Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (7)
Raspunsuri - Pagina 10
madutza spune:
Fetele! Sunt fericita. Am facut si azi 15 km pe jos. Zilele trecute nu am putut ca ba am fost ocupata si cand mi-am propus numai ploaie, abia am putut sa ies cate 1 ora. Mariuca mea este ffff. cuminte in ultimul timp si sunt o fericita cu exceptia faptului ca nu e tati acasa. In rest nu am noutati.
Revin ca astept niste musafiri.
Pupici!
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
Irinusha spune:
Bravo Madutzo! Petrecere faina cu musafirii si pupici Ucai!
Dana, cu baita nu stiu ce sa-ti spun ca lui Cris ii place si nu plange ... cu mici exceptii cand a fost f. infometat si f. obosit. Poate are doar o faza ... nu stiu.
De culcat l-am culcat pe Cris imbracat intr-un body invelit cu un cearceaf de bumbac (molton?) - pe timpul cand era tare cald ... cand mi s-a parut ca se raceste noaptea (noi dormeam si cu ferestrele deschise) l-am bagat si in sacul de dormit. Acum ca-i frig i-am pus un costumel cu maneca lunga si picioare cu talpe (nu stiu cum ii spune). E bun din bumbac, dar nu-mi place cum arata si prefer sa-l folosesc prin casa si ptr. noapte. Il mai invelesc cu o paturica ptr. bb ... si de cand doarme doar pe burta ramane invelit, ca altfel se dezveleste imediat. Acum cateva nopti mi-am adus aminte ca am primit de la niste prieteni o pijamaluta adevarata, doar ca era un nr. mai mare ... si mi-am zis ca nu conteaza daca-i mai lalaie, o folosesc de acum ... si bine am facut ca i se potriveste de minune ... nu prea inteleg cum e cu nr. astea ... si ce-mi place de Crisu meu, arata ca un "om mare", asa in pijamaluta :)
Cristina, nici Cris nu papa ca la carte ... el al trebui sa ´pape mai mult de 1 l pe zi si daca mananca 700-800 ml ... dar mi-am zis ca daca creste si cu atat, e bine. Plus ca mi-a fost frica sa nu reapara colicile daca incep prea devreme ... asa ca astept pana la 4 luni .... noi mai avem putin. Deja mama i-a luat lapte nr. 2 si borcanele ... acum sa vedem cum o sa facem ... era tare dezamagita ca nu vreau sa-i dau copilului cereale cu biberonul, ca eu asa am primit ... sper sa ma asculte :)
Deci sfatul meu e sa mai astepti pana la 4 luni ... mai ales daca copilul e satul si nu tipa de foame. Doar un sfat ...
Madutza, si eu vreau sa-i fac legumele in casa ... barem la inceput cand nu o sa pape mult. Ar fi pacat sa stric borcanele ptr. cateva lingurite pe care o sa le pape Cris ... cand o sa se faca "haplea" o sa-i iau borcanele ... mie mi se par bune, fara conservanti, legume bio (mai bune decat cele pe care le-as cumpara eu) si f. controlate ... cu hrana pentru bb-i nu se joaca nimeni.
Dar deja prevad ca nu o sa am un mancacios ... azi a papat vreo 160 ml la 7.30 dimineata si de abia a reusit mama sa-i dea vreo 60-80ml pe la 16.00 ... pe drum. Nu stiu ce are ca incepuse sa pape bine ... iár face pe bulangiul. De la 16.00 e la ai mei ... atunci au plecat de la noi de fapt ... pana miercuri la pranz. Noi plecam maine cu noaptea in cap la Frankfurt la expozitie ... si deja mi-e dor de tembel ... asa cu toane si chitait. Dar barem nu-i ptr. mult timp.
Pietricico, timp fain petrecut cu sotul ... chiar daca e putin, savurati-l din plin! Cu pozele te pot intelege, dar tare am vrea s-o vedem si noi pe frumusica Ingrid. Daca o pui aici la albumul de poze nu o vad decat membrii DC-ului ... si poti s-o scoti dupa catva timp, dupa ce o vedem si noi ... hai, ca tare sunt curioasa sa vad si eu o fetita frumusica! :)
Gata, trec la bagaje, la tuns de sot :) ... ne mai vedem saptamana viitoare! Va pupicesc si va doresc zile frumoase!!! Pupici la bb-ici!!!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
Lauraa spune:
Cucu!
