Un tort rapid?
Eu nu sunt specialista in prajituri iar dintre prajituri torturi am facut cel mai rar. Va rog frumos, daca aveti o reteta de tort rapid si bun spuneti-mi-o si mie. As dori sa ma rezum la a cumpara un blat (de care blat?), a-l insiropa eventual, a-l taia si umple cu o crema usor de facut si nu foarte costisitoare. Va multumesc!
Daniela, mamica de Ana-Maria
Raspunsuri
lacramioara t spune:
Daniela un blat bun si pe care eu il folosesc mareu la torturi este cel cumparat de la magazinul de paine(blat VelPitar)si costa 80.000 lei cel mare.Este ca un chec.Pt. umplutura folosesc crema la plic Dr.Otker(nu cred ca am scris bine)care se face cu lapte rece dar fiert,daca am ananas sau banane mai pun peste crema si ii dau cu frisca pe deasupra,ii mai fac cateva moturi cu modelatorul ala de frisca rad ciocolata pe deasupra sau pun fructe.Acum la decorat fiecare cum ii place.Este super meserias,dar cum nu am timp fac doar la zile mari si de Revelion sau Paste.
Spor la treaba si pofta buna.
Lacramioara.
ponicid spune:
Lacramioara, blatul il insiropezi cu ceva? Crema de la dr. Oetker este de un anumit fel? Nu am folosit aceste creme si nu stiu daca sunt de mai multe feluri. M-am ferit mereu sa gatesc "din plic" dar un tort o data pe luna n-o fi foc. Oare la cofetarie n-or fi lucrand tot "din plic"?
Daniela, mamica de Ana-Maria
palmyrah2002 spune:
Da,sint foarte bune blaturile de la Vel Pitar si cele de la ARO,sau blaturile alea taiate in trei(sint mai multe firme).
Se insiropeaza cu orice sirop !
Iti dau o reteta de sirop superbun:
se ard 300 g zahar,se sting cu apa,cam un pahar,apoi se adauga o cacescutza de cafea neagra(fiarta fara zahar).
Cind se raceste poti adauga esenta de rom.
Crema pt.prajituri de la dr.Oetker sau cea de la Darling(eu o prefer)se fac in 5 min cu lapte f.rece.La dr.Oetker trebuie sa adaugi zahar,la Darling nu(oricum au instructiuni pe verso).
Spor la tort!
Cristina si Mihnea
lacramioara t spune:
Daniela, de obicei blatul il insiropez putin cu suc din compotul de ananas,dar nu foarte mult pt. ca si crema mai inmoaie blatul.Daca pui prea mult sirop ai ocazia sa mananci tortul direct din platou.Crema o pun asa:un plic cu aroma de vanilie pe o foaie si pe a doua foaie pun crema de ciocolata.Daca vrei mai putina crema in tort iti ajunge un plic daca vrei cu mlta crema e musai sa cumperi doua plicuri.Si sa stii ca nu este gretoasa ca cea de la cofetarie care de multe ori este unt(margarina)cu zahar,cacao si ceva arome,este fina ca o inghetata(asa zic eu pt. ca imi place).Daca nu ai sirop de la ananas poti face tu din o canita de apa+zahar+lamaie+portocala(zeama de la ele).Este f.bun.
Pupici
Lacramioara.
ponicid spune:
Multumesc fetelor! Eu sambata si duminica lucrez dar printre picaturi o sda fac si un tort.
Daniela, mamica de Ana-Maria
Fabya spune:
ponicid, cum ti-a iesit tortul?
o crema buna am sa iti scriu eu
si anume ai nevoi de :
5 cutiute(adica 500Gr)de smantan din care se poate face frisca de ex.
3 ciocolate cu lapte sau cu alune cum iti place(adica 300 de gr)
Asezi o oala cu apa si o fierbi peste ea asezi un castoron din plasti cu ciocalata rupata bucatele mici si 200 de gr de smanta de mai sus si o topesti bine pina sa topit ciocolata toate,adaugi room esenta sau vanilie ce vrei si retsul de smantana.O pui la frigder si o lasi sa sa raceasca bine ,poti face asta de seara de ex. cind vrei sa faci tort.Pe urma o bati bine cu mixerul dar numai pina vezi ca sa legat daca insisti mult se poate taia crema deci e simplu numai pina vezi ca sa legat bine si raman urmele de la miser in crema. Cu acesta crema umpli blatul si iti ajunge si pentru ornatul lui pe dinafara din crema ,aceasta crema se va intari mai tare daca sta citeva ore aseazata in blat si deaspupra potzi razui o ciocolata ...e foarte simplu de facut si e o crema super gustoasa si usoara .Blatul nu necesita insiropat ca i-si trage din crema totul
Numai bine spor la treaba.
Fabya
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos
aissa spune:
Eu fac tortul doar cu blat din acela taiat in trei. e foarte bun si e deja un pic insiropat, asa ca atunci cand il prepar insiropez foarte putin, altfel se rupe usor si nu sta in felie frumos. Crema o fac din plic de la Dr.Oetker, de regula 2 feluri (ciocolata si caramel). Pun un strat de un fel si un strat de altfel. Ca sa ingros un pic crema pun cocos in ea. Si pe deasupra presar tot cocos sau ciocolata rasa. In crema mai pun cateodata un praf de ness ca sa ii dea aroma aceea de cafea. Se face foarte repede si ai sa vezi ca e si foarte usor la stomac, nefiind deloc gretos (crema e facuta cu lapte, nu cu unt).
amik spune:
fetele...dar tort Yotis nu face nimeni?eu am facut o data(doar) si a iesit super bun.are si tot ce iti trebuie in cutie.optional poti aduga ori ceva fructe,ori frisca daca el nu are...
ma gandeam si eu sa fac ceva cu manuta mea pentru aniversarea de Sf. Alexandru!dar oare o sa am timp???
Alexandra mare si Alexandra mica...
www.jester.ro/alex/
aissa spune:
Am luat si eu o data ca pofteam cand vedeam reclama la ala de ciocolata cu cirese pe deasupra. Mi-am rupt din suflet banii care i-am dat pe el, nu mai stiu cat dar era mult la vremea aia si am fost destul de dezamagita. Era si foarte mic si nici prea grozav.
amik spune:
eee,da,nu pot spune ca e extraordinar..eu l-am insiropat cucompot de ananas...sau de piersici,nu mai stiu!ideea e ca mi-a placut.
a,mai fac ceva ce imi place mult,dar va avertizez,eu mananc dulciuri ca sparta pana simt ca lesin!
fac din piscoturi puse unul langa altul un soi de blat pe care il insiropez bine-bine cu sucul de la compotul de ananas si apoi intind pe ele nutella.apoi bucatele de ananas si repet operatiunea-piscoturi,suc,nutella,ananas.e simplu si racoros...
doar o idee.
Alexandra mare si Alexandra mica...
www.jester.ro/alex/