la Cluj, o sa fim singurele si parca vad ca nu o sa ma pot abtine si o sa o iau cu mine in pat.
Va pupaam
Cornelia si Mariuta
Cornelia spune:
Crisa, multumim pt. poze.
M-am intins cam mult cu mesajul anterior, dar tot am uitat sa va povestesc ceva. E din seria "noi sa fim sanatosi ca ghinioanele curg". Ieri ne-am instalat si noi (in partea noastra de casa) gaze (butan, de la o butelie din aia mare) s-au facut si niste lucrari in casa parintilor mei (unde inca locuim). Ideea e ca a sarit in aer aragazul. Din fericire, gazele se oprisera deja, mama era in bucatarie, dar langa geam si usa la intrare era deschisa, asa ca nu s-aui spart geamurile. Doru era in usa si a fost putin zguduit (ca asa e el, norocos), eu cu maria eram in dormitor si am tras o sperietura groaznica, dar in final totul s-a terminat cu bine si ... mama are aragaz nou .
Acum imi vine sa rad, dar cred ca abia cu ocazia asta am realizat cat de periculoase sunt gazele si cat conteaza o clipa de neatentie.
Va pupam
Cornelia si bb Mariuta
Andra_ spune:
Buna fetele,
Hai c-am prins curaj sa scriu si eu putin, ca ieri adia deprimarea pe-aici, si m-am simtit prost sa vin eu sa spun ce bine m-am distrat in week-end. Se facea c-am plecat vineri seara pe ploaie mocaneasca spre Breaza unde era garat Luca de marti cu bunicii + niste prieteni ai lor, iar de-acolo spre Cheia. Ajungem la Breaza, Luca era in haine de casa, patutul lui nu era strins etc.etc., reusim sa imbarcam copilul & echipamentul aferent, intoarcem spre Ploiesti, incurca sotu drumul si ocolim putin, in sfirsit la 10 noaptea ajungem la Cheia, spalam-culcam copilul si ne punem la o cana de vorba cu amicii care ajunsesera de mult, admirind ce frumos se vede ploaia pe geamurile aburinde.
Dimineata de simbata - surprize!surprize! - se ridica oaresce ceata dupa care se zareste soarele, din ce in ce mai convingator, mincam si ne instalam intr-o poienita (curtea e imensa) ca gindacii la soare, baietii joaca table, noi punem de-o discutie savanta despre cophiii (Luca-1,3; Ioana-0,7; Natalia-3,2; Vladut-0,5). La un moment dat barbatii nostri incep sa se scurga pe linga noi, ba unul se duce sa-si ia tigarile din masina, ba altul la buda, ba ultimul zice ca ei se duc sa faca un "off road" cu masinile prin padure.... Ne-apuca usor pandaliile, ei zic ca sint inapoi in juma' de ora, hmm!hmm! ok, da' va-ntoarceti repede ca trebuie facut gratarul... ora 12:00 a venit, oamenii negri au plecat, ora 13:00 a venit, oamenii negri - pas!, ora 14:00 a venit, oamenii negri - nici atit! Deja trebuie hraniti copii, cu astia mici ne descurcam, dar Natalia trebuie sa manince gratar, nu va spun ce era la gurile noastre, sunam dupa delicventi, unul nu raspunde, altul isi lasase telefonul la nevasta, sun si eu, mi se raspunde cu veselie ca imediat ajung, si ajung in 5 minute, dar doar cu o masina din 2 care plecasera: una din masini ramasese in padure in noroaie! Noi ca puneti mina si faceti gratarul ca raminem toti nemincati (mai erau niste cunoscuti - 9 persoane, care erau plecati in drumetie), ei ca trebuie sa se intoarca sa scoata masina, si-a bagat fiecare in sedinta consortul, in final au plecat 6 barbati dupa masina, iar al meu a ramas sa faca focul, cit despre respectivul gratar... mai pe seara. Represaliile au fost crunte: am plecat si noi 4 pina la Brasov la shopping si i-am lasat cu plozii sa se descurce! Ne-am intors dupa vreo 3 ore de preumblari, toata lumea era multumita, pupat piata independentei.stop.
Dupa peripetiile de simbata, la care am uitat sa adaug un Luca care n-a mincat la prinz si s-a pendulat non-stop prin curte, pe scari, a scurmat in pamint etc.etc., am adormit la 11 ca niste prunci!
