Copilasi de iunie-iulie 2003 (29)
Raspunsuri - Pagina 14
bychi spune:
Buna mamici,
Despre intalnire mie imi pare tare rau ca eram intr-o bad mood si nu am prea discutat cu voi si in plus admiram copilasii si ma apucau nostalgiile. Oricum, m-i s-a parut mult prea scurta intalnirea pentru cate as fi vrut sa aflu. Copii superbi care au interactionat bine unii cu altii!
Nu stiu daca exista in Buc., dar mi-ar place pt. urmatoarea intalnire sa putem merge intr-un loc unde sa existe iarba (fara mucuri de tigara si pietricele ca al meu e fan), eventual o groapa cu nisip, unde sa putem lasa copii sa se joace cu incredere. In parc a trebuit (impreuna cu Madic si sotul lui Amik ) sa pazesc copilul de biciclete care il fascinau. In acest timp tati nostru si il mai pierdea din vedere.
Vreau si eu la ceainarie sau laptarie numai sa gasesc pe cineva caruia sa-i plasez copilul.
Bobi, Casa de piatra si multa fericire!
Magda, tare fain Alex, mi-ar fi placut sa puteti veni. Si Tibi doarme la fel ca Alex cu fundicul ridicat, iar poza cu dormitul pe marginea carutului... super.
Amik, imi pare rau ca ati plecat asa repede, nini nu mia-m dat seama.
Am vazut si pozele lui Amik si ale Crisei de la intalnire si le vom fura si noi. Le asteptam si pe celelalte.
Elena, sper ca nu s-a mai intamplat ceva cu voi de nu scrii macar un randulet.
Mihaela, ma bucur ca Flaviu a renuntat la greva foamei. Bafta in continuare.
Madic, eventual pot sa-ti trimit pozele pe mail ca site nu avem decat pe webshots.
Bychi si Tiberiu (28 iulie 2003)
http://community.webshots.com/user/tibicu
elena_ltd spune:
fetelor, incep cu scuzele ca am fost o zvonaca si am anuntat furtuna, pana la urma a fost totusi, dar noaptea, asa ca am platit agitatia cu arderea switchului din retea. So, n-am avut net pana azi si m-am stresat suficient ca pierd pozele la cald si impresiile voastre. Am vazut doar o parte din ele, sunt super!!! Pe ale noastre sper sa le developam saptamana ce urmeaza, ca nu sunt facute cu digitala.
O sa bag si rezumatul intalnirii probabil diseara cand am timp sa mai scriu, acuma vreau sa raspund cate ceva.
Mihaela, multumesc pentru toate detaliile, constat ca o parte din tratament il aveam si eu in plan si ma bucur pentru confirmare. Da, asa cum v-am anuntat si la intalnire, am vorbit cu Mihaela la telefon si pot sa spun ca aceleasi impresii mi-au ramas si mie despre ea dupa ce am inchis telefonul. Plus ca e o finuta si dulce si mai ales atenta si empatica. Sanatate lui Flaviu!
Cornelia, nu e chiar falsa impresia cu taticii ocupati, dar nici nu te lasa indusa in eroare de gasca masculina stransa la poze, acolo au percutat cel mai repede. Faza misto a fost ca ideea cu poza taticilor ne-a venit cand i-am vazut pe toti insirati sa ne faca noua poze. Bai, aratau mortal. Unul langa altul, in linie, care mai de care sa prinda grupul in poze, mutre de mutre. Sa-l fi auzit pe Petru cum ne mana "Hai, v-ati adunat toate?" si apoi sa fi auzit comentarii dupa pozele lor "Sa faceti selectie, le puneti pe alea unde aratam bine" (astia erau Petru si parca tati de Tibi). Durere, ce sa-ti zic, mie mi s-a parut faza zilei, pe bune.
Splendida faza cu betivanca ta. Pentru ca avem planuri mari cu intalnire de fete si alcool, trimite-ne-o prin posta la o bere!
