Mamici de septembrie-octombrie 2004 (29)
Raspunsuri - Pagina 14
Garofitza spune:
Fetele din Ro, poate ma ajutati si pe mine. Acum 4 ani, mama mi-a adus o pompita de muls, simpla, jumate pompa-jumate sticla. Mi-a fost extraordinar de buna si folositoare in primele zile in spital. Dar ajunsa acasa, am spart sticla. Am gasit ceva pe net, la fel de simpla, dar mai buna cred, din plastic. Costa numai 197.000 lei si este din plastic. Am incercat sa pun adresa de net, dar cica e reclama, asa ca am pus poza la mine,
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Garofitza
Va rog puteti sa-mi spuneti la ce magazine se poate cumpara? Sa mi-o trimita si mie mama? Eu (mai) am pompa de la Alex de la Medella parca, dar in primele zile, mai buna a fost cea din Ro. Va multumesc.
CRISMIR spune:
Buna fetelor!
MIHAELA,bine ai venit acasa!..asteptam vesti,poze si povesti de la nastere!....cred ca esti tare fericita,sa-ti ti in brate bebeline,hmmmm,ce frumos!.
RALUCULE,si eu sunt cam depresiva in ultimele zile,si am niste calduri si ,offffffff,nu mai stiu ce sa fac...te inteleg perfec,bine ca mama ta vine,pana la urma....la mine nu stim inca daca ii pune viza si oricum daca ii pune vine abia in octombrie,uffffff,si atata mai este,si sotul meu lucreaza toata ziua si eu sunt tot singura,si ma apuca plansul din orice,ca si pe tine.......dar vorba Danielei,trebuie sa fim tari,si sa ne gandim ca vine bebbicul si va fi totul bine,eu asa ma consolez cand ma apuca cateo stare de disperare...iti doresc numai bine si daca e sa nasti sa fie cat mai usor si bine,si sa ne ti la curent....bafta si sanatate multa!
Nici eu nu prea inteleg cum de nu exista nici un fel de anestezie intr-o tara ca Olanda,incredibil?!...chiar ca sunt nebuni aia!..iar in Craiova,hmmmmmmmm,nasol,ma mir totusi ca nici acolo nu exista,pt ca de ex. in Brasov,verisoara mea a nascut si fac epidurala,deci acolo este,conditiile nu sunt ca la Bucuresti,dar e ok cat de cat...ma mir ca nu este in toata tara!...imi pare rau Raisa,iti trebuie mult curaj!...cred ca daca ar fi asa si eu as alege cezariana...eu mor de frica,de dureri,desii le suportam bine inainte,acum de cand sunt gravida imi e frica de orice,foarte exagerata am devenit,bine ca astia fac epidurala aici,ca altfel nu stiu ce m-as face.
DAVINA,si eu am arsuri de vreo 2 saptamani,si beau iaurt( e singurul cu care mai imi trece),manac covrigei ,in general uscaturi,dar nu isi fac intotdeauna efectul,si mai i-au cand e tare nasol,"tums",sunt niste pastile permise la gravidute pt arsuri.
LORENA,draga mea,ai mai descoperit ceva cu masuratoarea caputului?..eram curioasa ce o fi insemnand,eu nu stiu,deci imi pare rau ca nu te pot ajuta,dar ma gandesc ca esti stresata putin din cauza asta...asa fac si eu daca imi zice ceva doctorul si nu imi e mie clar...sper sa gasesti explicatia si sa fie totul ok...
Fetele va pup,si sa auzim de bine!
Mirela si bebele,32 sapt.
http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian
Mada spune:
Buna burtici!
Miha, bine ai venit acasa cu printesa ta, sa fiti fericiti alaturi de ea! Abia astept pozele si sa ne povestesti cum a fost!
Garo pompa aceea este pompa clasica de muls, tip para, asa stiu ca ii spune. Sunt convinsa ca la orice farmacie din Ro o sa o gaseasca mama ta.
