Laparoscopia...rezultate?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns meme spune:

Laparoscopia se face cam intre zilele 5-8 ale menstruatiei.Eu sufeream de ovare micropolichistice,aveam un chist de 3cm pe unul dintre ovare si totodata nu-mi investigasem niciodata permeabilitatea trompelor.Toate aceste probleme au fost rezolvate(extirpare chist ,drilling ovarian,adica eliminara microchisturilor si testarea trompelor care erau in regula).Necazul este ca aceste probleme nu se rezolva definitiv,datorita unui dezechilibru hormonal din organism,ele pot reveni dupa cateva luni.De aceea sansele de a ramane insarcinata sunt mari in primele 5-6 luni dupa interventie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

florina (vezi bine:te urmaresc) inchipuie-ti o manusa la care palma este uterul si degetele trompele: HSG si histero se face prin interiorul manusii si laparo-celioscopia prin exteriorul ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaniaau spune:

La fix Ardit, o sa le spun suedezilor ca daca pateste ceva manusa mea, au incurcat-o cu mine
Multumesc mult
Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Fetelor am si eu o inrebare , poate ma lamuriti si pe mine , acum o luna doctorul mi-a zis ca ar trebui sa-mi faca o operatie laparoscopica - celioscopica pentru a vedea daca trompa pe care o mai am este buna( permeabila), dar eu nu vroiam sa fac operatia asta ,ca ma gandeam eu, ca nu ar trebui sa-mi faca un HSG sau o histeroscopie intai si dupa aceea sa ajung doar daca este cazul la laparoscopie? In conditiile in care el nu mi-a facut nici o echografie macar ca sa vada daca mai am si altfel de probleme care pot fi rezolvate in felul asta( ovare micropolichistice, etc).

Si mai vroiam sa stiu de cate zile de spitalizare este nevoie in cazul laparoscopiei?
De 2 saptamani ma tot gandesc la lucrul asta si nu stiu ce sa fac
Multumesc

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

dana si eu as gandi tot asa, zau (deci nu a vazut nici echo nici radiografie de la HSG?, nimik?)

Mergi la inceput

Ardit nimic nimicut, nici echo, nici altceva.Mi-au spus ca trebuie sa fac inseminare artificiala din cauza sotului si ca sa fie ei siguri ca nu am ceva... hai sa-i facem laparoscopie..fara sa-mi faca alte investigatii.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

dana,

laparoscopia se face si pentru a pune un diagnostic, nu neaparat tre' sa ai diagnostic ca sa intervina. eu am avut multeeee internari la sectia de sterilitate si am cunoscut multe fete care faceau laparoscopie fara a avea un diagnostic... de obicei se constata in timpul laparoscopiei nereguli la ovare, care nu se puteau vedea ecografic... decorticare ovariana parca se numea, un fel de "imbatranire a ovarelor...
poti sta in spital doar pana a doua zi dupa interventie sau poti sta si o saptamana, depinde de medicul care iti face laparoscopia.

succes

Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti

_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Costina , mie mi-au spus ca trebuie sa stau in spital o saptamana, ceea ce ma ingrozeste , pentru ca eu nu sunt din Bucuresti si nu are cine sa stea cu mine atata timp acolo si spitalul este ca vai de mama lui..

Iar eu nu am probleme cu ovarele ci cu trompa, care zic eu ca ar putea fi investigata inainte prin HSG, prin histeroscopie si dupa aceea ca o ultima solutie laparoscopia, asta in cazul in care sunt probleme( trompa infundata si care nu poate fi rezolvata prin instilatii).

Nu stiu ce sa fac , dau dintr-una intr-alta cred ca o sa o iau razna.. Dati-mi si mie un sfat daca puteti!!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgianaI spune:

Dana, draguta mea, io am facut laparoscopie in luna martie anul asta. Nu am avut trompe infundate, ci doar trompa dreapta a avut peretele ingrosat in proportie de 2/3. In timpul operatiei, s-au gasit nereguli si la ovare, banuite de dr mea inainte de interventie, asa ca mi-a decorticat si ovarele. Imediat fac sase luni de la operatie, dar inca nu am rezultat. Dr mea este foarte optimista.
Am stat numai trei zile in spital, cu toate ca, daca eram bine, puteam pleca a doua, dar io am avut ceva probl mai maeri din cauza anesteziei generale. pe urma, am avut 14 zile de concediu medical, cu stat in pat, mers la scos ate, etc. Nu este chiar asa de rau.
Pupici.

Mergi la inceput

Georgiana , eu am avut o sarcina extrauterina acum 4 ani si de la anestezia de atunci care a fost tot generala mi-a fost foarte rau cu stari de ameteala si mai ales am la greu 3 zile dupa operatie.
Stiu ce inseamna operatia dar nu stiu daca chiar este necesara sa o fac inaintea altor investigatii, adica ma gandesc intai la un HSG si daca se dovedeste a fi infundata atunci ok fac si laparoscopie , oare gresec daca gandesc asa?

Dana

Mergi la inceput