Ieri s.a intors fata mea de pe spate pe burta. Si de atunci o tine tot asa!!! Abia o mai imbrac ca-i ca spirtul de iute. De pe burta pe spate s-a intors mai demult dar invers abia ieri!
Irinusha, ce expo e?
Madutza,wow,wsti tare,15 km,eu nu as putea,zau...
Ma duc la nani ca e tarziu,tati e in Austria pana maine,bubulina doarme frumos"
Noapte buna!
Eryka spune:
Saluatare mamicilor,
Tare mult a-ti mai scris.Bravo voua ,eu m-am cam lenevit se pare Mey fetelor ce ma fac cu Ayumi?Se pare ca vrea sa stea in fund ,se kinuie mereu sa se puna in fund ,bineinteles ca inca nu reuseste dar nici nu se lasa .Eu o mai sprinjin si o tin de subratze ,insa mi-e frica sa o las singura sa stea .Iar ea se enerveaza ca nu o tin mai mult sa stea in fund .Ce sa fac?Spunea cineva aici ca bebe mananca putin .Cam aceasi problema o am si eu de cateva zile .In general ziua mananca foarte putin .Ce sa spun facem 3 luni iar ea are de abia 5,500kg .O fi rau?Ce sa fac?Iar ziua a inceput sa doarma mai putin ,asa ca imi macina nervii ,ca singura nu prea i place sa stea.Off sper sa fie doar asa o perioada.Hai va pup ca ma striga deja.Cer scuze ca nu v-am raspuns la problemutze ,dar plange copila acum.Papoze cu Ayu
Eryka & bb Ayumi (03.iunie.2004)
Irinel spune:
Buna fetiliiiiiiiii!
N-am apucat sa citesc nimic din ce ati scris, desi internetul a fost instalat de sambata, da abia aseara am instalat calculatorul si acum il si deschisei :-)
Am multe sa va povestesc de bebe ca a avut cateva zile cam grele, acum pare ca si-a revenit. Da nu prea am timp, va dati seama cum e cu depachetatul printre picaturi. Oricum noi suntem la casuta noastra,imi e tare drag, chiar daca e asa de incurcata inca...
Monet bafta multa maine, nu te uitam, tinem pumnisorii!!! O sa fie super-bine, o sa vezi!
Pupici la toate si sper sa revin, daca nu azi, zilele urmatoare...
Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
Data nasterii: 28 Mai 2004
monet spune:
dragele, fetele,
e luni, dupa prinz, am un pic de timp ca la ora 2 m-au 'somat' profii mei sa 'asculte' dizertatia ca sa ma poata 'corecta' daca sint ceva nereguli. asa ca, uite-ma dind doua speech-uri, unul azi si altul, la fel, miine, de parca nu mi-ar fi ajuns doar unul!!!
irinel, iti multumesc ca nu uiti de miine. cred ca stiu cum te simti in casa noua! e fantastic de fain, nu?:) sa traiti in sanatate in ea, cu totii!
eryka, si lia asa s-a manifestat cu vrutul in fund si eu o tineam asa sprijinita pe mina mea si cu spatele si cu fundul - pe mina mea indoita, intelegi? dar e obositor si sean poate mai usor s-o faca. acuma sede deja bine sprijinita pe corpul meu, cu fundul pe picioarele mele. eu nu-mi fac mari probleme, doctorita a zis ca e ok. si nu vad de ce sa nu fie:)
pupici lui ayumitzi!
lauraa, bravo pentru lara! ce nazdravana este! vezi, ca nu trebuie sa-ti faci probleme, copilul tau e perfect! calatorie buna in romania si nu te stresa, din contra, ia timpul asta sa le arati tuturor ce fetita frumoasa si perfecta ai/aveti!!! drum buna si petrecere buna.
uau, si cu gimnastica, te invidiez! o sa vezi ce faina te faci! nu ca n-ai fi deja:).
madutza, ce fain, sa te plimbi atitia kilometri!! bravo!!! eu tot nu reusesc sa dau jos din kg, mai am vreo 8 de dat jos ca sa ma simt meseriasa, dar vad ca nu merge...... nu-i mai dau laptic lu' lia si de-abia mai maninc ceva toata ziua, tot nu se vede!! ce mai face mariuc-uca-uca?
