Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (6)
Raspunsuri - Pagina 6
Irinel spune:
Buna feteleeeee!
Eu apuc sa citesc printre picaturi ce scrieti, da de scris...
Asta pentru ca n-am gasit inca o alta solutie sa doarme Strumfu' meu decat sa orm cu el. ASa ca sunt umflata de somnica si mult timp stau si il pazesc doar da n-am cum sa plec ca e la mine pe mana.
Iuliana si bebelicu meu tot stanga a descoperit-o prima si ma gandeam tot asa ca o fi stangaci. Acum a descoperit si pumnicelul drept si isi da la pumnicei de ma doare pe mine sufletu' da n-am ce ii face.
Monet, saracuta de tine. Sper macar sa te lase sa pleci mai devreme acasa ca e duminica totusi.
Uffffff, trebuie sa fug. Si asa incepui mesajul acum cateva ore si bebe se trezi si fuga la el. Acu tropaie de zor la jucarii si se supara pe ele.
Pupici
Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
Data nasterii: 28 Mai 2004
Irinusha spune:
Multi pupici sarbatoritilor de azi: Rares si Victor!!! Sa cresteti mari si voinici, piticilor!!! Si sa fiti cuminti, sa bucurati parintii! :)
Dana, eu ii dau lui Cris de cand am iesit din meternitate Zymaflour ... acum mi-a dat dr. alt preparat - doar de alta firma (D-Fluoretten), acelas efect, care contine asa: 500 unitati de vit. D3 si 0,25 mg de Fluorid ... ii dau o pastiluta pe zi, dizolvata in laptic. Asta se dizolva mult mai bine decat primul ... il bea fara probleme. E profilaxa contra cariilor si rahitismului (am zis bine??).
Irinel, l-ai invatat si tu prost ... zis "si tu" ca si Cris doar in brate adoarme. M-am intalnit ieri cu o mamica de fetita (3 luni si 3 saptamani), care adoarme singurica in cateva minute ... plus ca era o cumintica dulcinica cu ochi superbi ... m-am indragostit eu ptr. Cris :) De invidiat ... eu il hatan pe Cris de ma dor toate cele si tot mai trage de ochi, ca nu cumva sa adoarma prea repede ... e o intreaga poveste. Asa ca daca poti sa-l dezveti, fa-o cat mai repede ca nu-i de glumit ... la mine e prea tarziu, ca daca se pune pe urlat de oboseala nu te mai poti intelege cu el ... si prefer sa-l legan, ca sa nu-mi bata vecinii la usa ... of, of!!!
Nu stiu cum se face de isi face Cris "treburile mari" numai cand sunt eu pe forum ... iar s-a scremut ca un om mare ... acum e fericit, isi scamotoseste soricelul ... inca nu poate sa apuce, dar tot incearca ... directia si puterea mai lipsesc :)
In schimb a inceput cu picioarele ... se apuca cu degetelele de la picioare ca o maimutica ... si mor de dragul lui, ca inseamna ca seama si cu mine la ceva. Ta-su nu poate sa indoaie degetele de la picioare, zici ca nu are incheieturi ... eu sunt in schimb un cimpanzeu :) ....
Si apropos maimutica, stiati ca zodia maimutei la chinezi (in care sunt nascuti si dulcineii nostri) e o zodie buna? Cica sunt oameni destepti, carismatici, iubiti si norocosi!! Doamne ajuta! :)
Va las, ma duc sa-mi schimb copilul ... cred ca a terminat!
Pupici la mamici si bb-ici!!!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
iuliana c spune:
Buna fetite!
Acum 2 luni eram la maternitate si ma gandeam ca nu am ce cauta la spital ca eu nu nasc pt ca mai sunt 2 saptamani pana la DPN Dar te pui cu gamalia?daca a vrut el sa o cunoasca pe mama si tata mai devreme !Astazi ma uit in patut si nu imi vine sa cred ca mica comoara care doarme asa de dulce este a noastra.
Fetelor m-ati intrebat de Laurina.Ea este bine,Mihnea creste frumos si papa laptic de la mami cam des ziua(la 2 ore),dar in schimb doarme bine noaptea.Luna asta,pe 28,Marian si Laura isi boteaza .Suntem si noi invitati si o sa va povestim cum a fost...
