Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (7)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Irinel,Lili, noi am promit deja certificatul de nastere canadian. Dar noi suntem la Montreal. Am completat la iesirea din spital o declaratie si am trimis-o , pentru inregistrare, iar apoi ne-a venit acasa un formular pentru obtinerea certificatului de nastere. Am platit o taxa (nu de urgenta)si intr-o luna a fost gata.
Pentru cel romanesc, m-am interesat la consulat la Montreal, trebuie :
-certificat de nastere canadian
-pasapoarte parinti
-card de rezident permanent parinti
pana la un an este gratis
O prietena a sunat si i-a spus insa ca nu au formulare si sa mearga la Ottawa ca acolo au formulare si cei de la Montreal nu stiu cand le vor primi. Dupa un an am inteles ca trebuie mers la Bucuresti. Este o birocratie...

Claudia si Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Am uitat sa va spun ca nu am fost niciunde, pentru certificatul canadian totul s-a rezolvat prin posta.

Claudia si Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Clau mersic de informatie. Am completat si noi fituica aia la iesirea din spital si am trimis-o dar de atunci n-am primit nimic. Si am auzit ca sunt tare in urma, n-am idee de ce, or fi nascut multe mamici in perioada asta :-) Si vecinei mele i-a venit dupa 11 luni!!! Oricum e bine ca stiu ce imi mai trebuie. Pupici

Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
Data nasterii: 28 Mai 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Pupici la mamici si bbici!
E ora tarzie, eu mor de somn, insa tot mai astept sa zica fi-miu ceva sa-i dau sa pape ... ca mintea mea bolnava s-a gandit ca nu are rost sa ma culc ca sa ma scol din nou sa-i dau sa pape ... si uite asa astept de vreo 2-3 ore ... cred ca-mi trebe un dr. bun :)

V-am citit pe toate, dar nu prea sunt in stare sa va raspund la toate in parte ... doar atat:

Irinel, in caz ca nu ne mai citesti pana sambata: aniversare frumoasa si multi, multi ani frumosi si fericiti impreuna ... cu un Strumfuletz sanatos si voios ... si cu o "petita" frumoasa si cumintica! :)
Mai, se pare ca 28 va aduce voua noroc ... tineti-o tot asa in continuare!!! Si cu mutatul incercati sa nu va stresati prea mult ... ca oricum tot acolo ajungeti!!!
Pupici dulci ptr. toti trei!

Lili, bine ai venit la noi!!! Pupici Biancutei!!! Imi place ca ai inceput bine ... adica vorbareata foc!!! Sa nu te schimbi!! :)

Nally, insanatosire grabnica!!! Are dr. dreptate ca nu-i bine sa pui tot la suflet, chestia e ca nu prea se poate ... si eu sunt la fel, numai ca eu fac criza de colita ... nu conteaza, chestia e ca nu-i bine. Vezi ca exista la farmacii preparate din plante ptr. calmare ... imi scapa numele, dar le caut pe ale mele maine si-ti spun.

Pupici noilor crestini!!!

Madutza, dar ai vointa, nu am ce spune ... 10 km, wow!!! Jos palaria!!!

Lia, sa ne spui cum merge la voi diversificarea! De laptic nu-ti face griji ... ai fost chiar o super-mami!!! Cresc copiii sanatosi si fara lapte de mamica, dar Liuta, care a primit de la mami ei patru luni o sa fie si mai sanatoasa!!! Pupici ptr. o dulcinica cumintica!!!

Alina, eu am o vorba: tot raul e spre bine!!! Bine ca nu a fost mai grav, ca voi sunteti ok, ca s-a rezolvat si cu calculatorul ... ca Dragos e bine ... ce vrei mai mult!!! ;) Ia sa vezi, saptamana viitoare o sa fie una super buna! :)

Eu ma bag in pat ... nu-l mai astpet pe fi-miu ... oricum presimt ca tocmai cand o sa adorm o sa ceara sticluta ... dar prea sunt chiauna ... si maine avem si gimnastica!!!
Noapte buna!! Va pupic!

