zidul israelului-progres?-protejare?
Raspunsuri - Pagina 2
Mirupati spune:

Nu vreau sa ma gindesc cum e sa te uiti la cei dragi cum ies dimineata pe usa si sa nu se mai intoarca... sa te uiti la ei ca si cum ar fi ultima oara. Am un prieten care a fost de curind in Israel si de fiecare data cind vedea un autobuz o lua la goana...
iulia grosman spune:
draga, voi care habar n-aveti.la ce comentati ceva despre care il stiti doar din fotoliul de tv.???rabin le-a dat arme si a ajutat palestinienii sa-si faca politie si mai apoi totul se intoarce asupra israelului,pe urma au cazut sa le dea si teritirii, iar ei n-au fost multumiti,of doamne.
Chuny spune:
Tocmai, pentru ca din afara se poate vedea cu obiectivitate situatia. Ar fi interesant de vazut din punct de vedere istoric ce se întâmpla acolo si cui serveste acest razboi. Eu am o singura întrebare: ce ar fi daca si în Europa toate tarile ar avea pretentia sa-si recupereze teritoriile detinute acum 1000 de ani, pe motiv ca le-au apartinut cândva??? Ar fi un razboi la fel de dur ca cel din Israel...nu?
Mi se pare cam ridicol un argument de genul " rabin le-a dat, si lor nu le ajunge"...rabin ar trebui sa gaseasca o cale sa faca pace!
Sibylle
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/album?.dir=/dce8
Chuny spune:
Am gasit ceva linkuri interesante:
http://www.trumanlibrary.org/whistlestop/study_collections/israel/large/1948.htm
Si uitati cum ar fi trebuit sa arate harta:
http://www.mideastweb.org/unpartition.htm
Nu sunt de acord cu acest zid pentru ca, cu siguranta, va amplifica acest conflict si, mai ales, coruptia( traficul de arme etc.). Plestinienii vor plati foarte mult ca sa poata trece dincolo cu arme, atentatele se vor înmulti. Ia sponsori pt ele se vor gasi întotdeauna.
Sibylle
iulia grosman spune:
sibille afla ca de cind cu zidutul au scazut si atentatele.si in plus sint multi teroristi prinsi.si tot nu cred ca din afara se vede mai obiectiv.
Chuny spune:
Facem pariu ??? ![]()
Sibylle
Catan spune:
Nu stiu cit de bine va fi poporului israelian prin ridicarea acestui zid ,dar ma intreb cind vor inceta atacurile asupra familiilor de palestineni nevinovati ,baia de singe zilnica cind va fi sfirsita ?De ce trebuie sa vedem numai din puncutl de vedere al evreilor?Eis int cei mai buni si ceilalti sint teroristi?
Oare israelienii cind navalesc fara mila cu singe rece peste familiile nevinovate cu copiii mici de palestineni nu este o mare nedreptate a istoriei?Sau poate ei au dreptul sa taie si sa ucida copiii de 1 luna ,doua ,de opt ani,sa arunce bombe in casele oamenilor si palestinienii sa stea zimbitori in intimpinarea mortii?Nu ar fi mai bine ca statul israelian sa gaseasca un mod diplomatic ptr rezolvarea conflicutlui israeliano -palestinian?Pina si in zilele de azi Israel survoleaza fara permisie statul libanez desi acesta e un stat independent ,dar nu sint respectate nici cele mai elementare drepturi ale omului.
Saphir de ce prezinti realitatea triunchiata?De ce nu pomenesti de trupurile copiiilor palestinieni spintecate de vreo bomba nemiloasa aruncata cu atita ferocitate de catre aramta israeliana?Acum citeva zile am vazut la stiri cum o mama a coborit neputincioasa din casa lovita de o bomba si cu fata de 8 ani in brate fara de suflare ,asta dupa ce cu o luna inainte soutl a fost ucis ,mergind in drum spre lucru?
Oare asta nu este un act de terorism asupra unor oameni fara de vina?
Am urmarit la stiri cum armata israeliana intra cu forta in casele si asa saracacioase peste bietii oameni si ii luau pe sus ,cum soldatii israelieni batjoicoresc fetele palestinience in puscarii .Oare cine le da acest drep[t?
Nu te obosi draga Saphir sa-mi raspunzi ca nu voi mai participa la acest gen de discutii ,ca voi fi pusa direct la respect.
Eu mi-am expus puncutul de vedere .Razboiul este o latura negativa a umanititatii .