piatra lunii, da, si io te-nteleg cu pozele, eu nu simt asa... nu ma deranjeaza daca le vede cineva. eu am incredere ca sint in stare sa mentin un 'scut' de energie pozitiva asupra copilului si sotului si asupra mea si in felul asta 'raul' nu ne atinge. nu mai fiti speriate, fete dragi, de nimic, ca stiti vorba aia 'de ce ti-e frica, nu scapi'.....of-of. n-are rost sa atrageti asupra voastra ginduri negative. nici unul!!! si eu as vrea s-o vad pe ingrid....
irinusha, asa-i ca-i jmecheras crisuletzu? auzi la el, sa fie asa cumintel la gimnastica - un actor, ce mai. pupici multi! si tu, ca esti mai 'usoara' decit inainte de cris, felicitari!
danaA, a avut si lia o perioada de vreo citeva zile bune cind urla la momentul cind o atingeam de apa din baitza. si-i faceam baia pe urlete, asa in mai putin de-un minut. nu stiu nici acum ce-a avut. temperatura apei parea buna. acum nu mai face asa si nici nu mai incerc sa-mi explic ce-a avut. au ei, bebicii, chichitele lor, cred;-). si la a doua intrebare a ta, lia doarme cu o pijamaluta intreaga cu picior daca e mai rece si fara daca e mai cald, cu o vestuta-sac daca e rece si fara daca nu e nevoie. uneori, daca ma trezesc noaptea si sint eu acoperita pina la git, ma duc si-i pun o paturita pina la briu, asa, pe picioruse si shalutze:).
alina33, lasa-l pe dragos sa manince cum si cit vrea si nu te agita. se va regla el singur, pina la urma. eu am tare mare noroc cu lia - de cind nu-i mai dau laptic de tzitzic, maninca clar la 4 ore distanta, cam 130-150ml odata, formula. ceai ii dau cind mi se pare ca-i e sete, intre mese, o data sau de doua ori pe zi, nu mai mult de 60ml odata. de vineri am inceput sa incercam cereale in lapte praf (orez). am pus-o pe scaunul inalt proaspat construit, ea era cu gurita pina la urechi de fericire, i-am pus babetica, am luat lingurita mica de silicon si am incercat. a deschis gurita, a facut ochii mari, i-am dat continutul din lingurita, l-a luat si-apoi a deschis gura si am vazut ca nu facea nimic cu mincarica, o tinea acolo, in gusa, ca o pasarica... apoi, cu limbutza, pac, afara, pe babetica, tot:). simbata la fel. dar duminica, am vazut-o cum a inceput sa plescaiasca mincarica in gura si a si inghitit. a mers tot asa cu 10 lingurite si-apoi i-am dat 120ml de laptic (praf, la noi e numai lapte praf de-acu' incolo:(). tare m-am distrat de ea, vreau sa-i fac si poze asa!
lili b, hai, c-o sa fie toate bine. multumesc frumos de poveste, pe scurt.
fetelor, ma duc sa-mi pregatesc laptopul si sa gasesc un retroproiector ca sa fac 'repetitia' pentru miine, oficiala repetitie, ptiu, ca asta-mi lipsea.... si miine, ginditi-va un pic la mine, sa n-am emotii si sa nu mi se imbirlige prea rau limba-n gura. macar sa scot ceva coerent:).
pupici la toate si toti!!
mona si lia (24.04.2004)
www.seansimon.com
http://www.imagestation.com/album/?id=4286021431&mode=invite&slideshow=1
Lili_B spune:
Fetelor dragutzelor,
Azi pleaca parintii mei si iar raminem singurei. Cred ca o sa fie tare nasol vreo citeva zile, m-am obisnuit cu casa plina si ajutor din partea lor. In schimb ei abia asteapta sa ajunga acasa, le-a placut aici, dar...vor ACASA.
Madutza, felicitari pt. performantele tale - 15 Km, wow! Si mie imi place sa ma plimb, dar am constat ca asta nu ma ajuta deloc la slabit. M-as fi dus la o sala de fitness, dar am auzit din mai multe parti ca nu e bine sa faci efort prea mare pt. ca se acreste laptele. Nu stiu daca e adevarat sau nu, dar mi-e frica sa incerc, ca daca se intimpla asa ce ma fac cu Bianca; ea din sticla nu vrea sa pape...