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christina spune:

Buna fetelor,

Irinel, la multi ani fericiti alaturi de sotul si puiul tau. Cum petreceti? mergeti undeva? Noi implinim pe 7 septembrie 13 ani de cand suntem impreuna si un an de cand l-am conceput pe Victor. Ne gandeam sa profitam de weekend-ul lung si sa mergem pana la Quebec city impreuna cu niste prieteni.
Si eu ma inebunesc dupa puiul meu cand mananca cu pofta si vad eu ca e multumit si cand imi zambeste la san, sau chiar in somn. E un dulcic si-l iubesc tare mult!!

Madutza, bravo voua pentru cei 10 km. Si eu ar trebui sa ma mobilizez sa fac ceva impotriva kg dar deocamdata puiul meu mananca in continuare la fiecare 3 ore si mi-e greu sa-l alaptez in public.

Clau, multumim de informatii. Chiar ma interesa si pe mine subiectul. Ai idee cat ar costa obtinerea cetateniei dupa varsta de 1 an? nici eu n-am primit inca nici un document ca l-am nascut pe Victor si mi s-a spus ca dureaza cel putin vreo 7 luni pana obtin certificatul de nastere. Se pare ca e mare inghesuiala in Ontario si ei proceseaza toate nasterile din provincie intr-un singur loc. Oricum, chiar mi-a spus cineva azi ca trebuie sa avem pasapoartele romanesti valide ca sa aplicam pentru cetatenie si al meu e expirat... si dureaza vreo 5 luni sa obtin unul nou. Ce porcarie!!!

Alina, naspa ce vi s-a intamplat dar bien ca sunteti toti bine si nu se lasa cu spitalizare sau altceva de acelasi gen. Sanatosi sa fiti ca restul vi le faceti voi din nou.

Monet, multumim mult pentru urari. Suntem norocosi ca ne-am gasit o nasa tare de treaba si a spus ca se ocupa ea de tot. Ea iubeste mult bebelusii si pe-al meu in mod special si sunt tare multumita ca a vrut sa-l boteze ea pe Victor. E foarte important sa ai pe cineva de care sa poti sa te apropii si sa poti vorbi deschis de toate cele mai ales cand esti singur in lume. Duminica chiar mergem la biserica sa-mi citeasca mie parintele ca sa pot merge si eu la botez. Eu voi fi cameramanul ca altceva nu pot face... Cat despre casa, am vorbit azi cu mortgage brokerul si mi s-a spus ca suntem aprobati pentru imprumut asa ca saptamana viitoare vom face hartiile, dar nu ne vom muta pana in decembrie. Si-mi doresc tare mult sa nu fie -40C sa ne putem muta si noi linistiti si-apoi daca vrei poti sa vii si-n Ottawa Valley sa vizitezi capitala. E valabil si pentru Irinel!!!

Pupici Liei ca a fost o fetita cumintica si pupici si tie ca ai luptat ca Lia sa manance totusi lapticul tau. Sunt si eu curioasa cum va merge diversificarea, doar mai e o luna si incepem si noi lupta cu lingurita. Si succes mult cu teza, parca duminca asta o sustii, sau m-a lasat memoria?

Irinusha, si eu am fost tare somnorasa azi dar a fost o vreme cam imputita, foarte innorat. Iar acum ploua. Aseara, pentru prima oara de cand am nascut si mai ales dupa ce-a plecat soacra-mea mi-am pus si eu un film pe care am reusit sa-l vad fara intrerupere. A fost bine sa ma relaxez nitel.

Naly, ce chestie... si mie mi-au iesit la un subrat niste pete mici rosii si am crezut ca poate m-a piscat ceva, sau poate e vreo alergie la vreun deodorant. Si ma mananca cam mult pielea pe sani si pe un omoplat. Hm, poate ar trebui sa merg la vreun dr... oricum imi si cade mult par. Cred ca voi suna maine la cabinet. Oricum, sanatate si ai grija de tine. Pupici lui Sebi.

