FIV 16

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Mai insist cu tot felul de intrebari, nu stiu de unde sa incep, nu stiu care ar trebui sa fie urmatorul pas in incercarile noastre, cit sa mai aminam FIV-ul, mai are rost sa aminam?... ma gindesc la "n" variante:
-daca eu nu reusesc, se poate sa transfere embrionii obtinuti de la noi unei mame purtatoare??? Care ar fi procedeul/pretul in cazul asta? Legal au voie? De ce ma gindesc la asta? fiindca eu deja am o op de fibrom (mai 2002) si la utimul consult mi-a zis ca acum deja e un altul micut pe acolo:-(.
-exista, in cazul FIV-ului, un risc mai mic de malformatii datorita virstei inaintate a mamei???(eu 34 ani)
-si inca o data! nu va suparati ca insist! cum sa decid intre dr. Ancar si dr. Protopopescu? Echipa de FIV e aceeasi numai ca ei supravegheaza inainte si dupa FIV?

Sinteti de admirat cele care ati reusit sa o luati de la inceput, GabiD, Tia(eu nu mai stiu acum pe altcineva), asa cum Anemona e exemplul cel mai recent ca se poate. Eu nu stiu cum as reactiona, prea m-am chinuit pentru tot pina acum si nu vad de ce mi-ar iesi"din prima" FIV-ul! Si asta pentru ca FIV-ul e ultima sansa de a avea copilul natural(adoptia e o alta discutie, nu are rost sa o incepem aici...)
Nu mi-o luati in nume de rau ca "nu sint optimista", dar, tot citind despre infertilitate, sarcina am aflat si problemele care pot aparea dupa o anumita virsta(ce n-as fi dat sa nu le stiu) si atunci cum sa nu ma gindesc???
Mi-e frica, mi-e tare frica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Madalina puiule, capul sus. Si eu am 34 de ani si sotul meu 39 si asteptam un strunfulet de 11 ani. Am facut toate tratamentele posibile si imposibile naturiste si nenaturiste, medicale si nemedicale siuite acuma suntem programati la lotul dintoamna de fertilizare la Medsana cu dr Protopopescu. Sunt normale toate intrebarile tale. Cu rabdare(care presupun ca nu o mai ai)se vor rezolva toate. Gandeste pozitiv si gandeste-te ca fiecare are un destin.
Eu stiu ca in Romania nu exista lege ptr mamele purtatoare adica copilul dupa nastere va trebui adoptat de tine. Cat despre pret banuiesc ca este acelasi adica 2400 euro FIV+ICSI plus tratamentul(580euro) daca il iei din Ungaria. Cat despre varsta sa sti ca eu una ma simt tinerica si nu ma dau pe una de 20 de ani.
Cat despre decizia ta dr. Ancar - dr Protopopescu asta nu ti-o poate impune nimeni.Il alegi pe care il simti tu. Parerea mea este ca intre medic si pacient trebuie sa existe acel feeling. Eu am fost un an de zile pacienta prof. Ancar si uite pana la urma am decis dr Protopopescu.
Cat despre norocul in viata sa sti ca eu niciodata nu am obtinut nimic dar absolut nimic in viata din noroc doar dupa multa munca si multa suferinta, asa ca nu esti singura. Hai capul sus si de la capat. Pana la urma va fi cum va vrea Dumnezeu.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

subscriu la ce spune Monica. alegerea trebuie sa o faci numai dupa ceea ce simti tu..

eu sunt pacienta prof. Ancar, este primul medic dupa multe cautari care mi-a dat acea incredere ca sunt pe mana unui profesionist, lucru care mi-a fost confirmat ulterior. pentru mine este primul criteriu de alegere

si

Mergi la inceput

Ca de obicei Tia esti o draguta
Vezi Madalina, uite un exemplu cat se poate de convingator - Tia.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Eu am ajuns la ancar in urma unui articol intr-o revista.Acolo se scria de primele reusite FIV la Medsana,defapt era un interviu cu Ancar in care explica ce-i cu FIV-ul.Era in anul 1999 in vara .Deja aveam 3 ani decand ne chinuiam sa avem un bb pe la diversi dr.Am sunat la Medsana si ne-am programat la prof Ancar.Era in oct 1999.Initial sunasem si ne programasem si pt FIV dar am ajuns la Ancar inainte de a suna cei cu lotul de FIV.Lui Ancar i-am spus ca vrem sa facem FIV si el ne-a spus ca trebuie sa oi luam incet pt ca FIV-ul nu e o solutie...sansele sunt mici si mai bine ioncarcam sa vedem ce avem si apoi vom vedea ce facem mai departe.Asa am inceput analizele...dozari hormonale,tratamente si eu si sotul cu hormoni(stimulari obisnuite)cate 5 fiole/luna.Am facut stiimulari pe2 cicluri cu humegon(menogon) si puregon.Eu de atunci am reactionat fff bine obtinand 2 si apoi 5 foliculi la doze mici ...Ancar era sigur ca reusesc dar STUPOARe nu am reusit asa.In aprilie ne-a spus ca nu avem sanse asa din cauza oliugospermiei sotului si trebuie sa facem FIv si ca vom avea nevoie si de ICSI posibil.Ne-a programat in lotul de mai-iunie 2000.Am facut stimulare lunga cu humegon(menogon)si am obtinut 11 embrioni.Mi-au pus 6 si mi-au congelat 5.Nu am reusit in iunie.Cum va povesteam eram disperata,am avut oi cadere psihica...abia in ianuarie 2001 am mers la el pt un nou FIV cu embrionii ce imi ramasese.In februarie 2001 am inceput tratamentul cu pastilute de data aceasta:cicloproginova si utrogestan.Pe 3 martie am facut ET.Din 5 embrioni au rezistat toti la dezghetare.Mi-au pus embrionii...numai speram intr-o minune dar SPERAM sa fie bine.Si chiar a fost bine.Dupa 2 sapt am facut testul si searea la ora 9.00 ne-a sunat Ancar sa ne dea vestea cea buna.Au inceput tratamentele de mentinere.Am avut sarcina urmarita de prof pana la 7 luni.La 8 luni am nascut in Bacau pt ca s-au fisurat membranele.
La ET deja Ancar stia cum reactionez la tratamente...eu am avut dureri de burta dupa ambele FIV si a stiut ce sa-mi dea ca sa reusesc la ET.Fiecare om reactioneaza altfel.Eu la primul FIV nu am reusit din cauza durerilor mari de burta ...i-am explicat si la al doilea fost BINE.
Este bine ca dr cu care faci FIV sa iti inspire incredere ,sa te cunoasca fff bine.
Nu o cunosc pe dr Protopopescu dar pe Ancar il recomand din toata inima tuturor care vor sa faca FIV.
In dimineata cand s-au fisurat membranele l-am sunat.Era ora 6.00 dimineata.Era la o consfatuire in Craiova.Mi-a spus sa ma duc imediat la Maternitate si sa nasc.Dupa 3 ani isi aminteste perfect cazul meu...
M-am hotarat ca noul FIV il voi face tot cu el chiar daca este mai scump.Cand voi avea bani tot la el voi merge.