Eu cam 6-7 mese ii dau pe zi si atit, nimic intre, nici ceai nici tzitzi. Dar fiecare bebelus are ritmul lui, asa ca nu-i nici o problema ca Mariuca ta papa mai des. Bucura-te, ca eu as vrea sa pape mai des si mai mult, dar nu vrea.
Si eu sunt de parere ca supele si piureurile pregatite in casa sunt mai sanatoase decit cele din borcan.
Piatra Lunii, eu am citit in mai multe carti (si romanesti si americane) si pe internet si zice ca daca copii sunt alaptati exclusiv la sin, diversificarea se incepe intre 4-6 luni, cind bebelusul si-a dublat greutatea de la nastere, incepe sa fie inteesat de ceea ce maninci tu (adica ii "lasa gura apa"). Cel mai bine e sa incepi diversificare pe la 6 luni, ca oricum laptele de la mami ii asigura toate cele necesare. Numai ca eu de ex. vreau sa incep sa ii dau si altceva, poate se mai rotunjeste si ea un pic.
Cu kaki, sa stii ca eu am citit ca laptele de mama este foarte usor de digerat si asimilat, asa ca bebelusii alaptati exclusiv la sin pot face kaki foarte rar (chiar o data pe saptamina) si asta nu inseamna ca sunt constipati. Daca nu se chiunuie cind face, atunci nu e constipata. Si Bianca, pina la 3 luni facea de 3-4 ori pe zi, apoi brusc a inceput sa nu mai faca decit odata pe zi sau chiar la 2 zile. La inceput m-am ingrijorat, dar mi-a zis doactorul ca i s-a maturizat sistemul digestiv si e normal sa faca mai rar.
Irinusha, asa si eu prevad ca nu o sa am o mincacioasa. Biancutza e mai mult prietena cu somnul, decit cu mincarea. Asa a fost de la inceput, pina pe la vreo luna trageam de ea sa o trezesc sa pape (imi zisese doctorul ca tre' neaparat sa ii dau la 3 ore), dar abia la 4-5 ore reuseam. Lasa, sanatosi sa fie, ca uite nici sotul meu nu a fost un mincacios cind era mic si sa vezi ce mare a crescut, hihihihihi.
Eryka, si eu am aceleasi probleme cu Bianca. Vrea sa stea in fund si altceva nu mai stie. Daca o pun in fund si o tin de subtiori, e cea mai fericita. Totusi, eu zic ca e prea devreme si nici nu am incercat sa o las sa stea nesprijinita (nici nu stiu daca ar putea). Nu-ti fa probleme ca are prea putine kg, Bianca la 3 luni a avut 5.300 kg, nici macar 5.500, asa ca stai linistita. Am vazut si eu ca aproape toti bebelusii de pe forum au in jur de 6-7 kg, dar m-am impacat cu ideea ca ea nu e "grasuna si pufoasa" cum zicea Madutza si ma bucur ca e sanatoasa si vioie. De stat singura nici vorba, mai ales acum ca s-a obisnuit cu bunici care is gramada pe ea toata ziua. Sa vedem de miine cine o mai rasfata atit?!!
Irinel sa inteleg ca v-ati cumparat casa noua? Daca da, atunci sa o stapiniti sanatosi si sa fiti fericiti in ea. Cu despachetatul o sa o scoateti voi la capat pina la urma, noi ne-am mutat in Feb si inca mai avem cutii pline prin basement.
Draga Monet, multa multa bafta miine !!!! Eu sunt sigura ca o sa-i lasi pe americani cu gura cascata. Iti tinem pumnii strinsi.
Nu stiu daca am raspuns la toata lumea, dar nu mai stau acum, ca mai am de pus una-alta in bagaje pt. ai mei. Sper sa fiu tare si sa nu ma podideasca plinsul la aeroport.
Pupici la toata lumea,
Lili si Bianca (10 Mai)
Eryka spune:
Buna fetelor ,na ca am timp si eu sa raspund ca-mi doarme bebelina.