Iuliana & Rares(12iunie)
norris spune:
buna fetele,
bai,a abia reusesc sa scriu cate ceva, pt ca mereu e ceva de facut ba sunt la norris , ba la bucatarie , ba la eric, care are 4 ani...
nu prea reusesc sa ma pun la curent cu ce se mai scrie pe aici..dar incercsa tin pasul, ca asa mai am si eu cu cine sa schimb pareri...
Monet, vad ca ai o fetita adevarata, nu se incurca cu mancatul...probabil ca e si lunga, si probabil ca si vai , parintii ei, sunteti mai lungi...stai tu linistita, ca stii cum sunt copii, cand iau in greutate, nu se lungesc, si cand se lungesc nu mai iau in greutate...dupa un an de zile iti dai seama daca bebicul e predispus la ingrasare sau nu..si nici atunci..
dana, tu inca nu ii dai vigantol sau altceva?
fa bine si cauta orice e bun si da la copil, ca lipsa vitaminei d3 provoaca rahitism si e bine sa le dam tot ce zic medcii, chit ca nu avem mare incredere in ei...dar asta e bine s aii dai...
e necesar..
mama lui norris
aveti un pup[ic de la norris,
stati ca mi-am adus aminte, bebicii vostri nu au cojite pe cap?
cum le faceti sa dispara?
astept sa imi spuneti ca are o gramada, pe care incerc sa i le iau cu unghia, si n uzice el nimic, dar la cate are....
MariaG spune:
"mama lu' norris" Alex n-are cojite dar in documetarile mele cele indelungate (n-am mai pus mana pe carte de 2 sapt) gasisem ca nu tre' sa le faci mare lucru, doar sa speli cu apa calduta si sapunel si sa dai cu uleiul cu care il dai si pe corp si ar tb sa se curete
Dana: intreaba medicu' ce sa-i dai si da-i ca e lucru de capatai!! mai ales intreaba cat sa-i dai ca se da in functie de cat e de deschisa/inchisa fontanela si de cat de repede creste copilu (al meu creste ca din apa - e un lungan - si mi-a marit doza la 4 picaturi de Vigantol)
Monet - e mai micuta Victoria, plus ca bb-i hraniti cu lapte praf sunt un picut mai grasunei, plus ca o sa inceapa si Lia sa ia mai putin in greutate m-am uitat pe grafice si de pe la 3-4 luni incepe sa scada greutatea pe care o pun lunar (vad ca in luna dintre 3 si 4 iau ceva mai putin de 1 kg, in medie). plus ca nici voi nu sunteti niste pitici
pupici sarbatoritilor de azi: Rares si Victor!!!
Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
Irinel spune:
Dana, noua ne-a prescris de la inceput doctorul Tri-Vi-Sol. Contine vitamina A, D, C si Fluorura. SI eu zic sa intrebi, e important mai ales pentru vitamina D. Distractie placuta pe malul oceanului, sa ne povestesti cum a fost. La multi ANi lui Andrei! Sa aiba o viata lunga si fericita alaturi de cei dragi!
Norris, al meu n-are coji si nu stiu de la ce pot apare da ma bag si eu ca musca in lapte. Tu cu ce il speli pe caput? Sa iti traiasca baieteii, nu retinusem ca mai ai unul.
Iuliana, cand te gandesti ca momentele de care ne e cel mai teama se transforma in momente atat de dragi la care ne gandim mereu cu nostalgie... LA multi ani, sa iti traiasca Rareselul sa creasca mare si sa va bucure!
La multi ani si lui Victor!\
Christina s-a intors pisicutul?
Irinusha, asa e, la-m invatat rau, da nu am stiut ce altceva sa mai fac, ca altfel nu dormea decat pe apucate cate 15 -20 minute. Si acum de fapt doarme pe la 10 dimineata vre-un sfert de ora si tot asa mai pe seara, da l-am obisnuit si intre 12 si 5 sau 6 doarme aproape non-stop, doar cu o pauza de jumate de ora de mancare. Si sa vezi ce bine doarme, da trebuie sa stau cu el ca atunci cand da sa se trezeasca sa il legan cateva secunde sa atipeasca la loc. Partea proasta e ca el cand se mai intoarce in somn, de fapt cand se misca, da asa cu putere din manute si picioruse ca se trezeste, de-aia nu poate dormi mult timp ziua. Noaptea reusesc sa il adorm mai bine si de cateva nopti il pun pe burtica (ceea ce nu accepta decat daca e adormit si nu poate protesta, altfel se ridica pe manute si incepe sa maraie). Pe burtica doarme binisor, pacat ca nu mai merge si in timpul zilei asta, cand era mai mic si nu se putea ridica aproape de loc, adormea si ziua pe burtica... Cred ca si la mine e cam tarziu sa il dezvat. Bine ca macar pana acum doarme noaptea la el in patut, dar daca mi=o face mutre si n-o mai dormi, il iau si in pat decat sa stau nedormita. Mi-aduc aminte cand ne-ai spus tu ca l-ati luat pe Cris intre voi, eu nici nu nascusem, m-am gandit ca eu niciodata nu o sa fac asta. Hihihihi, chiar ti-am spus ca nu e bine, si acum, as face orice ca sa pot dormi. De altfel, sincer, chiar imi place cand dorm cu el, e asa de scump, daca nu mi-ar fi teama ca o sa avem meciuri ca sa il dezvatam cand va fi mai marisor, l-as lua si noaptea fara discutii.
Irinusha, intrebasei candva daca ai nostri sotiori comenteaza ca stam asa mult pe forum. Al meu nu zice nimic, cred ca realizeaza ca mi-ar fi fost mult mai greu sa ma obisnuiesc cu rolul de mamica, si chiar cand am fost graviduta m-as fi panicat din multe daca nu vorbeam cu voi si aflam atatea lucruri. De altfel, uneori, cand e ceva ce ne ingrijoreaza la bebe zice, ia intreaba tu fetele de pe forum si vezi ce zic si ele.:-)
PUpici
Christina spune:
Buna mamicilor,
eu ca de obicei apar cam rarutz pe aici, dar incerc sa tin pasul cu voi.
Iuliana - Victor ii transmite salutari lui Rares. Am resuit sa ne gasim pisica vagaboanta. Era ascunsa intr-o gaura de scons din apropierea blocului nostru si bineinteles ca era speriata, murdara si obosita... Nici eu nu stau bine cu kg-lele, tot asa ca tine ar trebui sa mai dau jos vreo 10-15 kg dar nu ma prea pot abtine ca mi-e foame si mi-e teama sa nu pierd laptele.
Lauraa, nervi tari! Stii cum e vorba aia orice sut in fund e un pas inainte. Stiu ca e stresant ca nu mananca printesa dar important e ca nu pirde in greutate.
Alina33, si al meu are o mica cheliuta la spate dar eu am crezut ca i s-a tocit parul de la stat pe spate. Ce legatura are cheliuta cu anemia? ar trebui sa-mi fac griji? (aici dr. nu-ti spun mai nimic)
Oanna, e tare bine sa fii propriul stapan. culmea e ca parca am mai mult spor in toate.
Irinusha, las' ca nici ochiosul tau nu e mai prejos... si el a crescut o gramada si din cate spui mai e si cuminte. Bravo lui! Sper sa gasesti si in Germania acea ustensila pentru baie ca sa nu mai stresati copilul. ;-)
Irinel, cine mai stie cand ajungem in Toronto, doar mai e putin si vine iarna - cel putin asa ma face sa cred vremea asta nenorocita. Da' multumim de invitatie. poate mai degraba veniti voi in Ottawa.
Si vroiam sa te intreb despre cum a decurs vizta de la 2 luni la pediatru. Eu sunt extrem de nemultumita. Eu l-am nascut pe Victor in Ottawa iar la cateva zile de la nastere l-a vazut acelasi pediatru care l-a vazut si in spital. Dar pentru ca locuim in Hull a trebuit sa-mi gasesc un doctor in zona. Vreau sa zic ca nici nu m-a intrebat daca-l alaptez la san, cat a cantarit la nastere etc. Daca nu l-as fi intrebat eu cate ceva nu mi-ar fi spus nimic omul ala. Cum a decurs vizita voastra la doctor?
Danaa, eu ii dau 1 ml/ zi de vit. D. Nu mi se pare mult. Gandeste-te ca singurele surse de vit. D sunt soarele -la care nu prea putem sa-i expunem pe bebei iar alta suntem noi mamele lor. Nu cred ca isi pot lua sufiecient de la noi... si-apoi e buna pentru oase si dinti sanatosi. De ce te ingrijoreaza?
Distractie placuta de ziua lui Andrei.
Monet, curaj mai e putin si dupa aceea cine o sa mai fie ca tine? vorba aia cu doctoratul luat, cu slujba buna si cu o fata mare. Succes, eu iti tin pumnii!
Fetele, si al meu si-a descoperit pumnii. E chiar haios ca uneori ii scot pumnul din gura ca sa-i ofer suzeta si se stramba la mine de parca il otravesc si-apoi o scuipa cat colo. Sunt si eu foarte incantata ca nu prea mai plange asa ca la inceput, sau poate mi se pare mie ca m-am obisnuit. Dimineata in jur de 7-8 am avem ora de gangurit si zambit, de nu mai poate mami de somn dar si de incantare. baita noi facem aproape zilnic, exceptie facand zilele cand Victor doarme prea bine ca sa-l trezesc. Noi luam masa de seara la 7-8 pm dupa care gata! nani. Of course, ca se mai trezeste puiul la cate 3-4 ore, uneori chiar 5 dar mai rar.
Mamicile care-si alapteza la san puiutii, prin parcuri, nu va e frica de insecte? cum ii protejati? va intreb pt., ca eu de obicei il alaptez intinsa si din cauza asta ma cam feresc sa ii dau piept in parc, dar pe de alta parte nu prea pot sa petrec prea mult timp afara si mi-as dori. Dar de soare ii protejati? Eu am un port-bebe pe care-l folosesc cand mergem la cumparaturi si ne intindem mai mult si bineinteles ca se incalzeste de la mine, iar daca suntem afara il mai supara si soarele... si nici nu suporta ceva pe cap (dar va trebui mai ales la iarna). Si o alta problema pe care o avem sunt scutecele de unica folosinta. Noi folosim Huggies. Toate bune si frumoase pana acum vreo 2 saptamani cand a inceput sa i se scurga kk din scutec si nu doar o data. Chiar si cand nu face f. mult. si de curand am vazut ca chiar si pipi-ul se scurge in pat. Mentionez ca scutecele pe care le foloseam erau pt. bb pana in 7 kg si al meu abia daca are vreo 6. Am luat unele mai mari, dar vad ca se intampla acelasi lucru cu pipi, si sper sa nu gasesc vreun kk la mine in pat. Voi patiti asa? care-o fi cauza?
In fine, nu mai apuc sa scriu mai mult ca-mi plange puiul.
La multi ani tuturor sarbatoritilor!
Pupici.
Christina, mamica lui Victor
Irinel spune:
Christina incerc sa iti raspund fuguta, desi bebele meu isi cam depasi ora de mers la somnica si e cam agitat, sper sa ma lase.
Eu am nascut cu doctorul de familie, o sa razi poate da are diploma ca sa asiste la nasteri si n-am avut probleme cu ecveptia unei mici infectii la cateva saptamani, da a rezolvat-o tot el cu antibiiotic. La el il duc si pe bebe. El are toate datele de la nastere, i le-au trimis de la spital si m-a intrebat de fiecare data daca il alaptez sau ii dau si biberon. Ultima oara mi-a zis sa nu ii dau altceva pana la 4 luni, ca e suficient lapticul meu (cred si eu, la uriasul de 6.900 kg...)
Ma bucur ca ai gasit pisicuta, da nu miroase rau a sconcs?????:-)
Noi am schimbat scutecele mai devreme, nu stiu daca facuse nici 6 kg bebe, caci ni s-a parut ca celelalte sunt cam mici si tot asa, incepuse sa se scurga cacalica. Cu astea, mai rar se intampla, dar se intampla (doar la caca, la pipi niciodata). Insa sunt atenta si cand vad ca incepe sa faca ma duc si stau langa el pana termina , il tin pe masa de schimbat. Cred ca e din cauza ca face caca lichid sau aproape si il face multicel si n-are timp sa se absoarba daca el sta pe spate se scurge f. repede pe poponetz in jos. Ieri cand a facut, l-am tinut rezemat de o pernuta si nu s-a mai scurs pana afara. Pe mine insa ma ingrjoreaza ca parca il cam strang, raman urme cand scot scutecelul si nu stiu ce sa fac, am inteles ca la Pampers e mai rau.