Magda, ma bucur ca Alex e mai bine. Data viitoare o sa fiti negresit.
Madishor, cum a scos, frate, usa din tatani??? Valeu!
Crisa, bravo cu intalnirea de fete!!!! Raman datoare! Bravo si ura de 3 ori! Fiti atente: alcoolul este obligatoriu, ca si toate chestiile nesanatoase, care ingrasa, care sunt toxice, care pateaza si care nu intra in nici un regim de slabire sau de frumusete. Punct. Alcool, chipsuri, prajituri, orice nu e voie.
Care a zis ca vrea ceai? Andra? O sa fie ceai, sigur ca o sa fie, ceai cu... rom.
Andra, o sa zic io de chec, bine?
Hai ca pun de rezumat cat pot de repede, dar nu va uitati la Crisa cu scriitoarea lu peste prajit. Ma rog, isi permite sa fie generoasa, habar n-aveti de ce. Mai, are un sot... super de gasca si super bun. Las ca va mai zic io. Si am mai depistat un sot fain pentru intalneli (cu toatele, la ce va ganditi?), dar va las sa va dati cu parerile pana una alta ca s-a trezit Mihai.
Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici
bibi spune:
N-am apucat sa ma uit la poze. sper sa am timp azi, daca nu, si maine e o zi!
Mihaela este absolut firesc sa nu-l fi vazut pe David in poze, caci el a umblat numai prin balarii. De acolo a si cules un caca pe care l-a intins artistic pe salopeta lui si pe pantalonii lui tati.
Iesim ca fetele?!? Mama, mama, nu-mi vine sa cred! Crisa sa traiestica si io zic ca fara bere nu-i fason! Nu stiu unde-i ceinaria, da io zic ca trebuie sa fie un loc cu mese mari, sa putem sa ne asezam toate la aceeasi masa si unde sa se poata trancanii in voie, despre copii, scutece, retete, etc. Daca-i de fitze locul mi-e sa nu se oripileze consumatorii care dezbat subecte muuuult mai interesante ca masini, toale, parfumuri, cluburi, etc. Si io mai zic ceva, trebuie sa negociem inclusiv ritualul de culcare, ca daca ne intalnim la ora 18.30 si la 20.30-21.00 trebuie sa rupem usa, n-am facut mare branza.
Bobi, sa fie intr-un ceas bun! Cu verighetele nu ai ce sa faci la starea civila. Nu ti le cer si nu exista nici un ritual pentru ele. Noi le-am luat pentru ca nu cred sa mai ajungem si pe la biserica si apoi initial mi-am dorit un inel pe care sa-l port tot timpul. Apoi mi s-a reprosat ca am primit un inel(dar nu pot sa-l port ca e cu perla si nu merge la harsaiala zilnica)asa ca pana la urma am zis sa luam verighete, ca sa ne ramana ceva din acea zi.
Ne auzim mai tarziu
Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran
Kehleyr spune:
Fetelor daca alegeti ceainaria aia eu va sunt etern recunoscatoare ca stau la 10 min de mers pe jos si pot sa .
Dar poate ar fi mai bine nu vinerea sau in w/end, eu cam plec din Bucuresti... Sigur, cum vrea toata lumea...
Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".
madic spune:
Ioana - bine ai revenit si iarta-ne daca nu ti-am raspuns mai devreme, dar noi traim inca euforia ultimei intilniri cu gasca de mamici si pitici. E dureros ce ti s-a intamplat, dar fruntea sus si mergi inainte!
Bobi - casa de piatra, cu verighete sau fara.
Magda - precum ai dedus deja, n-am cum sa vad pozele, dar si Mariuca tot cu fundul in sus doarme, asa ca imi pot imagina...
Andra - noua nu ne-ai dat chec .
