Bebelusi de iunie-iulie 2003 (26)

Bebelusi de iunie-iulie 2003 (26) | Autor: Oana_B

Link direct la acest mesaj

Continuare la
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29460" target="_blank">Bebelusi de iunie-iulie 2003 (25)

Oana_B

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Tocmai cind postam si eu mai cu spor, au inchis subiectul, asa ca am copiat si eu panseurile aici, nu de alta, dar scriu destul de rar, si era pacat sa se piarda .

Buna mamici, tatic, bebici.

ROMANA, bine ai revenit printre noi, esti de admirat ca mai gasesti timp si de forum cu cite ai de facut. Asa cum mai spuneau fetele pe aici, n-ai putea sa gasesti pe cineva sa te ajute macar un pic la treburi, acum cind esti singura cu cei mici?

V-am admirat si eu pozele si ma tot mir ce mari sint copilasii nostri si cum s-au schimbat intr-un an.

MARTA - lasa depresiile, c-am sa-ti spun cit are Mariuca mea la 1 an : 7,70 Kg si 70 cm. Ce zici, Vladut e chiar gras pe linga ea, nu-i asa? Si cu toate astea, dr noastra pediatra ne-a spus acum cind am fost la vaccin sa stam linistiti, pt ca e un copil sanatos si foarte activ si nici n-are cu cine sa semene grasuta si pina la urma "pe copii nu-i luam la kg". Ai sa te convingi ca nu e o "slabanoaga" din ultimele poze de la turta. Cu Maya Carmenutzei nici n-avem tupeu sa ne comparam...
Apropo de vaccin (BIBI), noua ne-a spus ca PRIORIX-ul sa-l facem peste o luna si sa-l cumparam, pt ca se da gratuit, dar o doza la 10 copii si nu ni-l recomada pe acela.

ELENA, voiam sa-ti mai spun tie ce frumosi sinteti toti patru. Felicitari pentru cei doi copii reusiti si mai da reteta pe aici, ca mai sint doritoare .

Altfel, Mariuca e la mama pt 3 sapt, pt ca tanti bona e in concediu, asa ca eu si tati ne miram ce liniste e in casa si cum nu mai alergam noi dupa nimeni peste tot, dar deja ne este tare dor de ea...
A, stie sa cheme pisica : pis, pis, de ne stricam de ris ca e un pic sisiita.

V-am pupat.

http://community.webshots.com/user/ianina2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Intrasem in viteza turbo ca sa va povestesc despre we meu, dar am vazut ca pe aici se dicuta lucruri serioase si am zis sa mai aman.

Martta. Hai sa-ti zic eu cum te vad eu acum. Esti intr-un mare rahat( ), scuze, iar asta se datoreaza surmenarii. Examenele pe care ti-ai propus sa le dai si sa le si iei sunt al dracului de grele iar aceasta bola moderna care se numeste stresul si-a spus cuvantul. Sfatul meu: nu-ti mai omori nervii cu medicul deoarece:
- ai procedat corect cand ai refuzat sa-i faci vaccinul acum;
- o intepatura poate sa faca orice asistenta, vezi de exemplu ca la Centrul de Diagnostic si Tratament Victor Babes Priorix costa 430.000 lei iar intepatura probabil inca vreo 300.000 lei, deci e ca si rezolvata treba!
- Vladutz nu e slab si chiar daca e rahitic nu e vina ta. David mananca ca un capcaun, are 13 kg., l-am hranit ca la carte-lapte bun, sucuri naturale, branza de vaci, legume, carne, oua, bla, bla, bla..., i-am dat si supliment de vitamine si alte sucuri din astea si tot rahitic e. So what?!? Acum inseamna ca trebuie sa-mi pun streangul de gat. Rahitismul se mai corecteaza (nu stiu daca termenul ales e cel mai bun) in timp. Citeam intr-o revista saptamana trecuta ca varsta optima la care debuteaza rahitismul este 3-6 luni, adica exact perioada in care copilasii noastrii nu prea au vazut soarele caci eram inplina iarna.

