zidul israelului-progres?-protejare?

zidul israelului-progres?-protejare? | Autor: liviujuristul

Link direct la acest mesaj

#Zidul chinezesc-a avut si are rolul lui in istoria lumii.azi unul din cele mai vizitate muzee in aer liber.
#1961-in incercarea de a opri valul de refugiati germani din Berlinul de Est in Berlinul de Vest,liderul sovietic Hrusciov ordona construirea Zidului Berlinului intre cele doua sectoare ale orasului.
Cosmarul a luat sfarsit in 1989,odata cu sfarsitul "Razboiului rece".
#dar iata ca un guvern al zilelor noastre a propus si deja a si inceput construirea unui NOU ZID.Nu sunt in drept sa judec hotararea,fiecare hotaraste ce este mai bine pentru statul sau dar cred ca este o aberatie in zilele noastre sa separi poporul israilean de alta civilizatie sub pretextul ca o faci ca sa te aperi.
Aberanta este si motivatia ,cand armata israileana bombardeaza asezari omenesti ucigand femei si copii sub pretextul ca urmareau nu stiu ce lider pelestinian!!!
cum comentati hotararea privind construirea"NOULUI ZID "al
Israelului.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Initial creeata de liviujuristul

Aberanta este si motivatia ,cand armata israileana bombardeaza asezari omenesti ucigand femei si copii sub pretextul ca urmareau nu stiu ce lider pelestinian!!!
cum comentati hotararea privind construirea"NOULUI ZID "al
Israelului.

Ce bine ca nu conteaza parerea ta, asta in primul rand.
Si in al doilea rand, daca nu se face "publicitate" la TV cu atentatele din Israel, asta nu inseamna ca ele nu exista. Chiar saptamana trecuta, au murit 12 oameni, intr-un atentat sinucigas, dar de asta nu se scrie , nu se spune...deja e obisnuita lumea cu atentatele din Israel si deja nu mai impresioneaza.
Si in al treilea rand... eu am vazut la TV, la stiri, date despre un atentat, in care un arab musulman, a intrat intr-o casa de israelieni si a ucis o femeie cu 4 copii, cel mai mic copil de cateva luni!!!...nu comentez mai mult.
Si oare, israelienii nu au dreptul la replica??? Oare ei nu au dreptul la o viata linistita??? La pace??

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)

Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre

Mergi la inceput

Ah... si inca ceva. Nu sta in fotoliu cu telecomanda in mana mutand de pe un post de stiri pe altul si apoi vii aici sau in alta parte si iti dai cu parerea, despre cat de multe cunosti tu despre situatia din Israel.

...si pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Oare povestea cu femeia ucisa nu are ceva asemanari cu crimele de la Beslan ? Acolo insa nu stiu daca s-ar fi putut face ceva ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Dupa parerea mea a te situa pe o pozitie sau alta in conflictul israelo-palestinian inseamna a il intretine. Daca credem ca o crima este indreptatita pentru ca e urmarea alteia, deja am creeat-o pe urmatoarea.
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviujuristul spune:

am inteles perfect,mai ales ca si eu am prieteni de familie in Israel.Totusi nu pot sa fiu de acord cu acest mod de actiune:azi a explodat o bomba in gradina mea,maine ii pun vecinului doua bombe ca sa-l invat minte,sa-i arat cine sunt,o putere in zona.
Mai exista si calea diplomatica,a dialogului ,deci sa nu ne luam la intrecere in a produce victime si pagube materiale.
Cel mai puternic si intelept(daca se considera),trebuie sa-i arate celui mai slab calea cea buna prin toleranta,prin nonviolenta si sigur va intelege .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Din pacate, eu cred ca acest conflict va dura la infinit...

Ca o gluma amara, sotul meu are un coleg israelian si, de cate ori il intalneste, il intreaba: "Care-i scorul azi?" Adica evrei/palestienieni morti. E extrem de cinic si trist, dar e adevarat. Acolo mor mai ales oameni nevinovati, fie ei israelieni sau palestinieni. Eu cred ca si Dumnezeul evreilor si Allah-ul musulmanilor sunt tare nefericiti sa vada toate astea, inclusiv construirea zidului.

Pace tuturor si sa va fereasca Dumnezeu sa va obisnuiti cu moartea ca un fapt cotidian...

Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
poze noi la http://community.webshots.com/user/noracosmin

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Nora

.

Pace tuturor si sa va fereasca Dumnezeu sa va obisnuiti cu moartea ca un fapt cotidian...
Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
poze noi la http://community.webshots.com/user/noracosmin

...ceea ce, din pacate, se intampla. Te "obisnuiesti" sa auzi sau sa vezi ca a mai fost un atentat.

...si pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Andrada are dreptate - fiecare parte are argumentele ei, dreptatea sa. Palestinienii traiesc sub ocupatie, umiliti, fara nici o sansa, fara nici un viitor. Israelienii traiesc sub teroare si incearca disperati sa se protejeze de cei pentru care moartea e o solutie mai buna decit viata in asemenea conditii.
Eu personal cred ca zidul e o rusine si ca nu face altceva decit sa adinceasca prapastia si sa radicalizeze si mai mult lumea musulmana.
Saphir: nu poti sa ai pretentia ca oamenii sa nu aiba o parere despre ce se intimpla acolo. Pentru ca ce fac israelienii palestinienilor si viceversa ne afecteaza pe noi toti.

Mergi la inceput

Miruna, nu pot si nici nu am pretentia ca oamenii sa nu isi dea cu parerea despre ce se intampla...dar, realitatea nu e cea vazuta la TV.
As vrea sa ma pot exprima si sa spun ce simt eu cu adevarat despre ce se intampla, despre ceea ce vad si despre "realitatea" palestinienilor "asupriti" -care vorba fie intre noi, nu sunt deloc asupriti, ba dimpotriva li s-au oferit locuri de munca, bani etc. - dar as fi acuzata pe nedrept de rasism si discutiile noastre oricum sunt inutile. Plus ca realitatea mea, nu e realitatea voastra, a "comentatorilor", realitatea mea e cea traita de zi cu zi.

...si pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Doamne..inca un subiect care sper din tot sufletul sa nu se transforme in scandal!
Intotdeauna exista 2 fete ale unei medalii.Israelinenii au dreptatea lor,palestinienii la fel.Mi se pare cumplit sa ajungi sa traiesti zi de zi cu teama ca poate azi,o bomba o sa explodeze linga tine.Totusi cred ca acest zid o sa accentueze ura dintre cele 2 parti.Banuiesc ca palestinienii or sa fie controlati la singe cand or sa treaca dincolo,deci o sa se reduca nr de atentate in partea israeliana,asta insa nu-i impiedica pe evrei sa bombardeze asezarile palestiniene....
Cum o dai nu-i a buna,atita timp cat in numele unei religii sau alta ne urim cu toata forta sufletului nostru si vrem sa platim ochi pentru ochi,dinte pentru tine,nu are cum sa fie bine....unde oare o fi toleranta pe care religiile noastre o propovaduiesc,nu stiu...s-a pierdut in negura sufletelor insetate de razbunare
Liviu,parerea mea este ca zidul Berlinului nu poate fi comparat cu acesta,motivele ridicarii lor sunt complet diferite.
Sa ne lumineze Dumnezeu mintile la toti si sa gasim solutiile de compromis,pentru ca asa nu se mai poate.
Valentina

Mergi la inceput