Sindromul de hipercoagulabilitate (3)
Raspunsuri - Pagina 4
Crisa30 spune:
Salut tuturor!
Referitor vitaminele pt.viitoare mamici,pot sa va spun ca mie mi
s-au recomandat Tardyferon(fier) pt.ca la analizele din luna a 4-a mi-a iesit o anemie si magneziu.Mai nou mi s-a recomandat si mie MagneB6.Cine a mai luat MagneB6 nu a avut probleme de somnolenta?Eu am incercat sa iau inainte de a fi insarcinata si dupa o pastiluta eram foarte somnoroasa.
Mihaela,sunt si eu curioasa cum a evoluat prima ta sarcina.Ai avut vreo problema?
Eu inca traiesc cu senzatia ca e o moda cu analizele astea la Fundeni si fie ca e necesar cu adevarat sau nu ti se prescrie Clexane.
Numai bine si multa sanatate tuturor!
Crisa
CODRINA spune:
Buna fetelor,
Ma bag si eu in discutie la subiectul asta care e cam necunoscut pentru mine. Incer de ani buni sa mai raman insarcinata, dar fara rezultat. In trecut am mai ramas de 4-5 ori dar am pierdut sarcinile la o luna, dupa care avem probleme cu sangereri dupa chiuretaj, iar, si iar....
Am fost la Niculescu, Ancar si tot nu am un diagnostic. Din cate am citit de la voi, poate fi vorba si de o problema a sangelui, si anume sindromul de hipercoaguabilitate. De ce m-am sesizat: de cand ma stiu am carnea foarte "prosta", in sensul ca mi se fac vanatai foarte usor si f. urate, care se vindeca f. greu (2 sapt), ranile iarasi mi se vindeca f. greu si raman semne, ceeea ce cred este o problema de coagulare a sangelui. Apoi, la niste analize de sange uzuale, mi-a iesit in cateva randuri fibrinogenul mare, dar nu stiam ce implica asta. Ce analiza trebuie facuta ca sa se confirme diagnosticul de hipercoaglabilitate? Ar fi o usurare pt. mine sa descopar in final ce am, ca sa aleg calea dr. Tutunaru dupa aia.
Daca ma puteti ajuta cu vreo parere sau un sfat, o indrumare, va rog din suflet sa o faceti.
Multumesc anticipat si pupici,
Codrina
monu spune:
buna
pot sa iti spun ca in cazul meu dl dr m-a trimis sa fac analizele la fundeni. cred ca ai avea nevoie totusi sa vorbesti cu un dr si el sa iti recomande daca este cazul aceste analize
marci spune:
rebella, iti multumesc pt. ca ne-ai impartasit povestea ta. Pe mine m-a ajutat f. mult in hotararea de a-mi alege medicul.
marci spune:
Am uitat sa-ti spun ca marti am programare la dr.Tutunaru. Abia astept sa vad ce-mi spune!
BESTUTZA spune:
Draga Codrina
Am citit ceea ce ai scris si am ramas oarecum uimita de de faptul ca medicul de familie nu ti-a dat investigatii un pic mai amanuntite! De fapt nu ma mir..Si medicul meu de familie de acum trei ani, pe care l-am schimbat imediat ce am hotarat sa il am pe bb, a procedat cam la fel! Fibrinogenul era la limita de sus, vsh marit, nor fin de proteine in urina,calciul sub limita, leucocite crescute si ea i-a zis mamei sa stau linistita ca sunt foarte bune! Noroc cu o carte de analize veche pe care am luat-o si am studiat-o din scoarta in scoarta! Si cand am vazut cum stau am schimbat-o de urgenta!
Cumnata mea la fel acum are fibrinogenul mare, sora si tatal ei la fel! Raspuns doctorita de familie : Nu stiu ce e cu asta" AM ramas uimita! Nu-mi venea a crede! Chestii elementare! Era de fapt a doau oara cand auzeam asa ceva, sotul meu fiind la ceeasi "renumita "doctorita!
Anul trecut colesterolul era la limita de sus, trigliceridele maxim 200 si el avea 568! acidul uric mare, transaminaze crescute,aslo marit, plus un episod de sange pe nas pe un fond de tensiune marita! Se duce la ea, incompetenta pamantului,cu analizele si ii zice ,ca-mi trec prin cap toate apelativele urate, ca la varsta lui nu are de ce sa isi faca probleme! Vine acasa si imi zice, si ma rog el credul, ca na daca zice dr e sfant, ca nu e nimic! Si bineinteles am iceput analize si investigatii pe banii nostri! Intre timp colesterolul a crescut , am intrat pe regim sever, s-a reglat si in fine povesti lungi si complicate!