Iar in ceea ce priveste examenele mai am un sfat: INVATA PANA SIMTI CA-TI CRAPA CAPUL. Examenul de intrare in magistratura e chiar criminal nsi daca tot ti-ai omorat neuronii pana acum nu mai lasa un medic panicos sa te scoata din ritm. Hai, bafta si spor la invatat!

Multumesc pentru info legate de vaccin. M-am lamurit. Lucrurile stau asa: in schema gratuita de vaccinare intra TRIMOVAX, tot anti rubeola, rujeola si oreion, numai ca-i facut de alt producator. Deci PRIORIX nu-i gratuit, dar tot am draci pe medic ca nici macar nu s-a sinchisit sa ma intrebe deca vreau vaccinul gratuit sau nu. Era dreptul meu sa fac o alegere si asa ma enerveaza cand hotaraste altul pe banii mei, dar asta numai asa ca-s a dracu`, ca oricum lui David tot PRIORIX ii faceam

Andra, vremea la mare a fost EXCELENTA, ba nu, mint, a fost gretos de cald, dar despre mare, altadata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Salutare dragi mamici!

Elena ma uit la piticii tai si tare-i vad pe-ai mei. Si fi-mea tot bagareata si tupeista, iar Mateias cumintel.

Romana, incearca pe cat posibil sa-l duci cu vorba pe Cristi cand e vorba de mancat lapte noaptea. Mai bine ii dai jucarii in patutz si un biberon de apa la indemana, pentru ca daca apuca sa o ia de la cap cu mancatul noaptea la varsta asta, iti va fi tare greu sa-l dezveti. Matei a trecut pe lapte LaDorna de 1,8% (2 mese). Nu il fierbem pentru ca e oricum suprapasteurizat. Peste lapte "prima crestere" am sarit pentru ca nu gaseam in fata blocului si nu am vrut sa risc sa alerg dupa el cu catel si purcel (a se citi Ana si Matei) pana la MegaImage (~1km) tocmai la ora de culcare. In afara de lapte mai mananca 1 masa copioasa de fructe, una de legume+carnita si una de ce-o fi (iaurt, branzica de casa, paste cu branza,lapte sau legume etc).
Cat despre coboratul copiilor din bloc - dupa doi copii am invatat doua lucruri: rabdarea si "tupeul". Daca nu ma descurc cu ceva ma duc la primul om cu o privire neagresiva si cer ajutor. Inainte mi-era jena sa ma si gandesc la una ca asta, dar acum daca nu merge liftul ma duc prin vecini sau gasesc prin fata blocului un pusti care sa ma ajute sa urc 2 copii si un carut. Incearca sa gasesti prin bloc un pusti/pustoaica de liceu in vacanta, vreun pensionar in putere sau orice alta persoana saritoare, ia-l pe Alin in marsupiu si pe Cristi in carut si iesiti la soare pentru ca e cel mai bun lucru pe care il puteti face. (Nu da cu oua daca par agresiva in chestia asta - sunt fata tatalui meu care sustine ca "un copil trebuie sa stea afara de dimineata pana seara")

Martta, Bibi a pus punctul pe i, asa ca nu-ti mai spun decat BAFTA si schimba-ti doctorul cel prea plin de idei. (Si nu te mai culpabiliza ca nu-i faci desert, cate dintre noi crezi ca au timp sa faca macar doua feluri de mancare?).
Pentru cei ingrijorati de greutati prea mari/mici aici sunt diagrame cu inaltimea si greutatea copiilor americani http://www.cdc.gov/nchs/about/major/nhanes/growthcharts/clinical_charts.htm . Tineti cont de faptul ca in medie americanii sunt mai inalti si mai grei decat romanii, dar diferentele nu sunt semnificative.
9.2 kg ale lui Vladut inseamna ca e mai greu decat cca 15% din baietii americani de aceeasi varsta.

pe curand,
madishor bombanitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Bibi - dupa razboi..., pai nu puteai sa ma suni si tu simbata dimineata si sa-mi zici de soarele de la mare?!? Ca noi am vorbit cu un idiot de coleg de-al lui Dani, care i-a zis ca-i naspa vremea, asa ca ne-am lasat pagubasi, ptr ca ieri sa ne zic ba ala, ba ala ca a fost frumos si cald. Ca noi abia asteptam sa "aruncam" copilul din mers la bunici si s-o zbughim. Asta e, poate mai prindem o "data viitoare", desi mira-m-as ca intram in concediu, iar dupa e deja ultima saptamina din august.

