Mamici de septembrie-octombrie 2004 (29)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raisa spune:

UAU,

Bine ai venit Miha, sa fiti sanatoase amandoua, o bebelina cuminte si mancacioasa. Vezi ca apelam cat de curand toate la experienta ta, furam meserie. Apropo, ai laptic?
Cristina, felicitari pentru Marc Adrian, sa veniti cu bine acasa si voi.

Fetele, vad ca v-ati apucat de planuri de nastere... se risca cineva sa nasca normal dar fara epidurala? Ca eu am de ales intre varianta asta si cezariana.Si a mea dok vrea sa se declanseze nasterea si apoi cezariana, dar daca ajung cu dilatatie mare la spital, adio cezariana.Mie de-aia mi-e asa frica, la noi nu exista epidurala, si nici pe analgezice nu pot conta cine stie ce, ca pe astea le aduc eu -si nu m-am dotat decat cu algocalmin, papaverina - la capitolul asat, ca altceva mai "tare" nu stiu ce si nici dok n-a precizat altceva.
Ma chinui de 2 zile cu o nevralgie groaznica(cu dureri de cap, ochi, ceafa), acum m-a mai lasat. Am cam abuzat cu eferalganul, sper sa nu fie probleme. Acum ma doare ceafa si gatul de la masaj. Ma bucur ca sunteti bine. Ralucule, nu te panica, vin bebii cand le este sorocit, nu ne putem noi impotrivi, nu?
Si eu am crezut de cateva ori ca se incheie episodul "sarcina", dar nu vrea el, cica baietii sunt mai lenesi, dar nu prea cred.Ramine de vazut.

Va pupicesc, sa ne auzim/citim cu bine.

si bebe Rares - mintenasi in saptamina 40

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Mihaela, bun revenit printre noi. Tocmai am vorbit cu Cristina despre tine... Ma intreba daca ai venit acasa.

Vrem poze si poveste...

Pupici celei mici si somnoroase din partea noastra.

si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Mihaela, bine ai venit acasa! Asteptam pozele!

Eliana si Elena, DPN 28 octombrie
Dr. Ciulcu Alexandru, Spitalul Cantacuzino

http://community.webshots.com/user/elianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Fetele, eu nu inteleg de ce nu vreti sa nasteti cu epidurala,dc o sa aveti dureri extraordinar de mari? Cine rezista fara e ok, dar dc. nu se poate, de ce nu epidural? Sau medicatie?

Eu o sa am cezariana, o sa-mi faca spinal (care probabil ca este rahidiana?!?), iar daca nu se reuseste, imi va face anestezie totala. Cu primul fiind cezariana de urgenta, au incercat in ultimele minute sa-mi faca epidural, nu au reusit si-am avut anestezie totala. Dupa anestezie nu am avut nici un fel de probleme. Eu am intrat in saptamana 33, si trebuie sa stabilesc ziua cand voi naste. Si mai ales, sa stabilesc ce si cum fac, dc. ma apuca nasterea inainte de data stabilita a cezarianei. Saptamana trecuta am facut ecografie, deoarece placenta era pozitionata jos, si sa-mi "vada" lichidul amniotic. Ma bucur sa spun ca placenta s-a ridicat, bb are in jur de 2160g, are o gramada de perisor pe cap, si totul arata ok. Acum trebuie sa-mi rezolv problema cu tensiunea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa spune:

Garofitza, mama daca de mine zici, sa stii ca eu as vrea epidurala din tot sufletul dar in orasul meu (craiova) nu a ajuns tehnica asta. Aici se naste primitiv rau, de-aia as cam vrea eu cezariana... sa vedem pina la urma ce iese.
Pina acum mi-a fost tare, tare frica dar acum mi-e dor de bebelache, chit ca va fi greu. Toata lumea spune "las' ca o sa te saturi tu, bucura-te de liniste cat mai poti", dar nu vreau decat sa-l vad, sa-l tin in brate.

si bebe Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Buna fetelor .
Felicitari Cristina pentru bebe,sa fie sanatos si cumintel la mama .
Mihaela bun venit ,iti doresc o refacere rapida .

