Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (6)
Raspunsuri - Pagina 7
Christina spune:
Dragi mamici,
am reusit sa gasesc ceva timp sa mai intru o data aici pe ziua de azi. (era bine daca si puteam sa postez cand am scris prima oara toata povestea...)
Irinel, multumesc mult ca ti-ai facut timp sa-mi raspunzi si mie. Si eu am cam aceeasi tehnica in ceea ce priveste schimbatul. Daca-l vad ca se screme si stiu c-ar trebui sa faca un kk il duc pe masa de schimbat si-l tin acolo pana da semne c-a terminat. De cand i-am schimbat scutecele cu unele mai mari o singura data s-a intamplat sa se ude cu niste pipi si ma gandesc ca poate a fost din cauza mea ca nu il prinsesem bine. Azi dimineata chiar am avut surpriza ca Victor care facuse kk sa nu dea semnalul de alarma - daca dormim impreuna nu plange la fel ca atunci cand e singur. Irinel, si eu din pacate l-am luat patul meu ca sa nu trezesc toata casa cu tipetele lui, mai ales cand era si soacra-mea aici. Si Victor dorame mai bine cu mine, dar eu mi-am facut obiceiul ca sa astept sa adoarma si sa fug din pat, asta in cazul in care nu adorm eu prima. Tare imi doresc sa-l invat sa doarma singur, in camera lui.
Ma intreb daca si dr. meu o avea toate informatiile de la spital. Nu prea cred... sunt cam dezamagita. Nu ca as avea probleme, doamne fereste! dar asa ca n-am un dr. cu care sa pot comunica. Mie de exemplu mi-au recomndat doar vit. D, oare e nevoie si de altceva?
Pisica nu miroase a sconcs ca sconcsul e decedat din primavara, si-apoi numai urina le miroase urat si nu-si fac nevoile in barlog.
Iuliana, sa-ti traiasca Mihnea si sa va aduca numai bucurii. La multi ani! Transmite-i Laurei ca Mihnea e un dulcel.
Irinusha, Crisuletul tau seamana mult cu Boby, sau cel putin asa mi se pare mie. Tare dulce poza aia in care-l viziteaza pisica si cea in care sta pe burata lui tati si se uita la tine. Un scumpic! Sotiorul meu nu comenteaza ca stau prea mult pe internet ca si el are forumurile lui de calculatoare si filme pe care le frecventeaza mai des decat frecventez eu DC.
Fetelor, am si eu nevoie de sfaturile voastre. Ma confrunt cu o problema. Anul acesta sarbatorim 13 ani de cand il cunosc pe sotul meu si 6 de cand suntem casatoriti. De aproape 6 ani suntem singuri plecati in lume, lucru care a ajutat enorm relatia noastra devenind si mai apropiati unul de celalalt. Pe Victor l-am planuit si totusi, desi am crezut ca amandoi eram gata/pregatiti pentru un copil se pare c-am gresit. Sotul meu a devenit foarte gelos si se simte dat la o parte. Eu il incurajez sa petreaca si el timp cu copilul, dar faptul ca plange il cam descurajeaza si prefera sa renunte. Bineinteles ca se creaza un cerc vicios: copilul plange pentru ca nu e confortabil cu taica-sau, iar taica-sau renunta pentru ca bebele plange. Din pacate, sotul meu lucreaza serile, si ajunge acasa destul de tarziu (in jur de 2:30a.m.) fapt care-l impiedica sa petreaca mai mult timp cu Victor sau cu mine. Pe motiv ca-i e teama sa nu striveasca copilul s-a mutat sa doarma separat, lucru care ma deranjeaza enorm. Un alt motiv de frustrare este ca desi dr. a zis ca e ok sa reincepem activitatile sexuale, eu am in continuare un discomfort si nu ma prea trage ata sa ma bucur de placerile carnii lucru care-l supara teribil pe sotul meu. Ce e de facut? cum sa fac sa-l apropii mai mult pe sotul meu de copil? ma deranjeaza enorm cand vad cat de mult se implica alti tatici in viata bebelusilor, iar al meu fuge de noi. Please, help!!!
haideti ca va las... m-am vaietat destul.