Madutza si Irinel, eu am avut-o pe soacra-mea aici. Noi n-am locuit niciodata cu ea si nici cu ai mei. Si acum a venit pentru prima oara la noi in vizita. Noi sperams a stea la noi 6 luni, dar a preferat sa plece dupa 3 luni. Nu i-a placut clima, ea fiind mai friguroasa, nu i-au placut legumele etc. Desi i-a spus sotul din prima zi ca ea poate sa ne dea sfaturi dar sa nu se supere daca nu le urmam totusi au fost momente de tensiune in casa. Dupa ce s-a nascut Victor au inceput comentariile de genul ca daca plange copilul la san n-am lapte bun, ca sa-i dau biberon, pe urma cand au inceput colicile ca am lapte prea gras, ca de ce-i fac baia atat de calda, sa-l imbrac mai gros etc. Nu-mi placea ca statea cu copilul mereu in brate si-l legana etc. Acum poate ar trebui sa recunosc ca pe langa principiile sanatoase pe care vroiam sa le implementez sunt si foarte posesiva si geloasa si probabil ca se simtea in comportamentul meu. In fine, asta a fost experineta mea. A plecat zca-i era dor de casa, c-a inceput sa aiba probleme cu dintii si pentru ca si-a dat seama ca sotul meu nu se implica mai mult in viata de familie din cauza ca aveam ajutor. Nu-mi pare rau c-a plecat... Dar, Irinel, e bine ca soacra ta vine dupa ce v-ati facut o rutina si stii exact cum sa te porti cu copilul. Acum chiar daca intervine nu cred ca mai are acelasi impact ca atunci cand nu stii unde ti-e capul.

In fine as mai fi scris dar cred ca s-a sculat bb si trebuie sa-i dau papa. Un ultim lucru, voi va schimbati copii peste noapte? si cum i-ati deteminat sa doarma asa mult 7-8 ore neintrerupt? Al meu doarme in mod constant cate 4-5 ore neintrerupt si-am avut o singura ocazie cand nu s-a sculat decat dupa 9 ore? si-n ziua aia fusesem plecati de-acasa vreo 10 ore, iar la masa de seara i-am dat si ceai si lapte, oare are de-a face? Nu se pierde/micsoreaza productia daca nu alaptati noaptea? Ca eu m-am trezit intr-o baltoaca si a trebuit sa fac dus fierbinte sa-mi mai golesc sanii.

Pupici si mai vorbim.
Christina, mamica lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Hello frumoaselor!

Eu am inceput miercuri cursul de gimnastica recuperatoire (dupa nastere) Aici e platit de casa de sanatate si se face cu moasa care a afacut si cursul de pregatire. Moasa noastra a nascut si ea in Iunie deci trage tare de noi si de ea. Mi-a facut placere sa ma intalnesc cu fetele,pe unele nu le-am recunoscut fara burtica.Toate arata tare bine,eu sunt cea mai grasa si imobila si burtoasa. Mai am doar 3 kg in plus dar arat de parca am 10... Gimnastica a fost destul de grea dar m-am simtit bine sa mai misc. Moasa ne-a pipait abdomenele,la toate era ok ,cand a ajuns la mine m-a intrebat din start cat de greu a fost bebe la nastere... Se pare ca uriasa mea mi-a desfacut muschii in asa hal incat si acum se simte ca a fost o dolofana (ca nu mai e :((((((( ) Ieri ma simteam daramata rau asa ca tati m-a triis la bazin (unde mergeam cand eram gravi) . AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ce bine a fost, apa calduta, sarata, duze de masaj subacvatic, whirlpool....mmmmhhhhh....AM stat cam cu mocovul in funduletz ca nu stiam ce face bebica acasa dar a fost MESERIAS de tot!!! LA plecare nu am avut rabdare sa-mi ususc parul,asa am plecat :)
Noi plecam vinerea viitoare in Ro, nu stiu daca o sa intru de acolo pe NEt. O sa facem botezul, sora mea va fi nasa.O sa zburam (eu cu Lara) ,thomas o sa vina cu masina cu bagajele si o sa stam 12 zile.

