30 de ani-tarziu pentru un copil?
Buna dimineata tuturor!Ma intreb:oare la 30 de ani este tarziu sa ai un copil?Doctorul meu m-a lamurit oarecum spunind:cu cit il faci mai tinerica,cu atit mai bine.Exista riscul ca,facind un copil mai tirziu,acesta sa se nasca cu Sindromul Down?Voi ce stiti despre asta?
Apropos:Americancele de ce nu isi fac probleme de genul acesta?Ele isi pun problema de a face un copil si la 40 de ani!Suntem noi, romancele altfel?
Raspunsuri
gen68 spune:
eu l-am facut la 31. si a iesit intreg si sanatos.daca parintii sunt sanatosi, nu vad ce ar putea sa se intample. doar sa fie vreo gena bolnava transmisa de la bunici, stra-bunici, etc. dar daca mama sau tata nu-l are, nu vad de ce sa il aiba copilul. parerea mea.
Relya spune:
Doctorul tau are oarecum dreptate ...Dar nu in totalitate. Adica teoretic e bine sa faci un copil " mai tinerica " dar practica a dovedit ca se poate aduce pe lume un bebe ( fara probleme) si mai tarziu. Riscul aparitiei Sindromului Down este crescut peste 35 ani dar acum se fac teste in maternitati pentru depistarea precoce a acestuia.
Eu zic ca niciodata nu e prea tarziu !
Fanta spune:
Buna, Dori!
Nu este tarziu sa ai un copil la varsta asta, eu am 33 ani si "prestez" pentru a avea un copil,dar nici nu m-am gandit la asa ceva si nici nu pot sa ma gandesc; sunt persoane care dau nastere la 39 de ani, deci? Daca sunteti amandoi perfect sanatosi nu vad nici un impediment, ca acesta sa se nasca cu Sindromul Down. Doar daca, si asta se intampla foarte rar exista vreo gena in familie, rude, bunici, stra-bunici, stra-stra-bunici...
asi spune:
Eu zic ca nu e tarziu sa il faci.
eu am 29 si ma gandesc ca daca nu vine bebe pana la 35 renunt pentru ca ideea nu e numai sa il concepi ci mai ales sa il cresti si sa il educi si sa il poti ajuta cand are nevoie de tine nu sa ii faci probleme fiind prea batran.
Cred ca fiecare stie cand e mai bine sa faca un copil si e pregatit sa il creasca.
Mult succes!
ASI
Sorina7 spune:
Pai dragele mele, nu ma bagati in depresie...
eu tocmai am implinit 37 si ma "straduiesc" sa fac al doilea...
asa ca spor la treaba tuturor !
Monica-Elena spune:
Si eu care am 34 sa inteleg ca nu am de ce sa mai fac ?
Posibilitatea aparitiei sindromului Down este la peste 35 de ani dar se fac tot felul de teste si analize care pot depista acest lucru. Eu zic.....spor la treaba
Monica
FlorentinaE spune:
Nu va mai ganditi atat...insistati pe subiect.Daca e sa fie , o sa fie indiferent ca ai 30 sau 40 de ani.
FlorentinaE
Oana_B spune:
Poate ca "americancele" isi pun si ele problema dar nu stim noi. Educatia, dorinta de cariera, ritmul de viata sunt factori care determina femeile sa-si amane sarcinile si asta se intampla si in alte tari nu numai in State.
Citeam deunazi ca se poate determina daca o femeie are probleme si in functie de experientele avute de mama ei. Eu nu prea cred in chestia asta, mama s-a maritat la 30, la 31 l-a avut pe fratele meu si la 36 pe mine. Eu m-am maritat la 31 si de atunci tot incerc sa am copii si ni'ca, am 33 de ani.
Da' vorba FlorentineiE, insistam pe subiect
ps: Ati vazut Julia Roberts? Cat are? 38? Insarcinata cu gemeni.
Oana_B
Ruxel spune:
Dori73 cand am citit mesajul tau, mi-au cazut falcile, pentru ca eu am implinit 32 si vreau bb2 (pe primul l-am facut intr-adevar, mai tinerica... la 26), dar m-au linistit celelalte fete....de ex. Sorina, care chiar m-a binedispus.
Nu cred deloc ca este tarziu. Am o prietena care a nascut anul asta in Mai un baietel superb, iar ea in Iulie a implinit 33 de ani. Am o verisoara care are 39 de ani si trebuie sa nasca in Octombrie, iar doctorii i-au spus ca este ok. Mai mult, mama l-a facut pe frate-miu la 31, pe mine la 34 si pe sora-mea la 36 si suntem toti sanatosi, deci.... trage concluzii.
adididi spune:
quote:
Originally posted by FlorentinaE
Nu va mai ganditi atat...insistati pe subiect.Daca e sa fie , o sa fie indiferent ca ai 30 sau 40 de ani.
FlorentinaE
Buna !!
Florentina are dreptate, bagati mare, ca eu l-am facut pe primul la 37, iar pe al doilea la 39. Va anunt in mod oficial: nu are nici unul nimic si pe deasupra sunt super destepti si f.f.f. frumosi (stiti cum e cu cioara si cu puii).
Moni, mami lui adi si didi !