despartire???
Raspunsuri - Pagina 3
ana-oana spune:
cred ca dau cu bata-n balta.. da' va intreb: cei care sunteti botezati ortodox v-a intrebat cineva daca vreti sa fiti ortodocsi??? stiati ceva despre religie inainte de a fi botezati???
jorjiana, spui ca vrei ca viitorii tai copii sa-si aleaga religia... cum?? nu ii botezi pana la 18 ani (sa zicem ca atunci au cat de cat discernamant) si atunci ii pui sa aleaga intre islamism si ortodocsie? el este intolerant, dar nu poti fi tu toleranta?? eu cred ca orice religie e buna, atata vreme cat nu e impinsa la extrem...
am o cunostinta care s-a botezat ortodox la 50 de ani (era evreica inainte).
Oana
jorjiana spune:
Saptamana asta am vorbit o singura data. Am fost bucurosi amandoi ca ne auzeam. Mi-a spus ca a gasit o poza de-a mea si a pus-o intr-o rama, in sertar. (in sertar!) ca se uita la ea, si ca zambeste. L-am intrebat cand se mai indragosteste din nou, si mi-a spus ca nu-i e usor sa ma uite. Cam atat. Am glumit, am mai ras putin...Timpul asta el il foloseste spre uitare, nu spre a se razgandi. Eu ma conving din ce in ce mai mult ca e alegerea lui, poate eu nu pricep nevoile lui, poate nu ma pot adanci in el pana la a intelege ce inseamna pentru el "acasa", adica in viitoarea lui familie.
In mod normal, ar trebui sa ma simt impacata, linistita dupa hotararea luata, mai ales cand unii dintre voi chiar gasesc cuvinte de lauda in asta. :)Dar nu este deloc asa, il caut peste tot, si il cer din toate partile. Timpul pentru mine in loc sa fie doctor, imi umple inima de dor.
Stiu ca nu ajung prea departe cu gandurile astea. Promit ca incerc sa devin "fata cu capul pe umeri". Nu radeti, va rog!
jorjiana spune:
Ana-Oana, cred ca nu exista data limita pentru asta. Unii au nevoie de o viata intreaga, altii o fac in ultima clipa, dar cu credinta, si sunt luati in seama de Cel de Sus.
Pe noi nu ne-a intrebat nimeni daca vrem sa fim ortodocsi pentru ca parintii nostri doar asta stiau sa ne indrume.(in cazul in care ambii sunt ortodocsi)
amuleta spune:
Cui pe cui se scoate. O sa te vindeci cu adevarat numai dupa ce-ti vei intilni perechea, pina atunci o sa tot tinjesti dupa ce-ar fi putut dar n-a fost sa fie...
amoodia spune:
jorjiana eu cred ca nici unul din voi nu este de judecat, fiecare isi are propriile valori.asa cum speri ca el sa se razgandeasca poate asa spera si el ca tu sa te razgandesti, si nu e necesar daca a trait mult timp intr-o tara crestina sa-si schimbe religia. voi cele care traiti in tari catolice sau in india spre exemplu v-ati schimbat credinta doar pentru faptul ca locuiti acolo de mai mult timp?asa cum multe dintre voi o apreciati pe jorjiana ca nu si-a lepadat credinta pentru el, cred ca si el este de apreciat ca a facut acelasi lucru.
sinzi_ana spune:
Jorjiana...sper sa nu mi-o iei in nume de rau, dar eu cred ca religia este doar o scuza...pentru tine sau pentru el...nu stiu.
Eu nu as lasa un amanunt ca religia sa stea in calea dragostei pe care o port pentru sotul meu...sincer, nu mi-ar pasa de credinta, pentru ca practic toate credintele au un numitor comun...
Chiar daca imi influenteaza stilul de viata, e drept ca si eu il influentez pe al lui..si se ajunge la un compromis. Religia nu e asa stricta in esenta...
Eu cred in sacrificiul pentru cel pe care il iubesti si l-as face.
Gandeste=te ca il locul lui ar fi copilul tau...nu ai renunta la religie din dragoste pentru el?
Sinzi si David
amatel spune:
Draga jiorjioana,
Imi pare rau ca suferi!!De multe ori m-am intrebat ce as face daca m-as indragosti de un barbat de alta religie si am fost incapabila sa imi raspund , deci pe undeva te inteleg.Am fost incapabila sa imi dau un raspuns ptr ca nu as renunta la religia mea sub nici o forma , dar daca dragostea e mare....suferinta e si mai mare...Nu as vrea sa te dezamagesc , dar parerea mea e sa fii tare si sa lasi timpul sa iti vindece rana. E usor de zis si aproape imposibil de realizat, dar roage-te la Dumnezeu sa te intareasca...si El te va ajuta!
Am citit multe carti despre conditia femeii in lumea araba...si din pacate femeia ( de religie musulmana sau nu) prin casatoria cu un musulman devine ¨proprietatea acestuia¨.Cum pentru ei religia este mai presus ca orice tu...mereu vei fi ( in cel mai ferecit caz) pe locul doi.Nu spun ca nu exista si exceptii, dar daca a rupt relatia din acest motiv...cred niciodata nu ar renunta la conceptele musulmane care defavorizeaza libertatea femeiii!Ca sa intelegi mai bine mentalitatea si sentimentele musulmanilor in ceea ce priveste religia lor ,pozitia pe care o au femeile intr-o casnicie cu un musulman te-as sfatui sa sa citesti marturisirile unor femei care au suferit ingrozitor de mult de pe urma ...dragostei pentru un musulman, sau care au fost fericite.Aceste marturisi le poti afla din cartile ( istorii veridice): ¨Numai cu fiica mea¨ a lui Betty Mahmoody, ¨Fiicele Sultanei¨-viata unei printese contemporane din Arabia Saudita , ¨Vandute¨, ¨Sclava¨...Nu spun ca nu poti fi fericita cu o persoana de alta religie sau ca musulmanii sunt niste persoane malefice, dar conceptele musulmane sunt atat de diferite de cele crestine incat ( cred eu, poate ma insel) ca ai suferi mult.Spun asta caci am inteles ca il iubesti pe Dumnezeul nostru.Exista oameni si oameni...dar parerea mea este ca el a ales deja.Poate tu din dragoste poti ceda...dar nu as vrea sa suferi.Fa tot posibilul si citeste aceste carti si poate iti dau putere!!Dupa ce am citit aceste carti pur si simplu mi-am simtit sufletul bolnav .Iarta-ma daca gresesc si iti doresc multa putere de a lupta cu ...soarta!!!
carmenus spune:
Draga mea, in locul tau eu as incerca sa-mi raspund sincer la urmatoarele intrebari:
- pe cine iubesc mai mult: pe Hristos sau pe acest barbat?
- de la cine am mai mult de castigat?
- la cine nu as putea sa renunt?
- in cine am cea mai mare incredere ca nu-mi va intoarce spatele niciodata?
- cine, de fapt, trebuie sa ocupe primul loc in inima noastra?
Aici se afla raspunsul la problema ta.
Iti doresc sa iti gasesti linistea (nu uita ca in calea alegerii celei bune vor fi multe piedici...).
Claudya spune:
Parerea mea este ca ti-a facut un bine pe care nu-l vei realiza decat mai tarziu.Va veni insa si ziua aceea si-ti vei aminti vorbele mele.
Numai bine!
Mami si Emma gangurica
http://community.webshots.com/user/claudik100
http://community.webshots.com/user/claudik1000