Mona, ai terminat cu pompatul. Uf,cred ca a fost greu si frustrant,ai ai ai aiii, dar ce nu facem pt. puii nostri? Si eu as fi facut la fel! Lia a primit super-laptic, o sa fie f. sanatoasa!

Irinel, ce treaba are soacra cu diversificatul? Mai,mai....fa cum stii tu ca e mai bine,las-o pe ea in pace...auzi..

Irinusha, te-a sculat baietul sa pape`?

Alina,imi apre rau demasinuta voastra! v-o repara asigurarea?

Christina, si mie imi cade parul, e normal dupa nastere.

Nally, inaite sa apara bubitele ai avut o buba mai mare undeva? Si sotul meu a avut din cauza stresului ,dupa cce am nascut eu, mi-a fost frica sa nu fie transmisibil dar nu e.

Va pup ca am treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Buna fetelor si pupici la bbici!

Lauraa, ce refacere e asta ca mie mi-a spus moasa ca se incepe dupa 6 saptamani de la nastere, nu dupa 3 luni si ceva ... noroc ca nu am timp ca as vrea si eu :) Cu toate ca eu sunt super incantata de cum arat - am cu doua numere mai putin la haine ... de trebuie sa-mi iau altele ce-i cam nasol ptr. buzunar :( - dar tot as vrea sa fie burtica mai "straff" ... dar de fapt asta-i problema mea, aveam burtica si cand imi spunea Boby "radiografie imbracata" :)
Mai, aveti grija pe drum si sa-mi spui si mie cum ati procedat cu pasaportul Larei (Kinderausweis ... daca e cu poza sau nu) si cu procura. Ca sa fiu pregatita ptr. anu' viitor. Si sa nu uit, botez reusit si o Lara cuminte! Sa inteleg ca o botezati ortodox?

Cristina, eu nu-l schimb pe Cris noaptea ... l-as trezi si dupa tot eu ma chinui sa-l adorm ... el nu face decat pípi, de ar face si caca l-as schimba evident. Si al meu doarme doar 4-5 ore noaptea dupa care vrea papa si iar la somnic ... din pacate doar pana pe la 6-7 :( ... e chiar culmea, noaptea mananca mai bine decat ziua ... e tare ciudatel la papa fi-miu ...

Am fost azi iar la gimnastica si era tanti multumita ... isi tine capul mult mai bine si era iar un zambaret ... baiatul asta vrea sa ma puna intr-o lumina proasta, pe drum asa s-a marait ca deja de cand am vazut-o pe tanti i-am spus ca nu-i in toane bune si s-ar putea sa planga si sa nu-i placa exercitiile ... dar de unde, Crisu meu a fost iar un zambet si un sportiv, asta pana cand am iesit iar pe strada, unde s-a pus din nou pe marait ... nu i-o fi placand de ma-sa ;) ... dar n-am ce-i face!
Si ca sa ma tin in sfarsit de cuvant sa va spun ce scrie in cartea mea de diversificare ... m-am mocait atat ca ptr. unii bb-i e deja prea tarziu ... sorry!
Deci: un bb e pregatit de diversificare daca a depasit greutatea de 5.500 kg, greutatea la nastere sa fi fost normala/standard de 3,500 kg ... cica lunile nu conteaza, dar dupa calculul lor se ajunge la greutatea mai sus mentionata cam la 3 luni. Diversificarea se face ptr. ca copilul, devenind mai greu si mai activ, are nevoie de mai multe calorii ca sa creasca sanatos. Iar copilul nu poate sa pape atat lapte (stomacul e prea micut si nici nu-i sanatos sa fie largit artificial) ca sa primeasca caloriile necesare ... de aceea are nevoie de supliment. Se face un calcul: un copil trebuie sa bea 58 ml la 500 gr greutate (calcul: un copil de 6 kg trebuie sa bea 1020 ml lapte) ... daca bea mai putin nu are caloriile necesare si trebuie sa primeasca diversificare. Ptr. cei alaptati: daca copilul cere o masa in plus (adica 6) nu-i ajunge lapticul.
Se incepe mai bine cu legume fierte din simpla cauza ca copilul sa se obisnuiasca cu alte gusturi ... de obicei cerealele sunt dulci ca laptele. Legumele sau cerealele trebuie sa fie mai lichide - nu se dau cu biberonul, ca copilul sa se obisnuiasca cu lingurita - asa incat copilul sa le poate suge din lingurita ... deci nu se baga lingurita in gura copilului ... inca nu stie sa mestece si s-ar ineca, daca suge e ca la laptic. Se incepe cu 3-4 lingurite pe zi, marindu-se treptat ... o leguma pe saptamana ca in caz de alergii sa se stie la care leguma e alergia. Dupa se introduce alta leguma sau alte cereale. Mai intai se da laptic - ca copilul sa nu fie prea infometat, sa se enerveze cand nu reuseste sa pape cum trebuie si sa urle - cand copilul e mai linistit se incearca cu legumele sau cerealele ... se termina tot cu laptic.
Eu una nu am inteles - adica nu scrie in carte - cate mese pe zi se inlocuiesc cu papica ... voi stiti?
Cam asta scria in carticica mea ... mie una mi se pare logic, dar e doar parerea mea. Incepem si noi saptamana viitoare, cand face Cris patru luni ... si deja imi e groaza ca-i bulangiul meu un mofturos. Mai vedem ...

