Mamici de septembrie-octombrie 2004 (29)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Mel, eu am citit ca se recomanda incepind cu saptamina 32, deci in ultimele 6-8 saptamini de sarcina.
Sa inteleg ca vrei sa incerci nasterea vaginala?

Din pacate nu stiu unde se gaseste in RO dar probabil la plafar trebuie sa-l aiba. Atentie sa nu fie de zmeura ci de frunze de zmeur/zmeura !!! Are gust de iarba dar cu lamiie si miere e bun.

Mel, tu cum ai nascut prima data, natural? Daca da, ai nascut mai repede sau mai tirziu de DPN? Am inteles ca asa cum ai nascut primul copil se asteapta sa fie si urmatorii: adica daca a venit mai devreme la fel si al doilea, daca a intirziat, sansele sint mari sa intirzie si al doilea... La mine primul a intirziat cu 1 saptamina si asa cred ca se va intimpla si acum...

36 sapt si

-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marlen_b spune:

Cristina,
sa-ti traiasca baietelul si sa fie sanatos si norocos!

Andreea,
eu vreau sa nasc natural cu epidurala; sper sa ma ajute Dumnezeu sa nu fie nevoie de cezariana.

Mel,
ceaiul din frunze de zmeur ar trebui sa se gaseasca la Plafar. Eu am cautat peste tot si nu am gasit.

Fetelor, ati aflat ca intre 17 si 19 septembrie va fi Baby Expo la Sala Polivalenta din Bucuresti?

Pupici,

Marlen - DPN 5 oct.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/marlen_hg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucule spune:

buna fetele, eu am inceput sa ma simt groaznic, am vb cu mama, ca nu mai stiam cu cine sa mai vb, si mi-a zis ca de e asa de nashpa e pe vine.... am 34 de sapt si 3 zile....

Mai nou am dureri de cap, in ceafa, am greturi, ma ia cu calduri, mi se contracta burta , dimineata m-am trezit cu burta tare.... dar mi s-au desumflat picioarele, mainile tot asa au ramas....

Si m-a apucat o stare de melancolie, as boci non stop asa fara motiv.

Nu am putere sa fac nimic, casa mea isi ia zborul in curand
si am un somn in mine parca as dormi toata viata de acum inainte

Dar ma bucur cand aud ca a mai nascut careva pe aci, si ca nu au fost probleme

Va pup daca se intampla ceva mai interesant cu mine trag semnalul de alarma

ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Merci Vali pt raspuns, te/am intrebat pt ca ma gindeam ca bb meu sa nu fie prea mic la 37 sapt si ceva (asta in caz ca se intimpla ceva saptamina asta ).

Anuska, legarea trompelor se face la operatia de cezariana (adica il scoate pe bb si dupa leaga trompele), pt ca tot te deschide, am inteles ca la nastere naturala nu se poate. Dpdv anestezie depinde ce alegi generala , epidurala sau rahie. Operatia nu dureaza mai mult din cauza asta iar post operatoriu este exact ca dupa cezariana. Singurul lucru care trebuie sa/l faci inainte de operatie este sa semnezi niste hirtii ca esti de acord cu asta.
Cam asta ...... Sa intrebi si tu dr oricum daca este nehotarita .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut, fetelor,

Ralucule
, scump si drag, daca ai chef de povestit cu cineva in momentele astea si crezi ca te pot ajuta cu ceva, suna-ma!Oricum, iti doresc sa fii tare si sper sa fie totul OK. Poate nu e chiar momentul nasterii acuma, dar daca tu asa simti ca e nu te impacienta si gandeste pozitiv, ca totul va fi bine.
Fetelor, eu m-am apucat de tricotat. Nu mai practicasem acest sport din scumpa mea copilarie/adolescenta,dar am gasit o revista cu niste modele asa de dragute pt. bebelusi ca nu m-am putut abtine sa nu mi-o iau si sa-mi iau si material si ustensile. Si uite ca am facut deja partea din spate si jumatate din fata la un jerseu super dragut pt. mademoiselle. Si parca nu mai ma pot opri, desi mai am multe alte lucruri de facut. Ma intreb ce imi mai trece mie prin cap pana apare domnisoara asta pe lume ca saptamana trecuta ma mai gandisem si la ceva masina de cusut electrica si lectii de croitorie. De parca nu ar exista destule haine frumoase in magazine. Dar ce sa fac daca ma apuca cate un exces de creativitate pe langa excesul meu de zel prezent deja de o saptamana.Sotiorul meu se distreaza ca o cam iau razna, dar cica e bine ca macar sunt happy.
En reste, eu ma duc azi iar la cursul pentru mamici si maine ma duc din nou la control. Bebelusa mea e tot activa si ma intreb cum de are inca loc sa se miste ca doar e destul de mare.
Sper sa citesc numai de bine mai tarziu. Pupici la toate pe burtici,

