Laparoscopia...rezultate?
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
ardit spune:
florina cred ca, in cateva zile doar, ai aflat o gramada de lucruri de aici de pe dragutul de DC, nu?
cu anestezia lucrurile stau asa: probabil ca iti face anestezie generala la histeroscopie pentru ca stiu deja ca trebuie sa taie ceva, deci este normal. Histeroscopia se poate face si cu anestezie locala daca doctorul crede ca nu sunt probleme si o face doar in scop investigational ca sa zic asa, adica doar sa vizualizeze ce-i pe acolo. Drena (tub in stomac) nu au de ce sa-ti puna, pentru ca nu o sa ai taietura pe burta, deci sigur nu o sa ai drena. Sonda de pipilica (care intr-adevar nu este deloc placuta, eu am avut-o 24 ore si am facut treispe-paispe in timpul asta) nu cred ca-ti pune pentru ca pe acolo isi introduc instrumentele si pentru ca ti-au recomandat sa nu bei lichide inainte. Totusi, daca ti-o pune sigur ti-o scoate imediat dupa operatie (adica nu ca la mine, pentru ca mie mi-au lasat-o pentru ca nu aveam voie sa ma misc din pat 24 ore, ceea ce la tine sigur nu o sa fie, ti-am spus hist.nu este asa grea). Anestezia ti-o poate face in coloana (care este mai usor de suportat de organism, se recomanda la cardiaci, oameni in varsta sau cei care au prblema cu anestezia) sau prin perfuzie (asta este mai puternica). La anestezia totala iti baga un tub pe gat care are mai multe roluri (sa respiri corect, ma rog ceva de genul asta. Dupa operatie poti sa ramai cu o jena in gat, sa tusesti usor sau sa ai senzati de greata din cauza lui dar nu este obligatoriu. Daca operatia-anestezia dureaza putin este posibil nici sa nu iti bage chestia pe gat, eu am facut 2 anestezii generale una lunga cu tub, una scurta fara tub. Dupa hist.este posibil sa iti lase in vena, la incheietura mainii o perfuzie cu un ser care are rolul de a "curata" organismul de substantele anestezice.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
romaniaau spune:
Multumesc pentru raspunsuri. Suna a macelarie ce fac astia cu noi. O sa va spun cum s-a terminat totul la sfirsitul saptaminii viitoare. Oricum, sint mult mai pregatita acum. Stiu la ce sa ma astept si parca sint un pic mai optimista.
Va multumesc.
Florina
ardit spune:
asa te vreau fata mea
daniela scuze ca am fost asa de tare pe langa subiect, pot insa sa iti dau totusi o informatie (asa ca sa ne ierti!): laurici a facut operatia asta, incearca sa o contactezi, este o scumpa! si mai este cel putin un subiect deschis pe tema asta, parca se chema reconstructie tubara?! parca era deschis de ilie?! ma rog gasesti tu..
apetrache spune:
Buna fetelor,
Sunt disperata.Am facut histero si dr. a spus ca este Ok.La o acho intravaginala mi-a spus doctorul ca nu ovulez.Am luat 3 luni de zile Ova-mit.Astazi am facut din nou echo si nimic.Doctorul(dr.Ion Ionut -Maternitatea Giulesti)mi-a recomandat sa fac laparoscopie, dar imi este frica si nu stiu ce sa fac.Doare? Explicati-mi si mie procedura, va rog.
Va multumesc.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/camisv/camisv.jpg)
camisv spune:
Am si eu o intrebare pentru fetele care au facut laparoscopie: cam cat "costa" o astfel de interventie, cu aproximatie. Pana acum n-am fost niciodata in spital, asa ca nu stiu care sunt "costurile".
Multumesc,
Camelia
GeorgianaI spune:
Eu am facut-i in martie anul asta, dar am facut-o la Spitalul Militar din Brasov. Am dat 1.000.000 la medicul anestezis, ca mi-a facut anestezie generala si 1.500.000 la doctorita mea, care mi-a mai facut si doua hidrotubatii.
Pupici.
admire spune:
Buna fetelor,
Citesc si eu de ceva vreme posturile de aici si m-am zapacit de tot; saptamana viitoare am programata laparo si nu pot sa spun ca mi-e frica, astept sa se termine cu bine si mai ales sa am rezultate dupa; am insa o nelamurire: cam cat costa interventia in Bucuresti sau Cluj ? Pe cele care ma pot ajuta le rog sa o faca cat mai urgent. Multumesc si sa auzim de bine
psj spune:
Reli, de ce vrea sa-ti faca laparoscopie ? Ai cumva ovare polichistice si vrea sa le curete ? Daca nu , ma gandesc ca ar putea incerca o stimulare mai puternica decat ovamit . Totusi implica anestezie generala si gaurele in burta , adica nu e chiar o plimbare in parc .
ana maria spune:
Eu am facut laparoscopie diagnostica. Nu mi s-a gasit nimic. Mai prost ca dupa un an medicul la care am ajuns mi-a facut un HSG. Culmea e ca mi s-a parut mai rau la HSG decat la laparoscopie. Am avut ceva peripetii dar amintirea nu e chiar neplacuta.
Dupa laparoscopie am avut si eu niste zile proaste (o cistita de la sonda urinara, varsaturi pentru ca a din cauza problemei urinare n-am putut sta in pat asa cum e bine dupa o anestezie samd). M-am ridicat din pat dupa vreo doua ore ca sa merg la baie fiindca nu mai suportam sonda. Eu a doua zi am plecat acasa si timp de o saptamana am stat acasa (pentru ca asa am vrut eu) si tot timp de o saptamana am avut sangerari (desi nu mi se facuse nimic special).
Apropo de costuri. Eu am dat destul de mult pentru ca m-a operat un profesor. Asta a fost acum 2 ani si am platit vreo 2 milioane la doftor si 1 milion la anestezist. Cred ca se putea si mai ieftin doar ca sotui meu era speriat si nu s-a mai calculat deloc. Eu zic sa dai cat poti. Imi amintesc ca in acelasi timp era o tanti in spital care facea hiosterectomie (superoperatie nu seamana cu laparoscopia)si a dat 2 milioane.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
apetrache spune:
Buna fetelor,
Buna psj
Nu cred ca am ovare polichistice pentru ca nu mi-a zis nimic doctorul, doar ca nu ovulez.La HSG a iesit totul OK.El zice ca, dupa 3 luni de stimulare ovariana trebuia sa se intample ceva, dar nimic.La o noua echo, mi-a gasit un folicul de 14.5 dar nu crede ca se va intampla ceva si iar mi-a recomandat laparo. Am reusit sa-l conving sa mai incercam o luna cu Ovamit, nu a vrut sa-mi schimbe pastilele, nu stiu de ce.Dar sunt disperata, deoarece nu vreau sa fac laparo pentru ca este operatie la fel cum a spus si psj si nu stiu rezultatul. Nu-mi garanteaza nimeni.