Va pupic, ma duc sa fac pe gospodina!

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Irinusha, ce-am ras, cum sa nu-i placa de tine? :)))))

Eu stiu ca refacerea incepe cam de la 8 sapt. dar nu obligatoriu,se poate incepe si mai tarziu. Pe mine ma avantajeaza ca am inceput acum ca eu cum eram cu cezariana nu aveam chef la 8 sapt. de hei-rupuri. Si eu ma gandeam ca e cam tarziu dar de fapt tarziu nu e niciodata,nu? Eu ma simt ca si cum chiar ar fi timpul sa misc din kur Si cum nici celelalte fete nu au comentat, am tacut si eu mâlc :)))
Pe LAra o botezam ortodox,sa fie ca mamica ei ca pe tata-so nu-l intereseaza religia mai deloc. El e evanghelic dar habar-n-are cu ce se mananca asa ca am considerat ca nu are rost sa o botezam la evanghelici. Mi-e groaza de vacanta in Ro dar trebuie sa prezentam fata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

Buna fetele!!!!

Madutza, bravo--10 km!!1 esti tare harnicuta!!!!

Christina, ]si al meu domea 8 ore pe noapte, dar de 2 nopti si-a schimbat programul si se trezeste la 4 ore. Exact asa am patit si cu Andrei cand era de varsta lui Stefa. Sincera sa fiu nu i-am facut nmic sa doarma 8 ore, ci asa si-a reglat el programul, dar vad ca nu l-a tinut foarte mult.

Irinel, spor la mutat. Cred ca e tare fain sa te gandesti ca te muti la casa ta.

Lauraa, pupici Larei si distractie placuta in Romania.!!

Irinusha, ce sa zic asa am iceput si cu Andrei cu legme fierte. Acum eram nehotarata cu ce sa incep. Multumim de sfaturi.hair imi prind ine.Pupici lui Crisuletu cel sportiv!!!

Fetele, am si eu 2 intrebari.
Oare de ce Stefa plange(urla!!) cand il pun in apa la baita. Vreau sa zic ca ana acum 3 zile era asa de cuminte ca aproappe adormea in vanita si ii placea!!!Am facut o seara pauza si ieri cand am vrut sa-l pun in apa iarasi a plans.

Cum ii imbracati pe ai vostri copilasi cand dorm??
Eu am facut o opsesie din asta. Pana acum dormea doar in body cu maneca scurta, dar acum s-a mai racorit si i-am dat body cu maneca lunga si pantaloni subtiri fara labuta.

Va pupam

Dana, mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

scuze de greseli, dar eram cu Stefa in brate si scriam si pe laptop si nu prea ma pricep la el.

Dana

Mergi la inceput