Duminica a fost si mai super, de simbata ma prinsese soarele, dar duminica m-am bronzat de-a dreptul, pe Luca l-am tinut doar in tricou cu fundul la aerisit, ne-am lecuit de gratar si am mincat la cantina aferenta. A fost prima data de cind e Luca maricel si comunicativ (prima oara de cind s-a intimplat constient adica) sa ceara dimineata de mincare. S-a trezit pe la 7 si tot plingea la cutia in care tineam laptele, cerealele, biberoanele etc. I-am dat apa, ca fusese fr. cald in camera peste noapte, a baut, dar tot nu era multumit, i-am dat castronasul sa se joace cu el - nimic, i-am facut in final cerealele cu lapte, a insfacat biberonul si l-a supt imediat, nu mai reuseam sa i-l iau nici dupa ce terminase tot. La prinz la fel, a mincat mincarica lui + 2 danonino, ceva friptura de vita de la mine, ceva prajitura cu mere. Apoi a dormit tot drumul si s-a trezit cind am ajuns la carturi, unde a mincat iarasi apoi a facut pe mascota pe-acolo, s-a plimbat pe la toate mesele, s-a certat cu toata lumea, se aseaza cumva cracanat si se ratoieste la lume, la catei, la motociclete...
Da, astea au fost aventurile mele peste week-end, abia astept w-e urmator, poate mai mergem o tura la Cheia, oricum nu lipsesc la intilnire. Ramine in IOR duminica la ora 17:00, ok? Daca e sa mergem la casute eu zic sa ne intilnim la biserica de lemn din IOR, ca e punct de reper bun, locul e destul de larg acolo sa putem sa ne-adunam.
1. Magda si Alex (0723.724.833 si 0788.624.833.)
2. Crisa, Tudor si Bodo (0722.656.416)
3. Elena, Mihai, Oana si Alex (asta e consortul) (0741.063.972)
4. Carmenutza, Razvan si Maya
5. Andra si Luca, eventual si Dan (0722386317)
pup u,
Andra
http://www.geocities.com/luca_obejdeanu
bychi spune:
De abia astept sa ne vedem duminica! Am vazut cam toate pozele noi si tare mi-e dor de voi si de copilasi.
Deci completam listuta:
6. Bychi, Tiberiu si Liviu (0722.533.445)
Mihaela, chiar nu puteti veni la intalnire? Ar fi tare fain sa veniti! Am putea vedea si noi daca Flaviu seamana cu David sau nu.
Imi pare tare rau ca distantele sunt de asa natura incat nu ne putem intalni cu totii. Dar vom pune poze ca sa fim oarecum impreuna.
Cornelia, multa sanatate tie si puiului! Sa aveti grija de voi!
Si Tiberiu doarme o data pe zi; il culc dupa masa de pranz, dupa 13 si doarme pana la 17. Cand avea 2 reprize de somn, ma mai fenta cu ultima si era marait toata seara pana il culcam, asa ca am preferat sa doarma doar o data si bine.
Aseara, in parc, la lumina „felinarelor“, Tibi se pupa de zor cu o fetita de 9 luni! Erau amandoi pe un leagan si la indemnul mamei fetitei de ai da un pusi lui Tibi, s-a produs evenimentul si isi dadeau unul altuia pusi in disperare.
Madic, imi pare rau de Maria si de ce v-i s-a intamplat! Veniti duminica, nu?
Alinuta, tare haioasa fetita, mi-am si imaginat-o atacand pisica.
Crisa, esti de admirat: Tudor, Bodo, conserve, sala…. Nu am cuvinte.
Elena, abia astept sa-I vad pe Oana si Mihai!
Fetelor sa dati detalii f. tehnice despre locul de intalneala. De exemplu, care intrare a parcului (daca sunt mai multe)…
Pupici
Bychi si Tiberiu (28 iulie 2003)
http://community.webshots.com/user/tibicu
Kehleyr spune:
Buna fetelor,
Multumesc tuturor pentru incurajari, ma bucur ca imi confirmati si voi ca nu am de ce sa imi fac probleme. Probabil o sa ne facem si analizele ca sa fim absolut sigure.
CRISA, CORNELIA v-am vazut pozele de la mare. Ce mari s-au facut copiii. Tudor e un adevarat cavaler, serios si demn, iar Mariuca parca s-a mai blonzit!
CRISA chiar ca tot respectul pentru multiplele activitati. E bine ca ai energie pentru toate. Si eu vreau sa ma apuc de ceva conserve, dar eu stiu cand o sa am timp...
Apropo, in concediu am fost la Salonic la Jumbo, unde m-ai trimis tu, si am luat o groaza de lucrusoare
CORNELIA pai Mariuta stie o groaza de cuvinte, Stefania nici gand sa vorbeasca atat...
MADIC ce face Mariuca?
BIBI lasa depresiile si haide inapoi. Varsa-ti oful, ca stii ca te ascultam .
ALINUTA mortale fazele cu pisica.
ANDRA haioase povestile din w/end. Sa te mai iei dupa astia cu prognoza, ca si noi era sa nu mai plecam in Delta din cauza lor, si cand colo a fost un soare...
POJO ce mai face Flaviu cu mancarea? Tot numai cu lapte?
Noi suntem la dezvatat de supt degetul. Am luat o solutie frantuzeasca (despre care am citit tot aici pe forum) care se da pe unghii ca un lac si e ingrozitor de amara. Imediat dupa aplicare, se cam stramba cupilul cand baga degetul, dar lacul se duce destul de repede, cred ca va trebui sa ii dau mai des.
