Spalaturi vaginale in perioada fertila
De aseara ma chinui sa pun si eu un mesaj si nu mergea forumul
Ok, in fine, sa va zic ce ma chinuie la ora asta. Am fost ieri la doctor sa-mi iau a treia doza de Clomiphene si printre altele ii zic ca nu prea am mucus cervical si el imi da un medicament Premarin, sa iau 10 pastile, una pe zi, incepand din ziua 5. Am studiat nitel prospectul si are in compozitie estrogen care este responsabil de fabricarea mucusului si se da la femeile care sunt la menopauza. Am mai facut niscai cercetari pe net si concluzia mea e ca e frectie la picior de lemn pentru ca Clomiphene este inhibator de estrogen, se stie ca unul din efectele secundare este absenta mucusului si luat in combinatie cu Premarin s-ar putea ca nici unul sa nu-si mai faca efectul. Asa ca m-am hotarat sa nu-l inghit.
Acum ce sa fac sa maresc nitel productia de mucus? Nu stiu daca se poate mari productia, macar sa imbunatatesc pe cea existenta, am zis sa incerc sa beau mai multe lichide stiu ca o sa-mi intre cu noduri(eu nu beau apa aproape deloc, ce sa fac daca nu mi-e sete) si sa fac niste spalaturi vaginale cu bicarbonat.
Aici ii zice "douche" am vazut la magazin da' am zis sa vin sa va intreb pe voi. Cum procedez? Stau culcata, pe toaleta, daca va pricepeti explicati-mi si mie pliz asa mai babeste ca n-am nici cea mai mica idee:))
Mercic anticipat
Oana_B
Raspunsuri
Tia spune:
Oana beu iubita, vezi ca exista la farmacie irigator vaginal, sau ar trebui sa existe. faci potiunea magica si mai departe nu-i greu deloc, biliv mi succese marete!
Lorelai spune:
oana, din cite stiu eu nu prea e indicat sa faci spalaturi vaginale pt ca pot deranja PH-ul vaginului si ii pot impiedica pe la inot.
eu cind am luat clomiphene, am folosit cu succes sirop de tuse, Robitussin, care are in componenta numai guaifenesin, fara altceva. se gaseste peste tot la drugstore.
poti sa google "Robitussin" si "cervical mucus" si gasesti o gramada de info. la unele femei merge, la altele nu. la mine a rezolvat problema. am avut foarte mult mucus cind l-am luat, mai mult uneori decit am eu natural.
eu am luat o lingura pe zi, incepind din ziua 8 pina in ziua ovulatiei (14-15, am confirmat-o cu monitorul). merita incercat ca rau nu face si nu interfereaza cu clomiphenul.
bafta,
Lorelai
Oana_B spune:
Multumesc mult de raspunsuri, n-am facut in viata mea spalaturi vaginale ca stiam ca distrug flora si fauna de pe acolo da' am zis sa incerc numa' pentru perioada fertila sa ajut miscaretii. Incerc macar luna asta sa vad ce isprava fac:)))
Tia, douche ala de care ziceam cred ca ala e irigatorul.
Lorelai, uite ca de robitussin uitasem, o sa cumpar si din ala:)).
Oana_B
joe spune:
Oana - si eu stiu la fel cu spalaturile ca si Lorelai.
Eu spre rusinea mea am ajuns la ginecolog ca sa imi fie confirmata sarcina - si o data cu "felicitari, doamna" am primit si perdaful de rigoare - aveam o minunata vaginita cauzata tocmai de spalaturile devenite practica in Ro - omul mi-a explicat ca nu fac decat rau, si cu apa chioara daca sunt facute cica modifica PH-ul local si a spus ca am avut noroc chior ca am ramas gravida dupa doar 8 luni de incercari!
Tia spune:
spalaturile cu sapun distrug flora si sunt interzise, dar exista solutii, preparate cu apa fiarta care sunt recomandate chiar de medici, cum este in Romania tantum rosa. chestia cu bicarbonatul este un "leac" care s-a dovedit eficient, in sensul ca ajuta flora, nu o distruge
Davina spune:
si eu am facut spalaturi vaginale ,asa mi-a zis medicul.La 1 l. apa fiarta pui 1 lingurita mica de bicarbonat .Dupa lasi apa sa se raceasca si faci irigari .Sa nu exagerezi cu spalatul intern .
Oana_B spune:
Da' care-i faza cu apa fiarta? Trebuie fiarta sa dispara bacteriile din ea?
Davina, am vazut ca scrii la burticoase, ai reusit cu spalaturile cu bicarbonat?
Oana_B
Tia spune:
quote:da
Originally posted by Oana_B
Da' care-i faza cu apa fiarta? Trebuie fiarta sa dispara bacteriile din ea?
Oana_B
Oana beu, inca ceva.. spalaturile cu bicarbonat le faci cu 30 min - 1h inainte de atat!
Sorina7 spune:
Buna fetelor !
scuzati-ma ca ma bag si eu ca musca, dar cum de ai aflat Oana ca ai prea putin mucus, si de e o problema ?