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Felicitari Cristina si multa sanatate si refacere rapida, sa-ti traiasca flacaul, sa fie sanatos si destept, sa va aduca numai bucurii.
Andreea eu vreau sa nasc natural, eventual cu epidurala, inca n-am discutat cu dr.
Danat multumim mult pt. incurajari, esti o dulce.
Eliana eu cred ca pe solduri ti-au aparut vergeturi si sa nu te mire pt. ca sunt o zona predispusa. Eu la pubertate am facut vergeturi pe solduri si cu ele am ramas.
Mel sa stii ca ceaiul de fr. de zmeura il gasesti la plafar. Eu de acolo l-am cumparat. Costa cam vreo 20.000 lei.
Despre mine ce sa va zic. Am terminat cu piata si de facut mancarica pe ziua de azi. De curatenie imi e lene sa ma apuc asa ca o las pe maine. In rest ma simt bine si va doresc si voua sa va simtiti cat mai bine.
dulci si ne mai auzim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari74 spune:

Buna burtici si mamici!
Azi am fo din nou la clinica ,mai nou ma cheama de 3 ori pe saptamana si asta pt ca bebelina mea e tare nervoasa ... Mi-a facut si o ecografie mai amanuntita a organeleor lu bebe unde pare sa fie OK insa problema cea mare e ca am putin lichid amniotic si ca tre sa beau cel putin 3 l apa .... Oare lucru asta afecteaza cumva nasterea normala??? Doctorul meu vine de abia saptamana viitoare din concediu si is cam nelinistita in privinta asta...

pupici,

mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Pupici fetele.

Revin cu vesti.

In primul rand, Cristina e foarte bine, multumita de tot si bucuroasa ca nu a simtit mai nimic in momentul nasterii (gratie periduralei)... Marc este cuminte, doarme mai tot timpul (mami a lui e nevoita sa-l trezeasca din 2 in 2 ore sa-i dea sa pape). Laptele inca nu a venit de tot dar se zice ca zilele urmatoare.

Vor iesi din spital miercuri, deci sa va asteptati sa intre si Cristina pe forum curand cu povestea si pozele aferente.

In al doilea rand, eu am fost la eco si ecografistul a zis ca totul e bine, insa la masuratori a fost cam retinut, adica mi-a zis ca are caputul cam mic fata de rest. Nu stiu exact ce inseamna asta, abia maine ma duc la dr...

Hai sa va dau dimensiunile, poate va dati si voi cu parerea...
DP (diametrul capului): 77mm
PA (perimetrul abdominal): 280 mm
Femur: 65 mm
Greutatea estimata: 1950 g +/- 200g
Termen de 34 de saptamani (de la UM)

Cam astea... Ma tot uit pe net sa vad poate ma lamuresc cu diamentrul capului... ca pana maine ma stresez toata.

Pupici

si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Ce faceti iubitele?

Acum o ora am venit si noi de la spital. Suntem bine amandoua doar ca bebelina are inca icter dar speram sa treaca repede.
Acum doarme ca un ingeras si de abia astept sa incarc pozele pe net sa v-o arat. Sunt atat de fericita incat nici nu-mi vine sa cred ca am un bebe atat de mic si frumos!
Nasterea a fost super usoara, mai bine zis n-am simtit nimic, nu m-a durut nimic. O sa va povestesc mai multe in zilele ce urmeaza.
Va pup fetelor si ma duc sa-mi fac un dus cat mai doarme bebe!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Mihaela (Roandre) pupa pe Alexia Maria si din partea noastra si d-abia asteptam pozele.
Incepe sa se scurteze lista cu burtoase si apar .

Cristina pupa si pe bebe Marc si asteptam si de la tine vesti.

Mergi la inceput