Bychi - te rog mult, trimite-mi si mie macar pozele de grup sa le vad si eu, ca simt ca iau foc. Iti trimit adresa de mail pe PM. Saru'mina ca ti s-a facut mila si de mine.
Elena - povestea !!!!!
Bibi - "este absolut firesc sa nu-l fi vazut pe David in poze, caci el a umblat numai prin balarii. De acolo a si cules un caca pe care l-a intins artistic pe salopeta lui si pe pantalonii lui tati." - fii mindra ca are copilu' simt artistic, daca nu, ce te faceai ?
Eu nu pot veni la intalnire daca ramane pentru saptamana viitoare, pt ca plecam din Bucuresti, dar poate se amana ?
Madi si Mariuca (28.07.2003)
http://community.webshots.com/user/ianina2003
crisotexa spune:
Fetelor,
Acu scriu din oras in timp ce astept o pitaaaaaaaaaaa.
Magda, tare frumosi sunteti. De fapt eu te cam suspectez, de cand te-am vazut, ca tu nici nu ai nascut ca prea arati bine. Si Elena la fel, dar mai greu de presupus, ca cine-i dadea ei doi copii asa frumosi!!!
Referitor la intalneala nu am nimic impotriva sa fie vineri, ca poate cele care lucreaza le paseaza copilasii la tatici. Sa fie vineri, 8 octombrie? Dar la bere, nu renunt, ca mi-e sete de pe acum .Promit sa aflu de un loic linistit si potrivit de barfa in care sa se fumeze (pentru Carmenutza si nu numai) si sa se bea si bericica.
Cornelia, sa creasca mare burtica. Hai ca nu mai ai mult ca doar vezi cum crec copilasii nostri. Referitor la suzy m-am ganditv ca io in prima faza l-am adormit fara suzy cateva saptamani (ziua deloc) si dupa aia a venit dormitul toata noaptea fara.
Bobi, sa fie intr-un ceas bun si multi ani fericiti impreuna. De schimbat, eu zic ca se mai schimba cate ceva dupa (nu dati in mine!!!), dar asta-i viata...
Cramenutza, imi vine sa rad. De cate ori scriu zic hai sa ma mai uit o data la ce-ati scris, ca sa raspund. Si primul mesaj apare al tau (ca tu ai deschis partea 29) in care zici de sani. Si eu ma gandesc, iar te dor sanii si apoi imi dau seama....
Sa va zic si un banc care imi tot vine in minte de cand am zis de aplauze:
Se duce un barbat mai in varsta la doftor si ii zice "Domnule doctor, de cate ori fac dragoste aud in urechi niste urlete, huiduieli, ceva de groaza". Doctorul zice" Da, hammmmmmmmm, sa vedem... domnule dar cati ani ai?" El zice "75 de ani". Doctorul spune "Pai la varsta asta ce ai vrea domnule sa auzi, aplauze?".
De cateva zile copilul meu zice "cacacu" sau "acapu" la capac. A inceput sa rupa mai multe cuvinte dar cea mai fericita sunt cand imi zice ma-ma. I-am zis la femeia care ma mai ajuta sa nu-i mai zica "Hai la mama" si alte chestii cu mama ca sunt geloasa. Oare-s paranoica?
Andra, io n-am zis nimic de chec ca ne-am infruptat din el ca eram la masa de cascaval pe care n-o dam pentru nimic din lume. Dar dupa fetele copiilor cred ca a fost tare bun.
Si ca sa nu uitati scriu iar:
Intalneala numa de mamici - 8 octombrie orele 18:00Pupa Crisa
Adi spune:
Buna fetelor,
Sper ca nu ne-ati uitat...
Maria e bine, a mai crescut, desi nu am mai cantarit-o si nici nu am mai masurat-o presupun ca nu a stationat. Are dinti o gramada: 8 incisivi, 4 canini si 4 premolari. Asa ca mancam snitele, copanele, roadem oase (cu o placere nebuna).