Aseara mi-a adormit cam greu ,adik in brate ar fi tot dormit nu asta era problema ,insa cum o puneam in pat cum gata dadea din maini si picioruse exact ca un gandacel intors pe spate,de ma lua si rasul .Pana la urma pe la ora 23 am reusit sa o pun definitiv in pat ,se pare ca pana nu am dat drumul la aerul conditionat nu am reusit ,io fi fost caldut .Apoi sa trezit la 7 dimineatza a papat 120ml si iar doarme ,si uite ca acum e deja 10:30 aproape.Ce bine e cand doarme mult,nu?Monet succes sunt cu gandul la tine hai ca trebuie sa reusesti.Apropo kiar imi spunea mama ca a cumparat o carte editie noua ptr diversificare ,si cica acolo scrie ca e bine sa se inceapa cu cereale praf ,oare o fi despre ce spui si tu?Mey dar Ayumi nici macar sprijinita de spatele meu nu mai vrea ,asta e deja veche metoda ptr ea,ea ar vrea pur si simplu sa stea singura ,dar cum sa o las ca mi-e frica.Kipurile am reusit sa o pacalesc ca o tin eu de sub brate ,asa da vrea ,insa sa nu simta nimik la spateUff cum crestem ,am trecut de intorsul pe burtica ,asta e deja floare la ureke ptr. ea ,iar acum vrem sa stam in funduletz.Madutza cum e mey cu cei 15 km ai mai reusit?Super ca poti asa mult ,pe mine cred ca mar ustura talpile nu alta.Sa ne spui daca a dat ceva rezultate.Laura drum bun in Romania ,uf iara pleci ,ce bine de tine ,tu ai mai fost si anul trecut ,iar eu nici pana acum nu am reusit sa ajung,si tare as mai vrea ,dar cum acum se lasa frigul si Ayu e mica nu mai imi trebuie ,eu astept sa se faca iara cald de acum ,sau poate cine stie ,mi s-o pune pata si mie prin iarnamai vedem .Oricum distractie placuta ,si nu-ti fa grji lasa ca vafi bine.Lili stiu cum e cand te obisnuisti cu casa plina ,lasa ca va trece ,si ai sa vezi ce bine va fi si doar in 3 o adevarata famile.Irinel felicitari ptr casa noua sa o stapaniti sanatosi ,iti place ai?Frumos ,cred ca ai o groaza de treaba ,dar nu te ambala ,lasa ca ai tu timp sa le faci pe toate ,doar esti la casa ta ,nu te zoreste nimeni.Fetelor pupici ,mai vb.ma duc sa mai fac cateceva prin casa ,acum cat doarme Ayu.poze cu Ayu
Eryka & bb Ayumi (03.iunie.2004)
Anuc spune:
Dragi mamici,
In primul rand sa va traiasca copilasii si sa va bucurati de ei!
Eu sunt o burtoasa ce trebuie sa nasca in februarie 2005, dar m-am infiltrat printre voi cu un scop.
Am nevoie de un sfat de la voi, ca sunteti proaspete mamici. Zilele trecute a nascut fina mea un baietel superb si grabit (a venit pe lume la 7 luni si 3 saptamani). Vor iesi din spital spre sf saptamanii, iar eu in calitate de nasica vreau sa-i cumpar lucrusoarele cu care pleaca acasa. In amre stiu ca-i trebuie:
- un body
- un costumas
- caciulita
- paturica
- fasa -> aici e problema: ce fel si de unde cumpar.
Mai e ceva de luat?
Va pup si poate ma ajutati cu o idee.
Multumesc
Anuc si BBL mic
madutza spune:
Buna fetili!
In primul rand La multi ani sarbatoritilor de zilele astea: Dragos, Norris, Mihnea si Catatina Teodora!
In al doilea rand mult succes Monet! Sa ii faci praf!
Acum sa va mai si raspund....
Anuc, eu cred ca e bine ce ai cumparat.
Erika, mereu ma uimeste Ayu, o bate pe a mea la popou gol la capitolul sport.
Lili, cum e prima zi singurica? Daca nu apari te intelegem . Merci pt. raspunsuri.
Irinel, spor la despachetat! Dar sa o iei incet. Cred ca si Nally e in mutari ca nu a mai aparut deloc.
Laura, felicitari pt. rasucirea Larei. Cum mai e cu papatul? A luat in greutate?
Ieri am facut iar fro 12 km, dar ultima parte in viteza si am transpirat rau, asa ca azi sunt cam intepenita de mijloc, abia o iau pe Ana in brate. Aseara a venit si tati acasa, si dupa ce am gatit toata ziua, nu a mancat nimic, ca era ghiftuit. Mariuca mai nou plescaie cand ne vede mancand, o pofticioasa ca ma-sa.
Cam astea sunt noutatile. Va pup pe toate!
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003