Pupici, daca am uitat ceva, iti raspund mai pe seara ca ma cearta fiu-meu
Irinusha spune:
Ei Irinel, multe am zis si eu cand eram cu Cris in burtica ... ca asta nu fac, asta nici atat, ca uite ce bine e asa si invers nu ... si ce-am facut?... totul altfel de cum mi-am inchipuit vreodata. Dar sincera sa fiu nu ma mai stresez, copilul creste bine ... nu se ingrasa ca un urias, dar creste in lungime (na, tot mai sper si eu sa fie barbat bine, de peste 1,80 m ... eu fiind inalta am suferit pe chestia ca nu gaseam baiat mai mare ... si Boby e cat mine de inalt, mititelul :)) ... e fericit ca-i mai tot timpul cu gura pana la urechi, acum gangureste de nu mai poti spune si tu o vorbulita ... si mai nou, se intoarce pe burta oriunde il pui. Eram fericita ca-mi sade copilul linistit in scaunelul lui ... nu stiu de cate ori nu l-am gasit cu gatul sucit, el jumatate atarnand afara ca Crisuletzul meu a vrut neaparat sa se puna pe burtica ... acum il leg. Vorba lui Boby "l-am pus in lanturi" ... dar barem asa e mai linistit.
Doarme doar pe burta si-mi doarme si mai bine asa ... si chiar daca l-as pune pe spate are el grija sa se intoarca ... Dar facem progrese: nu mai dormim in patul lui mami si tati ... ei, barem nu toate noptile ;) Are nopti cand pe la 5 incepe sa se foiasca, atunci il iau in pat la noi, eu ma inghesui in tati si-i las lui toata salteaua mea, incercand asa sa-l fac sa creada ca-i tot singurel (sa-l dezobisnuiesc sa doarma cu cineva), dar sunt langa ca sa-l mai mangai pe cap, sa-i mai dau suzeta ... si asa reusesc sa-l fac sa doarma mai mult ... ca ptr. el nu ar fi bai, s-ar trezi, ar gangurii si ar face tampeniute 1-2 ore, dupa care ar baga iar somn ... dar eu unde as mai ramane? ... sa ma tin de garduri de oboseala. Oricum se scoala cu noaptea in cap de sunt robot pana la cafeluta de dimineata.
Mai nou, rade cu hohote ... a inceput acum cateva zile cand eram la iubireala de pe masa de infasat ... am fost asa de happy ca am sunat-o pe mama sa-l auda si ea (tot pleca in tara si ii era deja dor de el), dar binenteles ca nu a mai vrut ... tipic. A doua zi iar a ras, cheama-l fuga pe tati sa-l auda si el ... na, nici atunci nu a mai vrut, dar l-a luat repede tati in primire si l-a facut mintenas sa rada ... dar cum, ca nu se mai oprea copilul din ras ... eu stateam ca tembela in spatele lui tati si boceam de fericire. De atunci nu mai rade la mine, dar cu tati da ... si eu stau cu gura pe tati: "hai te rog, fa-l sa rada!!!" ... si de fiecare data bocesc. Ce sa fac si eu, suna asa de minunat ... incepe cu hohote normale si la sfasit face ca un magarus iha-iha ... e tare nostim, imi vine sa-l pap cu pampers cu tot! :)
Norris, si Cris are cuiburi de cojite ... de la nastere inca. Nu prea reusesc cu apita (recunosc ca nu am incercat cu ulei de corp), dar il mai zgandaresc cand e Cris linistit ... asa am mai scapat de ele. Pica ele cu timpul, nu-i de speriat!
Iuliana, saru'mana de vestile despre Laurina si Mihnea. Petrecere faina la botez! Sa-l pupi pe Mihnea si din partea noastra! :)
Mai fetelor, incep sa-mi fac griji ... Madutza vad ca nu a mai aparut ... o fi Uca iar bolnavioara!!! Saracuta de ea!!! Sper totusi sa fie bine si doar sa nu aiba Madutza timp de noi!
Gata, ca iar v-am facut capul calendar! Va pupic dulce si va doresc o noapte buna!!!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
iuliana c spune:
Fetelor am intrat sa va multumesc pt urarile de bine
si sa vi-l arat pe Mihnea (am vorbit cu Laura si i-am cerut voie...)
http://community.webshots.com/album/174338556sdbLSs
acum d-au fuguta in pat ca nu mai imi tin ochii de somn.
Iuliana & Rares(12iunie)