Pupici.
Christina, mamica lui Victor
http://pg.photos.yahoo.com/ph/savulescu_cris/my_photos
Christina spune:
Iuliana, sorry am vrut sa zic sa-ti traiasca Rares si m-am prostit, am scris Mihnea. Scuze inca o data!cred ca-si spune cuvantul obosela si ora la care scriu.
Lauraa spune:
Salutare mamici voioase!
Sunt fericita ca s-a mai racorit afara ca m-am saturat de canicula!!!
Lara papa mai bine de cateva zile,nu ca inainte dar totusi e cceva. La trei luni are 6 kg si 64 cm. E lunguta. E fff vioaie, cand sta pe burta ridica si capul si umerii si pieptul,sta sprijinta doar pe coate si antebrate. ateodata mai ridica si o mana si sta doar intr-una. In sezlong nu mai sta deloc,ssare afara si nu o mai pun ca mi-e frica sa nu cada. Mai nou o pun pe jos pe o patura cu jucarii langa ea. Chiar acum e acolo, a adormit.Ce sa-i fac,o las acolo ca daca o ridic se trezeste. Daca vine cineva si vede copilul dormind pe jos zice ca-s dusa cu Sorcova :) . Cateodata o mai ridic in fundulet pentru cateva secunde,e tare dragalasa.O sa caut si eu un curs de inot pt. bebei.Din sept. mergem la un curs de masaj.Imi caut si eu de lucru :) . Duminica am fost la maternitate sa vizitez o prietena care a nascut (fetita 4375g ) si mi-au dat lacrimile de emotie cand am revazut locul unde a venit Lara pe lume! AM fost asa emotioianta mai ales ca moasele i-au pus poza Larei la panoul de onoare!!!
Irinusha, imi place de tine ca esti optimista,asa sutn si eu de la o vreme am renuntat sa ma mai paniche di orice, copila e sanatoasa,vesela,jucausa, n-am de ce sa-mi tot caut motiv de panica. In plus am renuntat sa o mai compar cu alti bebei si am priceput in sfarsit ca fiecare bb e altfel si gata. Degeaba ma uit eu ca x are 10 kile si Lara n-are,trebe sa mai uit la noi in primul rand ca suntem si am fost doi slabanogi,mai ales THomas,il sufla vantul cand era mic.Cu cine sa semene dolofana?
Christina,te inteleg, cred ca trebuie sa-l lasi pe bebe mai mutl cu sotul si tu sa pleci de acasa macar o ora-doua (cand are el liber). Sa se obisnuiasca cu bebele si bebele cu el.Ca daca esti acasa si bebe plange,il ii tu si gata legatura intre ei. THomas era la inceput mult mai atasat de bb decat acum. Pt. ca el munceste,s-a izolat in dormitor singur si eu dorm cu Lara. Sigur ca somnul e important pt. el aici n-am ce face. Dar fiind atatea ore departe de ea,cand vine il simt putin incordat.AM hotarat sa-i las mai mult impreuna,aseara i-am trimis singuri afara.In curand o sa incep cursuriel de refacere dupa nastere si ievitabil o sa ramana impreuna sa se obisnuiasca
Mona, ce fain ca nasica e de varsta apropiata! Cat despre greutate,nu mi se pare Lia prea grasa ci cred ca e cum trebuie!!! si nici Victoria nu pare slabuta,mai ales ca dupa luna a-3-a copiii nu mai iau asa spectaculos in greutate.
Iuliana,multumim pt. pozele cu Mihnea,trnsmite-i Laurei ca eun dragalas si ea arata f. bine!!!
Va pupam!
Nally spune:
Buna fetiliii!
