Sindromul de hipercoagulabilitate (3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Multumesc, Tia
F. interesant si util link-ul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Tia este interesant acest articol. Dar daca nu ai cunostinte medicale cat de cat nu poti intelege mare lucru.

Poate cineva sa extraga concluziile pe intelesul tuturor?

Eu de exemplu am LAP (nu LA, nu aPL, aCL sau altele) pozitiv. Acest LAP este acelasi lucru cu lupus anticoagulant?
Mie nu mi s-a spus ca as avea rezistenta la protombina C sau S, de fapt nimic altceva decat diagnostic: hipercoaguabilitate (acum 2 ani pe carnetul de iesire din spital unul din diagnosticuri era acesta si anul acesta cand m-am dus prima orara la dna. Dr. Uscatescu acest diagnostic s-a reconfirmat.

Eu una nu pricep nimic. Alte analize care imi ies tot timpul not in normal range sunt Phrotombine time Thromborel C si S. Care inseamna CE?

Voi incerca intr-un final sa obtin un raspun marti cand merg la Fundeni.

Va pup.

Zadi

Mergi la inceput

Am gresit - LA1(APS) este pozitiv la mine.

Va pup.

Zadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

quote:
Originally posted by Zadi

Am gresit - LA1(APS) este pozitiv la mine.

Va pup.

Zadi

zadi, cred ca sunt 2 indicatori diferiti. eu am:

APS (SAFL) = negativ
LA1 (30.0 - 51.0) = 28.00 --> sub limita inferioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Diagnosticul acesta: Activated Proteine C Rezistance (mai pe scurt A.P.C.R.), in afara de Aspenter 75 mg,mai poate fi tratat si cu ceva naturist? Ma refer la ceaiuri, regim alimentar (alimente permise, alimente interzise).
De cand am venit cu rezultatele de la Fundeni am facut pe si am cautat pe net info despre APCR, Proteina C, Factorul V Leiden, Prototrombina si alte asemenea "minunatii hematologice" si mi-am dat seama ca "de ce stiu mai mult, de aceea nu stiu nimic" .
Apelez la stiinta si bunavointa comunitatii sa ma lumineze si pe mine, nestiutoarea. Dragelor, care ati mai fost pe la Fundeni, v-ati confruntat cu asemenea probleme si aveti mai multe info, spuneti-mi, va rog, chestia asta APCR se vindeca prin tratament si am sanse sa ma bucur de un bb micut si dragalas ?

Mergi la inceput

Tia, am gasit un articol pe net foarte interesant. Insa este prea lung ca sa il copiez aici.

Eu scriu acum adresa si daca consideri ca este reclama faci cum crezi tu ca e corect.

http://www.stetoscop.ro/arhiva/2004/26/impact1.php

E interesant de citit.
Cu drag, Dana

Zadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

zadi, te rog frumos. nu stiu ce are PM aol meu ca imi da eroare. poti sa imi spui exact din ce sapt ai inceput clexanul?
merci mult
monu

Mergi la inceput

Moni cred ca eram in 6 saptamani dar bebe avea doar 4 si cateva zile. Eu am menstruatie de 32 de zile, astfel incat ovulatia se produce mai tarziu. Acum sunt in saptamna 25 de la UM insa bebe are 22 de saptamani si 5 sau 6 zile.
La ce medic mergi? Eu stiu de la al meu (Dr. Badiu) ca imediat ce mentruatia nu a aparut trebuie sa faci test de sarcina si daca apar cele doua liniute trebuie inceput tratamentul cu anticoagulant injectabil IMEDIAT.
Eu cred ca ar trebui sa incepi mai repede de 8 saptamani injectiile. Posibilitatea avortului spontan fara tratament este exact in perioada mentionata de tine 6-10 saptamani.

Ai grija de tine.

Zadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

zadi, iti multumesc mult de tot. toata noaptea nu am dormit din cauza asta. eu sunt la dl dr anca. am fost ieri la control si mi-a zis ca suntem pregatiti sa incepem actiunea bb. initial a vrut sa imi dea clexane de la 15 sapt. apoi s-a razgandit si a zis 10 sapt. dupa ce am "negociat" am ramas la 8 sapt. intre timp am inceput tromboass si nu cred ca mai fac nici o intrerupere la aspirina. nu stiu de ce sar dr. a zis ca nu e bine sa imi dea clexane in primele 8 sapt. dar vorba ta cred ca este prea tarziu si cand ma duc la el sa il anunt ca am bb o sa il bat la cap sa ma treaca imediat pe clexane. oricum mi-a zis si doza 0,4 mg. adica 2 injectii pe zi? ma apuca deja tremuriciul! oriucm am sa fac tot posibilul sa evit o noua pierdere. merci mult de info. m-au ajutat. tu cum te simti acum? totul e OK? si bb? imi este putin frica.
pupici
monu

Mergi la inceput

Moni, noi suntem bine.
Eu am racit si nu ma simt in largul meu.
Pe 18 iulie cand m-am dus la control la Dr. Badiu aveam piciorul un pic umflat si dupa ce a vazut si ca la echo. mi-a iesit IR (rezistenta arterei uterine)stanga marita a decis: 0,20 clexane dimineata si 0,20 seara. Eu am avut tromboflebita la gamba stanga acum 2 ani.

Azi la Fundeni dna. Dr. Uscatescu a zis ca se observa in bine ca am schimbat doza, caci LA a iesit negativ.

Cat despre Thromboass:
- si eu am luat inainte de a ramane insarcinata
- mi l-a scos dl. dr. dupa ce am aflat ca sunt in sarcinata pana in saptamna 13 sau 14 nu mai stiu exact. Pt. ca nu e bine sa iei medicamente orale in perioada asta
- l-am reluat si il voi lua cam pana in saptamana 37-38

Cat despre doza de clexane nu cred ca iti va da 0,40 din prima.
Te pup.

Zadi

Mergi la inceput