30 de ani-tarziu pentru un copil?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

Si eu le-am avut pe fete (gemene)la 35 de ani, acum au 9 luni si deja ma gandesc intens la bb.3 dar nu stiu daca e mai intelept sa incepem de acum sau sa o mai las un pic pana fetele sunt un pic mai mari si am cu cine ma intelege...

Voiam sa le intreb pe cele care au scris ca au facut bb-ei si la 38-39 de ani, vi s-a parut ca s-a epuizat rezerva de rabdare si nervi??

Pupici,

Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)

Fotografiile Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adididi spune:

Draga Patricia,

Din experienta mea indelungata......, pot sa-ti spun ca indicat ar fi sa mai astepti. Motanii mei au doi ani diferenta intre ei si drept sa-ti spun a fost c-am greu. Sfatul meu e ca diferenta sa fie de cel putin 3 ani si cel mult 5 ani. In ceea ce priveste rabdarea poti sa stai linistita e destula.

Moni, mami de adi si didi !
Va pupam pe toti trei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vale spune:

Buna DORI,
draga mea, trebuie sa-ti spun ca aceeasi intrebare ma cam rodea de ceva vreme...Impilnesc 30 de ani in noiembrie si ma cam sperie gandul ca nu reusesc sa am copilul mult dorit. Dupa a2a sarcina prierduta, trebuia sa nasc un baietel in luna noiembrie,inca mai sper . Si daca de ziua mea nu am nascut sper ca in ziua aniversarii sa fiu insarcinata.
Multumesc voua fetelor, cu voi mi-am dat seama ca totul, absolut totul este posibil.
In concluzie draga mea prietena, lasa aceste ganduri deoparte si punete pe treaba.
Sa auzim vesti bune de la tine!
Va pupacesc pe toate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumit spune:

Dori,sper sa nu fie tarziu sa faci copii la/dupa 30 de ani,caci eu tocmai i-am implinit in vara asta.Cumnata mea a nascut primul bebe la 34 de ani;sarcina fara probleme,nastere usoara,copil sanatos...si cunosc o multime de alte mamici trecute de 30.Cu toate astea,din pacate,mi-a intrat si mie in cap ca sunt"batrana",ca nu mai am timp de pierdut si ca bebe trebuie sa vina acum!!!Incerc sa-mi scot gargaunii din cap caci sunt convinsa ca nu are nevoie de o mama stresata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

quote:
Initial creeata de Dori73

Buna dimineata tuturor!Ma intreb:oare la 30 de ani este tarziu sa ai un copil?Doctorul meu m-a lamurit oarecum spunind:cu cit il faci mai tinerica,cu atit mai bine.Exista riscul ca,facind un copil mai tirziu,acesta sa se nasca cu Sindromul Down?Voi ce stiti despre asta?
Apropos:Americancele de ce nu isi fac probleme de genul acesta?Ele isi pun problema de a face un copil si la 40 de ani!Suntem noi, romancele altfel?

Inainte de-a comenta la subiectul tau, citeste linkurile de mai jos si poate parerea ta se va schimba, este vorba de mamici "mai tarzii".

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30330

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20381

De ce e musai sa faci un copil la 20 de ani? 22 de ani? 24 de ani? Doctorul isi da cu parerea "ehehehe...era bine daca erai mai tinerica, sa ai copii". Adica cum? Poate ca din cauza unor conditii medicale nu am putut concepe un copil mai devreme, el ar trebui sa te incurajeze si sa-ti explice ce implica o sarcina la o varsta de 30, 35, 40 de ani. Este drept ca riscurile de-a avea un copil cu Sindromul Down, este mai crescut la o persoana de 40 de ani, dar se stie ca aceasta boala genetica, poate "ataca" orice sarcina, indiferent de varsta mamei. La fel si cu "spina Bifida". De ce comentez? Pentru ca viitoarea mama este descurajata, din primul consult. Ca din ceea ce am citit, in Ro se ofera prenatalele, sau acidul folic, la cateva luni, dupa conceptie, cand de fapt, sunt necesare, chiar inainte de-a ramane insarcinata, si ca cele mai importante saptamani in sarcina, sunt primele 7-9 cand atunci se formeaza totul. M-am contrazis, de multe ori cu (unele) fete din Ro, si da, mi-au spus ca ele urmeaza sfatul medicului. Ok, fiecare face cum crede. Eu una am luat prenatale inca 6 luni dupa ce-am nascut. Parca daca-s de 30-34-36-40 de ani nu mai am organe reproductive, sunt prea batrana si ma va arata lumea cu degetul, hehehhe, uit-o si pe asta, cu burta la gura, mamaie!!!
Eu am pierdut cateva sarcini, si primul copil l-am avut la 35 de ani! Acum am 39 si cateva luni, si-s insarcinata cu al 2lea, care urmeaza sa se nasca in 5 saptamani. Toata lumea ma felicita si ma incurajeaza. Da, am facut teste peste teste recomandate si nu impuse de medic.Da, sunt riscuri, dar daca gandim negativ, cu ce ne ajuta?
Dori, este dorinta ta de-a avea un bb, nu lasa gura lumii sa-ti indoiasca sentimentele pe care le simti. Numai bine tie si tuturor ce-si doresc copii, indiferent de varsta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Nu dori,eu nu cred ca este tarziu.
Sint si femei care ii fac la 40 ani.
Eu am avut al doi-lea copil la 36 de ani.

Succes

maria, de Paula si Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Nu Dori,nu este tirziu,soacra mea a nascut la 40 si gemeni pe deasupra.Eu acum am 30 si sint insarcinata cu al doilea.
O zi buna!
Anca siBianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

hi hi mama a nascut-o pe sora mea la 34 ani si pe mine la 42 de ani (!) si eu sunt bine merci , a avut o sarcina usoara, era sa ma scape pe scari, a nascut in camera de garda, bast si gata!

sincer, psihologic vorbind, eu am fost pregatita sa fac copii de la 18 ani, nu am gasit insa persoana propice atunci. Acum la 33ani vreau copii si sunt trecuta prin greseli: a mea, a doctorilor care m-au sfatuit/diagnosticat/tratat gresit, si a naturii nemiloase

si sunt aici pe forum de unde am invatat o GRAMADA de chestii vitale pentru femeia de varsta medie din romania care-si doreste un copil

asa ca fetele cucuietele, nu conteaza varsta daca esti bine informat ca sa previi orice problema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dori73 spune:

Pup dulce toate fetele!!!Sunteti niste scumpe.Citind mesajele voastre mi-a mai venit inima la loc.Intrasem,ce-i drept,putin in panica.La servici am colege de virsta mea-31,deja cu copii la gradinita.Cred ca e important si in ce conditii vrei sa-ti cresti copilul.Adica sa aiba un strict necesar asigurat.La anul,daca sansa ne va suride,o sa ne luam o casa.Pina atunci vreau sa ma punct la punct cu problema mea:trebuie sa-mi scada titru de la toxo.
Nu sunt de mult inregistrata aici,dar prin mesajele voastre,constat ca aici este o familie care se ajuta si se sustine.Va multumesc f.mult.si astept sa corespondam in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Dori, si eu zic ca nu este tirziu; eu l-am nascut pe Patrick la 28 de ani si pe Vivien la 30 ani si daca ma mai tin nervii si puterile peste doi ani mi-as dori inca pe bb 3; Acum o luna cind am fost in Romania, m-am intilnit cu multi dintre colegii mei de clasa din generala si am constatat usor mirata ca majoritatea aveau un copil bbei de citeva luni;
toate cele bune
narcisa x

Mergi la inceput