Anul asta s-a documentat si el si a vazut cat e de incompetenta dr! Ii cerea ce analize sa faca..Nu pot sa iti spun cata incompetenta sau nesimtire sau dezinteres.. Nu stiu cum sa-i spun...Si am schimbat-o la sfarsitul anului trecut si l-am trecut la medicul meu de familie care la orice abatere iti semnaleaza riscuri, urmareste, pune in garda si ISI CUNOASTE pacientii!
Sfatul meu e sa iti alegi un medic competent si mai ales interesat de pacient , nu de numarul cu care se ruleaza pe ora la cabinet, sa-i ceri parera si abia pe urma sa faci investigatii pe latura unde exista probleme! E pacat sa cheltuiesti bani si timp mergand pe bajbaiala!
Succes mult !
Pupicei pentru toate!
Zadi spune:
Buna dimineta,
Codrina - iata ceea ce iti propun eu:
1. schimba medicul ginecolog
sfat ref. medici buni si dedicati: Dr. Badiu (Spitalul Municipal sau clinica Diagnosis din Floreasca sau Centrul medical Unirea din Unirea, Dr. Tutunaru- spitalul Elias)
2. dupa ce te duci cu toate analizele (dar absolut totate !!!!) iti vor recomanda daca trebuie sa faci analizele de coagulare la Fundeni la dna. Dr. Uscatescu
E mare pacat ca ai asteptat atat si mai ales ca te-ai chinuit atat. Si ceea ce eu consider ca este de blamat ca toti medicii la care ai fost si care sunt laudati ca fiind medici buni te-au lasat sa suferi atat.Oamenii astia merita sa sufere insutit pt. tot ceea ce ti s-a intamplat.
Ai incredere ca se poate sa reusesti si vei vedea ca vei avea in curand un bebe minunat. Iti doresc tot binele si sa stii ca daca te putem ajuta poti conta pe noi (deja suntem o comunitate de fete curajoase).
Te pup si succes. Sa ne dai vesti bune in curand.
Zadi
CODRINA spune:
Dragele mele,
Va multumesc din suflet pentru ca mi-ati raspuns si mai ales pentru ca m-ati mai luminat. Dupa cum spunea Bestutza, si eu am fibrinogenul marit,colesterolul ridicat (desi nu mananc gras deloc) VSH-ul e 20, deci f. mare iar medicul de familie nu a suspectat nimic. Nu am stiut ca la acesata afectiune si VSH-ul e marit. Avand in vedere antecedentele mele , adica pierderile de sarcina recurente in primul trimestru si rezultatele astea anormale, cred ca am sa ma programez la dr. Tutunare (multumesc Zadi)si asta cat mai curand. Am citit multe articole ale dansului in Eva.ro. Mi se pare foarte documentat si dedicat.
Incaodata mii de multumiri pentru sprijin si sfaturi.
Sa va dea Domnul sanatate.
Dupa ce vin de la dr. va mai tin la curent.
Va sarut ,
Codrina
marci spune:
Codrina si eu am pierdut o sarcina (sper sa fie prima si ultima) si ceva ma face sa cred ca din cauza superficialitatii medicului. Dupa avort m-am documentat ce anaize tb. sa fac, pt. a nu mai repeta experienta,dar medicului nici prin cap nu i-a trecut sa mi le recomande, ba mai mult,cand i-am solicitat aceste anelize a zis:"nu e cazul sa le faci. daca se intampla iarasi si iarasi si iarasi o sa facem investigatii mai complexe. Mergi acasa, apuca-te de treaba sa vedem ce sa intampla".
Marti m-am programat si eu la dr. Tutunaru.Ceva ma face sa cred ca o sa fie bine.
Multa, multa bafta tuturor celor care vor sa aiba copii, celor care sunt deja insarcinate multa, multa sanatate lor si bb-lor, iar celor care au deja copii multa sanatate si sa se bucure de ei.
Zadi spune:
Succes Codrina si Marci saptamana viitoare. Si neaparat sa ne dati vestea buna.
Daca ceva va nedumireste e suficient sa ne scrieti si noi va ajutam cum putem si cat putem.
Cu drag,
Dana
Zadi