Andreea eu am optat pentru nastere naturala ,dar am semnat niste hirtii in caz ca nu pot suporta durerile sa-mi faca epidurala.Cezariana personal nu vreau din mai multe motive ...dea Domnul sa nu fie nevoie de asa ceva .

Sunt un pic cam trista din cauza ca doctora mea a plecat in concediu pe 10 zile si eu sunt in saptamina 37 ... mai ales dupa ce a nascut Cristina care avea dpn 19 sept . si eu pe 18 am .

Ce faceti fetelor cind aveti arsuri pe git ?ca eu nu le mai suport deja .
Va doresc o zi buna si multi pupici la toti bebeii
+ bb(dpn. 18 sept )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea spune:

Eu vreau sa nasc cu epidurala.. numai ca daca nasc noaptea sau in week-end si am ghinion sa mai fie interventii in spital se poate sa ramana cu nasterea naturala. Cica atunci e un singur anestezist, asa ca cum mi-o fi norocul. Eu sper sa nu ajung sa fac cezariana, este singurul lucru de care mi-e frica din toata nasterea. De dureri nu mi-e teama ca ma gandesc ca orisicat ar fi de groaznice nu duraza decat o zi si la sf. lor imi vad bebelusa asa ca merita....
Eu va doresc curaj si incredere , indiferent de metoda pe care ati ales-o, important sa fiti voi impacate cu alegerea.
Numai bine,
Timea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucule spune:

davina eu cand am arsuri beau lapte pt moment imi trece apoi peste o ora ma apuca iar, dar macar nu le mai am in continuu

ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Cum mai esti, Ralucule?
Eu am fost la cursul de burtici si iar am pufait in toate felurile si am facut miscare pana aproape ca am facut febra musculara. In cele din urma am facut niste exercitii de relaxare intinse pe saltea si, pe langa ca era sa adorm la un moment dat, eu nu mai dadeam sa ma ridic de acolo de a trebuit sa ma ajute profa
Mihaela, bine ai revenit! Sper sa auzim in curand povestea nasterii.
Fetelor, aici nu se face anestezie ca sunt batuti doctorii in cap, la fel ca tot sistemul medical de fapt si, doar daca ajungi sa faci cezariana din cauza unei eventuale complicatii, poti beneficia de anestezie. Dar si cezariana se face doar la cel putin 24 de ore de cand incepe travaliul si medicul se convinge ca alta cale nu exista.Eu oricum preferam calea naturala,dar as fi ales vreo anestezie, numai ca nu se poate.Raisa draga, nu numai in Craiova se naste primitiv!
Va mai scriu maine dupa ce ma intorc de la control. Pupici tuturor si alor voastre burtici,

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

quote:
Originally posted by danyce
Fetelor, aici nu se face anestezie ca sunt batuti doctorii in cap, la fel ca tot sistemul medical de fapt si, doar daca ajungi sa faci cezariana din cauza unei eventuale complicatii, poti beneficia de anestezie.

Fetelor, zau, cum sa nu ajuti o viitoare mamica? Auzi, sa nu faca anestezie! Pai, poate nu toata lumea rezista la durere la fel, fiecare organism este diferit. Cica tari civilizate, unde scrie ca o femeie trebuie sa nasca ca acum 200 de ani? Adica fara nici un fel de medicament sa-i aline durerile facerii? Si mai ales daca ea doreste medicatie contra durerii? Of, Daniela, iti urez o nastere usoara tie si tuturor fetelor. Si eu cu toata cezariana mea, acum ca stiu ce ma asteapta, tot imi este frica, ba chiar mai mult decat la prima nastere.

Mergi la inceput