Sindromul de hipercoagulabilitate (3)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diafera spune:

am uitat sa intreb... de fapt care din indicii din screening dau informatii despre anticorpii antifosfolipidici? LA1?

multumesc mult. Aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Aura, gasesti ceva ref. la analize la pagina 7 si pagina 10 din subiecte
Acolo fetele au incercat sa explice ceva despre analize.

Am o propunere: daca vreuna dintre noi se intelege mai bine cu dna. Dr. Uscatescu sa o intrebam ce reprezinta fiecare analiza in parte, cum se numeste si cum se interpreteaza rezultatele (ce insemna cand e sub limita de jos si ce inseamna cand e peste limita de sus).

Eu voi incerca sa o intreb luni sau marti cand merg din nou la coagulare, bineinteles daca nu e prea solicitata.

Zadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Foarte bine Auras. Ma bucur ca esti mai linistita.
Sa auzim de bine in curand.

Zadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Zadi daca poti tu sa o intrebi ce bine ar fi , asa ne-am mai linisti si noi un pic daca stim ce inseamna fiecare .
Oare asistentele nu stiu si ele? Eu am intrebat-o pe cea mai tinerica de acolo, aia brunetica, de 2 valori care nu erau normale la prima analiza pe care o facusem si mi-a spus ca nu este nimic grav , ca este rezultatul peste pentru ca poate luasem aspirina sau medicamente asemanatoare in ultimele 10 zile si asa era luasem pastile.

Daca vezi ca nu poti vorbi cu doctora poate intrebi vreo asistenta ( pe Dna Viorica).

Cu mii de multumiri daca obtii vreo informatie pretioasa si ne-o spui si noua.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diafera spune:

Imi cer scuze Tia, pentru caracterul de reclama al mesajului meu, fara intentie, de fapt. Am vazut ca multe fete cer informatii referitoare la sindromul antifosfolipidic, indici si asa mai departe. Chiar si eu am fost cu capul in nori cu toate ca am urmarit toate aceste 3 capitole pe acest subiect. Nu facusem legatura de ce se vorbea atat de amanuntit (de niste analize dincolo de cele de la dr. Uscatescu) simtind ca nu este pus degetul pe "i". Daca unele dintre voi stiati toate aceste informatii (asa cum am inteles si ma refer la niste linkuri cu caracter de reclama care au fost sterse ) si nu ne-ati spus si noua... atunci de ce ne mai agitam! Stand mai mult sa ma gandesc, imi asum vina pentru caracterul de reclama al modului de scriere din mesaj, si nu a linkurilor in sine.
Tia, te rog nu te supara pe mine!
numai bine, Aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

pupici si zau ca nu ma supar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Am fost sa-mi iau rezultatele de la Fundeni (a doua oara). Fibrinogenul, singurul care iesise "Not in normal range" si-a revenit uluitor (220).
Problema e ca Dna Dr. mi-a mai facut ceva analize in plus (care au iesit si nu prea) si mi-a pus diagnosticul A.P.C.R (care nu stiu ce inseamna ) si mi-a recomandat sa iau Aspenter 75mg - 4 pe saptamana pana raman din nou insarcinata.
Alte 2 analize (PT1INR -1.23 si LA1 - 29.55)Not in normal range.
Sunt putin nelinistita ca nu stiu ce inseamna A.P.C.R.-ul asta si pana data viitoare cand merg la control o sa ma urc pe pereti.
Mai am si Rh negativ (ca parca toate trebuie sa vina in lant)
Ma puteti lumina si pe mine ce inseamna acest diagnostic (un link, ceva, orice care sa-mi dea o idee)?

Cu multumiri, Aurasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Aura:
APCR inseamna Activated Proteine C Rezistance.

Eu pe langa SAFL am fost diagnosticata si cu APCR prin factorul VII B.LEYDAN, si de cate ori imi citeste diagnosticul, Badiu imi spune ca sunt"bogata".

Tu ai inceput tratamentul impotriva acelei anexite? Cum te mai simiti?

Kita (Alina)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Draga Kita,
Eu am SAFL negatic si LA negativ
Anexita? Da, dr. Iosup mi-a zis ca se vad urmele unei anexite vechi, dar nu stiu ce a vrut sa spuna cu asta pt. ca acesta nu si-a facut simtita prezenta niciodata (poate cand eram mai mica 16-17 ani.
Alt tratament nu am facut.
O sa incep cu Aspenter de luni si voi vedea cum ma voi prezenta la urmatoarele analize.
Mie mi-a iesit la analize Stachrom Protein C (70-130%)- 98%, iar STA STACLOT APC_R (120-300)- 79.5.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

fetelor, am gasit un link interesant, ce ziceti?.. (este in engleza)
http://www.specialtylabs.com/books/display.asp?id=812

sau (in lb. romana)..
http://www.emcb.ro/article.php?story=20040330143843154&mode=print

Mergi la inceput