Laparoscopia...rezultate?
salut mamici si aspirante.
eu fac parte din randul celor din urma .
Am facut laparoscopie in iulie,iar Dr.mi-a spus ca am mari sanse sa raman insarcinata;in august insa n-a fost sa fie.
Cine a mai facut operatia si apoi a reusit sa ramana insarcinata?..la cat timp dupa?
Multumesc.SUCCES la TOATE.
Raspunsuri
coral spune:
Buna Daniela,
La mine a fost programata operatia in octombrie 19 si intre timp s-a anulat ca a aparut bebe cel mult dorit - pe neasteptate.
O buna prietena a ramas la 3 luni dupa operatie, ea are aproape 40 de ani. Se poate. Mi-au garantat aici sanse de 80% de reusita.
Bafta mare si copii sanatosi, cu incredere o sa reusiti.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
meme spune:
Eu am ramas insarcinata dupa 4 luni de la laparoscopie.A fost prima sarcina(dupa ani si ani de incercari) si din nefericire singura de pana acum.Nu am reusit sa devin mamica deoarece am suferit un avort spontan dupa 6 saptamani.Nu a fost sa fie.Dar ,precum vezi,sansele de a ramane insarcinata sunt mari.Deci,multa bafta!
romaniaau spune:
Va rog frumos sa imi spuneti si mie daca histeroscopie este acelasi lucru cu laparoscopie. In ce sens ajuta laparoscopia sa raminem insarcinate? Eu credeam ca laparoscopia este o oparatie prin care se introduc niste instrumente si camera de filmat de dimensiuni foarte mici, se fac numai 3 orificii prin care se introduc aceste instrumente si nu mai e nevoie de taietura si zile de spitalizare. Asta este o metoda de operatie si nu un tratament.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine, ca peste 2 saptamini sint programata pentru histeroscopie.
Va multumesc
Florina
anemona spune:
Nu, HSG si laparoscopia nu sunt una si aceeasi chestie. HSG este un procedeu de vizualizare a aparatului genital (uter, trompe) prin introducerea unei subst de contrast si radiografie. In masura in care subst aceea in drumul ei mai si desfunda trompele, mai rezolva si ea ceva.
Laparoscopia este si ea o metoda de diagnostic, dar si terapeutica, in masura in care anumite probleme descoperite laparoscopic se pot rezolva in timpul interventiei.
DanielaNeagu spune:
multumesc pentru raspunsuru si incurajari.
sper sa se intample si la mine minunea in toamna asta.
Bafta tuturora.
andrruzza spune:
buna
HSG -histerosalpinografie, procedura pe care a descris-o anemona.
histeroscopie este procedura prin care in uter se introduce prin vagin o camera care vizualizaeaza peretii uterului si in functie de diagnostic se si intervine in acelasi fel.
laparoscopia este procedura prin care se fac cele 2, 3 sau 4 incizii in abdome, in functie de diagnostic
ufff, le-am facut pe toate 3...
Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti
_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"
andrruzza spune:
musete,
data probabila a nasterii
Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti
_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"
romaniaau spune:
Fetele care ati facut laparoscopie si ati reusit sa ramineti insarcinate dupa putin timp, pentru ce diagnostic ati facut operatia?
Va multumesc pentru lamuriri.
Florina