Nu am apucat sa citesc tot ce ati scris... sunt asa de obosita ... trebuie sa ne mutam ... imi caut casa (mi-a marit chiria proprietara si la cat cere pot inchiria ap cu 2- 3 cam!!!) ... Sebi a crescut si e tot mai energic... vrea sa ne jucam si sa fie cineva langa el cu care sa vorbeasca...... Apropo, a facut kk singur-singurel ieri a umplut un pampers!!!! Am sarit in sus de bucurie.. credeam ca nu mai face singur! Dar cred ca l-a ajutat mult si faptul ca in ultima saptamana l-am tinut intre perne in fundulet!
Noutati ... ii place sa se uite la tv, ii plac cantecelele pentru copii ( Alunelu, Un motan cat un pisoi, Ceata lui Pitzigoi!, Ratustele si altele!), rade in hohote cand vorbeste cineva cu el, aveam 7 kg saptamana trecuta si vom afla mai multe marti cand vom face vaccinul de la 4 luni (tineti-ne pumnii!), doarme toata noaptea, de la 22 la 5,30, tinem in manuta jucariile si le ducem la gurita sa vedem ce gust au, nu ne mai place suzi de nici o culoare si ne-am cam invatat in brate cu vizitele astea pe la bunici!
Eu sunt cu nervii intinsi la maxim dupa cum va spuneam ne cautam un apartament de 2-3 camere si nu stiu cum ma voi descurca cu mutatul si cu copilul in acelasi timp! Cred ca voi chema o bunica sa ma ajute ca singura nu cred ca fac fata!
Va pupic dulce de tot si mai vb!
Nally si Sebastian (14.04.2004)
web
www.desprecopii.com/albumphoto/folderview.asp?bid=9&folder=Alina%20Nitu" target="_blank">web
clau07 spune:
quote:
Originally posted by Christina
Si o alta problema pe care o avem sunt scutecele de unica folosinta. Noi folosim Huggies. Toate bune si frumoase pana acum vreo 2 saptamani cand a inceput sa i se scurga kk din scutec si nu doar o data. Chiar si cand nu face f. mult. si de curand am vazut ca chiar si pipi-ul se scurge in pat. Mentionez ca scutecele pe care le foloseam erau pt. bb pana in 7 kg si al meu abia daca are vreo 6. Am luat unele mai mari, dar vad ca se intampla acelasi lucru cu pipi, si sper sa nu gasesc vreun kk la mine in pat. Voi patiti asa? care-o fi cauza?
In fine, nu mai apuc sa scriu mai mult ca-mi plange puiul.
La multi ani tuturor sarbatoritilor!
Pupici.
Christina, mamica lui Victor
Cristina, si la noi s-a intamplat, chiar de mai multe ori sa udam patul. Eu zic ca daca pipi sau caca iasa din scutec inseamna ca este mare sau nu a fost bine pus. Si la noi se intampla cand trec la un scutec mai mare e prea lejer si iasa pe linga chiar daca nu este plin. Si noi folosim tot Huggies.
Noi nu am inceput sa-i dam vitamina D. Doctorul nostru a spus ca el de obicei prescrie vitamina D dupa doua luni. Asa ca acum de abia incep sa-i dau.
Referitor la cealalta problema , si eu cred ca ar trebui sa-l lasi pe sotul tau in week-end mai mult cu Victor . Atunci va fi mai odihnit si poate va avea mai multa rabdare. Sotul meu a spus ca copilul intoarce capul dupa vocea mea, cand intru in camera si o tine el in brate. Este un pic gelos dar i-am zis sa stea mai mult cu el. Si al meu sot vine obosit seara si uneori cand ajunge dupa ce am facut baita de seara nici nu o mai ia in brate. In week-end il las sa se ocupe mai mult de ea. Ca sa se obisnuiasca si copilul , pentru ca uneori se uita la el cu o privire de parca s-ar intreba : "Ce mai vrea si omu' asta?"
