Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Irinusha, am scris un mesaj mai inainte si l-am pierdut. Te intrebam acolo mai detaliat dar nu mai am timp si scriu rapid:
1. Ce carte e cea din care ai scris mai sus? E cumva mai veche? ROmanaeasca?

2. De ce intreb. Zice acolo sa inlocuiesti laptele cu legume fierte ca sa asiguri un continut caloric mai ridicat. Pai eu stiam ca legumele au mai putine calorii decat laptele. CHiar ff. putine...Deci cum ridici nr. de calorii introducand un aliment mai sarac???
3. Acolo zice ca se incepe la 5500g... asta nu am mai citit-o nicaieri...

Tre sa fug sa urla bebelina, mai aveam intrebari dar n-am timpppppppppp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Lauraa, cartea e: "Die ersten Jahre deines Kindes" (primii ani ai copilului tau) de Penelope Leach, dtv-Verlag, 6-te Auflage din 2000, ISBN 3-423-36188-3 ... deci dupa cum vezi pe germana, autoarea cred ca-i englezoaica, dar nu-s sigura. Eu am luat-o de pe booklooker ... ce sa-ti mai zic?

V-am scris ce spunea in ea ... uite chiar incerc sa traduc un pasaj din ea: Laptele o sa fie mult timp in continuare mancarea principala, chiar daca copilul o sa bea mai putin lapte - ptr. ca mananca si supliment - el contine in continuare proteinele, mineralele si vitaminele de care are nevoie. De diversificare are nevoie numai ptr. caloriile in plus (der Brennstoffzufuhr wegen) ... si fiecare mancare solida (deci nu lichide) contine calorii. De aceea nu conteaza ce primeste copilul, atat timp cat e destul de lichid ca sa-l primeasca usor, nu deranjeaza burtica si ii place copilului. Nu-i nevoie de un preparat scump (din comert) cu multe proteine, ca nu are nevoie de proteine - le are deja din laptic ... iar caloriile sunt in toate produsele, ieftine, scumpe, facute in casa sau nu.
Se recomanda legume ca sa se invete copilul de mic cu diferite gusturi si ca sa nu faca nazuri mai tarziu ... mai scrie ca cu cat incepi mai tarziu - asa cum recomanda nemtii la 6 luni - cu atat s-ar putea sa accepte mai greu copilul diversificarea ptr. ca s-a obisnuit prea mult cu laptele.
Eu v-am mai zis, nu-i parerea mea, va redau doar ce scrie in carticica asta ... mie una mi se pare logica ... dar fiecare face dupa cum vrea, e si normal!
Pupici!

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christina spune:

Buna fetele,

intru si eu scurt, profit ca sta tati cu Victor.

Irinusha, si mie mi se pare logic ce spune cartea ta. Si de fapt cred ca e nevoie sa intorducem legumele ca se digera mai greu decat laptele si tin stomacelul plin pentru mai multa vreme. Dar am si eu cateva intrebari legate de diversificare, poate reusesti sa ma luminezi. Victor are 6,500 kg la cele 3 luni ale sale deci conform cartii ar cam fi timpul sa incepem diversificarea. Eu il hranesc numai la san si ziua mananca la fiecare 3 ore iar noaptea la 4-5 ore, conform calculelor mele cam 7 mese la fiecare 24 de ore. Iti dai seama ca n-am de unde sa stiu cam ce cantitate de lapte mananca. Concluzia ar fi ca nu-i ajunge laptele, nu-i asa? si-atunci ar trebui sa incep diversificarea de-acum? poate asta ar insemna mai mult somnic noaptea?

Dana, si al meu urla la baita. Am observat ca daca e o variatie cat de mica in temperatura apei copilul plange si depinde cat d einfometat e. S-a intamplat sa-i fac baita dupa ce a mancat si a fost foarte cuminte. Eu il imbrac fie cu un body cu maneca lunga si pantaloni cu labuta, sau fara si cateodata, depinde cat de cald e chiar cu mancea scurta si pantaloni scurti. Victor doarme cu mine si ne acoperim cu plapuma de lana.

Lauraa, distractie placuta in Ro. Sa fie Lara cumintica la botez.

Irinel, maine e ziua cea mare. Multi ani fericiti alaturi de familie si mutare usoara.

Hai ca fug ca tati trebuie sa plece la serviciu. Pupici.