Ma omoara cu mancatul noaptea. Voi ce lapte le dati ? De cate ori am incercat sa ii dau Dorna se scoala din trei in trei ore sa ii dau sa manance. Inca ii mai dau noaptea si la culcare Bebelac pana la 1 an dar as schimba. Pediatra nu a optat pentru o formula de continuare, prefera Dorna. Am incercat asta vara sa ii scot masa de noapte. O luna m-am chinuit cu ceai. La inceput nu bea deloc, ma freca toata noaptea, apoi ajunsese sa bea cate un biberon de ceai dar tot nu se linistea. Dupa o luna am renuntat. Era in stare sa bea 1 bib de ceai unul de lapte consecutiv. M-am gandit ca ii fac un stomac cat o galeata. Seara mananca mancare si un bieron de lapte si la 2 e in picioare. Nu stiu ce sa ma fac.
Am citit la "Parintii intreaba/raspund" despre lapte, dar nu am tras nici o concluzie.
Nu am reusit sa citesc mare lucru ...
- Felicitari Corneliei
- Casa de Piatra Bobi
Regret ca nu am participat la intalnirea de duminica.
Sper sa ajung la urmatoarea...
Va pupam
Daca ma intorc la serviciu pana in 2 ani am dreptul la program de 6 ore? Cum este platit?
Kehleyr spune:
Adi, de cand nu te-am mai vazut! Chiar ma intrebam ce e cu tine. Eu ii dau Stefaniei Dorna albastru, dar nu ca masa integrala, ci numai completare. Seara ii dau cereale Nestle din acelea cu figurine, si nu se trezeste noaptea deloc. Daca tu ii dai numai lapte, probabil nu o tine de foame pana dimineata...
Cred ca Maria e cea mai dintoasa de la noi din grup . Noi abia ne chinuim cu primii doi canini
Si la multi ani pentru ieri ca ati facut 1 an si 3 luni... sau altfel spus 1 1/4 ani .
Cu programul de lucru nu stiu ce sa zic, eu am inteles ca daca semnezi ca renunti la concediul de ingrijire a copilului, ai dreptul la program de 6 ore platit integral. La mine la firma asa e, dar s-ar putea sa fie ei foarte amabili
CRISA pofta buna si mananca o felie si pentru mine ca sunt lihnita
Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".
bibi spune:
quote:
Si am mai depistat un sot fain pentru intalneli (cu toatele, la ce va ganditi?), dar va las sa va dati cu parerile pana una alta ca s-a trezit Mihai.
Daca ma intrebi pe mine io zic de Razvan al lui Carmenutza. Mamaaa, sa tot stai la taclale cu el.
Adi, si eu stiu de program de 6 ore platit integral. Daca simti ca o sa ai frecus zi si caut legea. La masa de seara baga cereale. E normal ca laptele Dorna sa nu-i tina de foame toata noaptea.
Intrebare.
Cat timp petrec afara copii vostri. David, ma dispera
Cum se trezeste dimineata se duce la usa si incepe cu PA-PA. E haiduc de-a dreptul!!!
Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran
Cornelia spune:
Andra, nu am salvat subiectele, am doar cateva foi listate de pe atunci.
Adi, noi avem prevazut in contractul colectiv de munca programul redus de 6 ore, daca renunti la conc. de crest. copil. In ccm la nivel national pe 2003 este prevederea. In cel pe 2004, nu stiu, ca nu a fost publicat (sau nu il am eu). Daca nu aveti prevedere in ccm, e putin mai greu si trebuie sa mergi pe legea privind protectia maternitatii si atunci ai doua pauze de alaptat, in total de 2 ore. Nu sunt sigura acum, dar parca iti trebuie un certificat de la medicul de familie ca alaptezi. Daca ti-am scris prostii, incerc sa ma informez mai bine maine.
Crisa, pofta buna!
Vroiam sa mai scriu cate ceva, dar trebuie sa plec
Va pup
Cornelia