Claudia si Alexandra
clau07 spune:
Nally , iti doresc sa gasesti un apartament cat mai repede pe placul tau. Ar fi bine sa o chemi pe mama sa te ajute. Eu m-am mutat dupa ce s-a nascut Alexandra si daca nu as fi avut o prietena sa ma ajute nu stiu cum reuseam. Mi-a spalat geamurile, mi-a pus lucrurile prin dulapuri, a aranjat in bucatarie. Eu am fost mai mult cu Alexandra , nu reuseam sa ma ocup de altceva. Iar stresul tau il va face si pe Sebi mai irascibil. Asa ca lasa-i pe altii sa se ocupe de problema mutatului.
Claudia si Alexandra
madutza spune:
Buna fetele!!! Remember me? Sunt eu aia cu o problema pe saptamana....Pai mi-a trecut mie raceala la plamani si apare altceva...De luni pisicutza mea e cam maraita, cam refuza sanul...v-am povestit. Ma duc marti de urgenta direct la ORL(nu stiu daca v-am mai spus despre asta) si cica e curata in urechi, ca asta era stresul meu. Da fetita mea era tot schimbata si pana la urma ieri m-am dus la dr. de familie si : rosu in gat. Am crezut ca mor!!! Stiu ca nu e mare lucru, dar imi faceam procese de constiintza, oare chiar sunt o mama asa neglijenta de se imbolnaveste copilul asa repede? Dupa ce am tras portia de boceala, m-am calmat si cu Dumnezeu inainte, ce sa fac...?
Maine plecam la munte, in sfarsit, si sper sa prindem vreme buna.
Nally, spor la treaba cu mutatul. Te inteleg perfect ca m-am mutat si eu de fro 10 ori pana acum, dar nu cu BB e adevarat.
Felicitari pt. noile performante ale BB-ilor vostri!!!
Ma duc la culcare acum ca sunt fff. obosita si maine o sa ma trezesc devreme. Imi pare rau ca nu pot sa va raspund la toate, dar nici nu am vre-un sfat in mod deosebit, din cate v-am citit. Va doresc un week-end placut!
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
Irinusha spune:
Iuhu ... mi-a adormit copilul singur in patut ... e pe spate, dar nu risc sa-l intorc pe burtica ... stau doar sa-l pazesc si inca nu-mi vine sa cred :) Azi a fost asa de chitait ... zice Lauraa ca se bucura de racoare, dar noua nu ne place se pare. Am mai observat eu ca la ploi face urat Cris si azi a fost o zi ploiasa ... si tare greu a mai fost. Am iesit doar cu tati afara si binenteles ca ne-a apucat o ploaie pe cinste - noroc cu protectia de ploaie ... am facut baita, am papat, dar de dormit nu a vrut ... si s-a tot chitait la mine in brate, dupa si pe perna leganat ... asa ca l-am lasat sa-si faca damblaua si sa ne molfaiasca salteaua ... ca nu mai sta decat pe burta si cand prinde ceva cu gurita, asta e ... toti ursuletii lui sunt fleasca ... suge tot. Noroc cu tati, care a zis sa-l punem in patut si sa papam si noi ceva ... a "vorbit" el ce a vorbit si dintr-o data nu s-a mai auzit nimic ... si cand ma uit, dormea ... nu-mi vine nici acum sa cred!!! Sper sa devina rutina ca tare bine mai e ...
Madutza, imi pare rau de Uca. Nu-ti mai face griji, esti o mamica super!! E micuta mai sensibila, doar atat. Lasa ca o sa creasca ea si o sa vezi ce fata "strong" o sa fie! Hai, lasa lacrimile si distreaza-te la munte!!! Vreme buna si pupicei printesei!
Cristina, la pampers si altele nu ma pricep, ca Cris face destul de taricel si ramane tot unde trebe. Dar ma bag sa-ti dau sfaturi la a doua intrebare. Sa incep asa: si Boby incepuse cu crize de gelozie ... e mult spus "crize", pur si simplu mi-a spus ca se simte in plus, ca de cand il am pe Cris pe el nu-l mai bag in seama ... Am stat si m-am gandit si a trebuit sa-i dau dreptate ... prea imi indreptasem toata atentia asupra piticului, numai despre el vorbeam, numai cu el stateam ... ei, stiti si voi cum e. Si mi-am spus ca nu se mai poate, pana la urma suntem o familiuta, toti trei, nu numai eu cu Cris. Si m-am schimbat ... l-am implicat si pe tati in "avut grija!" ... si functioneaza, vad ca nu se mai plange ;) Cu "nebunelile" e si asta o poveste ... la mine a fost chestie psihica, pur si simplu mi-a fost frica si m-am blocat ... trebuie doar sa-ti iei inima in dinti si sa incerci. Daca totusi nu te simti bine spui "stop", nu cred ca sotul te va viola :) ... dar ai sa vezi ca e si mai fain decat inaintea copilului. Curaj!!!
Nici lui Boby nu-i place cand plange Cris ... mai ales daca e obosit de la servici. Si totusi el poate sa-l linisteasca ... dar au fost si momente cand a venit cu el la mine, numai sa scape de urlator. Si atunci n-am mai vrut eu, ca e copil si un copil mai si plange ... l-a vrut, atunci trebuie sa-l iubeasca si sa aiba grija de el si in momentele mai dificile ... nu prea i-a convenit, dar a facut-o! Cateodata trebuie sa-ti impui punctul de vedere ... asa l-am facut intr-o seara sa mi-l si adoarma ... eu faceam pe la 10.30 mancare si a trebuit, s-a descurcat de minune de era tare mandru de el :) Eu zic sa incepi usurel, lasa-l pe Victor cu tati cand e linistit, mancat, schimbat de pampers, deci linistit. Invata-l pe tati cum sa vorbeasca cu el, cum sa-l schimbe, etc. Cand vezi ca s-au obisnuit unul cu altul, lasa-l si cand plange ... fa-ti de lucru si spune ca nu poti acum, sa-l preia sotul, daca altfel nu merge. Cu timpul o sa se obisnuiasca amandoi cu noua situatie. Tu parca alaptezi, nu? Cand eram cu burtica si nu stiam ca nu pot alapta mi-am luat pompa de muls numai ca sa ma mulg sa poata sa-i dea si Boby micutului sa pape ... sa cunoasca sentimentul. Stiu si eu ca nu-i tot una cu alaptatul la san, dar totusi ... te-ai gandit si la asta? Poate-i apropie. Si incearca sa fi si mamica si sotie ... e greu acum, dar se poate. Hai, capul sus ... cand o sa creasca piticul si o sa fie mai usor de ingrijit o sa va fie si voua mai usor ... eu sper barem ;)
Lauraa, nu-ti face mai griji ... si eu tot pe jos il tin pe Cris ... pe paturica lui de joaca (Spieldecke) ... inainte o tineam pe canapea, dar de cand e mobil imi e frica sa nu pice ... de pe covor nu are unde pica ;) asa ca stau linistita. Doar ca-l mai gasesc inafara paturicei, pe covor, molfaind fericit la el ... ei, isi face si el anticorpi :) Insa ma bucur ca esti mai relaxata ... fata e f. bine, fotomodel o s-o faci de creste asa in continuare :) Cand mai pui poze noi s-o admiram si noi?
Nally, ascult-o pe Claudia ... e nasol sa te muti si fara bb, dar cu o grija in plus ... Bafta sa gasiti ceva bun si ieftin!!!
Va pupic ... deja am scris o groaza de v-am innebunit! O noapte buna si un week-end minunat!!!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
Irinel spune:
Buna fetele!