Christina, mamica lui Victor

Mergi la inceput

Irinusha,multumesc de detalii,ios in sudii cu diversificarea si culeg tot felul de informatii casa-mi fac planul de bataie.Asa zic si eu ca nu-i nimic batut in cuie, invat lectia si combinat cu instinctul matern o sa reusim noi cumva. AM mai auzit si de schema americana,unde se incepe cu cerealele dar eu as incepe cu legumele de aia intrebam detalii ca-mi convine. Ah ,uite intrebarea care-o mai aveam: zice acolo ca atunci cand bebele cere a 6-a masa la tzitzi nu-i ajnge laptele.La ce bebe se referea? Adica la ce varsta? Ca LAra bea mai mult de 5 mese pe zi si mi se pare normal. Deci ea bea la 23.00, 3.30,6.30,11,14,30,18.30 si mai tzoscaie pe la ora 20-21. Dupa cum se vede are trei mese intre ora 23 si 6 dimineata. Ar insemna ca pe lumina (pe zi) ar mai avea nevoie doar de doua???? ...hm... Na nu ma mai gandesc la diversificare pana luni cand avem U4 sa vedem ce-o zice nea Beck (doctorul).

Noapte buna mamici si bebici! (era sa scriu "cu burtici" )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_B spune:

Salutare mamicutzelor !!!

Haideti ca m-am apucat sa scriu de dimineata si termin abia acum la 12 noaptea. I-am dus astazi pe ai mei la "mare", adica la Lacul Huron. Ii zicem "mare" ca e ca marea. Apa e foarte curata, dar plaja e pustie. Nu atmosfera de aia faina ca la Costinesti. In fine, am avut noroc de vreme buna, desi cind am plecat de acasa era tare innorat. Am facut un gratar si desi am plecat de acasa cu gindul ca nu e rost de baie, pina la urma apa nu era asa rece - asa ca am profitat de plaja pustie si am facut baie in chiloti si sutien. Si a fost SUPER !!!!

Irinel si Clau, mersi foarte mult de informatii. Cred ca am completat si noi declaratia aia care ne-a dat-o la iesirea din spital, dar inca nimic. Cum ziceai Irinel, probabil ca mai avem de asteptat. In ceea ce priveste birocratia, Clau, nici nu-mi faceam iluzii ca va fi simplu, doar institutiile romane sunt artiste in ale birocratiei...

Irinusha, am timp de povesti, ca sunt ai mei aici si toata ziua o scot pe Bianca la plimbare. Nu stiu de o sa mai am atita timp dupa ce pleaca ei. Mai ales ca s-a invatat domnisoara cu atentie din partea lor toata ziua.

Christina, despre socrii te inteleg perfect. Si noi vrem sa ii aducem pe socrii mei la anul, cind ma intoc la servici, pt. 6 luni. Mi-e groaza de pe acum, dar ma gindesc ca ei au grija mai mare de Bianca decit un baby sitter. Noi am stat cu ei 1 an jumate dupa casatorie, asa ca stiu bine ce ma asteapta.
Bianca doarme cam 6-7 ore, ii dau sa pape si mai doarme vreo 2-3. Asa ca nu o schimb decit pe la 9 dimineata si e ok, nu se irita ca daca nu maninca asa mult in cursul noptii nici nu face asa mult pipi. Productia de lapte se adapteaza, daca ii dai mai rar sa pape sinii vor produce mai putin lapte. Tie ti-au curs sinii pt. ca ei erau obisnuiti sa fie goliti la 4-5 ore. Cep putin asa cred eu.

Irinusha, tu te plingi de 3 kg in plus ?? Pai ce sa mai zic eu de cele 10 ale mele ??!! Chiar aseara am tras o portie de plins, ca ne-am uitat la ce-am filmat de cind sunt ai mei aici si aproape ca nu ma recunosteam.

Lauraa, nu inteleg de ce ti-e groaza de vacanta in Romania ? Ca eu asa m-as bucura sa pot trage o tura pina acasa...Sa aveti drum bun si un botez fumos pe care sa-l sarbatoriti alaturi de cei dragi. Si sa fie Lara o cumintica foc, de sa-l lase pe nenea popa cu gura cascata.

Irinusha, si pe mine ma intereseaza diversificarea, ca in curind facem 4 luni si vreau sa incep si eu. Eu am mai incercat sa ii dau ceai cu linguritza si il scotea tot afara si impingea linguritza cu limba, asa ca incep de pe acum, cred ca ne asteapta o lupta grea. Prima luna va fi doar de antrenament. Totusi, eu ma gindeam sa incep cu cereale, ca asa e moda aici. Dar sa vedem ce zice doctorul.