Gabi si Moni de 2 ani si 10 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Gabi, este minunata povestea ta. de fiecare data cand o spui, ma impresioneaza.. este si un exemplu ca visul se implineste, mai devreme sau mai tarziu, important este sa CREDEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MURA spune:

Sunteti minunate. Intra omul pe forum suparat si necajit si disperat si nu se poate , dupa ce citeste povestile voastre sa nu inceapa din nou sa spere. Iese de aici convins ca va reusi si el asa cum ati reusit si voi. Cand vezi cu cata indarjire lupta aceste femei este imposibil sa nu incepi si tu sa lupti din nou, chiar daca incercarile vietii te-au doborat in asa fel incat sa nu mai ai nici macar o speranta.
Eu am intrat pe acest forum din curiozitate. Eram cu nervii la pamant dupa 5 ani de incercari nereusite. Acum sper din nou. Si nu numai ca sper dar sunt ferm convinsa ca voi reusi, nu conteaza, din prima, din a doua, cum o vrea Dumnezeu. Dar stiu si simt din tot sufletul ca voi reusi.
Abia astept sa vina 27 septembrie sa merg la Dr, Ancar pentru a discuta cu el despre FIV.
Parca nu mai trece odata timpul asta..... Pana acum asteptam cu disperare sa treaca lunile cu termometrul intr-o mana si cu testele de sarcina in alta, acum m-am linistit, nu mai cred in minuni, acum cred cu tarie in evolutia aceasta fantastica a medicinii.
Va doresc tot ce e mai bun pe lumea asta, meritati toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Fetelor, m-ati facut sa plag dis de dimineata! Da, si eu datorez acestui forum mult, l-am descoperit anul trecut in august, cu o luna inainte de a incepe tratamentul pt FIV si am simtit atunci pentru prima oara ca nu sunt singura. A fost prima oara cand nu m-am mai temut de ce mi se intampla, mi-a dat incredere si speranta.
Dumnezeu a vrut sa-mi dea acest mare dar, aproape nesperat. Uneori ma intreb cum suntem alesi de soarta, as exagera daca as spune ca m-am asteptat sa se intample asa, dar intr-un colt de suflet simteam ca copilul meu e aproape. Si nu am lasat acest sentiment sa ma paraseasca, am continuat sa sper si in timpul tratamentului si apoi, pe parcursul celor 9 luni, care n-au fost tocmai scurte, nici tocmai usoare. Ma temeam in fiecare clipa, dar continuam sa sper. Asa s-ar putea descrie in cateva cuvinte cele 9 luni.
Abia de curand am realizat ca eu vorbeam despre copilul meu dinainte de a incepe tratamentul. Am mers la mare vara trecuta si vorbeam cu sotul meu ca la anul nu vom putea merge la mare, pentru ca bebe va fi mic, dar peste doi ani va avea un an si vom putea sa-l luam cu noi. Cam la modul asta speram, ne faceam planuri ca niste copii.
As vrea sa va pot insufla acest extraordinar sentiment care este speranta, trebuie sa credeti ca intr-o zi se va intampla minunea. Voi impreuna cu medicii vostri, impreuna cu familia veti putea sa faceti sa se intample asta. Cu incredere, cu dragoste, cu credinta ca Dumnezeu e alaturi de noi.
Fetelor, sunt alaturi de voi si sa stiti ca fiecare are in viata clipa lui de gratie, sa nu uitati asta!

Mergi la inceput

Vedeti fete frumoase ca se poate. Anemona si Gabi sunt exemplele la care trebuie sa va ganditi.

Hai sa va spun un secret Anemona implineste azi 10 ani de casnicie asa ca hai sa ii uram tinerete fara batranete alaturi de sotul ei si mica Denisa

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgianaI spune:

ANEMONA , MULTI ANI IN CONTINUARE SI TOT CE ITI DORESDTI SA SE INDEPLINEASCA!
Fetelor, m-ati sa plang de la prima ora cu povestile voastre. Oricum, sa intelegem, ca se poate, da? Chestia asta trebuie sa ne incurajeze foarte mult, cel putin pe mine asa a facut.
Pupici pentru voi si BAFTA MULTA LA LOTUL DE FIV din luna asta! Ma rog pentru voi.
Pupici.

Mergi la inceput