Marta - nimic nou fata de ce-au spus deja fetele, cit despre gatit prajituri sau alt felul 3 la prinz , banui ca glumesti, ca eu ii dadeam cu cratita-n cap, sa-i gateasca el daca in afara de stat cu copilul, gatit 2 feluri si invatat mai avea asemenea pretentii.
Eu cred (dupa pielea mea) ca tatii care nu stau cu copiii macar 50% din cit stam noi (cu gatitul, hranitul de rigoare) nu au idee ce inseamna. Eu imi tot propun sa-l pun pe-al meu sot la treaba, dar cum ma enerveaza cu intrebarile si datul cu stinga in dreapta, sfirsesc prin a continua sa-i dau doar eu de mincare, il schimb tot eu (acum citeva luni cind l-am pus sa-l imbrace ca sa putem pleca mai repede i-a bagat ambele picioare pe-un crac de pantaloni - nici nu stiu daca e de ris sau de plins), iar de gatit evident ca tot eu ii gatesc (oricum din an in paste, ca in timpul saptaminii e cu bunica). Asa ca bag de seama ca-s mai buna la sfaturi decit la pus in practica, dar macar am planul in minte. Cit despre rahitism - idem bibi, Luca are si el 11 kile, in conditiile in care s-a nascut cu 4.5, deci conform graficelor de crestere ar trebui sa aiba vreo 2 kile in plus, iar torace evazat, fontanela mare si alte-alea semne de rahitism a avut de la inceput si crede-ma ca i-am facut si D injectabil cind avea vreo 6 luni, i-am dat si cite 10 picaturi de Vigantol o perioada, tot tacimul - el tot asa e!

madishor - bravos, descurcareato, ma gindeam eu ca exista solutii undeva si ptr traiul cu 2 copii! Si eu am fost "sora mai mare" iar frati-miu intotdeauna s-a uitat cu admiratie in gura mea, ce spuneam eu era mai adevarat decit ce-i spuneau ai mei - mi-e cunoscuta schema!

romana - pai de ce ii mai si fierbi laptele, daca e pasteurizat??? - tu iti complici viata inutil! Mai bine da-i tot lapte praf, e mai simplu.

pup,
Andra

http://www.geocities.com/luca_obejdeanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

ANDRA: Ii fierb laptele chiar daca e pasteurizat pentru ca nu se stie niciodata. Ami bine previ decit sa tratezi si avind in vedere ce bolnav a fost. Pe de alta parte la modul in care-si baga miinile in gurita dupa ce le pune pe jos… ar trebui sa nu mai fierb nici un lapte , nici un biberon si nici o apa.

MARTA: Si Cristi e rahitic. Acum eu banuiesc ca din cauza ca nu prea a iesit afara si ca nu i-am dat suficienta brinzica facuta in casa cu calciu ( am fost cam lenesa in privinta asta). I-am marit doza de vigantol si ii dam 10 zile pe luna calciu gluconic. Speram sa mergem anul viitor la mare ca e foarte buna o cura heliomarina pentru copii rahitici.
In privinta examenelor vezi ce si cum faci dar nu te lasa. E greu cu un copil sa mai si inveti dar poate-l trimiti un pic la bunici daca ai incredere in ei.

MADISHOR: Nu stiu daca e bine sa-l amagesc cu ceai. Am incercat dar el se uita disperat spre zona unde ii pregatesc laptele praf si era clar ca vrea lapte. Asa ca o sa las copilul sa bea lapte ca nu-I face rau. Acuma daca tot ma trezesc nopatea pot sa-I dau si lui . Daca nu era Alin si ma trezea doar Cristi poate era alta situatia.
In privinta iesitului afara cu cei doi baietei …m-am gindit si eu sa rog o vecina sa ma ajute . Acum e totusi greu sa ne potrivim programul ca sa iesim dimineata din cauza orarului de masa al celor doi. Am iesit aseara cu sotul. El il tinea in brate pe Cristi si l-a mai pus si pe jos, iar Alin in carut in landou.
Nu am mai cumparat inca un carut ca nu are sens. Daca iese sotul cu Cristi demontam landoul. Cind ies eu cu Alin montam landoul.

