Sindromul de hipercoagulabilitate (3)
Raspunsuri - Pagina 3
BESTUTZA spune:
Dragelor dragi! Am fost sambata la control si totul e bine! Am vazut ca se perpelea de colo pana colo se tot juca cu manuta ba sus , ba jos! AM vazut ochisorii, nasucul si barbia! M-am linistit ca e bine! Peste doua saptamani mergem la dr.Iosup pentru echo complexa! PAna tunci mai am de facut patru injectii si se pare ca e gata! Voi ce mai faceti? Sunteti in concediu! O sa plecam si noi dupa ce terminam cu zugraveal asi mesterii, ca orice mesteri care se respecta si-au mai luat si alte lucrari si ne duc cu vorba de o saptamana ca nu stiu ce probleme au! Asa ca totul e minunat , dar nimic nu mai conteaza daca bb e bine!
Cu drag, Andreea
monu spune:
ma bucur ca bebe este bine. eu sunt ok si astept sfarsitul lui august sa ma duc la control deoarece as vrea pe 21 septembrie a.c. sa incepem atacul.
pupici
monu
Zadi spune:
Buna fetelor,
Eu nu v-am mai scris caci am avut o perioada foarte agitata la serviciu.
Fiind sef departament am multe rapoarte si situatii de incheiat si predat, plus sa imi scolarizez colegii pentru perioada cat voi lipsi in concediu de maternitate. E foarte greu si solicitant.
Bebelasa mea e bine, creste in burtica mea. Spatele a inceput sa ma doara, dar nu insuportabil. Noaptea nu mai pot sa dorm pe o parte, ci numai pe spate si foarte putin inclinata pe o parte. Abia pe 15 aug. fac 5 luni, asa ca mai avem mult.
Nu mi-a raspuns nimeni referitor la vitamine in perioada sarcinii. V-a prescris medicul sa luati prenatale? Din ce saptamana?
Mie nu mi-a prescris nici un fel de vitamine si simt ca as avea nevoie. Eu sunt in saptamana 21.
Mai este o burtica de 21 de saptamani sau apropiata? Cate kilograme ati luat in greutate? Eu am luat 5 kg, in conditiile in care pana in saptamana 14 nu am pus nimic, iar in 5 saptamani am pus 5 kg.
Cu drag, Dana
Zadi
Mela Pitica spune:
Buna fetelor,
Va urmaresc de mult timp discutiile, dar nu am avut curajul sa particip si eu la ele. Si eu am aceeasi problema ca si voi, adica boala anticorpilor antifosfolipidici. Dr. Badiu este cel care imi urmareste sarcina si tot la dr. Uscatescu, de la Fundeni merg si eu in fiecare luna.
Am 33 de ani, sunt insarcinata in 27 de saptamani si este a doua sarcina, mai am o fetita care in septembrie implineste 10 ani si acum tot fetita este.
Nu speram vreodata ca voi mai avea un copil, deoarece am diverse probleme de sanatate, adica toate grasimile din sange le am mari, aceasta din urma fiind ultima descoperita.
Acum sase ani am avut un avort spontan, la o luna, iar acum patru ani o sarcina oprita in evolutie.
Cand am aflat ca sunt insarcinata nu mi-a venit sa cred si am fost foarte speriata cand am aflat rezultatul analizelor de la Fundeni, iar atunci a fost prima data cand m-am gandit la o intrerupere de sarcina, dar dr. Badiu m-a incurajat foarte mult si chiar daca mai am momente in care ma gandesc la ce poate fi mai rau, sunt convinsa ca Dumnezeu este alaturi de mine si nu ma va lasa. Am simtit acest lucru de multe ori si stiu ca numai Dumnezeu m-a ajutat sa am acest copil.
Mi-as dori foarte mult sa mai discut cu voi si ma bucur ca mi-am luat inima in dinti si am scris.
Astazi am fost la analize la Fundeni si sunt fericita ca mi-au iesit bine.
Cred ca numai credinta in Dumnezeu si optimismul ne va face sa trecem peste toate.
Asa ca fetelor capul sus!!
Cu drag, Mihaela
BESTUTZA spune:
Buna sera! Asta seara am tot scris..