Madutza, tu esti fata cu o problema pe saptamana si eu cea care ma vait non-stop :-) da acum sa stiti ca nu ma pot vaita si nu-mi pare rau deloc. Numai de ar tine... Bebelica nu mai e plangacios. Sa se fi terminat oare colicile??? Bineinteles ca mai maraie, da cu motiv, chiar si de plicitseala, da e alt plans si se calmeaza usor. Sper sa nu mi-l deochi singura ca a mai avut cate o zi din asta si apoi si-a "revenit" la forma plangacioasa. De vreo 3 zile doarme si noaptea binisor. Azi noapte l-am culcat cam tarziu ca am fost in vizita asa ca i-am facut baita abia pe la 11, la 12 s-a culcat si a dormit pana la 5:45, a papat si iar somnica pana la 8:45. Ce bine ar fi sa doarma asa mereu. Se pare ca e bine ca il pun pe burtica, sper sa mearga si de acum.
Fetele, Strumfu' meu nu se intoarce inca si nici nu da semne, da ce credeti ca facea azi? Era tare necajit ca voia sa se ridice in fundulet si nu reusea!!! Nici nu-mi venea sa cred...da il vazsu si o vecina si zise ca intr-adevar se opinteste sa se ridice. Bineinteles ca prea mare succes nu are, da un picut de tot se ridica.
Christina, Irinusha cred ca ti-a dat cel mai bun sfat in ambele probleme. Sa stii ca si sotul meu a avut o perioada cand, desi se ocupa cat de cat seara de bebe, ii era frica de el, de fapt de plansul lui. Cum plangea, cum tzop la mine in brate ca cica la mine se calmeaza. Pana i-am zis, incearca macar si vezi ca il vei calma si tu. Si usor-usor, a inceput sa aiba rabdare. Important e sa ii spui si tu cam ce sa faca. Fiecare copil se calmeaza in felul lui, si cred ca asta tine si de cum l-a obisnuit mamica lui, e normal, noi stam cu ei toata ziua, tatii ii vad cateva ore pe zi si in week-end. Sunt perfect de acord cu sfatul asta si plus cu celalalt cu "placerile carnale" :-) Daca te doare, evident trebuie sa mai asteptati un pic, da sigur nu e doar psihic? Poate ti-e teama, cred ca la toate ne-a fost, ca ne va durea. Adevarul e ca si pe mine m-a durut primele dati da era la doar 6 saptamani si un pic dupa nastere. Cred ca acum ar trebui sa fii ok. Daca e doar oboseala si faptul ca nu prea ai chef si esti preocupata de bebe prea mult, atunci cred ca e bine sa faci un efort si din cand in cand sa ii arati lui tati ca iti mai pasa si de el.
Uitasem sa iti spun cam in ce consta controlul celui mic de obicei la doctor. Se uita la putulica, fundulet, nu stiu ce vrea sa vada, probabil daca are iritatie. Apoi ii analizeaza burtica, asculta cu stetoscopul, se uita in urechiusi si in gurita cu un aparatel si il cantareste. Cam atat, nimic deosebit.
Irinusha, vreau si eu!!! Chiar mi-a zis vecinica mea sa incerc sa il las singurel sa adoarma, da n-am avut curaj, Poate incerc si eu, ca s-au mai vazut minuni...
PUpicei
Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
Data nasterii: 28 Mai 2004
Irinel spune:
Lauraa, tare mult ma bucur ca papa mai bine Lara si mai ales ca tu te-ai linistit. Si la noi s-a mai racorit si eu ma bucur, da vad ca beblicul meu e cam friguros si sughite cam des.
Nally mi-era dor de tine. Iti doresc sa gasiti un apartament cu chiria mica si sa fie pe placul vostru. Mai ce copil mare ai!! Ce ma mai mir, doar e primul dintre copilasii nostri...
Madutza distractie placuta la munte. Ai idee cum a facut Uca rosu in gat. Nu de altceva da sa stiu sa il feresc si eu pe al mic.
Monet, nu mai stiu daca ti-am raspuns, da mie mi se pare ok greutatea Liei, pai atunci eu ce sa mai zic cu aproape 7 kg ale lui bebe la 2 luni? Da vad ca acum deja papa mai putin cred ca n-o sa mai ia chiar asa mult in greutate.
Weekend placut fete dulci si bebelici scumpicei
Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
Data nasterii: 28 Mai 2004