Lauraa, sa stii ca si Bianca maninca cam 6 mese pe zi. In timpul zilei ii dau la 3 ore, dar citeodata maninca atit de putin, suge 2-3 minute si nu mai vrea. Deci nu cred ca daca are mai mult de 5 mese nu se satura.

Na, hai ca ma duc si eu la nani. Somn usor.

Lili si Bianca (10 Mai)

Mergi la inceput

Bianca,mi.e groaza de vacanta in RO e poate cam mult spus. AM emotii pentru Lara. Ca ea saraca ne stie numai pe noi si acolo o sa fie o mie de oameni in jurul ei. APoi eu nu vreau ca e a sa inspire fum de tigara iar la mine acasa se fumeaza la greu. Apoi eu am o sora mica (7ani) care va fi cu noi acasa toata ziua si mi.e teama ca mi-o smotoceste pe beblina cam rau. Appoi cu spatiul e mai nasol, in fine, programul nostru o sa fie cam dat peste cap... Si nu in ultimul rand mi-e groaza de avion ca zburam cu din ala miculutz cu elice,de pe vremea lui Traian Vuia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by Lauraa

Irinusha, ce-am ras, cum sa nu-i placa de tine? :)))))

Eu stiu ca refacerea incepe cam de la 8 sapt. dar nu obligatoriu,se poate incepe si mai tarziu. Pe mine ma avantajeaza ca am inceput acum ca eu cum eram cu cezariana nu aveam chef la 8 sapt. de hei-rupuri. Si eu ma gandeam ca e cam tarziu dar de fapt tarziu nu e niciodata,nu? Eu ma simt ca si cum chiar ar fi timpul sa misc din kur Si cum nici celelalte fete nu au comentat, am tacut si eu mālc :)))
Pe LAra o botezam ortodox,sa fie ca mamica ei ca pe tata-so nu-l intereseaza religia mai deloc. El e evanghelic dar habar-n-are cu ce se mananca asa ca am considerat ca nu are rost sa o botezam la evanghelici. Mi-e groaza de vacanta in Ro dar trebuie sa prezentam fata...

Laura, spuneai mai sus ca vei zbura cu fetita in Ro.Si eu intentionez asta la anul, cand bebe va avea probabil vreo 5 luni, desi am auzit ca e nevoie de recomandarea pediatrului pt.zbor cu bebe asa mic.Tu ce stii despre asta n-o fi periculos pt.copil;nu stiu deci ce sa fac, sunt derutata; ce companie de zbor ati ales? Am auzit pareri proaste despre Tarom.
Mona27 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Buna fetele,

Incerc sa scriu repede ca nu pot sta mult.

Cele care ii alaptati exclusiv intre mesele mari, care sunt 5-6, nu mai dat tzitzi???? Adica daca bb-le cere? A mea papa tzitzi destul de des, o fi vre-o problema?

Cu diversificarea eu mai astept pana la cel putin 5 luni. Din cate stiu eu este indicat de toti pediatrii si toate cartile (ce e drept, mai noi). Nu cred ca o sa-i dau cereale, pt. ca si asa e grasuna si pufoasa. Nu vreau sa ii dau supe, sucuri la borcanel. Orica firma ar fi, consider ca tot cele facute proaspete de mine sunt mai sanatoase. Eu am facut asa in caputul meu o sinteza, cu ajutorul neuronului care mi-a ramas, si o sa incep cu supita de legume (piure), apoi nectar de fructe...si tot asa. Daca o sa fie cazul o sa ii dau si cereale, dar nu chiar in fiecare zi. Ce ziceti pe planul meu?

Christina, si eu am renuntat la schimbatul in timpul noptii. In primul rand ca nu face nici cat face in 2-3 ore in timpul zilei, si apoi este atat de adormita ca mai rau as chinui-o.

Dana, si a mea se trezeste mai des noaptea de cateva zile. Eu am pus-o pe seama faptului ca poate fi o perioada de crestere.Eu cred ca este f. bine cum o imbraci in timpul noptii.

Laura, ce bine ca faci gym. O sa se deschida o sala si langa mine, abia astept. Si o sa incerc sa fac cat mai multi km la plimbare.

Irinusha, sa ne mai inveti si pe noi exercitii pt. BB-lusi.

Hai ca va las, ma duc sa calc niste rufe. Oricum am inceput mesajul asta pe la ora 12....

Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina33 spune:

Fetelor multzam de gindurile bune si asa ne-am gindit si noi la un moment dat, bine ca nu am fost cu bebe in masina.
Eu deabia astept sa incep diversificarea fiindca al meu baiat minca tare rau ziua.Cite 100 sau chiar si 70ml la o masa si asta la 3ore jumate.Nu stiu ce-i cu el.Noaptea doarme 8 ore asta inseamna de la 21 la 4 am minca bine si se trezeste la 7.30 pentru inca o portie de 120 ml.Ma gindesc ca poate nu-i place laptele.Oricum pe marti mergem la pediatru sa ne spuna cam cum sa incepem diversificarea.
Nici eu nu o sa pun baza pe supe ca nu mi se par cu o valoare nutritionala mare.Asa ca o sa ii dau mai intii felul doi si apoi supele.Asta pe cind o sa ajungem acolo.
Sora-mea imi spunea ca nepotu-meu minca 250 ml de lapte pe la6 luni....si al meu deabia minca 120 ml.Eu stiam ca ar trebui sa mince mai mult.Ceai in schimb la orice ora ar bea.Incerc sa ii dau mai putin inainte sa manince.
Madutzo sper sa rezisti cit mai mult cu plimbarile ca eu ma apucasem de ele da m-am plictisit.Sunt proaste trotuarele si ma apuca nervii.
Asa ca fac cura si exercitii cind nu sunt obosita.Am dat jos doar 2 kile da mai greu e in prima luna ca in a doua se topesc vazind cu ochii........sper
Acum stau cu el in brate ca tare ii place la calculator ,mai ales cu minutele pe masa.

Alina si bebe Dragos
http://www.inarad.ro/dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Buna fetele,

Lauraa, drum bun acasa si sa fie totul bine! Ai curaj sa zbori singurica cu Lara, eu nu stiu de-as fi facut-o, da' tu esti ca si Monet, am eu impresia, un caracter puternic :)) si cu vointa.
Eu am o prietena in State care are 4 copii,ultimul are acum vreo 7 luni, si a inceput diversificarea tot pe la 5-6 luni, si zicea ea ca daca bebele da afara cu limbuta cand ii dai mancarea, atunci nu-i pregatit de diversificare, si ca la ei acolo asa zic medicii,sa se inceapa pe la 6 luni. Aici cica inspre 4 luni, da' io tot pe la 5-6 ma gandesc, oricum Ingrid n-are inca 5 kg jumate. Aici cica se incepe cu piure de fructe si legume, scrie intr-o carte, sa vaz ce zice si doctorul.

Mai fetele care alaptati exclusiv, bebeii vostri fac kk zilnic? Ingrid facea zilnic,pana sa ii dau laptele praf, apoi la cateva zile, mai cu ajutor,mai fara, deh, ca la laptele praf, apoi de cand nu-i mai dau, a facut iar zilnic vreo saptamana, si acum iar nu mai face cu zilele, nu stiu ce se intampla, ca doar de aia am si revenit printre altele, numai la lapte de san, sa nu mai am grija constipatiei, si cand colo.... si beau si ceai de musetel, suc de pere, mananc piersici, tot ce ar putea-o ajuta, si nu pricep, adica daca eu n-am probleme de genul asta, ea de ce ar avea?!

Madutza, ce vointa ai si tu, cu caruciorul pe trotuarele alea din Ro! si la traficul din Ro. Bafta la dat kg jos!

Christina, nici eu n.o schimb pe Ingrid noaptea, ca s-ar trezi de tot, si-asa nu mereu adoarme usor, asta mi-ar mai trebui, azi noapte s-a trezit la 3.30 sa pape si la 5.30 s-a culcat iara, pana atunci tot cu chef de vorba, si de joaca era :))

eu pe Ingrid o imbrac in pijamaluta,noaptea, oricuna cu totul ori cu bluzita si pantalonasi, dar din astea mai subtiri.Si doarme intr-u saculet de vara, si cu inca 1 patura deasupra.

Monet, eu nu pun poza pe net ,1ca nu stiu cum, 2, ca nu vreau sa dea oricine de poza mea sau a fetitei, ce sa zic, am si io un principiu, ca atunci cand am dat o cautare pe net intr-o zi , la patut de bebe, sau asa ceva, am dat fix de pozele tale, si cand am vazut ce usor le poate vedea oricine.... oi fi eu prea grijulie.

va pup, ma duc sa ma epilez si io cat sta mama cu Ingrid, ca maine vine al meu sot acasa- da' oricum pana ramanem singuri,va fi abia in weekend, ca el vine si pleaca, da' macar sa ma vaza "fromoasa" dupa atata timp :))

Mergi la inceput