Lorena cate saptamani ai tu? A mea la 33 de saptamani avea diametrul biparietal de 79,5 mm, dar corespunde varstei de 31 de saptamani. Ieri la masuratoarea de 35 de saptamani avea 83,8 mm.
Deci probabil ca si bebe al tau e in grafic.
Eu am fost ieri la dr, mi-a luat si secretie pt analizat azi il sun pe dr sa vedem cum e rezultatul. Colul e bine inchis. Despre bebelina ce sa vad spun este tot asa in urma cu 2 saptamani ca greutate. Adica la diametru biparietal, circumferinta capului si circumferinta abdomenului corespunde varstei de 33 de saptamani si doar la femur de 35 adica cat am eu acum. Dr mi-a spus ca nu e o problema va fi mai mica la nastere.
In rest cordul fetal bate ritmic, lichidul amniotic e normal. A si ce mi-a spus nou de data asta este ca placenta are gradul 2 de imbatranire. Cand se apropie momentul nasterii placenta va avea gradul 4, este gradul maxim.
Lorena uite masuratorile mele de ieri deci 35 de saptamani
BPd 83,8 mm diametru biparietal
CC 300 mm circumf capului
Ca 279 mm circumf abdomenului
F 69 mm femur
Bebelina este pozitionata tranvers, deci va fi sigur cezariana, cu anestezie generala.
Fetele cu arsuri eu iau dicarbocalm, 2 odata le sug si de regula imi trece. Ce am citit este ca laptele fiert ajuta la ameliorarea lor sau mar crud.
Crismir si Ralucule jucam toate in hora ca si eu sunt destul de depresiva.
Mai ales ieri cand am vazut ca totusi bebe e in urma cu greutatea..., nu-mi mai intra nimeni in voie.
Va pup azi ma duc pe la serv trebuie sa-mi duc hartiile cu concediul prenatal
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora de 35
sapt
http://community.webshots.com/user/madaspa
spit.Giulesti, dr Riga Bogdan
DPN 1 oct
frosa spune:
Buna,
Lorena am sa/ti dau si eu datele mele de la ultima eco adica de la 31 saptamini , sper sa/ti foloseasca
Fetal biometry
BPD 7.99
OFD 9.56
HC 29.15
AC 26.86
FL 5.64
HC (BPD/OFD) Hadlock 84
Sa stii ca eu nu inteleg nimic din chestia asta, ti/am scris exact cum mi/a dat dr. la eco.
Mihaela bine ai revenit, te asteptam cu noutati cind ai timp sa scrii.
Fetelor cu arsuri, prietena mea care a avut toata sarcina lua Maalox.
Sa stiti ca si eu am avut o stare depresiva ieri seara de/mi venea sa/i bat pe toti. Am plins un pic si mi/a trecut. Nu stiu cum ma mai suporta lumea. Oricum cind nu am stari depresive sunt foarte draguta si probabil din cauza asta....hm
In seara asta ma duc la dr. , o sa profit de iesire si o sa trec si pe la Z (adica la magazin), am vazut ca au reduceri serioase...deabia astept.
Azi intru in 38 saptamini...he
Monica
lorena_andreianu spune:
Pupici fetele.
Va multumesc ca va ganditi la mine.
Nu am gasit nimic pe net referitor la caputul lui bebe. Nici nu am dormit azi-noapte tot storcandu-mi creierii ce ar putea fi (de parca as si stii eu ce si cum). Azi la pranz ma duc la dr si sper sa nu-mi spuna ceva rau.
Nici ecografistul nu a zis ca e ceva rau, spunand decat ca "il y a des têtes et des têtes"...
Mada, cf eco am 34 de sapt de la UM.
De fapt, am sunat-o si pe mama si mi-a zis ca si eu am avut capul mic la nastere. O fi semanand cu mine
Nu stiu, sunt tare stresata si abia astept sa treaca orele astea.
Mihaela, sa nu ne uiti cu pozele.
Revin mai tarziu cu vesti (cat mai bune, sper).
si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud
Marianar spune:
Mamici de septembrie-octombrie 2004 (30):
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31473