Poate cind o sa-si tina Alin mai bine capul, desi aproape ca il tine singur, poate o sa cobor cu amindoi deodata. Prima coborire va fi cu carutul, apoi cu copiii. Sper sa invete si Cristi sa coboare scarile cu pasi mai siguri. Poate luna viitoare se va intimpla si asta.

MADIC: Pina acum am ajuns la concluzia ca e mai bine cind sint singura cu amindoi deoarece e si Cristi mai cuminte asa. Nu stiu pina cind o sa-l tina cuminteala asta. Oricum in tot ce fac incerc sa-I explic ce se intimpla si mai ales cind ma ocup de Alin. Acum ii place si lui sa-I faca “nana” , adica nani-nani in carut. Il incinta sa impinga carutul cind e Alin acolo.

AM O MARE PROBLEMA . La sinul drept in partea de jos mi s-a intarit o zona si ma cam doare mai ales cind e sinul plin. Banuiesc ca a stagnat laptele acolo. L-am pus pe Alin sa suga dar nu s-a tras “guguloiul”. A mai patit careva asa ceva? Ce ati facut? Oare trece singura problema sau se agraveaza?
Am citit in “mama si copilul” ca sa stau de 3 ori pe zi 10 min cu sinul in apa calda dar cine are vreme de asa ceva.

http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003

si mail pentru poze bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

ROMANA uneori se trage de la sine, uneori nu. Daca desi Alin suge, nu trece, incearca si cu o pompita. Si fa masaj in zona respectiva. Ai grija, ca se poate ajunge si la bisturiu de la asa ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

"Am citit in “mama si copilul” ca sa stau de 3 ori pe zi 10 min cu sinul in apa calda dar cine are vreme de asa ceva."

ROMANA - vrei sau nu vrei, cam asta e solutia. Si eu am patit-o si o puneam pe Mariuca sa suga mai des la sanul cu probleme, foloseam si pompita si cufundam sanul in apa cat mai fierbinte de cate ori puteam (cu masajul n-am rezolvat nimic, numai dureri groaznice).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

servus!
sa va scriu si eu ceva.
anne are 5-6 dinti, dar a inceput sa muste, momentan numai pe mine. nu stiu de ce, nu stiu ce sa fac. eu sunt cea care sta cel mai mult cu ea. oare de ce?
copiii vostri fac asa ceva? mi-e si frica cand se apropie cu gura deschisa de mine.nu are neaparat locuri preferate.
ce dsa fac?
in rest suntem bine, grasute, 11 kg, vreo 70 cm!!!!!
va pupam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Fetelor,multumesc pt incurajari!Chiar simteam nevoia!
O sa tin cont de parerile voastre si o sa vad ce pot sa mai fac...
Astazi l-am trimis pe sot la pediatru cu Vladutz!
Considera ca nu sunt semne de rahitism, dar ne-a recomandat sa-i dam Ca Pharco 10 zile/luna.Poate ca a fost mai blanda cu noi in exprimare.Cert e ca "e cam slabutz" si din punctul ei de vedere.
Am sa incerc sa mai fac ceva schimbari in alimentatia lui si poate se va ameliora situatia.
Bibi, cred ca ai dreptate cu stresul.
Incerc sa-mi pastrez calmul si sa fac tot ce-mi sta in putinta ca sa ma pregatesc f. bine.
Andra, voi profita si eu de faptul ca e sotul in concediu si-l voi pune pe el sa se ocupe mai mult de copil.Oricum, eu am fost surprinsa de faptul ca s-au descurcat 3 zile la mare fara mine.Am mai descoperit eu unele lucruri pe care nu le facuse intocmai cum mi-as fi dorit(de ex.sapunul lihid era neinceput pt ca nu si-a dat seama ca eu l-am cumparat inainte de plecare, dar nici nu m-a intrebat la tel, desi am tot vorbit si nici nu s-a obosit sa-i cumpere sapun pt copii,asa ca l-a spalat cu sapun de la hotel),dar erau incantati amandoi de timpul petrecut impreuna si mi-am propus sa fiu putin mai indulgenta cu el, in ideea ca trebuie incurajat sa se ocupe mai mult de Vlad si cu siguranta va descoperi ca lucrurile pot sa fie facute mai bine si fara sa-i tot spun eu.
Romana, bunicii din partea sotului, desi sunt medici, nu par prea incantati de ideea de a avea grija de el.Invoca motivul ca au un caine care nu suporta copiii(ceea ce e si adevarat), iar mama a decedat si pe tata nu ma pot baza!
Solutia se pare ca va fi sa-l incurajez pe sot sa mai iasa cu copilul, mai ales ca e si in concediu!
Madishor,poate ca ar fi bine sa petrecem o perioada in SUA, ca sa ne simtim si noi bine ca avem copilul gras.Ideea n-ar fi rea
Madic, poate mergem impreuna!Nu?

Marta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Noi de-abia am facut vaccinul si..asteptam reactii..
Romana, de-abia acum am vazut si eu pozele si m-am emotionat..cum poate sa fie cu 2 bebelusi...Iti tinem pumnii ca tare greu trebuie sa fie..dar si frumos!
Carmen, greutatea lui Maya m-a lasat fara cuvinte...
Elena, frumosi copii aveti!
Martta, eu as renunta la dr respectiva, ca eu am antecedente. Adica la cat platim (la mine sotu') asigurarile alea de sanatate meritam alt tratament la ei in cabinet, ca pana la urma de la noi isi iau banii.Spun asta ca si eu sunt patita. Taisia avea rosu in gat si tampita de dr vroia s-o vaccineze, ca ea pleca in concediu! Am refuzat si m-am dus astazi la dr particular, la care mergem de obicei si de care eu sunt f multumita. Lui nu i-a mai scazut prestanta ca a facut un vaccin (ca de obicei dr de familie trebuie sa vina acasa inclusiv cu asistenta dupa ea ca singura ii cade mana sa faca un vaccin). Una peste alta, bafta multa la examene!
Revenind la dr de familie, am spus ca joi am fost la ea si nu mi-a vaccinat-o, ca avea rosu in gat. Tampita mi-a zis sa ii dau Augmentin, ca cica are o infectie si d'aia nu-i trece. Eu nu am bagat-o in seama, i-am facut exudatul(evident nu are nimic), Taisiei i-a trecut si am scapat si de data asta fara antibiotic. Nici nu vreau sa ma gandesc cati copii i-au antibiotice DEGEABA din cauza unor incompetenti de dr, care nu sunt in stare sa faca diferenta dintre o simpla viroza si o complicatie. Ma scuzati, dar mi-am varsat si eu naduful, pt ca Taisia o trage inca si acum din cauza unui antibiotic dat de o dementa la 2 luni (avem inca probleme cu digestia).
Mai spuneti si voi din experientele cu bebe la mare , ca acus plecam si noi! La Eforie Nord, ca ne-am sucit.
Noua dr ne-a recomandat asa: dupa o luna Priorix+Varil-Rix, iar din septembrie pana in aprilie 10 ml Ca/15 zile pe luna (asa se da dupa un an pt toti copiii). Luam in continuare Vigantoletten si se vede o diferenta clara, ca se absoarbe mai bine, nu avem probleme cu Ca si fontanela s-a inchis vizibil.
Noi inca nu am renuntat la biberon, ceva sugestii cum sa facem asta?
Taisia are niste pete galbene pe dintisori (dr zice ca s-a intamplat ceva inca din perioada intrauterina - un factor extern si ca nu am ce face). Voi aveti probleme?
Mie mi se pare ca are putin la ochisorul stang strabism, si nu stiu daca ar trebui sa merg la dr...Iar despre ghete, cica trebuie musai cu talonete si pe glezne (mai ales ca Taisia calca stramb cu un piciorus).
La Z au reduceri (multumim pt informatie) si acum te poti apropia de unele lucruri care erau f scumpe in sezon,merita sa incercati!
Am fost in Mall si au un loc de joaca tare fain, iar parintii pot sta pe la terase (o berica, ceva...).
Noi cand ne intalnim???
Va pupam,
Gio si Taisia

Mergi la inceput