Laparoscopia...rezultate?
Raspunsuri - Pagina 3
GeorgianaI spune:
Danuta draga mea, la mine asa a fost ordinea: HSG, histeriscopie si ultima laparoscopie.
Pupici.
andrruzza spune:
dana,
la ce spital si ce medic?? mai, io ma gandesc ca nu-i chiar cu pluta doctorul ala. io una am zis doamne ajuta cand mi-a zis, in sfarsit, un medic ca imi face laparoscopie+histeroscopie (in acelasi timp)
tu decizi...
Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti
_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"
dana p. spune:
Georgiana, vezi tu, asa gandeam si eu ca asta ar cam fi ordinea.
Costina, spitalul este Polizu si doctorul nu stiu exact cum il cheama, ca eu am ajuns acolo printr-o cunostinta care este medic rezident acolo si ea m-a dus la doctorul asta.
Dana
ardit spune:
dana mai vorbeste o data cu el si cere sa-ti faca HSG, ei au acolo la polizu posibilitatea sa faca HSG? daca nu, poate asta este unul din motivele pentru care vrea laparo, si atunci trebuie sa te duci la alta clinica care poate sa faca HSG. Si histeroscopie nu face orice clinica sau spital, iti dai seama, pentru fiecare in parte este un anumit tip de aparatura. I-ai spus ca ai avut probleme de la anestezie si ca ai prefera orice alta procedura cu anestezie locala? Si eu am groaza de operatii, tot de la extrauterina, eu am pierdut mult sange si am si o anemie genetica (talasemie) asa ca iti dai seama, am fost un timp leshinata . Asa ca te inteleg si te incurajez sa incerci sa vorbesti cu acelas doctor sau cu altul si sa incerci mai intai HSG daca banuiesti ca problema este trompa..
dana p. spune:
Ardit , multumesc de raspuns si ca ma incurajezi. Asa o sa fac cred pana la urma, daca vrea sa-mi faca HSG bine daca nu "la revedere" ma duc in alta parte unde poate sa-mi faca intai HSG si dupa aia sa ma bage la "taiere". In momentul de fata nu stiu daca este infundata trompa sau nu si ca sa evit o alta extrauterina trebuie neaprat sa o verfic pe asta.
Dana
meme spune:
Dana,laparoscopia este o metoda mai radicala,mie doctorita mi-a spus ca daca vreau sa nu mai pierd timpul cu tot felul de investigatii sa o fac.Nu am stat prea mult pe ganduri,imi doream imens un bebe si cat mai repede.Asa ca dupa prima menstruatie,eu ,care nu mi-am scos in viata mea nici macar o masea,m-am dus la operatie.In prima zi am facut analizele de sange dupa care am plecat acasa(am cerut un purgativ pentru a evita clisma din seara de dinaintea operatiei).A doua zi dis de dimineata m-am prezentat la spital,pe la 9.30 am intrat in operatie si la 11 eram la reanimare.M-am trezit imediat,nu m-am simtit prea rau si ziua urmatoare,la pranz,am plecat pe picioare acasa.Nu eram prea zburdalnica,dar m-am descurcat(bineinteles ca am stat in fund,in masina,nu am luat-o la trap).Dupa o saptamana am mers deja la serviciu.
romaniaau spune:
Buna dimineata fetelor!
Citesc mesajele voastre in care scrieti ca ati facut unele anestezie genarala pentru laparoscopie. Eu o sa fac anestezie generala pentru histeroscopie. Nu am facut in viata mea vre-o interventie chirurgicala si va intreb la cit timp dupa operatie v-ati trezit, cit trebuie sa stati in salon si apoi cite zile ar fi necesare de stat acasa. Sa stiu ce sa anunt la servici.
Cum se procedeaza inainte de operatie? Eu merg la spital chiar inainte de operatie si mi s-a spus doar sa nu beau lichide inainte cu 2 ore. Altceva de ce ar trebui tinut cont?
Va multumesc si sa auzim de bebei curind.
Florina
GeorgianaI spune:
Florina, mie la histeroscopie mi-a facut dr trei anestezii locale in col. Au durut ceva, dar a trecut. La laparo mi-a facut anestezie generala, dar nu stiu la cat timp dupa aceea m-am trezit, chestia a ca si a doua zi de dimineata nu ma simteam chiar asa de bine, pentru ca am facut ceva conmplicatii (nu puteam respira decat in anumite pozitii, plus tubul bagat pana in stomac, plus sonda urinara). Poate ca acolo la voi exista metode mai bune, dar, oricum, a trecut.
Pupici.
romaniaau spune:
Mama Doamne, Georgiana, prin cite ai trecut! Sonda urinara, tub in stomac. Imi vine sa nu mai ma duc la spital. Asistenta mi-a spus ca histeroscopia dureaza 15 min, iar dupa aceea o sa ma odihnesc 2 ore in salon si o sa plec acasa. Cred ca a uitat sa imi dea toate amanuntele. Si eu ziceam ca lipsesc numai 2 zile de la servici.
Imi pare rau sa aud ca ai suferit asa tare. Doamne Dumnezeule. Sper sa nu mai treci pe acolo decit cind vei naste.
Te pup
Florina
GeorgianaI spune:
Florina, da, cam atata dureaza histeroscopia. Mie mi-a dat inainte o pastiluta care te face sa plutesti si dupa ce s-a terminat, din cauza aneteziilor locale, eram de nu puteam sa stau in picioare si pe un carucior m-a dus in salon, dar dupa vreo doua ore am plecat acasa, ametita, dar pe picioarele mele. In schimb, la laparoscopie, am avut ceva de tras. Pot spune ca mi-am revenit dupa vreo 2-3 saptamani. Acum depinde de fiecare cum rezista si ce fekl de organism are. Eu ama vut de tras cu gaurica din buricut, pe care mi l-a cusut putin si acum este un buric cam trist, pentru ca s-a vindecat destul de greut locul ala.
Pupici si fii tare ca toate trec.