Uite pun si eu niste poze din vacanta. Sunt foaaarte multe si sunt si cu amicii nostri, daca va plictisiti nu-mi purtati pica . Fata mea e cea cu tichie rosie, iar eu sunt cea cu parul scurt si costum cu albastru...
http://www.archi-web.com/grecia2004/
Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".
madishor spune:
Ne bagam si noi.
6. Bychi, Tiberiu si Liviu (0722.533.445)
7. Madishor, Matei, Ana, (si cel mai probabil) Andrei
Dar acum am vrea sa stim exact in ce ne bagam :). Deci exact unde si cand. Eu votez impotriva "casutelor" din IOR, deloc potrivite pentru piticii sub 3 ani (si marea iubire a celor peste).
Cornelia, tinem pumnii si te asteptam cu drag in clubul mamelor cu ambele maini ocupate.
Matei incearca sa treaca la etapa urmatoare asa ca am renuntat la baia in caita si am trecut la dush in cada mare (vorba vine mare, pentru ca avem o chestie micuta), renuntam la biberon pentru baut lapte si la somnul de dimineata. Ultima chestie merge cel mai greu si se soldeaza cu scartaieli prelungite si scularea la 6 dimineata.
pe curand,
madishor
carmenutza spune:
Am intrat numai sa va spun tel. meu...este 0740.882.382
Pupici..vorbim mai tarziu
Carmen si bb Maya Alexia
http://www.community.webshots.com/user/carmenmaya
Andra_ spune:
la scurt:
Madishor - cum zici tu, eu n-am fost la casute, Bibi le-a propus daca tin eu bine minte, m-am gindit oricum ca ne trebuie un punct de reper iar biserica de lemn era numai buna. Daca nu acolo, atunci hai sa ne intilnim la intrarea principala, pe str. Cimpia libertatii intersectie cu Baba Novac, la statuia lui Al.I. Cuza. Iar de-acolo o luam agale pe alei spre unul din locurile de joaca.
Dana - super poze, super-fata, cit despre Dana - fetelor mai bine nu va uitati la poze ca eu m-am umplut de invidie cind i-am vazut silueta. Daca nu te vedeam anul trecut gravida as fi zis ca nici n-ai nascut!!! Asta dupa ce mi-a mai trecut invidia cind am auzit iar de Jumbo ala de la Salonic...
bibi - unde disparusi? scrie sa nu-ncept sa te caut pe-acasa!...
cornelia - mai tu trebe musai sa-ti faci drum la o vrajitoare, ceva
pup u,
Andra
http://www.geocities.com/luca_obejdeanu
amik spune:
fetelor,ma simt asa de bine emotional si asa de prost fizic...cred ca sun foarte obosita,desi nu se explica.am un tremurat in maini care ma ingrijoreaza.
ieri era sa primesc un fatal leagan in ceafa in timp ce imi pazeam fata la nisip.norocul meu ca nu stiu ce mi-a venit sa ma intorc si sa vad handicapata de fata care numai tampenii de-astea face.m-am dat la o parte exact cand a dat drummul leaganului,am zbierat la ea si de-abia apoi au inceput sa imi tremure toate oasele....intr-o alta seara fetita cu pricina era sa ii sara alexandrei in cap in invartitoare.alta data era sa dea peste noi cu trotineta...ii striga alexandrei "pardon!" de parca ea are habar ce inseamna!cand i-am spus lui razvan a zis ca ii rupe picioarele.si adevarul e ca tare as mai ciufulit-o aseara dar a zbughit-o repede din jurul meu!
ma gandesc serios sa nu o mai dau bunicilor pe alex weekendul asta.are cornitele cat casa,nu stiu daca din vina lor,nu vreau sa spun asta.dar vede ca un neam intreg ii sta la picioare si nu ma mai inteleg cu ea...nici eu nu stiu cum sa fac.daca ma voi simti ok...o ducem la baby expo,in parc...mai nasol ca nu ne vom odihni si noi cat de cat mai mult...
azi m-a sculat la 7...si ca sa il las pe razvan sa mai doarma ca se culcase tarziu,am coborat din pat si gata!dar acum sunt terminata!de doua notpi nici nu dorm bine din pricina coloanei...uff!!!
mi-e dor de o escapada la munte...numai noi doi,singurei si cu chef de nebunii!dar nu se prea intrevede nimic foarte curand...
cornelia,doamne ce fericire!daca ar avea cine sa ma ajute constant-adica macar o bunica-as mai face si eu unul acum,pana termin facultatea si intru in paine,care-o fi aia!dar altfel...
eu ctesc tot ce scrieti dar din pacate nu prea am timp sa scriu fiecareia macar doua cuvintele...dar sunt aici,cu voi!
aaa,in privinta "intalnelii"!stiam eu ca mai era ceva de facut in we.cred ca venim!presimt ca imi voi face tone de nervi cu maimuta mea care nu sta in carut dar nici pe jos=ma cocoseaza,dar..vedem!
pupici,
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)
http://community.webshots.com/user/alexandracojocaru