aveti pisici persane ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floafa spune:

Am gasit un motan persan da cca 7ani si , din pacate nu il pot pastra. Este inca slab ( cineva l-a perdut sau abandonat de ceva vreme) este tuns ( caci parul i se incilcise ) l-am operat la ochi de entropion si este acum refacut. Sper ca cineva il va dori si ii va putea oferi un camin dupa toate incercarile grele prin care a trecut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

N-am pisica persana, dar am adoptat un pui de pisica europeana care de fan DC ce e, acum doarme cu capul pe tastatura. Cum eu n-am mai crescut pisici, imi poate cineva spune ce trebuie facut si ce nu, cit e mica :de exemplu, stiu ca trebuie deparazitata si vaccinata, dar nu stiu cit de des trebuie deparazitata, Dr. a zis ca o data pe luna, pina la un an, ceea ce mi se pare totusi mult, de vreme ce maninca doar crochete; as vrea sa stiu si cum s-o invat sa pape crochetele ei si nu mincarea ciinelui (ceva de gen fiecare cu mincarea lui) si sa nu se suie pe masa, mai ales cind mincam...etc (orice sfat imi prinde bine!
Multumiri si scuze daca am fost putin off topic, dar nu prea stiam unde sa postez....

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

quote:
Originally posted by emoison

N-am pisica persana, dar am adoptat un pui de pisica europeana care de fan DC ce e, acum doarme cu capul pe tastatura. Cum eu n-am mai crescut pisici, imi poate cineva spune ce trebuie facut si ce nu, cit e mica :de exemplu, stiu ca trebuie deparazitata si vaccinata, dar nu stiu cit de des trebuie deparazitata, Dr. a zis ca o data pe luna, pina la un an, ceea ce mi se pare totusi mult, de vreme ce maninca doar crochete; as vrea sa stiu si cum s-o invat sa pape crochetele ei si nu mincarea ciinelui (ceva de gen fiecare cu mincarea lui) si sa nu se suie pe masa, mai ales cind mincam...etc (orice sfat imi prinde bine!
Multumiri si scuze daca am fost putin off topic, dar nu prea stiam unde sa postez....

Cu bine,
Elena

Buna, stai linistita nu esti off topic pe acesata tema cu siguranta intra posesori de pisici si cu siguranta vei primi multe sfaturi.

De pisicul meu se ocupa un tip tare dragut care vine acasa si care nici nu e prea scump.

Eu il deparazitez pe al meu odata la 3 luni si parca pana la 9 luni are vreo 3 vaccinuri ... nu sunt sigura o sa ma uit pe carnetul lui de sanatate.

Maine vin cu noi amanunte ... sa-ti traiasca ...

Maruta

" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by floafa

Am gasit un motan persan da cca 7ani si , din pacate nu il pot pastra. Este inca slab ( cineva l-a perdut sau abandonat de ceva vreme) este tuns ( caci parul i se incilcise ) l-am operat la ochi de entropion si este acum refacut. Sper ca cineva il va dori si ii va putea oferi un camin dupa toate incercarile grele prin care a trecut

Sper din tot sufletul sa fie cineva care sa vrea sa-l adopte si asa a suferit foarte mult ... dar poate e pierdut si proprietarii il cauta ??? Caci nu cred ca cineva poate abandona un animal pe care (daca spui ca e persan) cu siguranta a dat ceva bani ... poate dam un anunt in revista Pisica ... Eu ma interesez cat costa si tinem legatura ... poate are pedigree ...

Esti draguta sa-l descrii ? ... ma intereseaza - culoarea blanii si culoarea ochilor

Maruta

" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emirac40 spune:

Felicitari ptr. pisoiul tau cred ca este superb.Daca stai la bloc iti recomand cu muuulta prietenie sa-l castrezi altfel pe langa parul de care NU VEI SCAPA ,indiferent ce-ai face,o sa-ti transformi casa in teren marcat si jalonat.Daca locuiesti la curte,periajul este foarte important,dar de asemenea:In mancarea ce-i este destinata pune-i si amesteca 5-10 gr. de morcov ras,cat mai marunt,s-ar putea obtine rezultate spectaculoase.
P.S.A mai fost postat un subiect:Pisici la bloc....are si putin umor..

Mergi la inceput

... vrei sa spui ca morcovul o sa-i mai opresca naparlirea ??? Help ... nu "gasesc pisici la bloc". O sa incerc cu morcovior, cu toate ca pisicul meu nu prea mananca altceva decat mancarica lui bobite.

Radeam serile trecute de el ... gasise un paianjen dintr-acela mare si slabanog ... si era pur si simplu fascinat de el ... s-a jucat cu el pana desigur ca paianjenul a suferit un accident si nu a mai putut sa se joace cu Ariss ... fusese strivit ... din joaca ... he he he

Enia - ce mai face bb si pisica ta ?

I. Golescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emirac40 spune:

[quote]Originally posted by Maruta

... vrei sa spui ca morcovul o sa-i mai opresca naparlirea ??? Help ... nu "gasesc pisici la bloc".
Morcovul are cateva rezultate spectaculoase nu numai cu bebelusii ci si cu matzele asa ca incearca ceea ce ti-am spus.Pe de alta parte daca l-ai obisnuit numai cu''bobite''s-ar putea sa fie mai greu dar nu dispera...,prepara-i cateva zile hamsie nesarata(pestele acela micut)fiert,stors bine si amestecat cu morcov natur ras.Surplusul de peste se poate portiona si pune la frigider.
Topic-ul cu pisicile la bloc este undeva pe la ''In unul sau in doi mergem mai departe''pag.2.Mie personal mi-a trecut....Nu merg mai departe cu Pisica Mare....adica nu la bloc...

Mergi la inceput

Nu am timp sa citesc tot ... pana la urma ce s-a intamplat ? Ai ramas cu fata sau nu ?
Eu mi-am luat pisic pentru ca iubesc mult de tot animalele - sotul meu insa e cu capul pe umeri si ma mai pondereaza. Pisicul asta l-am luat dupa multe rugaminti ... si recunosc ca am facut o mare greseala ... dar asta e unde nu-i cap vai de picioare. Acum e prea tarziu ca sa renunt la Ariss pentru ca ne-am atasat mult de el; stiu ca pentru unii este absurda aceasta atasare dar sa stii ca am ajuns la concluzia ca cei care au anumite responsabilitati fata de animalele care le au in grija, sunt la fel si in viata de zi cu zi. Ii respect pe cei care stiu din start ce vor si ce nu, dar ... fata de cei care abandoneaza animale ... ce pot sa-ti spun ... la fel fac si cu oamenii ...
Din cate am inteles din ce ai povestit tu - iti iubesti casa "curata" fara par. Interesant si eu ... dar asta e ... in toamna o sa-l tund pe Ariss si in felul asta o sa diminuez parul din casa. Pe urma o sa-l trimit la tara (cam in vreo 5-6 ani).

Concluzia e ca singurul compromis pe care trebuie sa-l faci e cu tine insuti: "Am de gand sa accept sa nu ?".

Eu, care sunt o mare iubitoare de animale (si nu vorbesc aiurea) as putea sa spun ca nu vei face acest compromis , cel putin nu pe un termen lung. Si pe buna dreptate.

Nu trebuie sa accepti un lucru numai de dragul cuiva !!! In egala masura trebuie sa-ti placa si tie. Cu siguranta exista undeva acolo cineva care sa fie asa cum vrei tu.

Multumesc pentru sfaturi,

Maruta

I. Golescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina2004 spune:

AM SI EU O PISICA PERSANA CARE A AVUT ACEEASI PROBLEMA SI AM REZOLVAT TOTUL CU O BAIE.TOT PARUL CARE ERA DE CAZUT S-A STRANS GHEMOTOACE SI LA URMATOAREA PERIERE AM SCAPAT DE NECAZ.DIN PARUL CARE L-AM SCOS ATUNCI DE PE EA CRED CA MAI FACEAM O PISICA.INCEARCA SI METODA ASTA,EU AM DESCOPERIT-O DIN INTAMPLARE.SUCCES.

Mergi la inceput

Draga Alina,

Eu ii fac baie lui Ariss, daca nu in fiecare sapt., cel putin odata la 2 saptamani si degeaba. Unde mai pui ca dupa baie toata familia se aduna sa-l usucam pentru ca parul sa nu ramana cret si-l periem de-i sar capacele ...

multumesc pentru sfat dar ... l-am incercat si pe asta ...

Maruta

I. Golescu

Mergi la inceput