Mie nu mi-a dat dr.vitamine pe care a zis sa mi le iau din fructe si legume ci doar MAgne B6! Asa ca..poate cine stie mai incol!Deocamdfata noi avem doar 12 saptamani..Suntem mici! De ingrasta m-amiongrasta 3 kg. intr-o luna si asta pentru ca am mancat pe apucate si am mai bagat si paine si de pe la Mc Donalds MCFish- pentru care am facut pasiune! Daar toate astea se intampla din cauza nemernicului de zugravit care nu se mai termina si bucataria mea e in greva! Dar dupa ce se terminca promit sa le dau jos! De mers cu rolele numai ca nu am timp tot din cauze de zugraveala! Dar pana luni se termina si imi reiau activitatea obisnuita si sper sa le dau jos!
Mihaela
Bine ai venit printre noi si succes mult! Sa stii ca si eu am avut acelasi sentiment cand am aflat ca sunt insarcinata! Ca este un copil trimis de Dumnezeu totul petrecandu-se in perioada clar neferila si restul protejat - si cu chestia asta in cap am fost tot timpul si am avut mai multa forta ina lua unele decizii pe care nu credeam ca voi fi in stre sa le iau! deci mult succes si bafta ca mai ai nitelus !
Zadi spune:
Buna dimineata,
Mihaela ma bucur pentru tine si mai ales ca ai gasit oameni care sa te incurajeze. Sa fiti sanatoase toate trei.
Te rog sa ne spui daca la prima sarcina ai avut aceleasi probleme si cum te-ai tratat avand in vedere ca s-a intamplat acum 10 ani.
Noi am fost informate ca aceasta boala este ereditara si deci se presupune ca o aveai si atunci.
Altor fete li s-a spus ca ar fi o boala imunologica si asta inseamna ca "ceva" o declanseaza. Dar intrebarea este ce?
Ma bucur ca ne-ai scris si daca poti sa ne dai niste sfaturi (ca de la o sora mai mare si care a mai trecut printr-o sarcina) te rog sa ne scri.
Andreea mai usor cu McFish-ul. Daca nu poti gati acum mai bine bea un iaurt. Uita de mancarea fast food. Eu am facut listeria poate tot dintr-o imprudenta de pofta de moment. Sa incepi sa mananci sanatos!!!
Tu vrei sa te mai dai cu rolele acum? Efortul asta nu e bun in perioada asta. Mai bine este sa faci plimbari sau sa inoti jumatate de ora.
Va pup pe toate.
Cu drag, Dana
Zadi
BESTUTZA spune:
Zadi, Iti multumesc tare pentru sfaturi! Eu inca nu am facut analiza de listeria! Asta mi-ar lipsi! ASera mia- fost un pic rau de la niste vinete pe care tot repede si pe apucate le-am mancat1 Cum ti-ai dat seam de asta?Paote luni ma duc si eu la Cantacuzino sa o fac! Ca doar pe ea nua am facut-o! HAi ca azi in sfarsit vine domnul mester! Si a zis ca in doua zile termina! Asta ca sa ma pot ajuta cu masa care din ordonata ce era a ajuns o dezordine totala!
HAi pupici la toata lumea!Andreea
Aurasa spune:
Am luat analizele de la Fundeni (celebrul de-acum dop albastru). Rezultatele pot spune ca au fost bune. D-na Dr. Uscatescu a zis sa le repet pe 26 august si nu mi-a dat nici un tratament; a spus sa vedem urmatoarele rezultate (adica cele de atunci).
Pe buletin scrie : APS (SAFL)negativ
Toate sunt in limite, mai putin Fibrinogen Multifibren U (200 - 400)- 458.50 (cam mult, zic eu)
Restul (PT1sec Thromborel S, PT1.% Thromborel S,PT1.INR Thromborel S,aPTT Pathromtim SL si LA1)sunt exact la jumatate (nici la limita minima, nici la cea maxima).
Ce este fibrinogenul si care este rolul lui in organism?
Valorile fibrinogenului pot scadea in vreun fel (regim alimentar, plante, ierburi, ceva)?
BESTUTZA spune:
MAi Aurasa bine ca sunt bine! Din ce stiu eu fibrinogenul e primul factor de coagulare! Mie asta mi-a iesit bine tot timpul! LA1 si aPTT-ul asta a variat dar ultimile doua dati a iesti negativ..Asa ca..Totul e o variatie..! Daca sunt bine stai linistita!