Am urmarit la stiri cum o femeie palestinianca il ruga pe soldatul palestinian sa-i de a voie sa i-a apa ca sa le faca copiilor ei orez ca altceva nu aveau ce sa manince .Este dureros dar adevarat .ASta este fata cealalta a zidului .
http://community.webshots.com/user/catya106
Catan spune:
quote:
Originally posted by Catan
Nu stiu cit de bine va fi poporului israelian prin ridicarea acestui zid ,dar ma intreb cind vor inceta atacurile asupra familiilor de palestineni nevinovati ,baia de singe zilnica cind va fi sfirsita ?De ce trebuie sa vedem numai din puncutl de vedere al evreilor?Eis int cei mai buni si ceilalti sint teroristi?
Oare israelienii cind navalesc fara mila cu singe rece peste familiile nevinovate cu copiii mici de palestineni nu este o mare nedreptate a istoriei?Sau poate ei au dreptul sa taie si sa ucida copiii de 1 luna ,doua ,de opt ani,sa arunce bombe in casele oamenilor si palestinienii sa stea zimbitori in intimpinarea mortii?Nu ar fi mai bine ca statul israelian sa gaseasca un mod diplomatic ptr rezolvarea conflicutlui israeliano -palestinian?Pina si in zilele de azi Israel survoleaza fara permisie statul libanez desi acesta e un stat independent ,dar nu sint respectate nici cele mai elementare drepturi ale omului.
Saphir de ce prezinti realitatea triunchiata?De ce nu pomenesti de trupurile copiiilor palestinieni spintecate de vreo bomba nemiloasa aruncata cu atita ferocitate de catre aramta israeliana?Acum citeva zile am vazut la stiri cum o mama a coborit neputincioasa din casa lovita de o bomba si cu fata de 8 ani in brate fara de suflare ,asta dupa ce cu o luna inainte soutl a fost ucis ,mergind in drum spre lucru?
Oare asta nu este un act de terorism asupra unor oameni fara de vina?
Am urmarit la stiri cum armata israeliana intra cu forta in casele si asa saracacioase peste bietii oameni si ii luau pe sus ,cum soldatii israelieni batjoicoresc fetele palestinience in puscarii .Oare cine le da acest drep[t?
Nu te obosi draga Saphir sa-mi raspunzi ca nu voi mai participa la acest gen de discutii ,ca voi fi pusa direct la respect.
Eu mi-am expus puncutul de vedere .Razboiul este o latura negativa a umanititatii .
Am urmarit la stiri cum o femeie palestinianca il ruga pe soldatul israelian sa-i de a voie sa i-a apa ca sa le faca copiilor ei orez ca altceva nu aveau ce sa manince .Este dureros dar adevarat .ASta este fata cealalta a zidului .
http://community.webshots.com/user/catya106
saphir spune:
quote:
Originally posted by Sibylle
Plestinienii vor plati foarte mult ca sa poata trece dincolo cu arme, atentatele se vor înmulti.
Sibylle
Nu am inteles, "dincolo" , unde, sa treaca palestinienii cu armele?? De la ei, la noi sau de la noi la ei...?
Pentru ca, nici una dintre variante nu e valabila. Paza e prea mare ca sa se poata face asa ceva.
Si cum spune si Iulia, de cand s-a inceput constructia zidului, nu mai sunt atatea atentate, pentru ca sunt foarte severe controalele.
Saphir
si
Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
saphir spune:
Catan, am sa fac un efort si a sa iti raspund. Nu stiu ce vezi tu la TV, sau ce citesti in presa scrisa, dar eu spun ce vad aici.
Daca vrei sa dam exemple de atrocitati din partea israeliana si ceca palestiniana, hai sa continuam.
Tu nu ai vazut sau nu a citit, despre unul din numeroasele cazuri de soldati israelieni ucisi de palestinieni. Si un caz aparte: 2 tineri soldati, care isi satisfaceau stagiul militar, au fost prinsi si in momentul acela unuia dintre ei, i-a sunat telefonul. A raspuns un palestinian si i-a "explicat" nevestei omului, cam cum il chinuie si cam ce bucati din trupul lui taie in momentul respectiv. Dupa ce i-au ucis pe amndoi, trupurile le-au fost aruncate de la etajul blocului unde se aflau.
De obicei, cand israelienii intra in Gaza, intra pentru a darama casa celui care a facut un atentat. Aceste razii sunt anuntate inainte si oamenii sunt scosi afara din casa. Femeia care probabil ai vazut-o, era nevasta unuia care s-a detonat in Israel.
P.S. Si o remarca, nu vorbim de evrei si arabi, vorbim de israelieni si palestinieni. Fac aceasta remarca pentru ca am observat ca tu ai obiceiul, in astfel de discutii, sa deviezi.
Saphir
si
Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre