aveti pisici persane ?

Sunt absolut disperata !!!
Am un pisic persan care pe 25 a facut 9 luni, este absolut superb (un exemplar deosebit - red tabby bloched per d22 - asta-i culoarea lui de par !!!), si nu stiu ce sa ma mai fac cu parul care pluteste prin toata casa. Aveti voi vreun secret ?
Stiu ca o sa-mi spuneti sa-l tund dar vrem sa mergem si in concursuri - la ultimul concurs a luat excelent 1 si ar fi luat si best in show dar nu l-am prezentat prea bine (sunt novice).
O sa ziceti sa-l dau - nu asta nu o sa ziceti doar aveti si voi animale - exclus !!!
Voi cum faceti cu pisicii vostrii ?
Mentionez ca-l perii zilnic cu "o suta de perii" si inafara de faptul ca sta fix 5 secunde asa, frumos pieptanat si aranjat ... parul tot zboara prin casa ...
Maruta
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
Raspunsuri

A_Iulia spune:
Maruta, eu am avut un pisoi persan, a murit acum un an :((. Nu mai sfatuiesc pe nimeni sa mai tunda pisici. Noi l-am tuns ca era vara si desi i-a facut acelasi anestezic obisnuit si slab a murit. Nu a reusit nimeni sa-mi dea un raspuns exact de ce. La vreo ora dupa ce l-a tuns, desi s-a mai plimbat putin prin casa, a murit. Stiu sigur ca doza era buna (am mai intrebat, bineinteles, multi alti veterinari) si oricum o facuse pana atunci de inca vreo 5 ori.
Asa a fost sa fie.
Asa ca...sa nu-l tunzi. Perie-l cat de des poti. Si din cate imi amintesc, ei au perioade in care le cade par mult (e posibil sa fie acum).
Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004

Enia spune:
Si eu am pisica. Nu e persana, este albastra de Rusia. Nu are blana unei persane, dar lungimea firului si grosimea sunt cam la jumatatea celei persane. Iar la caderea parului, cred ca sunt pe acelasi loc. Nu am gasit nici un remediu... pana acum. Ai incercat la vreo clinica veterinara, poate iti dau vreun sfat util? Am un vecin care are un pet shop si comercializeaza si animalutze de companie, am sa-l intreb si pe el, ca are persane tot timpul si-ti dau raspunsul maine.
Pupici
Enia si BB care e pe drum...

Lorelai182003 spune:
Ma declar detinatoare de una bucata motan persan(cu pedigree) de 5 ani, alb cu albastru ,prost ca noaptea(sta sa-i faci ce vrei) si lipicios de moama-moama!
Si eu il perii in fiecare zi si oricum ii cade parul deoarece acum e vara si e perioada de naparlire.
Este extrem de pretentios la mancare, innebunit dupa maslinele negre si betisoarele de urechi!
Nu l-am tuns niciodata si nu cred ca as face-o deoarece as avea un shok sa-l vad deodata fara tona de par!
In leg cu expozitiile am avut si noi o experienta(unde a luat excelent) dar nu mai vreau s-o repet deoarece cat a stat in cusca aia a fost foarte stresat, nu a facut pipi si nici n-a mancat! Deci nu mai vreau sa-l stresez.
Il duc 1 data pe luna la un salon de coafura speciala pt matze ca sa-l spele.
Adina, imi pare extrem de rau pt pisoiul tau. Din cate stiu eu anesteziile repetate afecteaza inima si poate el avea probleme cu inimioara si nu cred ca i-au facut tocmai bine. Cred ca i-as fi omorat pe aia daca patea Dennis asta! Doamne fereste!
Maruta, poti incerca sa-i dai pisoiului tau niste vitamine de par deoarece e foarte important la persani sa fie vitaminizat parul si pielea!Probabil de asta ii cade asa mult.
In rest iti doresc multa sanatate pentru el(cum il cheama?) si sa fie iubit!http://photos.yahoo.com/lorelai182003
Adrian,Alina
si sotul Adi

A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by Lorelai182003
Adina, imi pare extrem de rau pt pisoiul tau.Din cate stiu eu anesteziile repetate afecteaza inima si poate el avea probleme cu inimioara si nu cred ca i-au facut tocmai bine. Cred ca i-as fi omorat pe aia daca patea Dennis asta! Doamne fereste!
http://photos.yahoo.com/lorelai182003
Adrian,Alina
si sotul Adi
Alina, asa mi-au zis si mie, ca probabil avea probleme cu inima. Si ce s-o mai omor pe dr...era si ea speriata si suparata si plangea...ma suna intr-una...mi-a zis ca-mi aduce alt pisoi dar bineinteles ca am refuzat, oricum nu-i putea lua locul.
Dar sa stii ca era foarte simpatic tuns, ca ii lasa smoc la coada si capul tot si la labute sosonei si arata ca un LEU.

Ce-l mai pupam pe pielicica tunsa...era asa moale...ne iubeam mult.

Maruta spune:
Enia - cred ca-i superb motanul - astept raspunsul tau;
Adina - imi pare rau de ce ai patit - daca mai vrei pisoi ... cand Ariss o sa devina tatic rezolvam problema.
Tipul de la care am luat pisica are vreo 5 persane si le tunde cand nu mai merge cu ele in expozitie si nu au patit nimic. Poate acolo unde merge el nu le anesteziaza. O sa ma interesez pentru ca si eu sunt impotriva anesteziei; poate doar sa le ameteasca un picut.
Lorelai - mai tu cunosti motanul meu de l-ai descris asa de bine !!! Al meu cand a fost la expozitie nu a avut nici o problema. Desigur ca nu a facut pipi si nici nu a mancat sau baut apa ... vroia sa viziteze toate pisicutele frumoase de pe acolo ... cavaler nu gluma.
Eu il spal singura - chiar samb seara i-am facut baie si i-am dat pentru prima oara cu balsam si miroase de-ti muta nasul din loc. E tare cumintel, dar am experienta de la catel (pentru ca am si catel la mama, are 11 ani ... era sa uit am si un perus mic si albastru).
Cand merg cu Ariss (asa se numeste golanul) acas' la mama e tare fericit. Pe catel il pune la respect (auzi, vrea sa-i manance mancarea) iar la papagal se uita mai ceva ca la TV (pt ca pisicul meu se uita la TV - ii plac desenele animate). Odata i-am dat drumul la papagal sa vedem ce se intampla si (ca sa vezi) l-a prins motanul, golanul, dar nu stia ce sa faca cu el si i-a dat drumul ... pana ca eu sa fac atac de cord !!! N-am mai repetat experienta niciodata.
Imi trimiteti poze cu dragalasii vostrii ?
Fetita prietenei mele cum il prinde ii canta :
" S-a-nsurat motanul / S-a-nsurat golanul / Ce sunt eu de vina / De-l calc-o masina ? "
si Ariss o sasaie ... cred ca nu-i convine partea cu masina !?
Prietenii mei obisnuiesc sa-mi spuna :" Loredana, cand vine vorba de animale te luminezi la fata si parca infloresti - esti in lumea ta " - m-au definit foarte bine.
Pe motanul meu il cheama: ARISTOTEL ZAMISARS
Cu drag Maruta
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu

A_Iulia spune:
Maruta, ce nume i-ai pus!!!
Pe-al meu il chema Matisse dar i se zicea Fificul.
Nu stiu daca am poza digitala cu el, am sa caut.
Si sa stii ca a incercat sa-l tunda fara anestezie, dar nu statea. Asa ca ii dadea ceva slab (oricum era constient, se uita la noi, mai reactiona cu labele dar nu avea putere, parca era beat). Si a trecut printr-o anestezie din aia totala, cand l-am castrat.
Oricum, nu doresc la nimeni sa se intample ce mi s-a intamplat. Probabil ca o fi avut probleme cu inima, ca si eu am auzit ca pe altii ii tunde intr-una si n-au nimic.

Maruta spune:
Nu eu l-am botezat. Asa l-au botezat cei de la care l-am luat. Tasu e negru complet si il cheama FAUST de la PRIMAVERA, iar masa e alba cu pete rosii (am uitat cum o cheama).
Il puteti vedea in revista PISICA din luna iunie, are un banut cu nr. 20 la gat.
Am vorbit cu tipul de la care l-am luat si mi-a spus ca pisicile lui stau la tuns fara anestezie.
I. Golescu

cipcipcip spune:
Din pacate nu prea ai ce sa faci cu napirlitul, n-ai decit sa faci curat in casa pina ti se albeste Am si eu un catel care napirleste tot timpul anului si trebuie sa dau cu aspiratorul in fiecare zi si in plus am niste role cu care curat hainele si canapelele toata ziua, sint niste role cu fisii de hirtie putin incleiate cu lipici, cind dai cu ele se prinde tot parul pe ele, iar apoi dezlipesti o fisie si ai o alta suprafata lipicioasa cu care dai si tot asa. (nu stiu daca se gasesc in Ro, eu nu pot sa-mi inchipui ce-as face fara ele).
Am incercat si cu niste uleiuri speciale de la veterinar,pe care i le pui in mincare, importiva napirlirii, costa o gramada de bani si n-au avut mare efect. Incearca sa-l perii cit de des poti si in rest...asta e.

Enia spune:
Maruta, l-am intrebat pe vecinul meu cu pet shop-ul si mi-a spus ca el recomanda 2 variante: ori il tunzi, ori cum spunea si cineva mai devreme, ii dai niste vitamine care vor mai stopa caderea parului, insa sa nu crezi ca n-o sa-i mai cada deloc! Asta e rasa si trebuie ca stii si tu ca sunt perioade in care le cade parul mai mult decat de obicei. Din ce mi-a spus vecinu', sunt vitamine sub forma de picaturi si sub forma de pastile si costa undeva intre 300 si 400 de mii. Asa ca, mai gandeste-te. Si vitaminele sunt bune, insa nici sa nu se exagereze. Eu zic sa incerci ambele metode. Mai intai cu vitamine si in ultima instanta il tunzi! Mi-e greu sa cred ca nu va arata super haios cu o tunsoare specifica si cat mai shuie!
In ce-o priveste pe "mandra" mea Albastra de Rusia, o cheama Tessa si are 3 ani si 4 luni si nu-mi fac probleme atat de mari in privinta caderii parului, cat imi fac in privinta sarcinii mele de 16 sapt. si compatibilitatea/incompatibilitatea cu acest tip de animal... d.p.d.v. al toxoplasmozei si alti microbi. Ramane de vazut, ca urmeaza sa ma duc sa fac toxoplasma testul complet si sper ca rezultatul sa fie bun.
Pupici,
Enia si BB care e pe drum...

Maruta spune:
Cipcipcip - draga mea si eu am catel si intr-adevar fac curat in fiecare, dar nu zboara parul in casa. De fapt eu cand l-am luat pe Ariss am crezut ca o sa fie la fel - dar nu este. Are fire de par foarte subtiri care zboara prin casa - asta e problema mea - imi vine sa-i lipesc parul cu superglue !!!
Enia - multumesc de raspuns - eu ii dau lui Ariss vitamine de toate felurile (desigur sub indrumarea doctorului) cred ca sunt de la Phethos. Sper ca testul sa iasa OK si Tessa sa ramana cu voi.
Cand am fost la expozitie in mai si am vazut albastra de rusia si m-am indragostit - sunt absolut superbe.
Nu ma pricep sa-mi pun poze in album; am poze cu Ariss de cand era mic.
Dar poate cine stie o avea cineva vreun secret ...
Cu drag Maruta
I. Golescu